Sidor

30 november 2007

Bra byggare? Återstår att se

Vi HINNER inte tapetsera själva, tyvärr. Därav den sura jakten på hantverkare. Hur som helst, jag fick tipset om att använda tjänsten Brabyggare.se för att leta målare. Skrev några rader om vad vi behöver hjälp med.. och vips.. inom en timme hade sex stycken personer hört av sig.
Hmm, har förstås inga som helst garantier för att målarna är bra. Men på måndag kommer det ett gäng herrar som ska slänga upp tapeterna för ett par tusenlappar. Håller tummarna!

Målare sökes för tapetsering asap!

Grrrr... vår målare har dragit sig ur! Han som skulle tapetsera vardagsrummet innan jul.
Så om du känner ngn bra, icke svindyr, målare i Stockholm säg till! Tre väggar enfärgad EasyUptapet, och en mönsterpassad fondtapet. Allt förarbete är gjort! Borde inte ta mer en kvälls arbete.

27 november 2007

Årets julbord är inbokat


Observera att det här inlägget är heelt ointressant för er som inte bor i Stockholm.

Har just bokat in årets julbord med jobbet. Valde efter en kort runtsurfning Ulla Winbladhs ute på Djurgården. Tänkte att det är en klassiker svår att misslyckas med. Eller, är det någon som testat?

Stockholmsjulbord jag testat med jobb föregående år:

Villa Gothhem: Var rätt nice. Bra mat, men hög ljudnivå.
Stortorgskällaren: Do not go there! Usel service och mat.
Enskede värdshus: Mysigt ställe utanför tullarna. Helt ok mat.
Hasselbacken: Schysst käk. Man jag tycker lokalerna är lite för stora.
Sjöpaviljongen: Fin utsikt och jättebra julmat, om än lite litet utbud.
Fjäderholmarna: Lovely efterättsbord. Men lite stimmigt och stressigt.
J Gåshaga: Ruggigt god lite alternativ mat. Och skön vintrig miljö.
Gondolen: Slitna lokaler men vällagad klassisk mat.
Pontus by the Sea: Mindre att välja på, men det som fanns var riktigt bra!

Vilket är din favorit eller din stora miss?

23 november 2007

Barn man gillar

Det bästa med kompisars ungar som växer upp är den sköna humor vissa av dem utvecklar. När de inte ens kan prata, men ändå charmar skiten av en med sina söta små miner och roliga moves. Käkade frukost med en sån i morse, mkt bra start på dagen!

Konstkupp

Iom att mannen helt plötsligt fått en jäkligt bestämd uppfattning och smak om allt vad inredning heter så ska jag kuppa lite i dag. Beställa tavlor på nätet och be om åsikt först när de kommit hem.

Är det inte odd? Från att ha varit köp-vad-du-vill-det-blir-säkert-fint-killen när vi bodde i min gamla lägenhet så förvandlades han till vi-kan-väl-diskutera-fram-och-tillbaka-i-en-månad-först-för-det-är-så-viktigt-att-båda-gillar-varenda-detalj-i-vårt-gemensamma-hem-killen så fort vi skaffat nya lägenheten.
...................................I love it. And I hate it.

Kanske världens sötaste brf

I går var vi på vårt första möte med nya bostadsrättsföreningen. När vi bodde i vårt gamla höghus dök det inte upp en käft på dessa tillställningar, men i går fylldes lokalen till max med små tanter och farbröder som alla ville tycka till och doppa lite saffransbulle i glögg. Föreningen består av 60 lägenheter och förutom oss finns det knappt någon under 70.

I stället för att handla om sånt som sådana här möten brukar handla om (räntor, cykelrum som ska byggas om, byte av revisorer etc.) så avhandlade vi halkskydd, räcken, lägre trappsteg och hålla-i-sig-stänger. Allt med väldigt höga röster så att alla hörapparater skulle hänga med.

22 november 2007

Här är förresten en före-bild


Efterbild kommer om ett par dagar då... sätter väl igång ikväll.

Åh ni är så bra!

Nu ligger ett svartvittrutigt golv och väntar på mig hemma, tack för era synpunkter!
Tanken är att renovera hela köket om några månader när vi får mer tid, men i väntan på det så har vi målat om väggarna, luckorna och ska nu lägga in ett billigt golv. Så att det känns hyfsat fräscht och beboligt under tiden.

