Sidor

12 augusti 2007

Syjunta

I går bestämdes det att vi ska börja ha syjunta. Bara ordet i sig älskar jag! En dag i månaden ska vi träffas ett gäng tjejer, alla som vill, och pyssla i grupp. Hehe.. låter helcorny, men jag tror det blir grymt!

Sticka, virka, brodera, scrappa, pärla och snickra. Och så tant-fika så klart med sju sorters kakor och latte. Jag är en gammal kärring.

And I love it.

9 kommentarer:

Mrs S sa...

Åh syjunta är underbart! Det hade vi i Hemsedal. De flesta virkade men även lite andra grejer pysslades det med. Jag saknar det verkligen. Ingen av mina vänner här hemma är speciellt intresserad av pyssel och handarbete.
Man blir så inspirerad av andra och så kan man få hjälp och lära sig saker man inte kan själv. Dessutom får man lite prestationspress på sig och för min del är det rätt bra, har på tok för många oavslutade projekt ligger och skräpar som jag aldrig kommer att orka göra klart.
Jag är riktigt jävla avundsjuk på dig nu. Hoppas att du visar bilder på alster vad det lider.

Kerstin Kallin sa...

Åh! Vad KUL! :-D Jag är också tant. Har jag varit sen 22. Tycker tanter är grymma. :-D

Anonym sa...

Ååååh vad trevligt med syjunta :)

Anonym sa...

Precis som Mrs s har jag inte heller några pyssliga kompisar fast min mormor tycker om att sy, sticka, virka och hon bakar jättegoda kakor. Jag får väl hänga med på hennes syjunta haha :)

Anonym sa...

jag instämmer helt med MrsS, älskar också att syjunta, fast det närmaste mina vänner kommer är när de syr fast märken på studentoverallerna...

Vi kanske kan få vara med på er, jag är riktigt duktig på att baka kakor *s*

// FÖrhoppningsis

Anonym sa...

UNDERBART!
Min mamma var med i en syjunta (fasen vet om de sydde egentligen) och sen 50-talet har hennes kompisar fortfarande kontakt. Mamma lever tyvärr inte men de andra tanterna (och de är RIKTIGA tanter) are still going strong!
Ha det så himla roligt!

Anonym sa...

Hejsan!

Måste börja med att tacka för en inspirerande och väldigt trevlig blogg! Verkligen! Följer den med obevekligt intresse...
Nu är det så att jag tänker på din brudklänning - blev den alltså uppsydd i Kina? Vad heter skräddaren isf och hur hittas den(han, hon...)? Funkade det bra osv?
Har andra bloggbesökare erfarenheter av måttbeställda Kinaklänningar som de kan rekommendera?
Skulle va tacksam för lite information för att få klart för mej om det kan va ett alternativ eller om jag ska glömma det direkt :)

Nu använder jag helt fräckt ditt forum för att roffa åt mej information - hoppas det e ok! Annars får du blocka mej... :)

Många kramar till er alla från Finland!

S

Anonym sa...

Låter så mysigt :)

Anonym sa...

Åh, va härligt kul! Synd att de flesta av mina vänner, av motsatt kön, inte är så sugna på stickning och tantfika. :-)