Sidor

20 mars 2007

No point of return :)

Nu ligger de flesta av inbjudningskorten på lådan och i morgon åker de vidare till våra nära och käras hallgolv. Weee.. skitkul att outa det här. Det är inte alla som vet att vi ska gifta oss än.

Mindre roligt är givetvis att vår gästlista är mycket längre än festlokalen tillåter. Det känns självklart jättetråkigt att inte kunna bjuda alla man vill. Vi har blivit tvungna att prioritera och då har vi tänkt lite så här...

- Vänners respektive som vi ännu inte träffat är inte bjudna i första skedet, i fall de inte är sambos.
- Inga barn. Det var iof. inget svårt beslut för oss.
- Hellre bekanta vi vill se mer av framöver, än gamla vänner vi knappt har någon kontakt med idag.

Hur tänker ni med gäster? Har det varit en självklarhet för alla hur listan ska göras?


23 kommentarer:

Catti sa...

Roligt att du skriver om just detta nu. Jag och min karl satt imorse och funderade över detta. Anders har ju massa kompisar som har tjejer som jag inte träffat och de jag har träffat är riktiga bitchar som varken hälsar eller försöker vara trevliga. Självklart vill vi ju INTE bjuda dem! Hur säger man då till hans vänner att de inte får ta med sig sina elaka förvuxna fjortis-brudar utan att såra någon? Tough one.

Lilla Li sa...

För mig var det väldigt självklart vilka jag vill och inte ville bjuda.

Resonerar som ni att bekanta vi vill umgås med bjuder jag hellre än vänner vi knappt träffar.

Jag bjuder inte några fastrar, farbröder eller kusiner från pappas sida eftersom jag inte har någon kontakt med dem och inte känner att jag kommer ha det framöver heller. Från mammas sida bjuder jag däremot allihop, eftersom jag står nära dem på ett helt annat sätt.

För min sambo var det svårare att bestämma sig. Hans kusiner har han inte haft mycket kontakt med eftersom de är ganska mycket yngre än honom. Men nu har de vuxit till sig och när vi träffades på ett släktkalas nyligen så bestämde han sig för att bjuda dem i alla fall. Tror iofs det var för att han ville fylla ut sin lista lite också - min lista blir så fruktansvärt lång eftersom vi är 30 pers i bara närmaste familjen (syskon + deras familjer) och dessutom bjuder jag ju vänner och andra... ;)

maria sa...

åh, kan vi inte få se hur inbjudningskorten ser ut!?!??!?!?

I nöd och lust sa...

Catti> Blä, skit i dom då. Om de inte är förlovade eller sambos.. för då måste man nästan bjuda dem också. Annars blir det ju värsta statementet. Det är väl bara att säga som det är, ni vill ha en fest endast med folk som ni känner riktigt bra.

Lilla Li> Oj, stor familj! Jag har en pytteliten en, medans min kille har en betydligt större.

Maria> Om ett par dagar så. :) Förvänta dig dock inget speciellt, den är väldigt plain.

Lisa sa...

Hm. För mig/oss är det mer än självklart att bjuda respektive. Om vännen vill ha med sin respektive vill säga... XXXX med gäst... är ibland lämpligt. (Vi har iofs bara vänner vars val av nyblivna vi tar förgivet är strålande.) Vi bjuder annars också bara vänner/bekanta som båda har träffat. Och jag gillar formuleringen hellre bekanta man vill se mer av än gamla kontaktlösa vänner... Skall framföra de om det blir en sista gallring;)

Anonym sa...

Tack för en toppenblogg!

Jag och min kille ruttnade på allt och har bokat Elvisvigsel i Las Vegas i sommar. På allvar.

Nu är snarare problemet att lösa festen när vi kommer hem. När ska vi ha den (årsdagen)? Ska vi ha våra "bröllopskläder" på oss? Kan man förvänta sig presenter om man gör så här (spelar igen roll faktiskt, men hur funkar det?)?

