Sidor

28 augusti 2007

Är det ngn jäkla bazaar eller?

I dag har jag varit på banken för att prata nytt bolån.

"Ok, så det här är alltså den absolut bästa räntan ni kan ge oss?"
"Njaaee.. det beror på. Vad har de andra bankerna sagt?"

Och så har jag träffat mäklare inför försäljningen.

"Så 2,8% är alltså vad ni tar? Jag har fått lägre bud från andra mäklarfirmor.."
"Ahaa.. men i så fall kan ju jag räkna lite på det igen, vi kan säkert sänka lite.."

Vadfaaan! Det är inte så att jag står på Hötorget och försöker pruta på bruna bananer just innan stängning. När jag ber om ett bästa möjliga pris så ge det direkt. Varför ska vi leka bolla-tillbaka-bollen-leken i dagar innan vi kan komma till skott? Hur dumma tänker de att folk är. Grrrrr..

27 augusti 2007

Hjälp med juridiken

Sitter och försöker komma till rätta med alla papper...

Vad har vi för försäkringar, vad borde uppdateras, vilka kan vi slopa nu när vi är gifta, hur står det till med vårt pensionssparande, vad ingår i fackavgifter, vilka grejer betalar våra jobb, behöver vi skriva ett testamente, hur mycket är egentligen a-kassan på i fall att, hur mår våra lån, hur ska man spara i framtiden?

Sånt här är ju så tråkigt att man dör! Men det måste likförbannat göras någongång.
Har beställt tid med ekonomiska rådgivare och nu även mailat en familjejurist för hjälp. Hittade en rätt bra länk på nätet som kunde svara kort på mycket jag undrade - familjejuristen.

26 augusti 2007

Hur gör man lättast om ett badrumsgolv?

Det är babyblått men jag vill få det svart. Vill inte behöva knacka bort klinkersen som ligger nu för att fixa till det utan undrar om det finns ngn quickfix?

Hade inte du gift dig i somras?

Hann bara ha på mig min vigselring i tre dagar efter bröllopet innan jag tvingades inse att den inte alls trivdes på mina korvfingrar, och fick lämna den ifrån mig till guldsmeden för en förstoring.

På onsdag är den äntligen min igen.
My prRrRrecious.

Skärpning Zandra

Måste få tummen ur den här veckan och beställa foton till tackkorten! Och papper. Och bestämma hur de ska se ut... suck.

Det är liksom inget mysterium varför de flesta brukar ha väldigt ambitiösa inbjudningskort till sina bröllop, men sena och ihopslafsade tackkort.

Bilder på lägenheten

Här kan du kolla på lite bilder från nya lägenheten som den ser ut nu i fall du vill. Jag längtar så obeskrivligt mycket efter att få flytta in nu och börja fixa i ordning. Men först ska vår nuvarande lya pimpas upp ordentligt inför försäljningen. Någon som har tips på bra, billig stylingfirma i Sthlm?

23 augusti 2007

I morgon bitti kl 8.00...

så skriver vi på papprerna till vår nya lägenhet!
Oh my.. min man budade hem den tillsist ändå, när jag trodde att det var heelt kört! Så nu är vi med en fyra. Jag är så glad att mina njurar dansar foxtrot!
Och fattig, aj så fattig. Men skitsamma. Nu jävlar ska det inredas!

Ett och ett halvt års jakt är över. Söndagarna är mina egna igen.

22 augusti 2007

Våra så kallade favors



Vi körde med såna här små askar vid varje gästs plats vid bröllopsmiddagen. Askarna fylldes med rosa karameller, och så använde vi dem som placeringskort genom namnetiketterna på. Namnetiketterna skrev vi ut på etikettspapper med vanlig färgprinter och så pyntade vi lite med samma prickiga band som vi hade använt på våra inbjudningskort.

Har ett gäng såna här bruna askar kvar i fall ngn är intresserad av att köpa. Maila på bloggadressen@hotmail.com (precis som det står) i så fall.

