Sidor

28 september 2007

Äntligen fredag!

Vilket i mitt fall betyder: hemkomst av mannen som jobbat i skåne hela veckan, en riktig åttiotalsklassiker till middag- mozzarellafylld lövbiff, några avsnitt Weeds i soffan, kel med katten och så soova.

I morgon börjar storstädningen inför lägenhetsvisningen på söndag. Håll tummarna för att det ska gå bra! Att det dyker upp någon blind dåre med massor av miljoner som bara ligger och bränner i fickan! (oh no.. nu skojade jag om blinda igen.)

Trevlig helg mina damer och herrar.

Julklapparna klara


I går var jag på barnklädesparty hemma hos en tjejkompis. Ni vet, som en tupperwear-date, fast man shoppar barnkläder i stället. Det var Me & I prylar som såldes och jag hittade två fantastiska små plyschplagg för kidsen vi ska fira jul med i år. Svägeskans lilla tjej på ett par år får en kjol. Och så får bebisen hon ska föda om en vecka den lilla matchande sparkdräkten.

27 september 2007

Babysitting

















Ett par kompisar har rest bort över helgen så nu bor deras Enzo med mig. Vääldigt mysigt.

En favoritbild från bröllopet

Ju mer jag tittar på våra bröllopsbilder desto mer ändras min syn på dem..
De tidigare favoritbilderna har förlorat sin charm lite grand, medans jag lärt mig att älska andra bilder jag tidigare tyckt varit tråkiga.

Det här är en ny favorit. Vi går runt och letar efter en fin vägg att fotas mot.

Gillar ljuset. Och att vi inte ser så jäkla happy happy ut.



(Foto: Jeroen Wolfers)

26 september 2007

Lille Skutt-tårar

När jag kom hem så hängde det en bukett blommor på dörren och väntade. Som jag skrev här tidigare i dag så misstänkte jag att det kanske var från nya arbetsgivaren. Men se icke..

När jag läste på kortet blev jag så rörd att tårarna sprutade. Det var fina underbara omtänksamma vännen Sara från Norge som skickat en bukett styrkeblommor! Usch Sara. Om du visste hur mycket varenda en av de här gula små blommorna värmer just nu! De lyser som en sol.

Tack för att du är som du är. Unikt fin!

Om en månad och en vecka


Så får vi nycklarna till den här underbara lyan! Passar på att ta en dryg veckas semester i samband med det så att vi hinner fixa i ordning så mycket som möjligt innan vi flyttar in.

Sitter och dagdrömmer på jobbet om stora petroleumblå hörnsoffor, Elfa-hyllsystem, stora vita matbord, fairylightsinlindad balkong, tittskåp till alla designtoys... ååh.

Jag kommer aldrig mer lämna mitt hem. Aldrig! Mat får ringas in, vänner umgås med över nätet. Det här kommer bli SÅ bra!

Do it eller säg inget

När mannen har varit ute och shoppat kan han ibland komma hem och säga, "Jag hade tänkt köpa en fin present till dig också, men så hann jag inte" eller "jag såg en grej som jag tänkte att du skulle älska, men så var den slut".
Det har varit ett antal gånger som han "tänkt köpa blommor idag, men så blev det bara inte så" eller "tänkt laga middag till oss, men det fanns inte tid".

Grr.. det är inte alltid tanken som räknas, så tänk inte högt är du snäll!

I dag har jag fått blombud hem men vet inte från vem, misstänker dock att det är från nya jobbet. När jag sa det på msn till honom frågade han kryptiskt om jag "inte ens tänkt tanken på att de skulle kunna vara från honom?" Jag blir jätteglad och frågar om de är det..
"Nej" svarar han.
Gaaaaah!

I just wanna cut myself!



Sjukt snygga plåster från Favoritsaker.

