Sidor

17 juli 2007

Bordsplacering

I går satt vi åter igen med bordsplaceringen. Vi har följt Maries råd med kylskåpsmageter som vi nu står och flyttar om lite grand varje dag. Det är ju supersvårt!
Ska man sätta snackiga bredvid mindre snackiga i hopp om att få igång de tystlåtna, eller är det bara pest för de som är sociala to start with? Vem sätter vi bredvid den äldre lite buttre? Vem bredvid festens yngsta deltagare? Bör alla känns någon som sitter runt omkring?
Hmmmm...

8 kommentarer:

Gudinnan sa...

Hej hej! Följer din blogg eftersom vi också är i giftastagen. Jag skulle inte rekommendera att placera mer pratglada tillsammans med tystlåtna för det är aptråkigt att förväntas vara den som håller igång samtalsämnen när man knappt får någon respons. Det brukar sluta med att man avviker från sin plats så snart som möjligt för att hitta någon roligare att prata med.

En lite lagom blandning tror jag mer på, t ex några pratglada tillsammans med mer tystlåtna så blir de inte uttråkade =)

Tack för en bra blogg!

Anonym sa...

Ett par tips...take it or leave it. Vi ska ha buffé och då blir ju festen lite "lösare" (vilket passar oss) och vi gör så att alla par får sitta bredvid varandra och sen med andra de inte känner, några släktingar osv.... de singlar vi har placerar vi med varandra men alltid med någon de känner väl också. Alla vill ha trevligt och det kan ju vara så att den som är tystlåten kanske gillar att mest lyssna.... visst kan det vara trist med parvis... men det finns ju de som HATAR att bli utplacerad med såna de inte känner.... men ni känner era gäster bäst. Tänk efter vad de kan ha gemensamt... om jag inte misstar mig skulle ni ha presentationer... och det är ju en isbrytare. Går ju även att ha på placeringskortens baksida....

Anonym sa...

Går i precis samma bordsplacerings funderingar själv! En mix av pratglada, mindre pratglada om vart annat blir nog det bästa. Men visst är det en svår nöt att knäcka, man vill ju att alla ska trivas!

Å sa...

Jag är pratglad. Det värsta jag vet är när jag placerats bredvid festens tråkigaste människa bara för att värdparet tycker att det blir en bra blandning. Jag ser det som en förolämpning faktiskt, för det kan väl inte vara meningen att jag ska komma på fester bara för att få igång andra människor? Icke-pratglada kanske faktiskt har trevligast bland likasinnade, och vice versa? Jag tycker att det bästa är att placera folk efter gemensamma intressen, då brukar istället folk hitta saker att prata om.

Hur som helst, lycka till. Jag vet att bordsplacering kan var aen svår nöt att knäcka...

Anonym sa...

Håller med ovanstående! Supertrist att känna att man som social och framåt måste hålla låda för att det ska hända ngt. Nej! Sätt de tystlåtna bredvid varandra, då tror jag att chansen är större att de pratar.

Anonym sa...

Kan instämma med inläggen ovan. Hur väl man än gör placeringen så är det någon elelr flera som är missnöjda med hur nära de sitter brudparet eller att de har ryggen till eller sitter i drag eller vad som hellst... låt det bli fri placering efter en stund så löser det väl sig att de likasinnade i olika aspekter talar med varandra... Ha tävlingar och spex och andra programpunkter om möjligt under kvällen om ni har bekanta som ställer upp på det att ordna så blir det inte så långa stunder som kan bli tråkiga...Har själv varit på tillställningar och för all del bröllop med där man känner sig malplacerad eller att samtalsämnena tar slut...Men kom ihåg att det är inte bara ni som gör festen det är gästerna med... allla får ta sitt ansvar att trivas och ge av sig själva.

Anonym sa...

Mycket bra synpunkter!
Vi får stuva om lite helt enkelt.. på lördag går det i print.

Anonym sa...

Någon äldre funkar alltid bredvid de äldre. Vi satte den yngsta och den äldsta bredvid varandra.