Sidor

08 januari 2008

Kan du vara min resebyrå?

Kanske du kan göra just det jag efterlyste nedan? Rekommendera en skön bröllopstripp på tre veckor i mars som skulle passa oss. Förutom att jag vore evigt tacksam i så fall, så lovar jag att skicka något riktigt fint eller gott med posten!

Om oss:
30 år typ, har rest rätt mycket men aldrig till varesig Afrika eller Sydamerika. Finns en hel del blanks i andra världsdelar också iof. Skulle digga några sköna soldagar då man inte gör någonting alls men fler än så skulle göra oss galna av rastlöshet. Gillar SPA-prylar, konst, musik, arkitetur, MAT, folk, historia, djur, teater, dans, kryddor, trekking, shopping, snorkling och dykning. Vill bo riktigt schysst i några dagar, men resten av tiden är skitsamma om vi bor i hyddor eller någon fallfärdig trädkoja. Trivs i storstäder, småstäder och långt ute i bushen. Trivs mindre bra i stora turistkomplex. Det är inget problem alls att knata runt i burka dit vi åker, men vi vill till ett resmål där vi kan kan gå ut efter klockan 13.00 utan poliseskort utan att bli mördade. Mardrömmen är tre veckors all inklusiva där vi får ligga i ngt fattigt land tillsammans med hundra andra bleka fetton och beställa drinkar på svengelska. INGEN lyxkryssning av samma anledning. Budgeten ligger runt 60000 för oss båda, helst inkl käk.

So take it away!
Take me away!

I kommentarsfältet eller på bloggadressen@hotmail.com

23 kommentarer:

Anonym sa...

Har inte varit dit själv men mitt förslag är Azorerna. Det kanske inte har allt du efterlyser men den aktiva biten går nog lätt att fylla med tanke på alla vandringsstråk som finns och om inte det räcker så kan man ju alltid spela golf! Läs mer på solresor.se om du tror att det kan vara något för er...

Lilla Duktig sa...

Jag och min kille (numera man) roadtrippade i USA på vår pre-bröllopsresa. Kust till kust. Vi hade iofs fem veckor, men jag kan lugnt gå i god för vissa av sträckorna skulle vara perfekta. T.ex. San Francisco till Los Angeles på Highway 1. A classic.

Vi dokumenterade hela vår resa i en blogg med massor av bilder. Är du intresserad så kan jag skicka dig adressen dit.

Vi resonerade som er; inte sitta still för faan, utan uppleva en massa nya saker varje dag. Och vi hade det bra. Fantastiskt faktiskt.

Anonym sa...

Oh, det där låter nästan som en parodi på 00-talets brudpar. Alla säger samma sak. Och så åker dom till Aruba, Mauritius, Zanzibar eller Maldiverna på semester. Gärna kombinerat med en safari och vingårdstur i Sydafrika.

Så där har du några tips. :-)

Anonym sa...

You've got mail. :D

Kerstin Kallin sa...

Jag har inte åkt själv, men tror att Sydafrika är väldigt vackert. Bada inte med hajarna bara. Och mucka inte med fel snubbar på nätterna är du snäll.

Kenya sa mina svärföräldrar var fantastiskt! De kombinerade med Zanzibar, men tyckte att safarin i Kenya var otrolig.

Nya Zeeland är makens favorit. Själv har jag inte varit där.

Mikaela sa...

Vad sägs om Seychellerna? Tillhör ju inte det vanligaste folk brukar åka till... Vackra stränder, få turister.. ahh.. drömmer mig bort ;)

Trevlig blogg förresten.. Är ny här men kommer gärna tillbaka :)

Anonym sa...

Kan rekommendera Nya Zeeland, både nord- och sydön är fantastiska. Sydön har mer dramatisk natur och mer att erbjuda för den som gillar lite äventyr, nordön lite mer trevliga stränder. När jag och min dåvarande pojkvän (nu min man) åkte, passade vi på att komplettera med ett brejk på en av alla öar i Fiji. Finns dessutom massor med underbara öar där runtom. Vi var visserligen aldrig ner till sydön, men jag har kompisar som varit där, som rekommenderar det varmt

Anonym sa...

Varför inte kambodja? :)

Anonym sa...

Vi var på Yucatanhalvön i Mexico på bröllopsresa - kan nog funka i mars också! Vi hade vår bas i Playa del Carmen - väldigt mysigt! All inclusive finns där om man vill. Själv åkte vi med Fritidsresor. Skojig info finns på www.playa.info !!

Mvh Pratglad
- en av dina trogna läsare

Anonym sa...