Svag, så svag

I dag vill jag bara kramas, äta fet mat och kolla på dirty dancing.
Men istället sitter jag på jobbet redan i ottan och knapprar högljutt på tangenterna. "Oj, vad hon jobbar" kanske de tänker lite längre bort i kontorslandskapet.

Facebook - Favouriteblogs - E-bay

25 september 2007

En dans på tistlar

Det senaste veckan:
- Har jag brutit kontakten med kompisen. Hon vägrade söka hjälp och var full igen, så jag gjorde slut med en vän för första gången i mitt liv.
- Har jag trott att min mamma var död. När jag såg henne efter krocken på akuten var jag övertygad om att det var så. Tack och lov hade jag fel. Hon är skadad men kommer repa sig.
- Har jag gått igenom en big big familjekris.
- Har jag bestämt mig för att se om terapi kan hjälpa mig deala med gammalt groll jag släpar runt på.
+ Har jag älskat min man mer än någonsin.
+ Har jag sagt upp mig från jobbet.


Mitt huvud snurrar och kroppen är sjukt seg. För att fira att en pissvecka är slut så ska jag ut med några underbara kollegor och ta en drink eller sju nu.

Jag har sagt upp mig

nu har jag sagt upp mig från kvällstidningen då. Snacket med chefen gick bra även fast hon blev lessen och undrade om det gick att övertala mig till att stanna på något sätt. Men nej, nu är jag sjukt trött på att sitta här och har blivit erbjuden en bättre tjänst elsewhere.

Så: Giftemål, ny lägenhet, nytt jobb... 2007 har varit ett spännande år hitills!

Bra killar

Har suttit och kollat igenom Stayfriends. Blir nöjd över att se att så många av killarna jag gått i plugget med har bytt efternamn när de gift sig. För tjugo år sedan hade det aldrig sett ut så.

24 september 2007

135 kronor gör att en barnkista inte behövs

Läkare utan gränser har just nu en stark och snygg kampanj som jag hoppas inte undgår någon! De har placerat ut 1300 barnkistor över hela stockholm och budskapet lyder:

"Idag, när du läser det här, dör 13 698 barn på grund av akut undernäring. Igår dog lika många. Men du hör inte så mycket om det eftersom det pågår varje dag och därmed inte har ett nyhetsvärde. Kistorna som ligger utspridda över Stockholm är här för att påminna oss om en av världens mest bortglömda kriser – undernäring.

Barnen behöver medicinsk behandling. För att rädda ett akut undernärt barn behövs 135 kronor, men du ger så mycket som passar just dig. Skicka ett sms eller gör en insättning. Alla bidrag är med och räddar liv. Allteftersom bidrag kommer in försvinner kistorna från stan."



Skriv gärna om det här på din blogg så att fler uppmärksammar kampanjen!

23 september 2007

Måla keramik

Vid Fridhemsplan i Sthlm ligger The Creativity House, ett ställe där man köper själva råmatrialet, typ ett uppläggningsfat eller några kaffekoppar, och sedan lär sig att måla, glasera och bränna keramiken. Har inte testat just det här stället, men var på liknande ofta när jag bodde i Sydney där konceptet var rätt vanligt, och det är faktiskt hur kul som helst!

Riktig vuxenjul

I år ska vi fira jul i vår nya lägenhet. Jag, mina föräldrar, mannen, hans mamma, syskon, respektive och ungar.
Vi ska ha julgran, skinka, Janssons frestelse.. och jag är helt exited! Sitter och ebayar julgranskulor redan nu och planerar dukning. Första julen någonsin hemma hos mig själv med min egna stora familj (uppväxen i världens minsta familj med otraditionella jular), det här har jag längtat efter i 29 år!

