Sidor

31 maj 2007

Planeringens downsides

I går bestämde jag mig för att ligga lågt med bröllopsplaneringen för min egen del. Vill min kille ha ett bröllop så får han fanemig börja engagera sig, annars kan det vara! Vi är två om det här och tills han börjar styra upp lite grejer så lägger jag ner. Antar att han kommer tycka det känns lite beight när det inte finns någon mat till gästerna när vi väl slår oss ner till bords, eller inser att han inte har någon kostym kvällen innan och det är lite trist att dansa utan musik. Men so be it. Han tycks tro att en bröllopsfest bara står där på ens bröllopsdag som utav ett mirakel.

Fortsätter blogga allmänna tips här så länge... Får se om han får tummen ur, i så fall får jag återkomma till våra fortsatta planer igen snart. Hoppas verkligen att era killar/ni snubbar inte är lika disträ som min är, utan att de inser att det är en gemensam grej ni håller på med.

Love hurts



Alla tjatar ju om hur viktigt det är att gå in sina brudskor innan bröllopet, och jag har verkligen försökt. Men usch vilken bekväm kärring jag har blivit. Blir trött bara jag haft de på mig i fem minuter. Och då är ju ändå det här värsta barn-klacken. Blir tok-platta sandaler så fort vigseln är överstökad!

30 maj 2007

Arena cph

Kikade efter smycken igår på Åhlens och fick upp ögonen för ett märke jag inte sett förut.. Arena Cph. Rena fina smycken to die for. Kolla in hjärtat..

28 maj 2007

Annikas prinsesslyktor







Ljuslyktorna här har Annika som ska gifta sig i vinter gjort av ett gäng gamla konservburkar. Hon har klippt till burkarna med hjälp av plåttång och sax, limmat past pärlorna med limpistol och målat dem med ett hobbylack från Panduro. Mycket fin idé!

Ingångsmusik

27 maj 2007

Göra egna tryck på ljus

Idag testade jag att göra egna silkestryck på ljus efter rekommendation från Kerstin. Det var inte alls svårt och resultatet blev över förväntan.. så här gör du:

1. Printa ut det tryck du vill ha på silkespappet. Enklast är att tejpa fast en bit silkespapper på ett vanligt A4 och sedan köra i printern. Silkespapper kan köpas på t.ex. Svanströms.

2. Klipp ut ditt tryck, rätt nära själva trycket för minimal skarv.

3. Värm den kupade sidan av en sked över ett ljus, och stryk sedan försiktigt på trycket med skeden. Stearinet smälter under skeden och fäster pappret vid ljuset.

Pappret är så tunt att när man sedan eldar på ljuset så försvinner det bara. Voilá!

Bröllopsresan vi längtar efter

Bättre sent än aldig. Nu har jag skickat ut offerstförfrågningar till massor av resebolag. En vecka safari i Tanzania och minst en vecka sol och bad på Zanzibar är tanken. Vi vill åka någon gång i december, allra helst över jul och nyår. Aaaah..! Blir helt spattig när jag kollar olika paket på det här. Vill bara ta min sarong och ett par flipflops och sätta mig på flyget!


Har du varit där och har några tips så bli vi glada för dem!

25 maj 2007

Karin vann toapappret

Karin skickade in den här bilden tillsammans med motiveringen:
"Valde denna bild eftersom jag är sjukt trött på alla likriktade, likstela lockar som förekommer på så många bröllopsbilder. Fram för lite mer rock! "
Håller med till fullo, fram för mer rock, även om jag gillar de där stora romantiska lockarna också! Grattis Karin! Maila in vilket toapapper du vill ha så kommer det med posten i nästa vecka.
Bilden kommer härifrån. Resten av tävlingsbidragen är tänkte att också dyka upp här inom kort.

Tack snälla!

Igår fick jag en jättefin gästbok hemskickad till mig. Med den följde en lapp: "Som tack för all inspiration! / Helene"

Proffsig, enkel och snygg gästbok med plats för både gästfoton och svar på några frågor -det syns att hon jobbar som formgivare. Tusen tack Helene, jag blev verkligen jätteglad! Måste fundera på vad jag ska göra med min inköpta gästbokspärm - blir nog till att använda den som fotoalbumspärm nu i stället.