Kram och lycka till!

ullemon sa...

Vi har inte så många släktingar men en hel del vänner... Just att inte bjuda "gamla" vänner man inte umgås med längre har vi också valt bort, men jag hoppas inte vreden kommer slå ner - det finns så många som förväntar sig att bli bjudna.. Och visst, det är VÅRT bröllop men.. ja ni vet..

Och JA, instämmer i att det är såå roligt attbjuda bekanta man vill se mer av i framtiden! :)

Anonym sa...

Så svårt sånt där. Sambon har bjudit sin kompis som han umgicks med som barn. OK, tycker jag, men hans flickvän som 99% av alla andra tycker är svår vill ju inte jag ha dit. Men dom är bjudna iaf. Jag törs inte bjuda folk som jag hoppas se mer av i framtiden. Känns som om jag fiskar efter kompisar som jag inte har. Fast det är en vecka tills vi skickar inbjudningarna. Jag har så svårt att nån ska tycka att jag är dum som gör på ett sätt. Ex bjuder eller inte bjuder folk. Svammel, svammel...

I nöd och lust sa...

Lisa> Jag skulle också väldigt gärna bjuda allas respektive, även de vi inte träffat.. men vi måste tyvärr prioritera iom att det inte finns plats för alla. Och det känns konstigt att bjuda ngn man aldrig sett framför en vän.


Anonym> Ååh vad roligt! Jag drömmer själv om en flärdigt Elvis-bröllop och hoppas verklgien att vi kommer åka dit inom några år och plussa på med en sådan cermoni också! :) Årsdagen låter som en fin dag att ha festen, ni ska självklart vara lite finklädda och så är det klart att folk kommer vilja ge er presenter!

Ullemon> Jag hoppas också att det inte blir några sura miner.

Anonym> Jag tycker inte att du ska känna så där om att "fiska efter kompisar". De som blir bjudna känner sig nog väldigt hedrade oavsett hur bra de känner er. Bjud dom som ni vill ha runt er på er stora dag helt enkelt. Inte bara de som borde eller förväntar sig att vara där. Lycka till!

Lisa sa...

Förstår dilemmat med plats... Det viktigaste är förstås att just de Ni vill skall vara med är på plats!

Anonym sa...

Hejsan! Är en flitig besökare på din blogg! Väldigt givande och bra!

Jag tycker att ni har resonerat helt rätt angående ert beslut med gäster till bröllopet.

Jag blev lättad över att ni inte har bjudit ng vänners resp. pga att ni inte känner dem. Kommer nämligen göra detsamma men jag vill inte ha ngn på mitt bröllop på min dag som inte jag känner. Så tack för att du skriver om detta ämne!

LYCKA TILL MED ALLT! JAG HOPPAS NATURLIGTVIS PÅ ATT FÅ SE EN BILD PÅ ER NÄR DAGEN HAR VARIT!

KRAMAR Alezandra

Pearlgirl sa...

Sånt är alltid knepigt, men jag tycker du resonerar helt rätt.

Det ska bli spännande att se inbjudningskorten, det ser jag fram emot ;-)

Jenny sa...

Svårt att säga på den första punkten nu nämner.. Vi känner flera som varit ihop i flera år utan att flytta ihop. Ska man bjuda särbon då eller inte?

Sen tycker jag det är svårt för oss som bor på en ö.. Här känner man "alla" mer eller mindre. Kompisens nya pojkvän kan vara t.ex. syrrans ex som han var ihop med flera år. och då känner man ju han fast deras förhållande kanske är väldigt nytt.. Vet inte riktigt hur vi ska göra.

Några saker har vi bestämt iaf: Singlar får komma ensamma. Vi bjuder endast barn vi är släkt med. Över lag bjuder vi bara släktingar och vänner vi umgås mycket med och trivs med. Personer vi inte umgås så mycket med till vardags känns det bara konstigt att bjuda på bröllop.

