Sidor

31 januari 2008

Pimping my cat

Katten (som jag lovat mig själv att inte tjata så mycket om, som om jag vore en nyförlöst morsa. Ett löfte jag med all säkerhet kommer bryta) fick en massa prylar igår. Åkte till det gigantiska Zoovaruhuset i Bromma och gick bananas bland katthyllorna.

VET ni hur mycket sjuka små hus och kläder det finns till djur egentligen? Heelt galet. Kom därifrån med klosax, halsband, kattgodis, sand, kattlåda, någon liten reselåda, lite leksaker och några påsar torrfoder.

................................................................................................................................
Hallo Kitty-dräkten får införskaffas senare.

Ett sovrum föds

Sovrummet håller just nu på att få sig ett facelift. De knottriga strukturtapeterna rivs ner och det uppspruckna limfärgstaket slipas rent. I morse valde vi en ljus vitbeigh färg ("Brie" heter den. Såna skitnödiga kulörtnamn gör mig alltid lite fnissig. Vaddå "Havsbris"..och .. "Kolibri" liksom?) till väggarna och när allt är klart om en vecka (peppar peppar, hantverkarna är INTE snabba kan jag ju säga) så är tanken att det kommer bli vitt, BRIE, och mörkbrunt därinne.

29 januari 2008

Halleluja moment

Besöket på Pontus restaurang i går var helt makalöst för att använda ett riktigt tantutryck. Så gott och snyggt att jag i stort sätt satt med gåshud genom hela middagen. Perfekt personal, underbar dukning, råschysst mat och ingefärsdrink från himlen.

Det här går lätt upp på min top-tre-lista över matupplevelser i Sverige!

Wedshop

I fall det fortfarande är några blivande brudar och brudgummar som läser här.. så måste jag tipsa om Gammans nya bröllopsbutik Wedshop! Snygg liten butik som jag hoppas ska bli större.
Särskilt fina är givetvis min pysselkompis Kirstos brudkronor. Hade jag varit en "kron-tjej" så hade jag blivit fru i en Edelwiess.

Hur står vissa ut med sin egen röst

Tanken att alla dialekter är lika fina är ju tjusig.. men långt ifrån sanningen. Vissa gnälliga varianter kan ju fan skära genom glas. Vi har en sån på jobbet. Allt som kommer ut ur munnan liksom kräk-krystas ut och jag tänker på repeat "låt mig dö. L.å.t m.i.g d.ö".

28 januari 2008

För exakt två år sedan idag

Så var det en svinkall dag i Kiruna. Ni vet så där kall att man knappt kan andas..

Jag och mannen hade åkt skoter upp till toppen av Ednavaara, och väl där beundrade vi utsikten, trädde på varandras förlovningsringar, hånglade lite grand och drack halvfrusen champange.

Veckans kvällar

I dag
Förlovningsdag - firas med middag på Pontus.
Tömma sovrummet på alla möbler.

Tisdag
Hantverkare börjar fixa väggar och tak i sovrummet
Träffa ekonomisk rådgivare ang min usla koll
Träffa tjejmailinglistan för drink på stan
Laga storkok med käk. Nu gäller det att spara pengar till resan.

Onsdag
Åka och köpa alla kattprylar vi kommer behöva nästa vecka
Köpa färg till sovrumsväggarna, hmm.. undrar vilken?
Middag med kompis hos oss, köttgryta med ris.
Hjälpa henne fixa en blogg för hennes nya företag

Torsdag
Fixa nytt pass tills bröllopsresan
Jobbmingel med ett gäng tanter och farbröder
Drink med kollegeväninna på
Gondolen efter det
Fredag
Köpa guidebok till Västindien
Kalas hos toastmasterväninnan som fyller år

27 januari 2008

Sex månader senare

Då var bröllopsresan bokad då i varje fall! Tillsist blev det en flygstol till Bahamas. Tanken är att vi ska slappa där i några dagar och sen flyga vidare till lite öar runt omkring och lajja oss trötta.

Karribien är en vit fläck för mig, har inte en susning alls om vad vi har att förvänta oss. Tillsist fick mannen bestämma och boka helt som han ville.. och då blidde det så här. Sol, fruktdrinkar, dykcenter och saltvatten lär de ju ha i varje fall. Ska bli helt underbart!

Bara det inte är fullt så dött som det ser ut på bilden. Inte i tre veckor i varje fall.

Good thinking Ellos

Ni vet det gamla dammiga postordetföretaget Ellos? Deras webbshop har faktiskt alla rätt i min bok när det gäller att skapa förtroende för produkter man inte kan klämma på innan man köper dem. För det är ju det som är viktigt för både nätshoppar och postorderföretag som säljer prylar som inte finns i vanlig butik. Det är ok för många att köpa både fina prylar och skitprylar, bara priset är anpassat till produkten och man slipper köpa grisen i säcken.