Har precis avslutat en jorden runt resa och kan verkligen rekommendera Nya Zeeland. Var på båda öarna på fyra veckor. Sydön är fantastiskt vacker och det finns massor att göra. Hoppa bungyjump, skydive eller något annat spännande.
Men spontant när man läser din text så tycker jag nog att ni skulle åka till Nordafrika. Marrakech kanske. Kolla på marknader, uppleva alla dofter och smaker. Där finns trekkingar i bergen och mycket historia. Man kan bo i riader och de kan vara väldigt lyxiga eller mindre lyxiga om man vill det. Se till exempel denna artikel: http://www.svd.se/resor/nyheter/artikel_193579.svd

Unknown sa...

Brasilien....Sydafrika....Filipinerna, Madagaskar, Västindien....Thailand...thailand är helt fantastiskt om det gäller strand, natur, trekking, dykning, snorkling, spa. Och man behöver inte ta de öar med mest turister. Det finns ju mängder att välja mellan. Jag tror att Thailand är det trevligaste land jag någonsin varit i. Jag har varit i över 30.

Härligt!

Anonym sa...

VI var i Kenya och på Zanzibar på bröllopsresa, Det var helt underbart MEN - gå inte ut själv - aldrig någonsin i Kenya, på savannen blir du uppäten och inne i stan rånad så fort du kliver av den "säkra gatan" Vi bodde 1 natt i Mombasa, fick 4 gator som var säkra att gå på vid vårt hotell, men inte efter skymning. Zanzibar är trevligt men det finns inte mycket att göra mer än att åka på snordyra utflykter, dyka och sola. Bor man inte i stan är det en bra bit att åka, bil i mörkret är inte att rekomendera, absolut inte i städerna i Kenya!! På zanzibar är befolkningen tyvär inte heller så positiva till turister, de skriker och hytter med näven. Blev ganska obehagligt när vi stannade och tankade en gång. Privata stränderna är bra, de andra blir man jagad av väldigt påstridiga försäljare.

Mitt förslag är Asien, Thailand, Malaysia, Vietnam, Kambodja. Vi brukar köra backpack lyx. dvs vi reser runt men bor bra och äter bra. Åker mellan öarna, dyker, upp till djungeln och trekkar, in till en storstad och tittar på tempel och shoppar. Massa spännande mat, väldigt trevliga människor (utom tuktuk förarna)och billigt. Ta natttåget till Malaysia, gå över gränsen, res runt där. osv osv Flyga inrikes kostar inte många 100 kr. tror vi betalade 300 kr/pers.
// Förhoppningsis

Anonym sa...

Vi åker till Malysia på bröllopsresa 3 veckor i mars. Börjar med en vecka på Borneo där vi bor mitt i regnskogen på ett nature resort (Sepilok), där man kan vakna av orangutanger på förstubron på morgonen! Här finns mkt att hitta på, trekking i regnskogen, snorkling och dykning, simma med jättesköldpaddor, mata bebisorangutanger, nattvandra i djungeln eller upptäcka alla hundratals fåglar tidigt på morgonen, rafting och mkt annat.
Sen drar vi till en liten ö, Pangkor Island, där vi bor riktigt gött med utomhusdusch och privat strand, smargadgrönt vatten och fin snorkling. Här blir det några dagar för att bara ta det lugnt, slappa i skuggan av en palm, plaska lite i vattnet, äta god mat i solnedgången på stranden och sådant. Resonerade som ni - skönt med avkoppling, men absolut ingen all inklusive och inte för länge för då sätter rastlösheten in.
Vi avslutar med några dagar i Kuala Lumpur. Där finns galet mycket shopping, men även spännande China Town, buddisttempel, enorma parker och fjärilshus, Petronia Towers med, kan jag tänka mig, enormt häftig utsikt.

Lycka till med er bröllopsresa!

Måste bara passa på att berömma din blogg! hittade hit när vi planerade inför vårt bröllop i somras och har blivit kvar. Kikar in ibland och låter mig inspireras av renoveringsprojekt, scrapbookingtips och fina julgranskulor!

Anonym sa...

Jag skulle vilja tipsa om ungefär samma resa som vi tog på vår bröllopsresa i augusti. En kombinationsresa till Grenada och Carriacou i Västindien.

Grenada är eget land som består av tre öar - Grenada (störst av de tre men fortfarande ganska liten med mycket aktivitet), Carriacou (mellanstor och ganska sömning ö) och Petit Martinique (väldigt liten ö med bara några få hundra invånare).

Med www.afro-caribbean.se åker ni billigare än med de flesta andra reseföretag som specialiserar sig på Västindien. De var absolut billigast av alla vi tittade på.