Bild: DSC00287

Bröllops-date

I går var jag på blind-date med Kerstin som jag lärt känna genom diverse bröllopsforum. Mycket trevligt måste jag säga! Både att få babbla bröllop som en galning en stund, kolla in hennes handgjorda brudkronor och få hjälp med min gästbok som fick vårt monogram påstruket. Vi printade även ut små svalor på silkespapper som tydligen ska vara snyggt att pynta blockljus med. Tänkte köpa ljus och testa i helgen så får vi se om det funkar.. bilder och instruktion följer då såklart.

24 maj 2007

Namnbyte - Jippi!

Jag: Mitt gamla släktnamnet dör med mig i fall jag inte för det vidare. Det är inte snyggt, men unikt och jag vill hemskt gärna ge det till mina barn.

Han: Har också ett ovanligt namn. Det klingar vackrare än mitt men hans syskon kommer föra vidare namnet och familjen på den sidan är betydligt större.

Dilemmat: Vi vill ta mitt efternamn som gemensamt namn, men även ta med oss hans som mellannamn. Namnlagen säger dock att det är omöjligt. Makarna får inte ta samma "kombination" av namn, utan har att välja på att ta ett nytt gemensamt namn, behålla sina respektive efternamn eller välja ett efternamn och även låta EN i paret att ta det överblivna efternamnet som mellannamn. Hängde ni med?

Lösningen: I dag lyckades jag få tag på en vänlig kvinna på folkbokföringen som berättade hur man kan komma runt den här bestämmelsen. Så här gör man: Paret behåller sina respektive namn över vigseln (mycket viktigt), därefter så ansöken den vars efternamn man valt att senare ha som gemensamt om att få ta den andres namn i mellannamn. När det väl har gått igenom, så ansöker den andra parten om att få byta efternamn.. och på samma gång om att få ta sitt gamla efternamn som mellannamn. Voilá - nu har ni samma mellannamn OCH efternamn!



22 maj 2007

Tycker du att såna här är kul?


Foto: Toppers från Weddingstar

För jag fattar nämligen inte riktigt vilka det är som gör det nämligen?

Mail ur min inbox

Jag skrev lite om min nervositet inför giftemålet till en kollega som undrade hur jag höll samman:

"Jag kommer få psykbryt och i mitt fall rör det sig inte om vackert rinnandes tårar.. utan om ett totalt förvridet ansikte och monsterröda ögonvitor. I ren panik av den plötsliga insikten om att jag aldrig mer kommer få ligga med någon annan kommer jag väl börja göra utfall mot män i församlingen i ett sista seperationsångesslag. I will be a mess."

Hon svarade så fint att jag tänkte dela med mig till er:

"Jag kan ha maniska tankar om att aldrig få ligga med ngn annan man mer, den tanken kan dyka upp fortf efter att ha varit gift i 12 år – kanske just därför. Bara tanken på ett par oprövade läppar kan vara oerhört lockande, men så tittar jag på maken med smygande kulmage där han står och spikar på sin älskade förrådsbod och så är det ändå han jag väljer igen och igen. Livet som gift är inte så satans romantiskt men jag gillar den vänskap som utvecklats, jag gillar projektet och företaget familjen, jag gillar i grunden XXX som han heter den gode maken och det är en känsla som hittills djupnat våra varannan-års-kriser till trots."

21 maj 2007

Funderingar kring dresscodes

Jag insåg en sak i dag då en vän frågade om han kunde ha vit kostym på vårt bröllop - männens klädkodsregler är ju ruggigt otydliga om man nu ska vara regelryttare.

För oss tjejer är det enkelt. Don´t wear white!
Vissa säger även att man som gäst ska undvika rött (för det symboliserar att man legat med brudgummen) men det tycker jag är fånigt. En vit kjol och en färgad topp är ok, men just vit långklänning sticker nog de flesta brudar i ögonen.
För männen finns inga sådana här uttalade koder direkt. De allra flesta killar gifter sig ju i mörk kostym, frack eller smoking.. men då ser ju resten av gubbarna och grabbarna likadana ut på partajet. Brudgummen får alltså nöja sig med en nejlika på kavajslaget som enda utstickare? Min man kommer vara vit, och då känns det helt plötsligt som en paxad färg.. odd.