Det här har Ellos tagit tillvara på i sin shop. Man släppar in kunderna på sidan och låter dem kommentera och betygsätta produkterna. Långt ifrån alla omdömen är positiva, men so be it - förtroendet är skapat, och jag vet vad jag har att vänta mig i fall jag också väljer att beställa produkten. Modigt, det är inte många företag som ännu vågat sig på den här typen av direkt kundmedverkan. Och skitbra, jag är övertygad om att Ellos tjänar massor på det i slutändan.

Förutom det så är det faktiskt en snygg sajt med många bra grejer, som att man kan se alla gardiner i olika egenskapade miljöer osv. I like.


Gårdagens Ellos-shopping: Linnefärgade löpare, kuddar till balkongen, panelgardiner till vardagsrummet, bruna gardiner till sovrummet och så ett gäng körsbärs-blomkvistar till en vit stor vas som står här och ser tom ut.

Long lost sister?

Tänk att jag tydligen tänker så lika..
som den här personen

Vi tillochmed använder samma almanacka
är det inte fantastiskt?.

Vi reflekterar över samma saker, och känner exakt samma sak för våra män.. jag..
och hon.

Här är ytterligare ett bevis
på att jag har en borttappat tvilling därute någonstans

Mitt lilla hobby att redigera bilder
delar hon såklart.

Och både jag
och hon älskar Facebook, tänka sig!


Jag tror jag just blev en läsare fattigare här.

Mina inlägg har fått fötter

Jag skriver lite om manchettknappar
men orden bestämmer sig för att rymma hemifrån

Jag skriver om lite lyktpyssel
Och samma sak händer igen

Så jag filosoferar lite om typsnitt
Men... jo tamigfan, en gång till

25 januari 2008

Överaskningen

Det var ingen som skulle dö. Däremot skulle det överlämnas en massa fina presenter för att fira vår tvååriga förlovningsdag. : )

Bra kockkniv, miniväxthus, Ittala-vas och ljusstake, en kokbok och någon läkarbok. Underbart med presenter så där mittiveckan. Lite lustigt också att mina föräldrar brakar på som bara den, medans vi mer bara säger grattis till varandra.

24 januari 2008

Tvättråd!?

Jag var hos uppfödaren vi ska köpa en katt av häromdagen. Lämnade mina sprillans nya läderstövlar i hallen efter jag försäkrat mig om att hennes hundar och katter inte skulle käka upp dem.
När jag ska gå hem en timme senare så jodå. Stövlarna är kvar, men dyngsura. Hennes markerande hankatt har använt mina fina skor som toalett. Några tips på hur man får bort stanken?

Min svagaste länk

Jag har redan berättat om min dödsångest för er tror jag. Det är inte så att jag själv är särskilt livrädd för att dö (eller jo, det är jag iof) men för folk omkring mig plötsligt bara ska vara borta.
Om jag blir rejält osams med någon är jag rädd för att den ska ta livet av sig pga mig, åker mina vänner på semester är jag orolig för att aldrig mer få se dem i livet. Hör inte mannen av sig när han blir försenad till något så tror jag att någon dödat honom på vägen.

Ja.. ni förstår ju. Det här är verkligen den mest instabila sidan av mig, och det hang up som jag helst skulle vilja bli av med. Folk dör, så är det bara. Nu har inte särskilt många runt just mig dött, så rädslan är i mitt fall ännu mer ologisk. Men det kommer hända och jag kan inte ändra det på något sätt. Den tanken försöker jag bli vän med. Men det går väl sådär..

Nyss ringde mamma och pappa och sa att de måste träffa mig innan söndag. Varför det var så viktigt ville de inte säga.
-Det blir en överaskning, säger mamma.
De kommer berätta att någon av dem ska dö. Tänker jag.

Någon terapeut där ute som vill tjäna en miljon på ett nutcase? Öppet mål var det här.

23 januari 2008

Någon mer som är beroende av listor?

Jag skulle inte klara mig en minut utan alla mina listor. Som en senildement sitter jag och bläddrar bland postit-lappar och nerkluddrade kvitton för att ha koll på dagen. Vem som ska ringas, vad som bör köpas, kollas upp, återkopplas.

Börjar bli lite less på det här. För vad lapparna också gör märker jag, är ju att de sakta fördummar mig. Snart vet jag inte när det är dax att gå å kissa om jag inte har det nedskrivet.

