Sidor

17 juli 2007

Dagens gråtstycke

"Vad innebär vigseln?

Kan man lova livslång trohet? Det är förstås svårt att lova något för hela livet, men vi kan ge uttryck för vår innersta vilja och ambition. Frågan paret får i vigseln är: ”Vill du ta NN till din hustru/man och älska henne/honom i nöd och lust?” Frågan rör alltså viljan att älska.
Om vi med kärlek menar förälskelse eller starka känslor är det lätt att inse att vi aldrig kan lova det för hela livet. Förälskelse går över, känslor kommer och går. Kärlek kan rymma mycket starka känslor, men innebär mer än så. Kärlek hänger samman med viljan att ha omsorg om den man älskar. Den viljan har de som gifter sig. Att gifta sig är att satsa på den viljan."

................................................. Från Svenska kyrkans hemsida.

1 kommentar:

GT sa...

Man kan inte mer än försöka göra sitt bästa och försöka ge varandra space och glöm inte "puss och förlåtklocka" kan hjälpa lite på traven ... prata ofta om hur saker är och hur ni känner... men glöm inte att er egen inställning är avgörande för hur det går... Det går inte att övertyga någon som inte vill...viljan styr mycket men även hängivenhet och målmedvetenhet att hålla ihop. Nog kommer dagar man önskar man...men de går över...Be för ert äktenskap att det får hålla och att kärleken djupnar...och gärna att förälskelsen återkommer med jämna mellanrum...Le åt varandras fånigheter och klumpigheter mm ta energi till det som verkligen är viktigt i livet...ta det rätt!!!
Lycka till!