Sidor

27 juli 2007

Sista inlägget som ogift?

Mannen är på väg till frissan och jag ska iväg med mammorna och systern och köpa massa mat. Sen ska det skrivas alla instruktioner till serveringstjejerna, läggas en sista hand på dukningen som gjordes igår, ringa alla inblandade och kolla så att de inte glömt oss, gå igenom allt en sista gång med toastmastrarna, tvätta bilen och pimpa upp den alá wedding.. och sen mina kära, klockan fyra, oavsett om lokalen står i brand och bilen har exploderat så tänker jag gå hem! Måste hinna packa till hotellet, fixa oss och andas lite tillsammans innan morgondagen...

26 juli 2007

03:49

Torsdagen den 9:e mars 2006 fick den bloggen sitt första inlägg.. ett om vår förlovning. Sedan dess har det blivit 752 inlägg till och nu är det bara två dagar kvar tills vi är man och fru.

"Kommer det inte bli tomt efteråt, när ni inte kan planera det här längre?".
Nej, inte alls. Jag tycker det ska bli jätteskönt! Det här har varit en jätterolig tid, och det har blivit ännu roligare när jag kunnat dela med mig av våra planer här och fått så mycket bra feedback från er - men det riktigt roliga börjar ju efteråt. Att få kalla honom min äkta make ska bli det allra bästa! Fan vad jag älskar honom... min supertrötta lite sura man där borta vid printern. Den finaste människa jag någonsin mött.

03:39

Sitter på fästmannens jobb och printar ut en miljard festprogram. Klurigt det där hur man ska vända alla sidor för att få det hela dubbelsidigt och rätt. Speciellt när man klipper till sina egna A5-papper och dessutom har fått för sig att man ska spiralbinda rubbet.. suck. Jag studsar runt som en glad liten clown för att försöka få honom på lite bättre humör. Så här i gryningen är bara det i sig ett konststycke. Vi dricker kaffe, skriver to-do-listor till serveringspersonalen och lackar ett par stora träbokstäver vi hittade i dag.

Snart smäller det..

I dag har det hämtats kostym, letats festklänning (fick dumpa den idén och köpa klämmor att hålla upp min klänning med istället, kommer se lattjo ut men nu orkar jag inte leta längre), införskaffats mat och bokats ljudsystem. I morgon blir det dukning.

(Såg förresten att bloggen fick äran att vara med i Metro idag igen.. Kul!)

24 juli 2007

Kräftor

Förresten: Det är ingen vidare bra ide att lägga sin vinterbleka kropp i solariet några dagar innan bröllop. Vi är knallrosa. Matchar iof färgtemat bra.

Vi är inte döda

Vi är bara mitt uppe i sista-dagarna-fixet! Kakor dekoreras, skjortor inköps, kofta till kvällen, ljudsystem, fler vattenflaskor, axelbandslös b-h, playlists, packa, inköpslistor för maten... det känns som om det aldrig tar slut det här.

Väderleksrapporten ser inte så munter ut inför helgen tyvärr, så håll tummarna för att vi i varje fall kan få uppehåll en stund.

18 juli 2007

Brudgummens klädsel

Han kommer vara så snygg att jag svimmar bara av den saken i kyrkan.

- Vit tredelskostym som är rätt rak i snittet
- Vit skjorta och vita skor
- Brun slips med blekrosa polkadots
- Corsage med litet kvistrosknopp, prärieklocka och hjärtan på tråd.

Tips för ömma fötter

Ta nu inte detta för att vara någon sanning, eller ens ett vettigt tips - men i går tipsade min granne tillika vän mig om hur man bäst motverkar ömma fötter. Hon menar att man kan smörja in dem med bedövande salva. Typ Zon som säljs på apoteket.
Är det någon som hört det förut, som vet om det funkar?

Klänningsäljare spårlöst försvunnen

Nu har jag mailat Ebay-säljaren för sjätte gången för att fråga wherethefuck min klänning är! Han har dock gått under jorden. Vad gör man med såna idioter? Finns det Ebay-torpeder att leja?

Skitsamma pengarna, men nu har jag inget att ta på mig som går att dansa i på kvällen. Får ta mig ut i helgen och tokleta helt enkelt för efter testningen av brudklänningen igår är det tydligare än någonsin.. den går absolut inte att dansa i!