21 januari 2008

Utmaning - Favoritbloggare

Jag fick en utmaning av Frida, kul det var ett tag sedan sist. Bra utmaning dessutom, som gör att man i sin tur kan få upp ögonen för nya kul bloggar.

Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on.

Jag läser en helsikes massa bloggar varje dag, men här kommer tio av dem som jag gillar lite extra just nu:

Lilian & Linda
Nygifta Lilian skriver om bröllop, vardag och barnlängtan på ett kärleksfullt sätt som gör mig varm.
Hon kommer tro att jag är en glosögd stalker snart med min lägenhet tapetserad av hennes namn på PostIt-lappar så ofta som jag lovordar hennes blogg. Handlar inte om något särskilt, men det är något med orden som jag gillar.

Hanna
En fin vän och hennes familj. Om nya jobbet, barnhosta, boktips och konserter. Älskar bloggar som kan uppdatera mig om dem som ligger mig varmt och hjärtat.

Something old someting new
Ja vad säger man? Det blir inte mycket vackrare än så här. Trycksaker, smycken och bröllopsfrossa.

Oh Joy
Vackert om bröllop och kärlekstrams åter igen. Massor av inspiration för er som planerar att gifta er eller bara vill dagdrömma lite.

Isa
Illustratören Isabelle om hennes bilder, barn och business. Lättsamt och tjusigt. Jag tänker att hon lever världens bästa liv i smyg. Och gör allt jag innerst inne vill göra.

Haugesundsbloggen
What´s up in Haugesund? Inte mycket. Men min härliga kompis har flyttat dit med man och katt, och nu gör hon sitt bästa för att flyta in och flyta med. Jag följer äventyret med stort intresse.

En skolfrökens bekännelser
En blogg jag följt länge. Lärarinna som skriver om allt från plugget till maken och nu även den växande magen.

Ljuvligt hemma
En av trettioåttatusen inredningsbloggar jag läser och blir glad av. Pastelligt och sockersött.

Print & pattern
Appropå att bli glad. Ett snabbesök här om dagen gör mig skitglad. Färglatt, snyggt, retro, barnsligt och alldeles alldeles... underbart.

Namnändringarna har gått igenom!

Namnlagen i Sverige (som för övrigt är en av de dammigaste lagarna, både ologisk och könsdiskriminerande) säger som ni vet att man inte kan behålla båda parters efternamn efter det att man gift sig.
Antingen får man behålla sina respektive namn, eller så väljer man ett utav dem, och så får en av parterna ta sitt eget fd eller sin partners efternamn som mellannamn. Men alltså inte båda två.

Well, fuck off namnlagen! :D

Igår blev det klart att vi numera har samma mellannamn OCH efternamn!

Bästa butiken för kattägare?

Som den kattrookie jag är, är jag på jakt efter någon bra butik att införskaffa alla prylarna i. Det behövs väl kattlåda, sand, lite leksaker och någon klosax antar jag. Gärna lite snygga prylar.
Några tips på Stockholmsbaserad butik eller nätshop?

20 januari 2008

Miljösparande glödlampor

Tanken är ju fin men God vilket fult sken de ger. Vårt matrum känns som en gynsal.

Nakupelle

Nu har vi bestämt namn på katten. Nakupelle blir det, vilket betyder typ "nakenfis" på finlandssvenska.

Kvällens meny

- Hummersoppa
- Kräftor och västerbottenpaj
- Blodapelsinssorbe

16 januari 2008

Jag är ingen kattmänniska

Egentligen. Men när jag lärde känna en sån här liten naken typ så sa både jag och mannen, att om vi någon gång skulle få för oss att skaffa ett husdjur så skulle det bli just en nakenkatt.

Dvs om vi någonsin skulle känna en längtan efter att leva med kisslåda i badrummet, ständigt letande av kattvakt, låtsasråttor som ligger och skräpar i lägenheten och en liten jamare som ständigt vill ha käk och love.

Det gör vi. Och i mitten av februari flyttar mr på bilden hem till oss.

11 januari 2008

Avrundar veckan med en snabb 4-kärlekslista

Picnik. Räddar mig när jag får andnöd efter photoshop dagtid.
Min sjukt braiga kalender från personligalmanacka.
Google. Kan inte lovorda dem nog för hur mycket de förenklar mitt liv genom Igoogle, docs osv.
Mr love. Han är grym!

Bye bye love

I hela tre veckor fick den lysa upp vår tillvaro (och lägenheten som inte hunnit få några vanliga lampor än) , men i helgen är det dax att säga adjö.

