Sidor

18 juli 2007

Tips för ömma fötter

Ta nu inte detta för att vara någon sanning, eller ens ett vettigt tips - men i går tipsade min granne tillika vän mig om hur man bäst motverkar ömma fötter. Hon menar att man kan smörja in dem med bedövande salva. Typ Zon som säljs på apoteket.
Är det någon som hört det förut, som vet om det funkar?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter iofs som en ganska schysst idé, förutsatt att det funkar sådär i förebyggande syfte. Jag har laddat upp med party-feet gelkuddar, både att ha under fotsulan och mindre (nya!) att ha vid lilltån och stortån (finns bl a på Wedins). Håller dessutom på att gå in skorna rejält, så det ska nog gå bra. Man har ju partajat förr i tokgalna skor, haha!

qylva sa...

Jag kör också på party feet, hela skorna kommer att vara fulla av dom :) sen har jag köpt ett par enkla ballerina att kunna byta till om fötterna säger ifrån alltför mycket under kvällen

Anonym sa...

Mitt tips för att undvika ömma fötter är att beställa dans-skor.
Jag har två par salsaskor och dom är lätta, mjuka och sköna gjorda för att kunna dansa i en hel kväll.

Det finns flera leverantörer, men jag använde den här: http://www.appledanceshoes.com och betalade ca 50 dollar/paret.

De har en bröllopssektion, men de flesta modeller går at få i vitt så blättra runt bland alla modeller. Förutom färg så kan man beställa klackhöjd och material också efter att man har valt modell.

Elenoree sa...

Ingen aning! Men är det fotsulorna du tänker på så kan jag varmt rekommendera sviktsulor. Scholl säljer några som heter Party Feet, sen kan du även köpa i skumgummi variant på Din Sko...

Anonym sa...

Om du redan har ömma fötter så vet jag att Zon fungerar. Men jag personligen tycker att Voltaren Gel är bra. Jag har en på mitt jobb som har smörjt med Voltaren Gel mot hennes ömma fötter och det har hjälpt jättebra! :-)

Lovan sa...

Alltså. Jag tror på att gå in skorna ORDENTLIGT, då menar jag inte en timme utan en hel kväll. Gå med dem hemma när du gör annat.
Det funkade bra för mig när jag gifte mig förra året. Gelkuddarna hjälper inte när du redan har ont ...

Anonym sa...

Jag har inte fått hjälp av Voltaren eller zonkräm däremot kalla skor som håller fötterna svala vilket gör att de inte sväller när man sitter still länge och har ovana skor på sig...Lägg dem i en påse i kylen eller ha vattensulor eller vilket ger svalka till fötterna Shine Club`s produkt Advanced Foot Créme den går även att stryka på tinningar och nariga armbågar och händer och på tinningarna hjälper den mot tillfällig huvudvärk. Shine Club ska finnas på nätet men en annan adress här är PB 23 1322 Hövik Norge. Jag vet inte om något bättre. Man kan få rabatt om man blir medlem eller ännu mer om mna blir återförsäljare... :)