Sidor

31 mars 2007

Cake-topper


Tyckte det här brudparet från Noelles var skönt!

30 mars 2007

Supercoola inbjudningskort

Hur snygga är inte de här? Tänk er ett bröllop på annan ort, typ N.Y-bröllop - och så skickar man ut såna här inbjudningskort och save-the-dates. Helt lysande!



Från Weddinginvitations

Manchettknappar med bröllopstema

Engelska bröllopsshoppen Forever Memories har ett gäng olika bröllopiga manchettknappar till bra pris. De kommer i en fin liten box, så även om kanske inte brudgummen är intresserad så kan de ju vara en fin present till tex brudens far eller marskalken.

Smekmånadsprylar


Sköna prylar till bröllopsresan: FlipFlops och strandkit med bla ölkylväska från WedoWed, Just Married flipflips från Forever memories, bikini från Pinkproducts, kudd-skylt för hotellrumsdörren från 4showers och silvrigt passfodral från Plumparty.

Vilka ballonger!

Vissa tar sina bröllopsballonger på allra största allvar kan man ju konstatera om man googlar runt lite grand...



Foton från: Partypeople, Balloongalore, Balloonsaway.

28 mars 2007

Fem saker jag vill ha från Drömtorget


Ifall det regnar vill vi ju ändå kunna fota oss utomhus.


Vore fin i våra bruna krukor som ska stå på borden.


3. Rosa tvålar
Mein gott. Såna här vore perfekta på toaletten.


En bok att fylla i med minnesanteckningar efter bröllopet.


Vill torka rumpan med sånt här stiligt papper resten av mitt liv. Har man gift sig så har man! :)

Fler underbara bilder

Missa inte att kolla in de här fantastiska bröllopsbilderna!

27 mars 2007

Och så här såg inbjudan ut


Nu har mardrömmandet börjat

Det börjar med att min kille ropar att jag måste skynda mig.
-Varför det?
- Ja men det börjar ju om en halvtimme.
- Vad börjar?
- Vigseln, vad trodde du? Vi ska vara i kyrkan om en halvtimme Zandra, kom igen nu!

Jag inser plötsligt hur tiden har runnit ifrån mig och jag står helt oförberedd. Ingen mat är beställd, inga bord dukade och jag står mitt i vardagsrumsstressen med otvättat hår. Det första som slår mig är att jag måste avboka frissan, men så inser jag att mina kompisar säkert redan är där. Shit, vad har jag gjort? Jag sliter upp klänningen som tack och lov kommit med posten samma dag, men när jag väl får på mig den är det en helt annan klänning. De har skickat en helt galen modell och jag ser ut som en clown. Min kille kollar stressat på klockan, jag gråter och tycker att allt är förstört.
Så vaknar jag, kallsvettig. Andra natten i rad nu.

Konsert

I kväll ska jag gå och lyssna på bandet som vi bokat till vårt bröllop. Att de är snygga vet jag, tidstypiska (50:tal i fall det undgått någon) och superbra! Men kan de vara tillräckligt mainstream för att roa ett brett sällskap och inte för rockabillyinsnöade? We´ll see.

Tutt-ut

Pratade med en kollega som nyligen gift sig idag. Hon sa att allt hade varit fantastiskt, MEN om hon hade fått göra om något så hade INTE tagit en axelbandslös klänning - för det var en helvete att hålla den uppe när partyt drog igång och hon ville dansa. Ajdå, tänkte jag eftersom att min axelbandslösa blåsa sys upp just nu. Men jag mailade skräddaren och de lovade att sätta dit ett par tunna avtagbara axelband som jag i så fall kan sätta dit senare på kvällen. Good.

26 mars 2007

En ny doft dagen till ära



Visserligen så behöver jag en ny parfym oavsett, men ändå. Läste någonstans om "bröllopsdofter", hur man köper en parfym för att använda på bröllopet första gången.. så att den sedan förknippas med denna glada dag när man använder den. Lät fint tycker jag så nu är jag på jakt efter någonting somrigt, men ändå kryddigt och speciellt.