17 juli 2007

Dagens fix

  • Brudbuketten är äntligen beställd. Det blir en lösbunden somrig rosa sak, med engelska kvistrosor, heaven-ros, fresia, prärieklocka, lite hjärtan på tråd och murgröna..
  • Vi har varit vid festplatsen med fotografen och gått igenom vad vi tänkt oss för bilder ungefär. Han verkar grym och är bekväm att umgås med, skönt!
  • 63 st monogramhjärtan har klippts ut, redo för att klistras fast på festprogrammen.
  • Korsetten är testad. Funkar dessvärre inte under klänningen, så bye bye getingmidja.
  • Mr:s slips är införskaffad. Mörkbrun med små blekrosa prickar.


Testing testing

Borde man ha mikrofon på bröllopet. I fall någon vill säga några ord och inte hörs?

Jag tänker så här: Yes. Det tråkigaste jag själv vet är om talen inte hörs när man är på middag och sitter långt ifrån. Och när en liten lokal fylls med folk så slukas ju oftast allt ljud.

Han tänker så här: Töntigt, kommer aldrig på tal!

Hmm.. vad tror ni?

Bordsplacering

I går satt vi åter igen med bordsplaceringen. Vi har följt Maries råd med kylskåpsmageter som vi nu står och flyttar om lite grand varje dag. Det är ju supersvårt!
Ska man sätta snackiga bredvid mindre snackiga i hopp om att få igång de tystlåtna, eller är det bara pest för de som är sociala to start with? Vem sätter vi bredvid den äldre lite buttre? Vem bredvid festens yngsta deltagare? Bör alla känns någon som sitter runt omkring?
Hmmmm...

Dagens gråtstycke

"Vad innebär vigseln?

Kan man lova livslång trohet? Det är förstås svårt att lova något för hela livet, men vi kan ge uttryck för vår innersta vilja och ambition. Frågan paret får i vigseln är: ”Vill du ta NN till din hustru/man och älska henne/honom i nöd och lust?” Frågan rör alltså viljan att älska.
Om vi med kärlek menar förälskelse eller starka känslor är det lätt att inse att vi aldrig kan lova det för hela livet. Förälskelse går över, känslor kommer och går. Kärlek kan rymma mycket starka känslor, men innebär mer än så. Kärlek hänger samman med viljan att ha omsorg om den man älskar. Den viljan har de som gifter sig. Att gifta sig är att satsa på den viljan."

................................................. Från Svenska kyrkans hemsida.

Hårsmycket

Tack för era röster, men se det blev varken det vänstra eller högra. Sprang på ett mycket sötare på stan igår. En glesare glittrig sak. Lägger upp bild så fort jag kommer åt en kamera.

Hillbilly wedding

Jag var och kollade in min kompis bröllopsvideo häromdagen. Kompisen som flyttade utomlands och gifte sig snorrikt. Vilket bröllop! Nu när jag ser videon så här tre år efteråt så inser jag verkligen vilken storslagen fest det var. Tre dagars brakfest på en gigantisk herrgård med influgna gäster från hela europa. Champagne och rosenblad överallt.

Och så tänker jag på vårt bröllop. En föreningslokal i en förort. En grusplan fylld av ogräs. Fläderbål och hemlagad mat. Stupid, stupid me.. ska inte tänka så här.. :(

15 juli 2007

Tyck till - vilket hårsmycke





Om ni försöker se förbi att det här är ett hemma-rufs som jag testat dem med, vilket hårsmycke (egentligen hängsmycken som jag tänkt nåla fast) tycker ni då att jag ska ha?

Tack fina ni förresten

För alla råd, tips och uppmuntrade ord ni kommer med. Det är skitkul att ni hänger med oss på den här fullkomliga egotrippen! : )

Dagens bästa nyhet!!!

Nej, vi är inte med barn. Och nej, vi har inte köpt ett hus. Bättre upp... VI HAR ETT BAND!!!

Samma band som förut, nu med en ny basist. Lovely! Förutom att det skulle bli nästintill omöjligt att hitta något nytt med så här kort varsel, så har vi ju hela tiden velat ha just de här killarna - iom att det var på deras spelning vi bestämde oss för att gifta oss in the first place!

Jag ser ut som den här glada lilla grisen på alla sätt och vis. Efter ett tappart GI-försök som visade - 5 kg på vägen, så ballade jag ur med god mat och sommar-after works.. så nu är vågen tillbaka där den var innan. Well well..

14 juli 2007

Lördag kväll - 2 veckor kvar nu

Statusrapport: Vi står fortfarande utan band, och utan bil. Band får vi börja ringa som galningar på måndag och bil får i värsta fall lösa sig så att vi tar vi egen kärra.

Chevrolet Corvair - 65

I dag har vi i varje fall kollat in festplatsen (grusplanen är fylld av blommande ogräs.. suck), skrivit ut vigselprogrammen, fixat omslagssidorna till festprogrammen och gjort etiketter till bålskålarna.