Seriehelg

Har mest varit hemma och degat i helgen, så vi hade äntligen tid att kolla lite på ett par nya serier jag velat se ett tag.
"Dexter" - seriemördarserien verkar väl sådär än så länge... medans "4400" nog kan bli riktigt bra om man ger den en chans. Svårt att misslyckas med en kompott av övernaturliga förmågor och mystik.
Dexter - Mr Charming Killer

Potaatos, potejtos

Är ruggigt trött på mig och min look. Ogenomtänkta klädval, råttblondt hår och med ett antal Tiptopglassar runt midjan. Så i dag shoppade jag lite nytt smink (mörkblått får bli höstens färg), ett par svarta stövlar som jag faktiskt kan gå i (av någon anledning är resten av paren i min garderob horhöga och jag stapplar oglamouröst fram på dem) och lite smycken (mörkblått). Till middag blev det fisk och vitkål.

Men så kollar jag på lite polares Flickr-bilder där jag är med.. och inser att det spelar ingen som helst jävla roll om jag lägger en miljon på nya hårtoningar och tuffa blusar. Min HÅLLNING är ju hopplös! Ser ut som en kuvad skamsen schäferhund. En påse skridskor. En säck med rotfrukt.

22 september 2007

Om jag inte vore kontorsråtta

När jag var yngre extraknäckte jag en del som sminkös. Främst med brudar/tjejer inför bröllop och större fester. Nu var det några år sedan sist, men så i dag piffade jag upp en donna inför ett bröllop igen och DAMN vad roligt jag tycker det är!
Snygg håruppsättning på sniskan och så en höstig make up i bronzfärgade toner.

Minivärld

Min pappa körde ett bröllopsgästspar i sin taxi och i dag. De började prata lite grand om bröllop i största allmänhet och pappa berättade bla att jag hade gift mig i somras. Efter lite småsnack om det så visar det sig att det är en tjej som troget läser bloggen. "MEN.. jag läser ju din dotters blogg!"

HahahHa. Pappa var lite chockad. "Det kändes som om vi nästan var gamla vänner iom att hon visste så mycket om dig. Vad konstigt."

21 september 2007

Äntligen

Så är jag klar med vårt bröllopsalbum! Har valt bland drygt 2000 bilder och klippt och klistrat som en tok senaste veckorna.
Ska beställa en bok från nätet med alla bilder. Resultatet kommer här sedan med bilder såklart.

Nutidens fråga-chans-brev

TV-blabla

Jag har verkligen inget tålamod längre med varesig film (det tar ju så sjukt lång tid innan ngt händer) eller med Tv (hela grejen med att sitta fint och vänta), utan allt jag ser är sånt jag laddar ner. ("Jag", säger jag och låtsas inte om faktumet att det faktiskt är mannen som sköter allt sånt där hemma hos oss). Vilken skillnad mot hur man såg på sånt här för bara fem år sedan.

Just nu slukar jag Weeds varje kväll innan läggdax och undrar hur jag kunnat missa den här brilianta serien så länge.. Och så längtar jag efter att Lost ska börja kicka igång igen. Som enligt min mening är det bästa som någonsin gjorts för tv-rutan!

Favoriter just nu:


Däremot fattar jag inte alls grejen med 24. Gör du?

Pysselmässa

I fall någon av er har vägarna förbi Haninge nästa helg så är det här säkert kul.

Pundarkompisen

Förresten så mailade jag chefen. Och berättade om kompisens problem och sa att hon som arbetsgivare har skyldighet och all rätt att kräva att hon ska in på behandling. Hon svarade och lovade att ta itu med det här.
En kompis fattigare nu kan man säga. Men jag hoppas att hon blir bra i varje fall.

Att vara snäll

Mannen är genomsnäll. Det är en egenskap jag aldrig har värderat speciellt högt, utan snarare rullat lite med ögonen inför. Genomsnälla människor körs ju över, kommer ingenstans, går inte att ta till sig... för det finns liksom inget reserverat i dem. De blir bara lurade för eller senare.

Manipulativa personer som agerar utifrån what´s-in-it-for-me, passion eller ngn annan av tusen drifter som egentligen är rätt osunda allihop.. har jag alltid förstått bättre. Behöver nog inte ens gå in på varför jag alltid resonerat sådär. Arv och social miljö ni vet.