På Grenada finns det en vulkan, massa regnskog, vattenfall, korallrev, fiskebyar, stränder med svart lavasand och ett ganska hett nattliv.

På Carriacou är det lugnt i tempo, regnskog, ni kan ta en vattentaxi ut till Sandy Island - en sandatoll där ni kan vara för er själva hela dagen och snorkla, ha picknick, sola och bara vara.

Det finns både färjor och flyg som kan ta er till andra närliggande öar i Karibien för en ganska billig peng, eller om ni bokar med detta i er resa.

Det finns överallt MÅNGA tillfällen till dykning och snorkling. Ni kan ta dykcertifikat om ni inte redan har det. Det finns några kratersjöar att besöka och ni kan se sköldpaddor kravla upp på stranden för att lägga ägg. Det finns massor av exotiska djur och regnskogen är helt fantastisk. Ni kan besöka bananplantager, chokladfabriker, romdestillerier, kryddfabriker, fiskfabriker... Helt fantastiskt! Färsk frukt och fisk finns i mängder.

Åh hörs det att jag längtar tillbaka!

Det enda som möjligtvis saknas är shopping. Klart ni kan shoppa, men det är inte jättestora utbud tyvärr.

Anonym sa...

Ahhh, jag blir helt tokig nær jag læser detta. JAG VILL UT OCH RESA!

En Barnfri Kvinna sa...

Cool blogg! Har följt ditt bröllopsäventyr och blev kvar. Gifte mig själv den 6/10 ´07.

Mina förslag är Sydafrika eller Dubai.

Lycka till!!

/E

Anonym sa...

Ett ställe där inte "alla" har varit !
Guadeloupe västindien ( tillhör frankrike så man reser inom Eu :-)

Kolla in

www.langleytravel.com/sv/Guadeloupe

...åker själv i slutet på Feb början på Mars ( bästa tiden)

Anonym sa...

Det första jag kom och tänka på var Nya Zeeland! (Ni kan passa på att flyga via Bangkok och få chansen att uppleva två kulturer.) Ni kan uppfylla allt det ni vill göra och lite till. Man får det bästa av flera världar!Ni kommer inte ångra er

Anonym sa...

Jag säger Indien och åter igen Indien. Ett fanstiskt land om man vill uppleva mycket och hamna i nya situationer. Börja i storstaden Mumbai på Tajmahal hotell, eller annat lyxigt. Ta er vidare till TajMahal för att se den stora kärleksgåvan. Åk kanske sen till Rajahstan och se öken och ta en sväng på kamel. Sedan ner till Kereala för att vandra i djungeln, se teplantage och ta en sväng med husbåt. En om gång på beachen i kerela för lite avkoppling. Åk sen till goa där ni bokar in er på spa och njuter av varandra, samt den goda goanska maten.

Vänliga människor,kontraster, billigt och dyrt. Minne för livet.

Har mejladress och tfnnr till en seriös resebyrå i Indien, Pune, där jag bodde 4 månader förra året.

Ni kommer tokgilla det!

Anonym sa...

Filippinerna! Underbart vackert land, trevliga människor, finns både jätte billig shopping och vackra stränder, fantastisk snorking/dykning. Strunta i Boracay och åk till en mindre exploaterad ö, det finns 7107 att välja på! Filippinerna är det perfekta resmålet!

Anonym sa...

Brasilien, helt klart! Lapa sol i Natal en vecka, därefter åker ni vidare till Rio. Kan verkligen rekommendera!

Anonym sa...

Något väldigt exklusivt men otroligt häftigt: Aruba! Har själv tänkt att åka dit på min smekmånad! Man kan kontakta Arubas resebyrå så gör dom en "custom" prislista osv!

Anonym sa...

Vi bilade i Kalifornien på vår bröllopsresa. USA är häftigt, konstigt och väldigt varierande. Cool vildmark får man i Yosemite national park och San Fransisco är en rolig storstad. Fantastiskt mysigt och jättegod mat och gott vin i Sonoma valley. Suverän outlet-shopping i Gilroy!! Bad och sol runt LA (undvik LA dock som är helt hemskt, San Diego är dock en väldigt trevlig stad). Sen är det ju en fördel att dollarn står så lågt. Vi brände 40.000 på två veckor inkl. allt, snålade inte direkt!

Annars är AUSTRALIEN mitt favvoland, har varit där två gånger och där hittar man allt. Vildmark, storstäder, sol, bad, underbar mat, shopping, goda viner, skittrevliga människor och allt annat som är roligt med att resa. Tar ett tag att åka dit dock... DU får gärna mer konkreta tips om du vill!!