Mannen min har även lackat om ett kakfat jag ville ha i rosa.

13 juli 2007

Efterlysning!

- Femtiotalsbil som kan köra oss från kyrka till festlokal (6 -10 km) mot ersättning såklart. Den 28 juli i Stockholm.
- Band som spelar femtiotalsmusik/rockabilly i en timme typ samma dag vid tiotiden.

BAAAAJS!

Nu bangade bandet ur också!!!!!!!!

12 juli 2007

Växtvärk

Inte helt otippat kanske att just jag skulle få en släng av vad-är-der-vi-håller-på-mig-paniken så här ett par veckor innan utsatt datum. Jag som får livet-är-slut-ångest varenda födelsedag. Så nu ligger jag i sängen och tjurar medans jag hör honom göra bröllops-playlists i vardagsrummet för fullt.

Jag tänker att nu är det slut på att åka på festival och vara lerig och jävlig. Och så är det slut med att åka till Visby och hångla upp solbrända killar. Inget mer bo själv någonsin. Aldrig mer ligga och tycka synd om mig själv för att man är en stackars singel, inget raggandes på tjejer, inget raggandet på killar, inga mer första kyssen, inga mer gå på bio-dejt nervös med handsvett, inte längre kunna göra precis som man själv bara vill, inget sova över hos killkompisar, inget försvinna i några dagar utan att behöva rapportera till någon. Inga tvåveckors tjejresor utomlands för å dansa eller skolka från jobbet i dagar och bara ligga hemma med otvättat hår och poesideppa. Inte kunna inreda som bara man själv vill.

Jag VET, allt det som kommer istället är så jävla mycket niceare, men ändå. Det är ändå någon form av förändring och avslut. Och är det något som jag just är värdelös på så är det sånt..
I guess att det är den berömda pre-wedding-ångesten som infunnit sig. Fan vad jobbig den är!

Piss

Att åka finbil från kyrkan och fem kilometer till lokalhelvetet ska alltså kosta nästan 4000 spänn! Fan heller.. i så fall tänker jag cykla till festen. Ooorh.. det här är ingen bra dag! Han skulle styra upp femton gamla bilar från början. Nu verkar det inte ens bli en till oss.

Vilka donnor

Har förstått nu att våra gäster kommer vara så sjuukt snygga! Får lite mail då och då med bilder på underbara klänningar som damerna vill ha råd om. Ett gäng kör stenhårt på femtiotalsstilen. Det här kommer att bli såå bra!

11 juli 2007

17 dagar tills fest!


Koma

Jag har hamnar i ett helt apatiskt läge istället för att stressa upp mig över allt som är kvar att fixa. Mannen däremot har börjar inse hur nära datumet vi är och gör knappt annat än fixa bröllopsgrejer nu.. good.

Kanske borde styra upp festhäftet?
Eller se till att det finns någon musik?
Det där med mat till gästerna vore ju också fint om vi bestämde oss för..

Gratulationer!

Till mina brud-pals Kirsto, Mrs S och Förhoppningsis som gift sig nu!

Ivana... snart är det dax.

06 juli 2007

Dagens inspirationskällor



I dag har jag lagt en bra stund på både dessa kreativa tösers hemsidor. Mycket fint pyssel för ögat som gör mig varm och glad.

Klicka på bilderna för att komma till deras sidor.

Ett litet snabbt inlägg bara

för jag ska precis iväg och beställa blommor till bordsdekorationerna.

Vill bara tacka er för ert engagemang! Har fått helt sjuuukt mycket genomtänkte kakrecept, och drinktips trillar fortfarande in. Ni är grymma!

Det är så här vi ser ut, i fall ni undrar

I varje fall om vi bodde i Springfield.

I samband med lanseringen av nya Simpsonfilmen har de hottat upp hemsidan lite, och nu kan du t.ex. göra din egen Simpson-avatar. Kanske något för festhäftet? Eller göra en gubbe för varje gäst?

Fixa din egen karaktär här

05 juli 2007

Dagens lyxproblem

Jag har frågat två duktiga florister om hjälp med vår brudbukett och corsage.. och de har båda utlovat fantastiska kreationer! Nu till problemet - jag är usel på att säga nej till trevliga människor men jag måste ju välja en av dem.

Suck.

Eller njae. Kanske inte så suck ändå.

Inspirationsbilder

Ska till min frissa idag efter jobbet och hon bad mig ta med lite bilder på frisyrer jag tycker är snygga.

Appropå att matcha

Så fick jag skicka upp lite babyrosa tyll till min svärmor som bor i tygfattiga Kiruna häromdagen. Hon skulle ha det till sin "bruna femtiotalsklänning med inslag av rosa och polkadots". HahahHa.. skönt att hon tar det här med temafärger på allra största allvar, och kommer se ut som våra inbjudningskort.

