Sidor

31 januari 2007

Bröllopsnerver

Oh my God. Hur illa det än kommer att bli med mina bröllopsnerver, så låt oss bara hoppas att det inte blir så HÄR illa!

29 januari 2007

Ett par varianter av små presentboxar


Hjärtformade askar och kort



Har lagt upp ett par mallar på hjärtformade pysselgrejer som är lätta att göra själv. Klicka på bilderna för att få dem i rätt format.
Så föddes också en ny kategori - Mallar.
Tanken är att jag ska utöka den med lite fler mallar under veckan.

Babysteps

I dag har jag kontaktat fotograf och bageri, beställt tygprover på min Kina-klänning och börjat skissa på texter till trycksakerna. Festprogrammet är väl det som kommer bli svårast. Har än så länge bara punktat upp ungefär vad vi tänkt oss för innehåll. Meny, Välkomna-text, Om oss.. osv. Resten måste man väl vänta med tills man vet exakt vilka som kommer.
Här är ett gammalt inlägg med lite saker man förslagsvis kan fylla sitt program med.

28 januari 2007

Ni tycker alltså..

Så här föll klänningsankäten ut:

1. Benvit klänning med höftros - 1 röst
2. Blombroderad med släp - 3 röster
3. Spetsklänning med midjeband - 9 röster
4. Nattlinnevarning - 2 röster
5. Spetsklänning utan midjeband -1 röst
6. Grått sidenband i midjan - 8 röster
7. Med lite udda släp - 0 röster
8. Höftdraperad - 0 röster
9. Strassbroderad byst - 6 röster
10. Snedrandig brodyr - 1 röst
11. Med helbroderat bröst - 4 röster
12. HahHa haha - 0 röster
13. Fast i vitt - 2 röster
14. Lite speciellt liv - 2 röster

Så i morgon beställer jag ett stycke nummer 3 från Kina alltså. Spännande!

26 januari 2007

Tänkte köpa en brudklänning från Kina

Det finns flera sajter som säljer klänningar på nätet. Kopior för en spottstyvel av orginalpriset. Man har givetvis ingen som helst aning om vad det är man beställer, iom att alla bilder är små och dåligt upplösta - dessutom kan de ju sitta precis hur som helst. Men det värsta som kan hända är alltså att man får hem en trasa som inte duger till mer än nya soffkuddar och att man förlorar ett par tusenlappar. Men det kan det vara värt för att stilla nyfikenheten tror jag. Så nu kör jag.
Frågan är bara vilken av alla axelbandslösa blåsor jag ska satsa på?
Orkar du kika igenom länkarna nedan och slänga iväg din röst till mig så är jag dig evigt tacksam!


24 januari 2007

Dekorativa blomsterskålar

















Foto: Annas privata
Anna och Jesper gifte sig 26 augusti 2006 i Grava kyrka i Karlstad. Efteråt hade de middag på Dömle herrgård och hade så här underbart dukade bord. Nina Parkeborn från Sthlmview hade hjälp till med dekoreringen.

Mer Google-reklam!

Jag vet - det ska handla om bröllop här, inte teknik. Men jag måste ändå få babbla ytterligare lite grand om hur bra Google är! Förutom en suverän online-kalender (perfekt om man vill att flera ska se ens inbokningar), det grymma statistikverktyget, en lovely sökmotor som de flesta av er säkert använder och marknadens bästa e-postklient (G-mail) i mobilen.. så har de även gratistjänsten Google Docs & Spreadsheets.

Docs är som word - fast online, och Spreadsheets som excel. Ha dina dokument på webben, kom åt dem vart du än är och dela med dig av dem till vem du vill.

Vi har t.ex. överfört hela vår bröllopsplanering till Google Docs. På så sätt kan båda se to-do-listorna, budgeten, vem det är som lovat ringa vart, om vi fått ngt svar från bageriet osv.
Vår toastmaster kommer kunna skriva in vilka gäster som osa:t och vi kan gå in från jobbet och checka av då och då. Hur bra är inte det om man sitter framför en dator hela dagarna och inte har så överdrivet mycket fritid? Lysande tycker jag!