Så vad har vi lärt oss som förstagångensanvändare av just julgran?
1. Det är ingen lögn, kungs-granar barrar faktiskt inte!
2. Prylar som ramar, babyskor och raggarbilstärningar blir finfint som pynt.
3. Granar doftar ju himelskt!

Mitt liv som svenne

Veckor som går ut på att längta efter fredagar.
*ler saligt åt vetskapen nu att det endast är några få timmar kvar tills ledigheten*

08 januari 2008

Kan du vara min resebyrå?

Kanske du kan göra just det jag efterlyste nedan? Rekommendera en skön bröllopstripp på tre veckor i mars som skulle passa oss. Förutom att jag vore evigt tacksam i så fall, så lovar jag att skicka något riktigt fint eller gott med posten!

Om oss:
30 år typ, har rest rätt mycket men aldrig till varesig Afrika eller Sydamerika. Finns en hel del blanks i andra världsdelar också iof. Skulle digga några sköna soldagar då man inte gör någonting alls men fler än så skulle göra oss galna av rastlöshet. Gillar SPA-prylar, konst, musik, arkitetur, MAT, folk, historia, djur, teater, dans, kryddor, trekking, shopping, snorkling och dykning. Vill bo riktigt schysst i några dagar, men resten av tiden är skitsamma om vi bor i hyddor eller någon fallfärdig trädkoja. Trivs i storstäder, småstäder och långt ute i bushen. Trivs mindre bra i stora turistkomplex. Det är inget problem alls att knata runt i burka dit vi åker, men vi vill till ett resmål där vi kan kan gå ut efter klockan 13.00 utan poliseskort utan att bli mördade. Mardrömmen är tre veckors all inklusiva där vi får ligga i ngt fattigt land tillsammans med hundra andra bleka fetton och beställa drinkar på svengelska. INGEN lyxkryssning av samma anledning. Budgeten ligger runt 60000 för oss båda, helst inkl käk.

So take it away!
Take me away!

I kommentarsfältet eller på bloggadressen@hotmail.com

Men det jag saknar med av allt..

Är TID! Det finns tretusen saker jag skulle behöva bocka av min to-do-lista, men det finns helt enkelt inte tid för någon av dem.

Jag har plötsligt blivit en av de där jag läste om när jag pluggade marknadsföring. "Unga arbetande, utan tid för eget val". Jag vill bara behöva säga Ja eller Nej till erbjudanden. Inte söka efter information eller vara ute och leta själv.

Jag behöver en inredningsdesigner till lägenheten. En som säger -Skit i det gråa, här ska det vara rött och så ska ni ha det här soffbordet i stället.

Och så behöver jag en resebyrå som kan titta på oss och säga - Search no more. Här har vi det perfekta bröllopsreseupplägget för just er. En veckas coola aktiviteter, en vecka kringresande och shopping, och så en vecka sol och bad på den här *håller upp en fin paradisbild* stranden!

Saker jag verkligen saknar

- Ett icke-skrivbords-jobb där man flänger runt med massa sköna kollegor och skapar glädje.
- Min farmor. Underbar gammal sötsur tant.
- Garderober. Mina kläder ligger fortfarande i plastpåsar hemma.
- Diskmaskin. För handdisk gör ju ingen glad.
- Tålamod. När jag vill eller inte vill något så är det nu-nu-nu. Har svårt att se längre än så.

Skaffa katt?

Uppfödaren har frågat om vi vill köpa en av hennes kattungar för halva priset, mot att hon i så fall får para någon av sina honor med honom två gånger. Rent spontant tänker jag.. jo men det är väl klart att killen ska få snuska lite. Men det kanske finns saker att tänka på där ändå. Börjar de markera som galningar i fall de inte kastreras?

Ska kika på honom på fredag i varje fall..

Det är inte den här lilla fläcktyfusungen det är frågan om, men en ungefär likadan. En helljus don sphynx.

07 januari 2008

Lite nytt till väggarna

Har just beställt förstoringar av en massa foton, som jag hoppas ska passa på väggarna i framförallt arbetsrummet.
Efter att ha testbeställt bilder på några olika ställen i samband med tackkorten så går jag på min favorit igen, Crimson.

03 januari 2008

I love vinyldekaler

Vi beställde ju en dekal med våra namn i retrotypsnitt från Vimsadekor till bröllopsbilen. Passade då även på att beställa en till hemmet. För några dagar sedan kom den äntligen upp.


Tapeterna har suttit där de sitter sedan 40-talet.

Stödord till mig själv

Inför iordningställandet av gäst/pysselrummet:

Babyblått, mintgrönt, brunt, fjärilar, klassisk fågelbur, valnöt, vintage provdocka, polaroid, pariserhjul, pappas gamla leksaker, polkadots, glasburkar..