Har hitills sniffar lite exta på Alien Perfume (rätt udda men nice doft) från Thierry Mugler, Stella Perfume (väldigt mycket ros) från Stella Mccartney, Euphoria Perfume (pion) från Calvin Klein, The One (bara namnet i sig är ju underbart) från Dolce & Gabbana och Romance (Klassiskt fin) från Ralph Lauren.

Hittade en bra sajt där man kan beställa små doftprover, så jag får väl börja där och se var det landar.

23 mars 2007

Fick en fråga

"Jag och fästmannen diskuterade en sak idag som du säkert kan hjälpa oss med - om du har lust förstås. Frågan är såhär: Bruden går väl till vänster (närmst sin publik i kyrkan) och brudgummen till höger när man går in. Men hur går man när man går ut? Snurrar hela paret, eller snurrar brud och brudgum separat så att bruden nu går till höger ut ur kyrkan?"

Jag har inte en aning. Men tänkte att kanske någon av er vet?

Trevlig helg!

Hej brudgummar och brudar, dagdrömmare och kringsurfande.
Jag måste åter igen få säga hur glad jag blir för alla era snälla kommentarer och mail, och det är jättekul att se besöksantalen öka hela tiden! Det är ett gäng av er läsare som det känns som jag nästan känner vid det här laget. Jag läser era bloggar och ser hur ni planerar bröllop, syr ihop er vardag eller leker med era ungar. En glimt in i en massa människors liv, att få läsa om de små sakerna, och de stora - det är väldigt spännande tycker jag.

Tänkte ge er som sitter och letar efter innehåll till era trycksaker en bank med bra-å-ha-prylar. Känner att vi har saknat en sådan nämligen. Så här är den - BRÖLLOPSBANKEN.
En hel sida med allt från favourboxmallar till dikter om kärlek. Jag kommer fortsätta fylla på med saker allteftersom, har du något tips på vad som bör finnas så maila mig gärna: bloggadressen@hotmail.com

Hoppas ni tycker om sidan!

20 mars 2007

No point of return :)

Nu ligger de flesta av inbjudningskorten på lådan och i morgon åker de vidare till våra nära och käras hallgolv. Weee.. skitkul att outa det här. Det är inte alla som vet att vi ska gifta oss än.

Mindre roligt är givetvis att vår gästlista är mycket längre än festlokalen tillåter. Det känns självklart jättetråkigt att inte kunna bjuda alla man vill. Vi har blivit tvungna att prioritera och då har vi tänkt lite så här...

- Vänners respektive som vi ännu inte träffat är inte bjudna i första skedet, i fall de inte är sambos.
- Inga barn. Det var iof. inget svårt beslut för oss.
- Hellre bekanta vi vill se mer av framöver, än gamla vänner vi knappt har någon kontakt med idag.

Hur tänker ni med gäster? Har det varit en självklarhet för alla hur listan ska göras?


Om ni undrar var jag håller hus..

Så jobbar jag för fullt med en samlingssida med mallar, sånger, dikter, bilder och kul-att-ha-i-festhäfter-grejer. Tanken är att ni ska få se den till helgen.

16 mars 2007

Provsmakning

Jag och ett par kompisar var på kondiset som ska fixa våra bakelser igår och testade lite olika smaker. Passionsfrukt gick bort direkt, men både choklad och hallon var riktigt goda.. mmm. Nu ska det bara bestämmas färg, form och dekoration.

15 mars 2007

Har ni alla papper i ordning?

Här kan du hämta blanketter för att både fixa hindersprövningen och anmäla era nya namn.

Lite udda bröllopsbilder

Kolla in den här bloggen om du vill se lite bilder utöver de vanliga. Bilder där man kanske inte är så himla försiktig med sin bröllopsoutfit.

Mein gott

Jag har just köpt en klänning tydligen. Skulle bara testa att buda lite. Så nu måste jag skaffa ett Paypal-konto och ta alla mått.

14 mars 2007

I morgon är det svullardag

För några veckor sedan började jag äta enligt GI-metoden. Tanken är att gå ner några kilo innan det är dax att dra på mig bröllopsblåsan, så nu är det väldigt mycket ägg, kött och sallad hemma hos oss. Jag har aldrig varit en bantare av stora mått så jag var väldigt osäker på om det här verkligen skulle fungera - men dra på trissor, idag sitter jag på jobbet i ett par jeans jag inte kunnat få på mig de senaste året!