Toastmasters - check

Nu så har jag äntligen frågat en av våra två tilltänkta toastmasters om hon vill. Hon blev jätteglad och tackade ja, Tjohoo! Den andra ska vi förhoppningsvis träffa i helgen så att vi kan fråga honom då. Vi tänkte köra med "toastmaster-par", tänkte att det kan bli lite lättare och roligare att vara toastmaster då. Dela på bördan/nöjet liksom. En av mina gamla vänner, och en utav hans.

23 januari 2007

Vill du jobba med att skriva om bröllop?

"Bröllop idag" i Umeå söker en redaktör!

"Hos oss på Bröllopstrender blir din arbetsuppgifter Göra intervjuer, både på fält och via telefon Ansvara för kvalitétssäkringen av tidningen och webben Gör research, använda råmaterial till att skriva artiklar och reportage."

Läs mer om jobbet och sök här.

22 januari 2007

Vill du att Ingvar Oldsberg ska viga er?

I så fall kan det kanske bli just så.
Den gamla programledaren har blivit vigselförättare på äldre dagar och nu står folk i kö för att vi bli vigda på hans herrgård Baldersnäs.

Nu kan du tillochmed vara med och tävla om en vigselvistelse där. Läs mer på Expressen.

21 januari 2007

Nostalgi

Minns ni hur man satt och snyftade framför MTV när Guns´n´roses spelade November Rain? Över hur bra låten var.. över hur sorlig videon var.. men framförallt över hur förbannat snygg hans brud var!

Så här snygg var hon - Se bilder
Här kan du köpa en kopia av hennes lite udda klänning -
Ikoo

Lite bloggstatistik

Jag har gått från Susnets besöksräknare till Google analytics nu för att hålla lite koll på bloggens besökare.
Är du på jakt efter ett bra och gratis statistikverktyg så kan jag verkligen rekommendera det sistnämna, det är hur bra som helst!

Det här har jag exempelvis fått reda på om er idag:

Idag är ni 496 personer som kikat in här.
De flesta av er sitter med Telia-uppkoppling.
Den nordligaste besökaren är från Boden, medans den sydligaste är från Lund.
Totalt har bloggen besökts av 45921 olika människor sedan starten.
4% av er sitter i Finland. Närmare bestämt i Helsingfors. (Moi moi!)
Ni hittar hit främst från Google (vanligaste sökordet: Bröllopsinbjudan) och från Bröllopstorget.
9% kommer in via Eniro. (Och det undrar jag hur det går till?)

Fynd till bröllopet

När vi var på Gotland nu över nyår så hittade jag det här stora dekorationshjärtat i en inredningsbutik för bara en hundring! Tanken är att vi ska pynta upp det med lite sidenband och blommor och sedan hänga det över våra platser istället för brudbåge. Nu är det lite trist med bara virade björkgrenar och näver, men som stomme är det kanon!

Gamman!









Jag har inte besökt Svartbrud på länge, så det var verkligen en glad överaskningar idag när jag surfade dit och upptäckte att hela sidan byggts om. Inspirationssidan har gått mer åt communityhållet med forum, bröllopsreportage och gratis hemsidetjänst. Kul! Det känns fräscht också med ett alternativ till Bröllopstorget där det inte hänt någonting på evigheter.
Svartbrud, eller Gamman som det nu heter är fylld med rolig läsning, framförallt för brudpar som inte tänkt sig ett helt traditionellt bröllop.

19 januari 2007

Efterlyser bakelsebageri

När han väl har en åsikt om bröllopet, så är det en mycket bestämd sådan. Som när vi bestämde att det skulle köra på kyrkbröllop och inte borgerlig vigsel. "Bara vi gifter oss i en liten vit kyrka så är jag nöjd."
Vet ni hur svårt det är att hitta en fin mindre kyrka i Stockholm som är just vit?