Ska till under våren.

02 januari 2008

Summering

Iom att jobbmailen ändå inte funkar så bloggar jag lite till. Snor några av Hannas frågor och lägger till en del, här kommer ännu en summering av det gångna året...

2007

ÅRETS HAPPENING
Bröllopet! Månader av planering och så är hela kalaset över på en kväll. Men oj så skoj vi hade!

ÅRETS PROJEKT
Är frestad att nämna ovan igen, men det får bli renoveringen istället. Som är långt ifrån klar men nu är vi i varje fall en bit på väg.

ÅRETS LÅT
"Min kille liknar inte Elvis", med Eva Eastwood. Årets låt i varje fall för mig även om den är gammal. För den är fest, dans och bilträff för mig.

ÅRETS RESA
Den till Tokyo med gamla jobbet i januari. Vilken stad, jag var helt tagen!

ÅRETS PERSON
Min äldsta vän. Att ha någon som vet exakt allt om en och fortfarande finns där i vått och torrt utan att någonsin döma borde alla ha.

ÅRETS PLAGG
Stora bylsiga tunikor som gör bröst stora och svullna midjor osynliga.

ÅRETS TALBOK
Jenny av Jonas Gardell. Många tårar i bilen på väg upp till Kiruna.

ÅRETS KÖP
Lägenheten. Även om den kanske inte var ngt kap räknat i pengar, så trivs vi ju så förbannat bra!

ÅRETS RESTAURANG
Ett litet Jamaicansk guldkorn på Folkkungagatan i Stockholm. Underbar atmosfär och supergoda drinkar.

ÅRETS LYCKA
Att alla små knoddar som våra vänner fött fram tycks bli små fantastiska personer.

ÅRETS JOBBIGASTE
Mammas krock och rehab.

ÅRETS TV-STUND
När Amanda Jensen sjöng Hallelujah i Idol. Goosebumps!

ÅRETS PRYL
Min nya stavmixer som jag använder dagligen.

ÅRETS SKÖNSÅNG
Mannens inspelning av Your Song som spelades på bröllopet.

ÅRETS BLOGG
Jag är mkt svag för Good time girls ord.

ÅRETS COMMUNITY
Facebook helt klart. Jag gillar det mer och mer. Använder inga fåniga addons och skickar inga kedjebrev, men saker som statuskollen är ju fenomenala!

ÅRETS FÖRÄNDRING
Sade upp mig och började på ett nytt, mer risky, jobb.

ÅRETS BÄSTA FEST
Tveklöst min möhippa!

ÅRETS FILM
Reign Over Me, med Adam Sandler.

Mera gnäll

Bland det värsta jag vet är att springa in i vissa människor när man ser ut som en påse hundbajs. Jag gjorde det på lunchen i dag.
-Hej, ropar han glad och lite solbränd.
-Ehm.. hej hej, svarar jag plufsig, likblek och osminkad.
Iförd ett par icke så smickrande för små stentvättade jeans och en dunjacka som gör att jag ser trettio kilo tyngre ut.
Man nästan ser hur han ryggar tillbaka. Elefantkvinnan, mitt i rusningen på Drottninggatan.. Vakter, vaaakter!!

Ytlig som lacken på en Ferrari jovisst. Men vad fan. När man springer in i gamla bekanta så vill i varje fall jag göra det i en form som inte får dem att tänka ojojoj, den där var inte tiden nådig mot.

Skithumör

Vissa dagar suger ju verkligen. Sitter här på jobbet, mailen funkar inte som vanligt, tröjan är på tok för tight, jag hittade inte det jag sökte på shoppinglunchen och så blev jag bortkopplad efter att ha suttit i telefonkö i TRE timmar från mobilen.
Tar någon i mig nu så börjar jag tjuta.

Ok att luras?

Tänkte lite på det där med tomten. Varför är det ok att lura i barn att tomten faktiskt finns? När de själva synar bluffen någonstans i nioårsåldern (?) så framstår man ju som lite lätt tvetydig när man lärt kidsen att man inte får ljuga. Ok, det är tradition. Men egentligen, är det inte lite konstigt?

Är det ok att säga att grådvärgar, skogsvättar och älvor också faktiskt finns?

Bildredigering

Ska passa på att göra lite reklam för en bra online-tjänst som funkar precis lika bra som dyra photoshop om du bara vill fixa till lite bilder. Picnik är gratis (men man får såklart lite coolare features om man blir betalmedlem) och funkar klockrent! Ta bort röda ögon, resiza, lägg på lite fina effekter osv.

Bland det värsta jag vet

Är att sitta i telefonkö.