WTF

Folk är ju helt galna! Lägenheten har gått upp över en miljon över utgångsbudet, och i morgon fortsätter budgivningen.
Det verkar som att vi får fortsätta trängas i vår lilla tvåa ett tag till. Skit.

Budgivningen

Vi håller på och budar på en större lägenhet för fullt. Fyra par av nio har hoppat av nu.. i morgon antar jag att vi vet hur det gick.
Håll tummarna snälla!

Här shoppar jag - lista

Pyssel:
RibbonOasis - för snygga band
Fire Mountain Gems - för pärlor
Gör din egen bok - för mina foton
My Cards - för stickers och scrap
Mina namnband - för det man syr själv

Kläder:
Threadless - för t-shirts
Asos - för accessoarer och toppar
Sivletto - för retrokläder
H&M - för basgrejer
Inredning:
Inreda - för presenter och småprylar
Seriegalleriet - för fina tavlor
AllPosters - för att pryda väggarna
Isa - för tavlor till framtidens barnrum
Furnish - dyrt men ack så snyggt

Så - nu vill jag höra om era favvoställen!

Shoppinglänkar - utmaning

Härom kvällen kopierade jag min kompis alla bookmarks. Hundratals länkar som ledde till fantastiska butiker, communitys, bloggar och infosidor - de allra flesta helt nya för mig.

Tänkte utmana er (fånigt bloggord egentligen, is it not?) till att göra just detta. Utbyta era bästa länktips med mig och varandra. På din blogg (lämna gärna en kommentar med din bloggadress i så fall) eller direkt i kommentarsfältet. Säkert fler än mig som älskar att sluka såna här tips.

I dag undrar jag: Vilka är era bästa länkar för shopping online?

21 augusti 2007

Spell it out



viaLetter är en kanonsida där man kan beställa bokstäver till bra pris för omväxlings skull. Jag älskar såna här bokstäver så jag har letat runt massor både för att smycka väggar hemma och ha som caketopper till bröllopet (uppblingblingade med små strassstenar), men allt jag hittat tidigare har varit betydligt dyrare. Snygg bra sida.

Drömmen vore att de, eller någon annan, utvecklar den här idén och lägger till fler material, storlekar, färger och typsnitt.

20 augusti 2007

Dagens köp på Threadless



Om det någon som missat amerikanska nätshoppen Threadless så kan jag verkligen tipsa om ett besök. T-shirtbutik ( där mer eller mindre kända illustratörer designar trycken) som nu också utökat med barnklädesavdelning, bildekaler, väggdekaler osv. Rätt snabb leverans, klart prisvärt och så har de massor att välja på!

Sist jag beställde så var alla storlekar lite små bara, så dra upp en size om du köper ngt.

Jag är kär

Det har liksom växt fram nu under några veckor. Först lite mjukt och trevande, nu passionerat och uppslukande. Facebook is the shit och precis en sån lekstuga för vuxna som jag älskar att slösa tid på! Hittar nya gamla borttappade bekanta dagligen..

T.o.m säkerhetsnålar

...... kan man få alá weddingstyle. Dessa från FrontDoor.

Bränt barn kastar sig in i elden

Så här blir det varje gång. *Vi går på någon visning, hittar något vi gillar, jag flyttar in mentalt, börjar möblera och slå ut väggar, kollar in blocketannonser på coola grejer vi ska fylla vår nya fina lägenhet med.. och så börjar budgivningen och vi krossas direkt likt en liten skalbagge under mäklarens dyra skor!

Måste lära mig att hålla huvudet lite kallt i såna här lägen.

(* Håll tummarna! Mot slutet av veckan skulle det kunna vara möjligt.. well, en chans på miljonen i varje fall.. att jag får det där extra pysselrummet)

17 augusti 2007

40-års jubileum

För några dagar sedan firade mina föräldrar att de varit tillsammans i 40 år! Sjukt bra jobbat måste jag säga.