I morgon dock, är det första festardagen på fem veckor. Då ska det avsmakas bakelser hos bageriet som ska fixa bröllopsbakelserna tills i sommar. Min sockersvultna kropp längtar!

13 mars 2007

Mina favorit-buketter

















Ser ni någon röd tråd? : )
Är det någon som vet vad de vita blommorna heter som finns i tre av de översta buketterna förresten? Som små vita klockor?

Höjden av egocentrism?

I dag köpte jag en klänning som jag tänkte ha på mig "dagen efter" om fem månader, då vi ska äta middag med familjen och ha lite presentöppning på kvällen.
Bör kanske lägga till Bridezilla som mellannamn nu när jag ändå ska ansöka om nytt namn. :)

I go bananas

Det hela började med att mina tygprover från Ikoo kom, och såg ut som skit. Jag letade mig därför in på E-bay, där jag inte hängt speciellt mycket tidigare.. men holy crap! Här kan jag ju flytta in för gott! Det finns ju allt verkligen.. Så förutom minst en klänning tänkte jag nu även beställa:
- En bikini med texten "Just Married"
- Ett gäng snygga underkläder till vår honeymoon
- Manchettknappar
- och hårsmycke.

12 mars 2007

Mall för en liten ask..

Fick en förfrågan efter mall till en liten fyrkantig box och här kommer en variant som är lätt att göra själv. Lycka till Maria!

Här finns ett par andra mallar också.

09 mars 2007

Dukningar och blomster

Har du inte redan sett Wiggy Flowers webbsida så kan jag verkligen rekommendera ett besök. Även om det är hiskeligt amerikanskt och pampigt, så är det ju underbart! Vräkiga dukningar och underbara blommor.

Så fixar du Let´s Dance frisyrerna

Hos Sunsilk kan du se instruktionsvideos på hur frisören fixar till deltagarnas snygga frissor!

Mer korsstygn..

Ännu ett litet brudpar att brodera om man vill. Vore fint i ett litet hörn om man skulle ge bort handduktar eller något som bröllopspresent tycker jag.

Hello Wedding Kitty



Är du en haj på korsstygn? På den här sajten finns det i så fall en massa små figurer med gratismönster. Bl.a. sötnosarna här.

07 mars 2007

Oj, jag är en ettikettskatastrof

På DN.se kan man testa om man har koll på etikettsreglerna kring fest och bröllop. Trodde att jag skulle vara betydligt mer slipad än så här, 3 rätt av 7 på första och 5 av 7 på det andra. Aj då. Kanske borde plugga på lite grand.

Etikettest 1
Etikettest 2


06 mars 2007

Sagokrona


Pyssliga Kerstin som har Monogramsidan har börjat göra bröllopskronor och min absoluta favorit är kronan "Edelweiss" ovan! Den får mig att tänka på när Robin Hood gifter sig med sin älskade Marion i en blommig skogsglänta...

Brudskor till bra priser

Är du på jakt efter fina brudskor så kan jag helt klart rekommendera ett besök hos nätbutiken Have 2 Have. Allt från vita lurviga stövlar för vinterbruden till platta ballerinor för trötta fötter som vill dansa vidare.

05 mars 2007

Snygg förrätt


Snyggt upplagd förrätt, bestående av en tomat och mozarellasallad.
Från Preferred Sonoma Caterers.

Fråga Magdalena Ribbing om bröllop

Vem håller första talet och vad betyder egentligen de olika klädkoderna?
Om detta och mycket mer kan du få svar på från vett och etikettsgurun Magdalena Ribbing som hos DN agerar bröllopsexpert just nu.

04 mars 2007

Bröllopsresa x 2

Iom att vi gifter oss mitt i svenska högsommaren så tycker vi att det är synd att åka ifrån Sverige på smekmånad just då. Vi har istället bestämt oss för att ta en weekend direkt efter bröllopet, och vänta med den längre resan tills vintern. Nu är bara frågan vart vi ska åka?

