Sidor

23 mars 2007

Fick en fråga

"Jag och fästmannen diskuterade en sak idag som du säkert kan hjälpa oss med - om du har lust förstås. Frågan är såhär: Bruden går väl till vänster (närmst sin publik i kyrkan) och brudgummen till höger när man går in. Men hur går man när man går ut? Snurrar hela paret, eller snurrar brud och brudgum separat så att bruden nu går till höger ut ur kyrkan?"

Jag har inte en aning. Men tänkte att kanske någon av er vet?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Man "släpper händerna" om man nu skulle hålla dem... sen vänder man sig om var för sig och går alltså ut på samma sida som man gick in!!

lealinnea sa...

Man går ut på samma sida som man kommer in. Men vi har tänkt göra så att jag går in till vänster och ut höger.

In på min familjssida, ut på hans familjssida, för att visa att dom också är min familj nu. typ.

Inka sa...

Bröllopsbanken var jättebra. Hittade en dikt till våran vigsel. Har inte hittat någon som kändes helt rätt förens nu. Tack för din braiga blogg. Hade nog inte klarat mig utan den i bröllopsplanerandet.

Sara sa...

Pa alla brollop jag varit pa har paret forst vant sig mot varandra (typ det ar vi nu - vissa har aven tagit bada handerna har, dvs ifall bruden hallit hoger hand har hon nu greppat sin man med aven vanster hand) och sen vander de sig mot 'publiken' (och slapper taget om brudens hogerhand) och de syns for forsta gangen som det gifta paret gentemot sina gaster... jag gillar lealinneas tanke, men det kanns for mig lite jobbigt att byta plats...

Ivana sa...

Jag kan bara hålla med alla andra här :) Vi kommer stå redan mot varandra mer eller mindre så det blir inte så mycket vridningar så att säga :)

Anonym sa...

Det är en symbolhandling att byta från mannens vänstra sida till den högra när man blivit äkta makar. Mannen har alltid sin äkta hälft på sin högra sida. Varför skulle det annars heta vänsterprassel...