Nu ska jag byta namn på min man

Har printat ut alla papper här på jobbet, så nu börjar processen.

16 augusti 2007

Gillar du att scrappa?



I så fall kommer du älska Scrapblog! Det går hur smidigt som helst att importera bilder från t.ex. Flickr och sen är det bara att go bananas med alla deras bakgrunder, stickers och snygga textstilar.

Hänger du på Facebook så kan du lägga till Scrapblog som en applikation där och låta dina polare se dina alster direkt på din profilsida.

Ny mobiltelefon

I dag har jag suttit och lekt med min nya telefon, en Sony Ericsson P1i. Fyllt på med lite bra musik, sköna program, länkar, rss:er till favoritbloggarna..

Sånt här är bland det bästa jag vet. Jag blir lite rosig om kinderna och så glad att jag spinner. Det är som när man har en ny handväska som man får organisera sina prylar i, eller en ny kalender eller dator. Skapa mappar, lägga i ordning, strukturera, göra fint..

Det är på vippen till perverst vad glad det gör mig.

Dagens nätshopping

Har just lagt en beställning på lite höstkläder från HM, bland annat på ett par såna här adorable handskar. Jag ÄLSKAR såna här! Man känner sig ju helt sjuk när man har dem på sig, som om man borde strypa någon eller -pardon my french - ge ett handjobb.

Fick även ett par toppar och lite presenter till min man.

Så var man lycklig i en liten stund till då.. shopping är the shit!

Talen

Det var många fler tal på vårt bröllop än vi förväntat oss. Roliga, anekdotiga, tåriga, kloka och underbara! Tänkte kort dra tre stycken som etsade sig fast lite extra...

Pappa
Jag har aldrig hört min pappa hålla tal förut - någonsin. Men dagen till ära så höll han ett fantastiskt tal som innehöll allt! Ett varmt välkomnande till Andres, en hel del humor, kärleksförklaringar till mig och så några visa råd inför äktenskapet. Jag var så stolt över honom när han stod där intill mig och pratade så varmt inför alla att jag höll på att spricka.

Min äldsta vän
Hon som hellre skulle dö än att ställa sig inför en folksamling och hålla låda. Inte ens på sin egen systers bröllop förmådde hon sig att göra det så så fort toastmastern sa hennes namn så började jag lipa såklart. Fina ord som avslutades med något vi ofta pratar om "en riktig vän är någon som inte bara finns där när det är jobbigt, utan även när man är riktigt lycklig".

Svensexetalet
Alla Andres kompisar ställde sig upp och berättade om hur svensexan gått till medans de visade ett bildspel från dagen. Hur roligt som helst med massa sjuka foton! Som avslutning på det långa talet så berättade de om den skivinspelning som Andres fått göra tokbakis dagen efter svensexefesten. Så spelade upp låten som även den illustrerades med ett bildspel. Nu bara med en massa fina bilder av oss två och våra år tillsammans. Han sjöng Your Song med sin allra finaste röst och tårarna sprutade på mig åter igen.

Da cake



Så här blev våra små bakelser till sist. Inte riktigt som vi tänkt oss från början, men tack och lov inte heller som de vi först råkade ut för!
Prickarna från ursprungsidén fick vi ta med oss i form av band runt bakelsernas fot i stället som vi köpte från Ribbon Oasis. Bakelserna har en botten av mörk chokladtryffel, är fyllda med chokladmousse och hallonpannacotta och slutligen sprayade med mörk choklad för att få lite sammetslook. Det var Jessica från Handgjort Stockholm som gjorde dem och jag tycker de var hur goda som helst! Speciellt med lite dessertvin till. Jag är värsta dessertvinsjunkien.

15 augusti 2007

Påminnelse till mig själv

I morgon ska jag berätta om talen. Och om bröllopstårtan.

Alla!


Foto: Jeroen Wolfers
Här är alla som delade vår dag! Känns som ett rätt unikt kodak-moment när alla ens bästa vänner och släktingar är samlade.