Hur som helst..
Han är annorlunda. Annorlunda från alla andra. Och han är underbar. Det har tagit tid att lära sig älska det här draget, och känna sig trygg med det och att ens vilja vara trygg. När jag ser honom med andra människor, såna som i min värld inte ens förtjänar hans vänlighet så smälter jag. Jag blir irriterad, men jag smälter. För hur skulle världen se ut utan människor som honom. Såna som alltid hjälper till, stöttar, lyssnar. Oavsett om man redan fått sin sista chans.

Min mamma har krockat och hamnat på sjukhus. Och de senaste dagarna har mitt hjärta gått sönder på flera olika sätt. Men han lyssnar, kramar och finns där. Utan att fördöma eller ens ge råd. Det går inte i ord beskriva hur mycket jag älskar honom för att han är precis den han är. Så genomsnäll det bara går.

18 september 2007

Hmmf..

En tjej kom hem till mig i dag för testa att min brudklänning som jag tänkt sälja nu.

Okey.. klänningen satt helt perfekt på längden. Men runt brösten var den på tok för liten, och runt midjan var den waaay to large!!

I stället för att springa de tio mil jag borde så trycker jag i mig en stor portion köttfärssås iförd de enda mjukisbrallor jag fortfarande kommer i.. så ler jag en psykpatients sorligaste leende med ketchup runt hela munnen.

Att bråka med stil

Vi har helt klart blivit bättre på att bråka än förut. Har lagt ner utfrysningen, tillbakakametoden, sova-i-olika-rum och låta-det-gå-flera-dagar-grejen. Vi blir bättre och bättre på att be om ursäkt och är nere på en bråkmedeltid på max en timme nu.

Med undantag från i dag då, när det dåliga humöret hängde sig kvar från det att vi vaknade tills alldeles nyss. Puuust.. Well well, vi blir bättre i varje fall.

Digging my own grave

Håller på och lägger över allt jag äger och har i Google och Flickrs händer. Varenda dokument som någonsin skrivits, varje bild jag någonsin ägt..

Skulle de bestämma sig i morgon för att ta tusen spänn i månaden för det här så är jag rökt bacon.

Nej, jag sov inte särskilt bra i natt

Hej Sandra hur är det med dig?
Kan vi lansera en ny mobildatingtjänst tillsammans? Vi har ju en beprövad produkt som heter speedflirt.
/ Christopher


Jag avskyr när folk inte kan stava mitt namn rätt! Det är så jäävla nonchalant, speciellt om man nu är säljare som vill försöka sälja på mig något skit. Därför svarar jag artigt:

Hej Krisstoffer
Tack, men nej tack. Det låter inte särskilt intressant för oss.
Zandra


Tjallare

Nu ska jag adda en kompis chef på Facebook. Sedan ska jag be henne att ordna så att min kompis får någon form av behandling för sitt drog och alkoholmissbruk. I helgen fick jag det åter bevisat att min gamla barndomskompis har ordentliga jävla problem med detta.. och droppen var när jag fick veta att även hennes nya sambo håller på.
Hon kommer såklart aldrig förlåta mig. Men det skitar jag högaktniningsfullt i. Har stått ut med det här i femton år nu och hon blir bara värre och värre.

16 september 2007

Kanske det kanske



Våra kompisar har precis gått hem med sin lilla nakenkatt. Samma katt som vi var barnvakt åt i några dagar för en tid sedan och då blev hopplöst förälskade i. Nu sitter jag på Blocket och tänker att sen... när lägenheten är renoverad, då kanske vi skulle ta och skaffa oss en egen sån här liten skrynklig typ.

14 september 2007

Curiosity killed the cat

Jag strökollar runt lite på Facebook efter gamla bekanta. Och då menar jag inte såna som jag åkt på ridläger med.. Inser dock att man kommer inte långt utan efternamn, och ve och fasa.. jag kan inte ett ENDA!