Magdalena sa...

När jag äntligen insett att man inte måste bjuda alla kusiner,deras barn och hela tjofaderittan blev det bröllopsplaner av hos oss.Vi har 75 st på vår gästlista hittills,däribland närmaste familjen, mostrar, fastrar, farbröder och morbröder med avec och så några nära vänner.I och med att vi själva har 3 barn så är barn självklart välkomna, men det blev inte så många sist och slutligen.Skönt att inte behöva ha ett värstingbröllop, det känns mer familjärt såhär.
Följer med din blogg regelbundet, kul att kolla ifall det är nåt man borde tänka på och så.Ligger efter med inbjudningskorten i motsats till dig, men än känns det inte sådär jättepanik, jag hinner nog.De som bor längre bort vet om att vi gifter oss så de har ordnat med semester och sånt.
Lycka till med förberedelserna!

Viktualia sa...

Vi satte upp en stenhård regel:

Vi bjöd bara de som vi båda hade en relation till. Jag har tonvis med polare som maken fortfarande inte (vi har varit ihop i 6 år) har träffat och till den kategorin hör div kusiner på både min och hans sida också. Tyckte regeln funkade bra!

Ivana sa...

Vi tog all släkt först & främst & vänner vi träffar ofta nuförtiden. Sedan satte vi stopp för till slut var vi uppe i 150 pers. Hugga. Men barn har vi sagt får komma om föräldrarna inte fixar barnvakt. Vi vill inte riskera att någon kär människa inte kommer pga att de inte hittar någon som passar barnen

I nöd och lust sa...

Anonym> Roligt att du gillar bloggen! Lycka till själv, och skicka gärna en bild du också efteråt och visa.

Pearlgirl> De sista lades på lådan idag så snart kommer de upp.:)

Jenny> Hela min poäng med sambos eller icke, är ju såklart om man aldrig har träffat personen. Känner man särbos är det en självklarhet att man vill ha med dem. Oavsett om förhållandet är nytt eller inte.

Magdalena> Vi ska också ha ett "mindre" bröllop, vilket känns kanon tycker jag. Jag trivs inte helt bland massa okända människor utan tycker det ska bli nice med de närmsta bara. Lycka till själv, hoppas ni får en fin dag!

Viktualia> En bra regel tycker jag!

Ivana> 150 pers, mein gott!! Vilket datum är det ni ska gifta er?

Maria sa...

Men hur skrev du i inbjudan?
"Var snälla och lämna era barn hemma"

?

I nöd och lust sa...

Maria> "Barn är hjärligt välkomna till vigseln, men på den direkt efterföljande festen är vi bara vuxna."

Jenny sa...

Nä såklart bjuder man inte de man inte har träffat. Så kommer vi också att tänka när vi skriver gästlistan. Att bjuda vissa bara till vigseln är också en bra idé.

Saga sa...

Tack för din kommentar inne hos mig! Mer bilder kommer senare...

Personligen skulle jag ha svårt för att inte bjuda med vännernas respekive, kända eller icke kända, sambos eller icke sambos. Jag tycker att man ska respektera sina vänners val av sällskap och skulle själv inte vilja gå på ett bröllop där min partner inte var välkommen. Att bjuda våra vänners barn var självklart, men så har vi ju egna barn som dessutom fick umgås med sina kompisar. Jag har dock respekt för dem som inte bjuder barn, ibland kan ju festen bli opassande för barn att närvara. Men så hade vi också en liten fest, 32 personer totalt, där vi förutom familen endast bjudit de närmsta vänner vi umgås med. Vi kunde då också satsa på riktigt fin mat och miljö och vi är så otroligt glada och tacsama över vår dag. Det blev en lyckans dag för oss!!

Kram och lycka till!!

Ivana sa...

Vi gifter oss den 28 juli. Bara fyra månader kvar nu hihi! Du då?

I nöd och lust sa...

Ivana>> Samma dag! :)