"Se inte ut som bruden eller brudgummen" känns som en regel som får brytas i fall brudparet väljer att bära något annat än vitt.. inte sant? Eller bryr sig gröna brudar om någon av deras gäster glider in i en grön blåsa? Bryr gråa brudgummar sig om gråa gästkostymer?

Tre saker till på listan att bocka av

1. Köpte hem ett lass av mina favoritblommor - luktärt, rosor och kryssantemum, och gjorde ett testarrangemang. De står och är vackra här på vardagsrumsbordet nu. Med någon pion i blir de kanon till sommaren!

2. Gjorde även en provdukning för att kolla hur de rosa linnelöparna skulle passa. Blev finfint. Vääldigt romantiskt och tjejigt, inte helt vad min kille tänkt sig.. men vad fan.

3. Kom på vad jag ska köpa i morgongåva! Han läser här så inget avslöjande. Men jag tror han kommer bli glad..

20 maj 2007

Hjärtformade Tortilla chips

Santa Maria har kommit ut med hjärtformade tortilla chips med smak av jalapenos, tomat och mango. Sött för den som vill bjuda på lite snacks framåt småtimmarna eller till en tropisk välkomstdrink.

Härligt tycker jag som tokdiggar hjärtformade prylar att stoppa i munnen. Igår fick jag faktiskt hjärtformat pizzabröd från min lilla pizzeria i huset brevid. I like!

Rea på Hemtex

Så jag passade på att köpa löpare till alla bord och ett snyggt tyg att dölja en ful vägg med. Fick även med mig ett par prickiga fleeceplädar och soffkuddar som får ligga och vara matchiga någonstans.

Fler galna bagare

Jag var ju som bekant inte helt nöjd med vår förre konditors resultat. Idag fick jag ett tröstande länktips från MrsS, "Ugly Cake Story".
Dagens lärdom: Be om en provtitt innan ni köper tårta till den stora dagen.

15 maj 2007

Bara 74 dagar kvar


Tills vi viger oss här inne...


äter middag med våra loved ones i det här lilla huset...


och dansar oss trötta på den här dansbanan...

Korg-tankar


Vi köpte den här lilla korgen från IKEA häromdagen. Den ska fyllas med lite bra-å-ha-grejer till handfatet vid toaletten. Hårspray, skavsårsplåster och MYGGmedel typ. De hade massor av fina korgar i olika storlekar och färger, så kika in där om ni är på jakt efter något att ha vigselprogrammen, rispåsarna, frukt eller wc-prylar i.

Servetter med din personliga text



Jag vet, jag vet.. trenden att sätta sin personliga prägel på allt från servetter till toalettpapper är tokameriskansk och sleezy, but I love it!

Våra kaffeservetter kommer ha vårt bröllopsdatum på sig, men man kan precis lika gärna skriva sina namn, bara ha en symbol, ett vackert ordspråk om kärlek eller en tackhälsning till sina gäster? Det finns massor av olika typsnitt, tryckfärger, symboler och färger på just personliga servetter hos Calligraphen.

Maila mig vad du skulle tycka var fint som servettryck (ett citat eller ordspråk typ) så är du med och tävlar om 100 st såna här kaffe eller matservetter i den färg du önskar med valfritt tryck! Behöver ju inte prompt vara till bröllop. Jag nås på bloggadressen[@]hotmail.com. Vinnare presenteras här den 1 juni.

14 maj 2007

I do



Jag älskar de här råcoola cufflinksen från Uncommon Gods!

Blödig




Jag vet att det här är ROLIGT, men ändå fylls ögonen av tårar och en klump växer i halsen. Åhh vad jag är gråtig över sånt här redan nu, vill inte ens tänka på hur det kommer vara när det väl smäller för oss.

09 maj 2007

Brudskor för en liten slant



Studenttider är lysande shoppingtider för blivande brudar. Skobutikerna kryllar av fina skor till jättebra priser! Här är ett gäng som alla ligger en bra bit under femhundringen.