I förrgår så berättade han plötsligt att han absolut inte tänker ha bröllopstårta.
"Nehe, varför inte det?"
"För att alla har det."
"Fast vi måste ju ha någon efterätt!"
"Det måste vi väl inte? Vem säger det?"
Och så fortsatte det. Tills jag lyckades få med honom på idén att bakelser som vi staplar på ett tårtfat i våningar ju faktiskt inte är någon bröllopstårta. :)

Så nu måste jag hitta ett bageri som kan leverera något likt nedan..





















Bild: Ohederligt lånade från diverse amerikanska sajter.


18 januari 2007

Gästböcker

PaperSource har ett helt gäng med snygga mönstrade gästböcker som jag lätt skulle kunnna tänka mig. I fall man nu ska ha en sån? Är det kul eller blir det bara ett jobbigt moment för gästerna tror ni?

17 januari 2007

Retrosnyggt

Kolla in den här bröllopshemsidan/bloggen, vilket coolsnyggt par!
För övrigt gillar jag verkligen att de publicerar vilka gäster som tackat ja till inbjudan. (kom, för nu är de gifta) Sånt är jättekul som gäst att kunna se ju.

Bröllopsmöte med min blivande

I går hade vi bokat in "bröllopsplanera" i kalendern. Kan låta stiff men tillsist blev vi tvungna att göra så iom att tiden ständigt tycks rusa ifrån oss. Med varsin kaffe satte vi oss på varsin sida av köksbordet med våra laptops i högsta hugg.
"Vad vill du ha för musik?"
"Ska vi köra buffé eller sittande middag?"
"Kan du kolla vad det kostar att hyra en buss?"
"Jag vill absolut inte ha traditionell tårta, vad tycker du?"
.. osv. Det visade sig funka kanon. Nu är vi igång, vet vad den andra tänker sig och har koll på när saker bör göras.
Nu kör vi! Han letar band, jag letar bageri. : )


Underbara läsare

Idag har jag förlorat två budgivningar på ett par drömboenden. Ett helt grymt radhus vid vattnet, och en kanonlägenhet på södermalm. Fan. Jag som trodde att det skulle fixa sig den här gången. Besegrad och lessen sitter jag på jobbet och tjurar, men så kollar jag min bloggadressen-mail och kan inte annat än le igen. Tusen tack för alla smickrande, uppmuntrande och tipsande mail! Jag blir superglad över att ni hänger med här och tar er tid att maila mig med tips, frågor och feedback. Ni är guld!! Särskilt en dag som denna.

15 januari 2007

Favorit i repris

Har bloggat om de här små snyggingarna förut, men måste ändå göra det igen. Är dom inte underbara? Små små brudpar som man kan använda för att dekorera varje lilla bakelse med om man nu inte vill köra på tårta. Caketoppers för alla!

Går att köpa hos PlumParty.

Själv är jag lite inne på bakelser istället för tårta. Känns så mycket smidigare att frakta och förvara än en stor tårta för oss som ska ha egen lokal som ligger lite off.

Tillbaka

Åh, jag är såå besviken. Inte alls på resan för den har varit bortom Underbar - men på att jag inte har med mig massa bröllopsbilder hem som jag kan visa upp. Hela bröllopsgrejen visade sig vara någonting ytterst privat som paren bara disskuterar med sin weddingplanner och man kommer inte in i butikerna för att ens kunna kika på klänningar ifall man inte har bokat tid. Booring.

Nåja, hur som helst. Väl hemma så brinner det lite i baken nu. Jag känner att klockan ticker på och att vi har sjukt mycket som borde bestämmas redan nu. Typ mat, fotograf, musik m.m. Min tilltänkta däremot är kolugn. Han tycks tro att man kan börja styra upp ett bröllop i lugn och ro ett par veckor innan det är dax.. och bara det gör ju att jag fått smått panik!
Nu ska jag skriva en lång lista med saker som måste fixas, så att han förhoppningsvis fattar att det krävs lite tid och engagemang.