Kl 8.30 ringde väckarklockan

Men då hade jag redan legat vaken en bra stund. Min vackra man låg kvar i sängen medans jag tog en snabbdusch, packade ner det sista i väskan och ringde en taxi. En snabb puss och så iväg till salongen Folk Stockholm där min frisör Zandra väntade. Direkt jag jag klev ut ur bilen började kamerablixtarna från fotografen som redan var på plats. Roligt men helt klart ovant.

Jag känner både frisörskan och fotografen sedan tidigare så stämningen var avspänd och rolig från första stund vilket gjorde att min nervositet lugnade sig i varje fall lite grand. Jag målade naglarna, drack kaffe, läste skvallertidningar.. och efter en timme kom några av mina äldsta tjejkompisar och gjorde mig sällskap. Vi drack champagne, åt lite lunch och sminkade oss ihop, vilket var precis vad jag ville från början istället för att ha brudtärnor. En mysig morgon tillsammans och sedan åka tillsammans till kyrkan.


Foto: Jeroen Wolfers

Hm..

Nu börjar det likna något..
Är det ngt som ser konstigt ut?

Uppdatering..

Okey mina kära. Nu kommer säkert bloggen se fördjävlig ut ett tag...
Ska bara mecka lite.

14 augusti 2007

Nu är alla bilderna här

I dag fick jag dvd nr 2 av fotografen så nu ska det åter igen vältras i egokärlek och mallgrodighet här hemma. Och väljas ut bild till annons i tidningen och till tackkorten förstås.

Presenthavet

Vår lya svämmar över av kartonger med prylar från bröllopet, som om det inte var tight här redan innan.. Nu MÅSTE vi hitta en ny bostad. På söndag börjar visnings-hell för oss igen, efter att ha tagit uppehåll i några månader och i går återupptog jag Hemnet-knarkandet.

*Nytt boende innan nästa sommar annars är vi fan sopor!

*Ni fattar inte hur länge vi har letat, hur många hus vi kollat på, budgivningar vi varit med i och hårstrån som vi slitit från våra huvuden i förtvivlan varje gång det gått åt helvete!

Tips om Kina-djungeln

- En bra grej med 1koo är att du kan chatta med dem och på så sätt kunna ställa massa frågor eller framför ev. ändringsönskemål.

- En sjukt rolig sak är deras klänningsbilder som inte visar mycket mer än photoshoppade bilder på brudar de bytt huvuden på. Mkt odd!

- Tänk på att kolla vad portot ligger på i fall du beställer en klänning! Ibland kostar klänningen bara några hundra, fast portot kan ligga på tusenlappar.

- Från de flesta av butikerna kan du beställa tygprover för några tior innan du lägger en beställning. Gör det om du är osäker på kvaliteten eller nyansen.

- I fall det blir fel - klaga och försök få pengarna tillbaka.

- Var beredd på att klänningen kan vara ett missfoster! Det är inte alla som blir så nöjda som jag var. Det är såklart en chansning när man betalar en fjärdedel av priset.

- I fall du beställer från någon butik på Ebay så kolla in köparnas recensioner av säljaren. Där ser du direkt vad som funkar och inte funkar.





Om Kina-klänningar Del 2 (Minus)

Glad i hågen av mitt första positiva Kinaköp så beställde jag en kortare festklänning från den här Ebay-butiken. Jag förklarade ett tiotal gånger för säljaren att jag MÅSTE ha klänningen till ett visst datum, då sju veckor fram i tiden, för att den var till mitt bröllop. Han lovade dyrt och heligt att det skulle ta max fyra veckor, tog glatt betalt... och levererade n.o.t.h.i.n.g.

Tomten svarade sedan inte på några mail, utan för ett par dagar sedan var mina pengar bara tillbaka på mitt konto efter mängder med hot-mail från min sida. Grrrr..

Nämen

Tankebubblor-Nilla tycker jag rockar vilket gör mig glad såklart!
I min tur tänkte jag nämna tre tjejbloggare som jag tycker svänger bra..