08 maj 2007

Miffo-flin

Ni vet när man är nykär och inte kan sluta le hur mycket man än försöker? Man vet att man ser löjlig ut där man sitter och tokflinar som en dåre i sin ensamhet men ändå så drar mungiporna upp mot öronen.
SÅ är jag nu!
Klänningen var finare än vad jag hade hoppats på och hur klyschigt det än låter så jo.. jag kände mig verkligen som en prinsessa i den.

Läsarenkät

Eftersom jag är så nyfiken på er som läser här så undrar jag..

- Har du en kille/tjej, och har ni i så fall varit ihop länge?
- Hur träffades ni?
- Planerar ni bröllop, är ni redan gifta eller ligger det alls i framtiden?
- Hur ser din lilla familj ut, partner, barn, djur?
- Hur och var bor du? Lägenhet i Bromma, radhus i Åmål?
- Kan det finnas något bra med arrangerade bröllop tror du?
- Vad gör din partner unik för dig? Vackra ögon, sjuk humor?
- Vad är viktigast att tänka på i en kärleksrelation tycker du?
- Finns det något recept på äktenskaplig lycka?
- Om du vill gifta dig, hur ser ditt drömbröllop ut?

Svara gärna här, eller kopiera och svara på din blogg.

Egna svar

Har du en kille/tjej, och har ni i så fall varit ihop länge?
Är tillsammans med min kille Andres sedan snart tre år tillbaka

Hur träffades ni?
På Spraydate. Efter några veckors chattande och mailande fram och tillbaka så bestämde vi oss för att ses hemma hos mig en mycket sen natt. Och ja.. det gick ju uppenbarligen bra.

Planerar ni bröllop, är ni redan gifta eller ligger det alls i framtiden?
Planerar för fullt! Har aldrig ens tänkt tanken på att gifta mig förut.

Hur ser din lilla familj ut, partner, barn, djur?
Det är bara vi två än så länge. Ett par knoddar och en liten minigris står på önskelistan.

Hur och var bor du? Lägenhet i Bromma, radhus i Åmål?
Vi bor i en två vid Globen i Stockholm men drömmer efter större. Får se om det blir lägenhet eller hus.

Kan det finnas något bra med arrangerade bröllop tror du?
Nej, aldrig i dagens samhälle.

Vad gör din partner unik för dig? Vackra ögon, sjuk humor?
Han har en inre trygghet som jag imponeras av. Och så är han klok. Och ibland inte klok alls. Vilket jag älskar!

Vad är viktigast att tänka på i en kärleksrelation tycker du?
Att ge varandra space, men ändå få sin partner att känna sig tokälskad och omhändertagen.

Finns det något recept på äktenskaplig lycka?
Nej. Sparks går inte att beställa tyvärr. Men med ärlighet, mycket hångel, uppvaktning som inte avtar med tiden och mycket avsatt tid för varandra tror jag man klarar sig långt.

Om du vill gifta dig, hur ser ditt drömbröllop ut?
På massor av olika sätt. I min barndoms skogar vid en festplats (som planerat) med alla nära och kära eller på tu man hand inför en Elvis-präst i Las Vegas ligger i topp på min lista.

Torka rumpan med stil

Vill påminna om den felstavade tävlingen. "With.. with... with..." jag vet!

Fortsättning på bakelsedramat

Jag mailade konditorn före och efterbilderna, och sa att vi kommer vända oss till någon annan istället. Har fortfarande inte fått något svar. :)
I morse var vi däremot och och träffade en annan konditor som verkade ruggigt proffsig. Hon pratade om airbrushing, sammetschoklad och sugerpaste, så även om bakelserna kommer byta look och smak helt så tror jag att de blir fina nu. Vi får väl se. Provsmak nästa tisdag.

Jippi!

Den är här nu! Ligger här på mitt jobbskrivbord, fortfarande ouppackad i ett konstigt paket med kinesiska tecken på. Har bara gläntat lite på plasten och sett så att själva tyget ser fint ut. Det gjorde det. Nu vill jag inte alls jobba utan bara åka hem och titta!
Rapport kommer ikväll.

07 maj 2007

Prästen klar

Fick veta att vår favoritpräst (vi har iof bara träffat två stycken, och den andra verkade helt krockad) kommer att viga oss. Lovely. Det är nu jag ska börja klura på hur jag lägger fram det här med vigselönskemålen snyggast...