Yeee.. relationer måste verkligen ha varit min starka sida.

13 september 2007

Gamla hunkar

I kväll träffade jag en kille jag jobbade tillsammans med på IBM förut. Då var han en superhunkig svåråtkomlig stekare som alltid hade sug i blicken och doftade gott på flera meters avstånd. Ni vet en sån där som man vet är nothing but trouble men man ändå inte kan titta sig mätt på.
Men NU... Oh my! Han hade blivit en farbror! En gammal man i grå kostym med mörka ringar under ögonen, kråksparkar i hela facet och begynnande flint!

Så jag skrattar elakt inombords. Det är fan härligt att alla inte åldras särskilt värdigt!

Men jag var jävligt snygg

Har trippat runt på tio centimeters klack i 13 timmar nu. De senaste 6 timmarna på IDG:s årliga partaj och nu brinner fötterna. I´m not kidding! De BRINNER!
Hur ska de någonsin vänja sig? Jag vill inte bli en grå kärring med platta Ecco-pjuck, men jag ser nästan ingen annan utväg. Hjälp mig!

Ingen chockhöjning av hyran after all

Jag var rädd att jag skulle få äta blodpudding resten av mitt liv nu iom lägenhetsköpet, men det verkar lösa sig nu ändå.

Fortsättning följer nästa vecka. Mkt spännande...

12 september 2007

The wedding

Från den gamla SVT-dokumentären "Snickeriet" som handlade om ett gäng sköna typer med olika former av störningar kommer det här klippet.. lovely!!

Z hjärta Google

Om Google var en man hade jag börjat flirta med honom på jobbet, klätt mig i snuskigt korta kjolar och lekt med en hårlock så fort han gått förbi mitt skrivbord. Jag hade mailat små kärleksmail (gmail) där jag bett honom möta mig i kontorsförrådet efter lunch.

Och där inne bland allt bråte så hade jag gång på gång gjort honom till en mycket lycklig man.

Gmail, Docs and Spreadsheets, Calender, Reader, Analytict, SketchUp, Earth, IGoogle.. hur hade mitt liv sett ut utan er?

Flyttstyling

Nu hålls det på här för fullt med prydnadskuddar och nogrannt utplacerade fruktskålar. I nästa vecka ska lyan ut på Hemnet och veckan därpå är det dax för försäljning. Hoppas hoppas att det kommer dyka upp ngt par här då som är lika desperata som vi!

09 september 2007

Gaaaah..

Har kommit hem från en supermysig helg i Dublin precis. Var där i mannens jobbs räkning, med ett gäng kunder och deras respektive. Allt var helt underbart! Maten, drinkarna, pubarna, turistattraktioner, butikerna, hotellet... MEN...
Det finns ingenting som gör mig så jävla förbannad som inskränkta typer! Jag har hört så mycket rasistiskt smörja och nedsättande grejer om allt från kvinnor till uteliggare de senaste dagarna att jag är helt vimmelkantig! Skitjobbig sits givetvis när jag egentligen bara vill gapa och ställa till med en scen men måste hålla mig lugn iom att det här ändå är mannens kunder som han till varje pris måste hålla sig på god fot med.
Blää.. hatar såna här situationer. Dels för att jag blir så ledsen över att upptäcka att det fortfarande finns såna här trångsynta idioter, men också för att jag skäms så jävligt när jag vet att jag bara låtsats om att jag inte hör dem istället för att konfrontera deras tragiska åsikter.

06 september 2007

Handsken är kastad

Mrs Pitepalt och En hemmafrus dag har utmanat mig...

Regler: Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg som innehåller åtta fakta eller vanor om en själv. I slutet av inlägget utmanar bloggaren åtta nya personer.

