Sidor

17 juli 2007

Testing testing

Borde man ha mikrofon på bröllopet. I fall någon vill säga några ord och inte hörs?

Jag tänker så här: Yes. Det tråkigaste jag själv vet är om talen inte hörs när man är på middag och sitter långt ifrån. Och när en liten lokal fylls med folk så slukas ju oftast allt ljud.

Han tänker så här: Töntigt, kommer aldrig på tal!

Hmm.. vad tror ni?

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det vore bra att en mikrofon ifall ifall... För om det nu är någon som vill hålla tal, så vill han ju säkert att alla i lokalen ska höra! Dessutom kanske det finns någon som hör dåligt, speciellt i mumlande och skrammel som kan bli runtomkring! Go microfon!

Anonym sa...

Absolut! Om ni ska videofilma hela kalaset också, så vore det ju en klar fördel så talen kommer med ordentligt, med tanke på allt bakgrundssurr... /Emma

smul sa...

På flera bröllop där jag varit har det funnits en mikrofon vilket var särskillt bra när några ville sjunga och som sagt eftersom vi örde mycket bätre på det bröllopet än på de utan. Men jag kan tänka mig att en del avstå från att hålla tal om det finns en mik, men det kan ju finnas en för de som vill kanske.

Anonym sa...

OMG NO! säger jag... Alltför stelt och uppstyrt. Jag hade blivit skitnervös över att hålla tal i en mic, hade hellre skippat det. Toastmastern får annonsera talen och se till att folk är tysta när det är dags. Det har aldrig varit något problem på något bröllop jag har varit på.

Monica sa...

kan ju va bra att ha ,men nödvändigt ?
Ja kanske:)

Anonym sa...

är nog smart med en mikrofon, vi funderar också på det.. kan man hyra sånt?
//Septembermys

Linas inredning sa...

Jag tycker det är en bra idé med mikrofon, för oavsett om lokalen är stor eller liten så kan det vara svårt att höra. Ibland är det barn som väsnas eller stolar som skrapar mot golvet och det är ju inte alltid de äldre släktingarna hör så bra. Tal på bröllop brukar ju vara minnesvärda och då vill man ju att alla ska höra. :)

Anonym sa...

Självklart ska det finnas en mikrofon? Men bandet har väl en mikrofon och de som ska hålla tal kan ju gå fram på scenen?

Anonym sa...

Jag har aldrig varit med om att det varit några problem utan mick, men visst, kör ni på det. Fast jag tror som ngn annan skrev att folk kan bli nervösa av det...

Anonym sa...

Ta mic! :) Ingen blir glad om grannen frågar mitt i poängen vad sa han/hon? -Jag hörde inte heller!
Det finns olika mickar... för sång som tar upp ljus från större område och vanliga talmickar som tar det närmaste området alltså mycket nära munnen... Man kan ju sätta på sig en talmick eller en liten sk mygga eller en sådan som sitter över nacken från öra till öra och fram över ena kinden och nästan fram till munnen men då behöver man ha någon som kan ljud och som hinner med att visa hur den ska sitta...Låt en mick gå runt tidigt för presentation av gästerna så släpper väl nervositeten lite innan talen kommer... Tal kan man ju även om de är nedskrivna lämna in senare, så brudparet kan läsa dem i efterhand... man tar ju inte in allt när det händer så mycket en sådan dag utan man vill ju gärna återuppleva det man missar...även om man inte vill missa något alls...Be för gästerna att de får mod att ge en hälsning... om än skriven... dessa kan ju toastmastern eller värdparet läsa upp eller bara ge vidare till brudparet efter festen...
Min pappa skulle inte bli glad om det inte fanns mick att prata i han skulle inte uppfatta samtal längre bort än närmaste grannen...så på mitt kommande bröllop ska vi ha mick... tack för påminnelsen. Jag vet att folk är oroliga för hur de låter i mick men jag hoppas kärleken till er gör att de ändå vill ge en hälsning med mick i handen. En lös mick att hålla i handen är oftast svår att hålla på rätt avstånd till munnen och kan lätt låta svajigt och när folk påminner om att håll närmare munnen vi hör inte...Nej, en liten mygga elelr en som går fram på kinden är väl bäst.

Anonym sa...

mick-absolut! Annars hade ingen hört vad som sades när det hölls tal på vårt bröllop. Folk må bli nervösa, men hoppeligen förstår de att det är för er skull de stiger upp och pratar .Själv var jag skitnervös när jag skulle hålla tal till min bästis på hennes bröllop, men jag visste hur mycket hon skulle uppskatta det så jag bet ihop och det gick bra.

Anonym sa...

Tack snälla för alla era synpunkter! Jag köper en för säkerhets skull. Vill ingen använda den så får den ligga oanvänd.. men better safe then sorry.

Anonym sa...

Hej hej. Jag var toastmadame på ett bröllop för två veckor sen, och jag tyckte verkligen att det kändes töntigt när min vän sa att vi skulle ha mick men så här i efterhand så skulle jag inte önska annat än att ha det. Det var verkligen toppen. Ha det ni också. Det var ingen av talarna som protesterade och alla hörde vad som sas. Lycka till med alla bröllopsplaner. virvlan