- Inget om Jesus lidande
- Det gudomliga denna dag är vår kärlek, inte treenigheten osv..
- Mycket sång lite psalmer


Präster måste vara sjukt trötta på par som ber om en okristen vigsel! Väljer man att gifta sig kyrkligt så gör man, det förstår jag också. Jag vill bara inte råka ut för vad jag upplevt andra göra - en vigsel som handlar mer om kyrkan och Jesus än om glädje, kärlek och paret vid altaret.

I morgon kommer klänningen!

Sex veckor försenad, men nu så ska den tydligen dyka upp i morgon tillsist hälsar fraktföretaget. Please, håll tummarna för att den ska vara fin!

06 maj 2007

Ringerna är här




















Nu har vi hämtat tillbaka våra ringar från guldsmeden.. Upputsade, nygraverade och ihopsvetsade. Den ser ut precis som jag beställt. Men usch vad bridezillig jag är säkert när jag skriver detta - men jag är inte helt nöjd. Bagateller - men stenarna har hamnar lite snett.. gravyren är i fel typsnitt och mitt Ö i "för alltid" blev ett O.
Klänningen är fortfarande fast i tullen, bakelserna... ja ni vet ju hur det gick, och så det här. Jag VET, ingen kollar I ringen, men det är känslan av att de slarvat.

05 maj 2007

Vi har tagit av oss ringarna

Vet inte riktigt hur vi tänkte? Men i dag lämnade vi i varje fall in dem till guldsmeden för ihopsättning (jag har ju tre ringar som ska sitta ihop), gravyr och upputsning. Tre månader innan innan bröllopet! Otålighet har sina nackdelar. Men ska man krysta fram en fördel så går det också - det blir extra kul att få ring på finget vid vigseln sen, även för Andres som bara kommer ha en ring, sin förlovningsring. Lite nytt sådär. Eeh.

04 maj 2007

Bröllopstema hos Cultdesign


Foto: Frida Berglund för More of Scandinavia

Cultdesigns blogg (som blomstrar efter att Cult Design anställt Frida som drev den mycket framgångsrika inredningsbloggen Husmusen förut) har bröllopstema hos sig just nu! På bloggen hittar man bilder och tips på fina dukningstips och förslag på lite presenter. Kul att de kör på det här temat, perfekt inför den bröllopsspäckade sommaren!

Utmanande läsare..

Evasleva skickade vidare en utmaning till mig, svaren hittar du här.

03 maj 2007

Fula små jävlar..


Var på bageriet och kollade in våra testbakelser idag. Kolla!!! Hur kan man som konditor ens tycka att de är i närheten av bilden till höger som jag bett dem kopiera? Ser ut som ett synskadat barn har gjort dem. Suck!

Nu måste vi snabbt hitta ett annat bageri. Som kan göra såna här, eller vad som helst typ. Vill inte anlita någon som tycker att ovan totala missuppfattning är värt nästan sextio kronor styck.

Linda Rosing - light

Vill också piffa mig lite inför bröllopet. Så nu har jag precis bokat in tid hos en hudterapeut för en titt på mina pigmentfläckar på axlarna, en tid hos Scratchnails för att få långa fina naglar inför bröllopet, och så en tid hos frissan för att kapa topparna i nästa vecka.

Ny tävling - Vinn toalettpapper!


Min ambition är att ni som gillar att läsa bloggen även så ofta som möjligt ska kunna tävla om bra bröllopsprylar här! Så nu ligger en "Tävla"-knapp i vänsterspalten, för er som känner er manade.

Den här gången är vinsten ett valfritt 6-pack med bröllopigt toalettpapper från Drömtorget. Perfekt att ha hemma på toan veckorna runt bröllopet för att höja stämningen lite, eller på gästtoaletterna givetvis den stora dagen!

Nu efterlyser jag tips på snygga frisyrer! Maila en bild på en frissa du verkligen gillar (samt namnet på stället du hittat bilden på och en kort förklaring till varför du valt just denna) till bloggadressen@hotmail.com. Kort eller långt, uppsatt eller somrigt utsläppt.
Brudhårsförslagen dyker upp här senare såklart!
Sista tävlingsdag 25 maj.

Korsord till festprogrammet

Fick ett tips från Erika som gjort egna korsord till sitt festprogram på den här sajten. Funkade tydligen bra och blev snyggt!