07 januari 2007

Bröllopsbutikerna här i Tokyo

Det kryllar av brudbutiker här, så jag blev helt spattig när jag kom! Massor av fancy brudklänningar i skyltfönstren. Men så får man veta att man måste boka tid för att komma in, och väl inne får man bara träffa en personlig wedding planner, inga prylar liksom. Ååhh. Jag hade velat hitta en japansk variant av Englands Confetti-stores. Well well.. jag letar vidare.

05 januari 2007

Nu åker jag iväg på studiebesök

Sådär, nu är väskan packad och kameran laddad. Tidigt i morgon bitti åker jag till Tokyo med jobbet - och det här har jag verkligen längtat efter!
Två dagar ska vigas åt privat strosande på stan och förhoppningsvis massa bra shopping.

Om en vecka är jag tillbaks med massa sköna japanska bröllopstips hoppas jag, om jag lyckas nästla mig fram till någon bröllopsbutik bland alla skyskrapor.

Tills dess, ha det så bra!

04 januari 2007

Personlig bröllopstavla

Den bloggvärldshyllade Isabelle Norman har nu äntligen gjort en bröllopstavla!
I hennes webbshop kan du välja bland massor av supersnygga motiv, välja vilken färgskala du vill ha bilden i och sedan lägga till en personlig text. Som namnen på brudparet exempelvis.
Kul present!

- Missa inte att kolla in barn och kökstavlorna också. Jag vill flytta och peta in lite Isa i hela hemmet!

03 januari 2007

Göra egna tvålar

I julas så testade jag att göra egna tvålar. Genomskinlig tvålmassa köpte jag på Panduro, liksom doft-essáns och gjutformar. Man kan själklart göra massor av olika varianter.. finns allt från olivtvålsmassa till chockrosa ros-tvålar, men jag valda transparanta vaniljdoftandes tvålar, några runda och ett gäng hjärtformade. (De hjärtformade gjordes i isbitsformar i mjuk plats från IKEA och de var nog lättast att göra).

Hur som helst - de var jättelätta att göra och blev superfina. Man smälter bara tvålmassan i en kastrull utan att röra om, därefter tillsätts doftämnde och sedan häller man bara upp massan i sina formar. Jag hällde bara upp till hälften av formen för att först låta den stelna någon. Sedan lade jag på små utklippta ord som jag kopierat ut på overheadpapper, så att de hamnade mitt i tvålen.. och hällde på resten av tvålmassan. Resultatet blir ungefär som på bilden här. Ord som svävar mitt i tvålen. Nu är jag ruggigt sugen på att göra bordsplaceringstvålar och gästpresenter i ett på det här sättet!

Gott nytt dårå

Skönt att det nya året är här! Vi har överlevt all julstress och nyårsfestande, haft några dagars välförtjänt semester då vi kunnat passa på att snacka lite bröllop.
Det börjar ju verkligen bli dax att börja styra upp lite grejer nu! Planen har hela tiden varit att vara helt färdiga ett par veckor innan själva bröllopet - för att då bara kunna softa. Allt annat vi gör ser vi till att fixa timmen innan deadline och det stressas man ju ihjäl av.

Alltså - det här är några av de grejer vi har kvar att fixa:
- Boka fotograf (Några tips i Stockholmstrakten?)
- Boka DJ eller band
- Fixa stort partytält
- Maaat. Vad ska vi äta, vem ska laga, servera?
- Våra kläder (Någon som testat Kina-butikerna som kan ge ros eller ris?)
- Transport från kyrkan

Hoppas att ni haft en riktigt bra början på det nya året! Ett av mina löften inför 2007 är att blogga mera. Ett annat är att gå ner 7 kilo tills juli.. pust. Bröd och vatten alltså.