Mrs S - Pysslig nygift donna
Hanna - Kompis som bloggar om sitt barn och sina dagar
Ullemon - Gifter sig om ett par veckor..

Om Kina-klänningar Del 1 (Plus)

Har fått flera mail med frågor om brudklänningar från Kina, så jag tänkte dra mina personliga erfarenheter kort här:

Bröllopstorget finns massor med trådar som handlar om brudar som beställer sina kläder från Kina. Jag började läsa dessa samtidigt som jag letade runt lite i fysiska bröllopsbutiker i Stockholm... och snart hade jag faktiskt av misstag beställt en klänning från Ebay-butiken Gianinar Bridal. Det jag gillar med den i jämförelse med flera av de andra är att de visar ganska stora bilder på de klänningar de faktiskt sytt upp, inte små bilder på själva originalklänningen som de sedan kopierar.

Sagt och gjort - klänningen var beställd, billig som tusan och nu var det bara att vänta. Och vänta. Klänningen blev fyra veckor försenad pga någon kinesisk högtid de inte informerade om - men när den väl var här och hade släppts mot lösensumma från tullen så var den underbar!
Själva hantverket var kanon och tyget precis lika fint som från vilken butik som helst. Säljaren var snabb på att besvara mail även om engelskan var tokknackig.
Skulle jag beställa en festklänning igen skulle jag känna mig ganska trygg i att köpa den från samma ställe.

Exempel på fler kinesiska nätbutiker:
Kanecca
Ikoo
Milly Bridal
Julius Bridal
E-bridal Store

Ps. Glöm inte att beställa eventuell underkjol på samma gång i fall ni beställer från Kina. De kostar typ en tiondel av priset där. Ds.

12 augusti 2007

Syjunta

I går bestämdes det att vi ska börja ha syjunta. Bara ordet i sig älskar jag! En dag i månaden ska vi träffas ett gäng tjejer, alla som vill, och pyssla i grupp. Hehe.. låter helcorny, men jag tror det blir grymt!

Sticka, virka, brodera, scrappa, pärla och snickra. Och så tant-fika så klart med sju sorters kakor och latte. Jag är en gammal kärring.

And I love it.

Namngivningsfest

I går var vi på en namngivningsfest, faktiskt vår första. Föräldrarna, våra kompisar, hade dukat upp med partytält, långbord och buffé på sin gröna innergård i Wasastan. Framför en stor ek hade de ställt upp ett bord med vacker duk, rökelse, tända ljus och lite leksaker och ställt ut stolar till alla gäster. Så läste pappans syster iförd samisk högtidsdräkt några fina stycken om barn och kärlek, mor och farföräldrarna sade några visdomsord var till barnet och så sjöng mamman ett par underbara barnvisor medans vi gäster satt och svalde gråten ikapp.

Vilken fantastiskt fin tillställning! Och så en jätterolig middag och fest på det. Precis en sån ceremoni skulle jag vilja ha i fall vi får barn i framtiden.



10 augusti 2007

Bröllopspresenter

Dagen innan bröllopet så utbrast Andres glatt "Men JUST DET, vi kommer ju få en massa presenter också!"

För det glömmer man ju lätt bort mitt i all stress.. men Jesus vad roligt det är med paket! Nu har vi hela lyan fylld av fina prylar.

Några exempel bland många fina är:

- En videokamera som vi filmat med hela honeyweekenden
-
En popart-tavla ala Roy Lichtenstein men med oss två på istället
-
En Nina Hemmingsson-tavla
-
Trippen till Smögen
- En mkt snygg pläd
-
Ett nytt soffbord alá femtiotalsdesign
-
Matsilver ur serien Tornedalssilver med vårt monogram ingraverat
-
En hemsnickrad utomhusbänk med våra initialer inristade i ett hjärta
-
och så en massa pengar till bröllopsresan, fint porslin och presentkort på allt från restaurangbesök till inredning...