1. Jag är inte särskilt mycket för mönstrade saker. Föredrar enfärgade kläder och prylar.

2. Jag har dåligt tålamod med folk tyvärr. Sållar snabbt bort såna som jag uppfattar som tröga, trista eller kostlade.

3. Jag är fullständigt ointresserad av sport!

4. Jag tycker att det roligaste i livet är att festa, hångla, äta och resa.

5. Jag älskar öl och vore det inte för att man blir så tjock på det skulle jag nog dricka öl till varje måltid.

6. Jag funderar mycket på döden och har sjuklig dödsångest. Tänker ofta "tänk om det är sista gången vi pratar nu" med folk jag älskar. Speciellt med mina föräldrar. Borde göra något åt just den här grejen för det äter mig verkligen.

7. Jag älskar bondgårdsdjur. Kossor, får, getter och grisar! Längre fram i livet ska jag bo så till att jag kan ha en liten gård.

8. Jag längtar efter att få bli mamma.

Personer jag utmanar: Alla er som läser här! Enligt Google Analytics är ni runt 1000 personer om dagen nu. :)

Lipsill

Jag sitter och redigerar våra bröllopsbilder på jobbet. Blir så glad och rörd att jag sitter och lipar i smyg bakom min datorskärm. Vilka sjukt grymma vänner vi har!

04 september 2007

Tackkorten beställda

Mycards har 10% rabatt nu så jag passade på att köpa alla prylar till tackkorten. Good, då kan vi sikta på att få ut dem innan årsskiftet i varje fall.

Bröllopsannonser - check

I går fick jag äntligen iväg de där jäkla annonserna till tidningarna!
Det blir en liten annons i DN, Mitt i Söder och så en i Kirunatidningen.

Dejting

I natt satt jag och drack drinkar tills solen gick upp med min singel-väninna, och lyssnade på storyn om hennes senaste misslyckade date.

1. Han blir så full på deras första dejt att han ragglar och blir så där dramatiskt sentimental och vill snacka/sluddra deeptalk medans han tårögt klappar hennes kind och viskar "jag är inte värd dig.."
2. Han drar hela I-dont-fuck-on-the-first-date-snacket i hopp om att verka special allt medans han krafsar som en liten grävling man inte kan bli av med mot hennes jeansbeklädda skrev.
3. Allt han berättar gör han med en lite överlägsen ton, som om hon ska ramla baklänges av imponans när han berättar om sina magnefika äventyr i världsmetropolet Örebro eller över faktumet att han "alltid lägger en extra hundralapp när han köper vin, för att försäkra sig om att få det bästa".

Gång på gång satte jag min White Russian i halsen av gapflabb! Det är i såna här stunder som jag är så oerhört glad att hela den där *dejtinggrejen är över för mig. Shit vad mycket weirdos det finns där ute!

*Fast när det väl begav sig så älskade jag det ju! Alla katastrofdejter till trots. Det är de som är absolut roligast att tänka på i efterhand.

03 september 2007

Vilken är bästa framkallningstjänsten?

De där förbannade tackkorten pickar på mitt samvete igen. Nu måste de ju bli av. Det får bli till att bara välja något kort där man ser ut så lite som en gris som möjligt och skicka iväg en massbeställning till något framkallningsställe på nätet.

Men vilket?! Har inte testat några tjänster själv så jag har inte den blekaste. Help!

Vad skriver man i annonsen?

Gaaah! Sitter och försöker komma på något vettigt att skriva i vår bröllopsannons.
Vill verkligen inte skriva ut kyrka, datum och präst utan komma på något mer personligt...
Några tips?

01 september 2007

Home alone

Mannen har åkt ner till Skåne på kräftskiva, medans jag stannade hemma för att börja packa inför lägenhetsvisningen. Gud vad skönt det är att vara själv!
Jag älskar att kunna bre ut mig som ett vrak över hela sängen, käka Gorbys till frukost, lunch och middag, tjuvröka, kolla på skräp-tv, facebooka in på småtimmarna.