Weekendförslagen hittills lyder:
Spa i Estland
Mat och sol på Malta
Bada i Reyjkavik

Långreseideér:
Inga som helst - har du något förslag på fint ställe där man både kan sola och bada, men också aktivera sig med ngt mer än bara sandstrand?














1. Vart var du på bröllops/kärleksresa, eller vart skulle du vilja åka på en eventuell sådan?

2. Vilket är ditt favorita resmål överhuvudtaget?

Jag längtar efter studentavslutningarna..

Snart är det studentperiod! Det är då allt det vita kan och ska införskaffas. Perfekt ju att butikerna fylls upp med festliga vita grejer ett par månader innan bröllopet! På vår inköpslista står det bl.a: ett vitt paraply, vit kostym, skor till oss båda, vit handväska och en vit sjal.

Inbjudningskorten börjar bli klara..

Pust. Det där med att göra egna inbjudningskort är ju en pärs! Jag har klippt och klistrat tills fingrarna värkt under helgen.. och ändå är de inte klara. Vad som började som mitt roligste projekt har förvandlats till ett time-consuming-monster.


Som svar på EvaSlevas utmaning..

Tre saker jag inte förstår:
Människor som inte har någon distans till sig själva
Gå-över-lik-karriärister
Hur vi ska få pengarna att räcka till till allt det där vi drömmer om


Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
En paket med gem som ser ut som kondomer
En plastgubbe (den kristna grannen) från Simpsons som står på min skärm
Dagens hög av tidningar, Expressen, Aftonbladet, DN - och alla bilagor

Tre saker jag gör just nu:
Bröllopsbloggar & bröllopstorgar
Chattar med två gubbar ang ett projekt vi ska bli klara med tills nästa vecka
Skriver en to-do-lista inför helgen. Saker vi måste köpa eller styra upp

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Bli förälder
Köra mitt egna blomstrande företag
Bygga mitt eget hus

Tre saker jag kan göra:
Teckna

Laga mat
Vårda

Tre saker jag inte kan:
Liggande stolen

Vänja mig vid tanken på att alla blir äldre runt omkring mig
Åka snowboard

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
Din magkänsla

Ditt samvete
Dina drömmar

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Grafisk design

Sy på riktigt
Företagsekonomi

Tre favoriträtter:
Röd thai-curry

Vin och ost
Skaldjursplateou

Tre personer jag utmanar:
Ivana, Skogsrået och Erica

01 mars 2007

Åh nej

Hittade just en till brudklänningsshop på nätet!
Måste. Köpa. Måste.

Cosmopolitan brud - ny brudtidning

Den 1:a mars har en ny bröllopstidning premiär. Cosmopolitan Brud. Så här beskriver de tidningen i sitt pressmeddelande:

"Cosmopolitan Brud är drömmen för varje Cosmotjej med bröllopsplaner - oavsett om du står i begrepp att gifta dig i vår eller om ett par år. Magasinet ger dig allt den moderna bruden vill ha - heta designerklänningar, snyggaste makeupen, håret och allt annat du behöver för att vara ditt hetaste jag även på bröllopsdagen.

Utöver en massiv trendspecial bjuder vi också på en guide till hur du shoppar den perfekta klänningen för dig, hur du planerar ett bröllop som passar din plånbok och hur du får din hud att visa sig från sin bästa sida när det verkligen gäller det kan vara på din bröllopsdag - eller på sommarens största fest.

I sann Cosmopolitan-anda hittar du massor av kändisinspiration i Cosmopolitan Brud - vi följer bland annat med "Desperate Houswives"-stjärnan Marcia Cross när hon provar klänningar och "Lost"-baben Emilie de Ravin visar romantiskt brudhår."

Bilder på brudbuketter

Här kommer ännu en bra länk för att kolla in olika blomsterarrangemang.

Floradekor - Gå in under "galleri" så hittar du massor av inspiration från floristskolans elever.

Tack för tipset Be Happy från BT!

Underbara bakverk












Såg att ljuvligt hemma tipsat om Peggy Porschens hemsida med tårtor och bakelser. Sweet Jesus! Den är så tjusig att det vattnas i munnen och kliar i fingrarna! Kanske det snyggaste jag någonsin sett.