Kramkalas

"Vad gör man när man kommer hit då?"
Det kändes lite odd när vi väl kom ut från kyrkan och ställde oss på kyrktrappan. Tanken är ju att alla ska hurra, kasta ris och så blir det kramkalas.. Haha.. jo, det blev exakt så för oss också. Men jag minns sekunderna som minuterslånga just innan det där hurrandet bryter ut. Som en prinsessa och en prins på display typ. Pinigt men härligt.

Sekunderna innan vigseln

"Det här känns helt overkligt.."
"Nu går vi in"

Jag trodde på riktigt att mitt hjärta skulle hoppa ut ur kroppen och allt jag tänkte på var att absolut inte kolla upp, för i fall jag skulle möta någons blick på vägen till alteret så skulle jag garanterat bryta ut i fulgråt.

I stället fokuserade jag helt på att gå myrsteg och att titta i marken. Andres hand krampaktigt i min och så den vackra sången i bakgrunden såklart. Det var en riktigt mäktig känsla det där att gå altargången fram...
Foto: Jeroen Wolfers

Småkakor till kaffet..

Som sagt, vi hann aldrig baka några egna goda kakor. Men ICA-Maxis storpack med drömmar, havrekakor och chocolate chip-cookies blev nästan lika bra.
I varje fall efter det att vi piffat upp dem lite med kristyrblommor.


Kristyr: En äggvita blandas till rätt konsistens (dvs tills den är rätt hård) genom att blanda i massor av florsocker. Tillsätt ett par droppar ättika för att den ska stelna lättare.

Den här kristyren är sedan färgad med gelefärg och varje blomma har fått sig en liten metallicfärgad sockerkula i mitten. Vertyg och ingredienser från Dekorera Mera.


Samantha vann..

kaktävlingen med sitt recept på Tosca-kakor! Lät mycket gott.. men tiden blev för knapp för oss mot slutet så vi köpte färdiga småkakor istället som vi dekorerade med kristyrblommor. Vinsten kommer med posten Sam!

Grrr..

Någon jävel har reggat brollopsplaner.se före mig..
Vart ska jag ta vägen nu då?

08 augusti 2007

En del bilder från vår bröllopsdag

Här är ett litet urval av de förhandsbilder vi fått hittills. Resten kommer under veckan och de retuscherade snyggbilderna för annons och tackkort kommer först nästa vecka. Men men, tills vidare kommer en liten glimt från vår dag nedan..


Vår bil som fått sig en liten bröllopstattoo


Vi gör oss i ordning på var sitt håll innan vi ses i kyrkan


Alla blommor gick i rosa och vitt


Enskede kyrka 14:30.. ingångsmusiken har börjat spela...


Vigselprogrammen är utdelade...


Föräldrarna sitter på första parkett


Eller njae.. det gjorde väl vi.


Tårar blandades med skratt och nervösa ryck


Underbar sång från Caroline och Ola i kyrkan


Ute på kyrktrappan


Gästerna undersöker sina små rispåsar


Som innehåll hjärtformat ris och partytutor


In i bilen för att åka iväg och fota oss lite innan middagen


Foton från Globens slakthusområde


Och så blev vi ju tvungna att få med Globen också.. där bor vi.


Lite regn efter vigseln sägs ju betyda tur..


Åh.. han är min, min, min!


Lyllos mig!


Brudparet och ringarna


Man och hustru - äntligen!


Gästerna har lämnat middagen och festen börjat


Gästboken fylls i för fullt


Vår fina toastmaster Sofie i blått


Och så vår andra toastmaster Micke i skön kavaj med skön donna


Vackra gäster såklart


Tv. är fotografen bakom dessa bilder - Jeroen Wolfers


Domestic Bumblebees drog folk till dansgolvet


Varm skön sommarkväll och utomhusfest hela natten


Tombola som fungerade som bar under kvällen


Vi innan vi smet iväg till hotellet vid fyratiden. Very happy!