Ex-girlfriend

Fick reda på att en gammal flamma till mannen brukar läsa bloggen.. en publicerad bild på honom häromdagen fick såklart myntet att trilla ner för henne. Nu har jag skojat hela morgonen med honom om alla otrevligheter jag ska publicera under dagen, så det var en ngt svettig man som drog till Tyskland idag för att köpa all sprit. Det är lugnt honey.. jag är tyst och snäll som en liten mus. Puss.

Bugginstruktör bokad

Bokade just ett par privatlektioner med en bugginstruktör. Hon ska råda bot på våra och ett par kompisars okompotibla fötter.. ska bli kul!

04 juli 2007

Oh la la



Inte så pjåkigt pimpade kakor va? Kommer från Rolling Pin som har en hemsida fylld av snygga cookies! Kakor med foton på, logor på, bröllopiga, högtidiga, skräddarsydda.. damn, jag vill lära mig att göra såna här!

Daddy-O

I går var jag med pappa på stan för att leta kläder till honom. Han kom hem med en snygg guldmönstrad väst och mörkguldig pastrong som han ska ha till frackskjorta och svarta kostymbyxor. Mycket tjusigt och helt i färgton med mamma som blev jäkligt nöjd med hans matchande val!

Jag har förresten hört att fler par som kommer försöker matcha varandra. Haha. Corny och gulligt tycker jag!

Bild: Snodd från nätet

Hihi.. bloggen är med i dagens Metro



Fick ett par sms i morse som uppmärksammade mig på att det finns en notis om bröllopsbloggen i dagens Metro. Roligt!

03 juli 2007

Det drar ihop sig - Help

Skulle desperately behöva lite tips från er...

Vad ska vi servera våra gravida och icke-köttätandes gäster när de andra får carpaccio?

Var får vi tag på en danslärare som kan köra ett par timmars privatlektion i bugg någon gång de närmsta tre veckorna?

B-plansblomma



Blombutiken ringde och sa att det kan bli krångligt att få fram pioner tills den 28:e juli så vi behöver en b-plan. Hennes förslag var att blanda i lite Caladiva i fall pionerna skiter sig. Hmm.. vad tror ni?

02 juli 2007

Hans svensexa i korta drag

Mitt under ett kundmöte kommer det in en man och ger honom en bunt brev som ska öppnas i ordningsföljd under dagen. I det första brevet står det att han ska packa ihop en väska med vissa saker och sedan tyst och snällt följa med den här främmande mannen. De kör sedan till flygplatsen i Umeå och han får ett reservationsnummer vilket visar sig leda till Stockholm.

Väl i Stockholm kidnappas han och körs iväg in till stan där alla kompisar sitter i en park och dricker lite öl. Sedan bär det av mot en boxningsklubb där han får möta "Skräcken från Narva" i ringen. Måste ha varit en syn för gudarna och jag önskar att jag kunnat vara en fluga på väggen där! Vännerna får sedan släpa en sjukt trött man vidare till båten som tar dem ut till en ö där champagne, bastu, tunnbad, grillning och kareoke väntar honom!

Morgonen därpå åker de till en studio inne i stan där han får slipa lite på sina sång och gitarrkunskaper och sedan kommer en främmande man igen.. som nu ska köra hem honom.
Men i stället för att svänga av hemma vid vår lägenhet.. så gör han en u-sväng och kör ut mot Arlande igen. Väl framme får han reservationsnr 2.. vilket ger en biljett till köpenhamn!

Vid Kastrup står en svart limousin och väntar på honom och däri sitter ytterligare några polarna och väntar in honom med ny garderob och bubbel. Sedan har de röjkväll i Köpenhamn med ölprovning, femrätters, schysst hotell och utgång, och det var en mycket mycket lycklig och röd kille jag fick hem i går eftermiddag! Vilken otrolig planering det har legat bakom det här, och såå mycket kärlek. Underbart!

Vad ska jag baka? Vinn gästbok

Den här månaden kan du vinna en vit eller vaniljfärgad gästbok från Calligraphen. Med eller utan personlig gravyrplatta.. och vad vi behöver tips på den här gången är: småkaksrecept. Tanken är att vi ska servera småkakor till kaffet och jag ska ge mig på att baka dessa själv. Så något gott som t.o.m är möjligt för en baknings-analfabet att lyckas med gärna.



Maila ditt tips till bloggadressen snabela hotmail.com! (alltså bokstavligen "bloggadressen".. ingenting med bröllopsplaner)
Vinnare dras om en vecka och publiceras här.