02 maj 2007

Dax att beställa buketten..

Så jag efterlyser tips på bra blomsterbutiker i Stockholm (city, eller söder om söder)!
Vill ha en somrig saga med rosa rosor, pioner, kryssantemum, fresia.. rund men lite vild, precis som jag. He he.

01 maj 2007

Bröllopssmycken



Jag har funderat lite på vilka smycken jag ska ha. Pärlor känns ju klassiskt, men jag är ingen pärltjej. Maffiga strasskreationer känns inte bröllopsaktuellt och såna med modernare snitt som är mest jag egentligen kommer inte funka med klänningen.

Men idag när jag letade igenom mina gamla smyckesskrin så hittade den här lilla asken med tillhörande lapp. En ask med gamla släktsmycken som jag fick som tioåring från min farmor. Blev tokblödig eftersom jag saknar henne massor, och bestämde mig för att använda hängsmycket på vårt bröllop. Måste bara lämna in det på putsning först och köpa en kedja till. Och så något matchande att ha i öronen.

Smycken till brudbuketten


Ibland ser man brudar som har smycken i sina brudbuketter, allt från små instuckna pärlor till fjärilar i strass. Personligen diggar jag den lilla kolebrin från White Aisle ovan. Det finns särskilda "Bouquet jewels" att köpa om man vill blinga sina blommor, men fungerar såklart precis lika bra med broscher och vanliga pins.

Finaste & fulaste

Har roat mig med att läsa en tråd som heter "Finaste och fulaste bröllopsdetaljen" på BT en stund. Folk skriver upp vad de gillar och ogillar mest helt enkelt.. mycket intressant.
Summerar deras tycken nedan.

Finaste
Gammal fin festlokal, typ slott
Öppen spis i festlokalen
Vacker gammal bil av typen 30-tals gangster
Fullt med blommor i kyrkan / vigsellokal
Enkla vackra klänningar utan för mycket rysch-pysch
Foton tagna utomhus
När t.ex. gummens väst matchar klänningen
Festprogramm med mycket kul i
Näbbar/brudnäbbar... Dom är ju alltid lika bedårande!
Egenhändigt gjorda inbjudningar/kyrkprogram
Vit limousine att åka i från kyrkan
Cake topper med brudpar som kysser varandra
En kraftigt markerad make-up med sotiga ögon
Platinaringar
Slöja för ansiktet är vackert och sagolikt
Brudskål utomhus (om vädret tillåter)
Pärlsmycken
Levande musik i kyrkan, typ trumpet
Ängsblommor i buketten
Rosenblad, äkta eller oäkta
Utsläppt hår
Gamla hederliga psalmer, gärna spelade på orgel
Ringar med stora diamanter
Marängjkjolar kombinerat med snygg och tajt överdel

Fulaste
Medeltidsteman och udda teman som påminner om vikingatiden
Osminkade brudar
Ledas in av sin far
Hemsida på weddingannouncer
Bollbuketter
Moderna ringar i piffigt och ultramodernt snitt
Synliga tatueringar på bruden
Egna bröllopslöften i kyrkan - sååå amerikanskt och cheesy
Tryckta servetter. Lite 80-tal eller?
Tunna vigselringar med inristade mönster
Överarbetade festhäften fullproppade med knep&knåp
"Släpad brudgum"-cake topper
Folk som inte dansar vals till brudvalsen
Smoking, jag vill gå på bröllop med en välklädd kavaljer, inte en gangster
Gamla bilar, typ de som brukar erbjudas som transport till bröllop
Vita klänningar (Jo, jag tycker faktiskt det)
Krona och slöja
Buketter med kallor och/ eller med långa, raka, hårt lindade skaft
Vita långa handskar på bruden
Häst o vagn: tycker det känns urfånigt..
FÖR mycket pynt och grejor med brudparets namn tryckt på
Marängklänningar (Ledsen ni som älskar det men jag tål det inte)
Bröllopsbåge över brudparet
Slaviskt följa vissa färger. Tycker jag ser gräsligt tacky ut
Pappersvolanger man sätter upp som dekoration. Vanligt i england

Ja.. vad säger man? Det är en jäkla tur att smaken är som baken!