21 november 2007

Fråga

Ljusblå väggar, lutande väggskåp alá 50´s, vita luckor..
Ska vi köra på grått golv eller svartvitrutigt i köket?

Jag är en konspiratorisk nojjig jävel

Tydligen. Det var ju skönt.

Är det något som inte stämmer?

Snart avgörs det om jag bara är en konspiratorisk nojjig jävel, eller om jag så som så många andra gånger har litat rätt på min magkänsla.

Bakgrund: När vi köpte vår nya lägenhet så fick jag en känsla av att någonting kring budgivningen inte riktigt stämde. Priset gick upp ofantligt mycket, men det var inte det som gjorde mig mest orolig.. utan takten på det hela. Därför bad jag mäklaren om att få se en budgivningslista när vi sedan skrev på alla kontrakt. En sådan där man kan se namnen på de andra som varit med i budgivningen. Hon förklarade att jag inte kunde få någon kopia, men att jag kunde få se på listan. Budgivaren som vi tillsist vann över hade en ovanligt namn så det lade jag på minnet.

När papprerna var skrivna berättade mäklaren för oss att hon sagt upp sig, för att flytta ner till Skåne, meditera och hitta sig själv. Tydligen hade mäklarjobbet varit för stressigt och hon var rädd för att gå in i väggen. Lycka till sa vi och knatade glatt därifrån med nyckeln till vår nya lya!

Men så smög sig den där dåliga magkänslan på mig igen. Tänk om hon inte alls sagt upp sig själv, utan blivit uppsagd, eller ombedd att säga upp sig? Tänk om hon varit en av alla de där mäklarna man läst så mycket om nyligen som lägger egna bud för att trissa upp priser?

Så jag kollade upp den andra budgivaren. Hon bor i Skåne! Varför skulle någon i Skåne känna att hon gärna vill buda brallorna av sig för ett renoveringsbehov vid Gullmarsplan av alla ställen i Stockholm? Jag tycker det luktar skumt, så nu ska nu ringa henne och se vart det leder. Till hon den andra budgivaren alltså. Usch. Hoppas verkligen att jag har fel.

Missa icke neste episode...

20 november 2007

Gollum

Jag sitter och letar efter lite retroprylar till lyan på nätet, och kommer in på tapetsidan från himlen. Mina kinder blossar och jag vill instinktivt gömma mig under täcket med datorn. Titta, njuta, beställa de allra finaste till mig själv och aldrig berätta för någon om min guldgruva! Men så tänker jag att i varje fall ni kan få kika. Pax för alla snygga!

15 november 2007

Saker jag saknar med sommaren


- Vår kolonistuga -

Efterlyses: Sköna karmstolar till matbordet

Vi är på jakt efter åtta mjuka sköna matsalsstolar med armstöd. Träben är ett måste. Liksom att de har vadderad dyna.
Snälla, hojta till i fall du vet ngt ställe som vi borde kolla in!

The New Kid on the Block

Dåså, då var den första dagen på nya jobbet avklarad. Fick ett skrivbord, en dator, några glada "Välkommen" och en läsk. Sedan satt jag mest och kände mig allmänt ovetandes och frustrerad över att inte ha full koll på direkten.
Well, får väl hoppas att poletterna trillar ner en efter en under de kommande veckorna.

14 november 2007

Jo, vi är runt trettio båda två

Snackade lite med en kompis i dag om min och mannens bråkkonst. Ni vet, som alla par har. Vissa undviker bråk till varje pris, andra kör utfrysningmetoden om de blir sura, vissa kastar saker omkring sig medans en del sopar under mattan. Finns säkert lika många varianter som par.

Vårat hursomhelst.. funderade jag lite på i dag efter det att hon och jag pratat om det här. Vi flyger i taket. Gormar och fräser en liten stund. Men sen, nästan alltid.. så bryter någon av oss av genom att apa sig. Typ:

Mannen: "Så här dansar du i varje fall".. *och så dansar han som ett mongo och gör en ful min som ska föreställa mig".
Jag: *kan inte göra annat än att börja dra på smilbanden*. "Men durå.. du dansar ju så här!" *och så drar jag av lite running-man-dans ala åttiotalet och rullar med ögonen.

Och vips är vi sams.

Några av julgranskulorna från Dublin

Min dator har fått tuppjuck

Så jag kan inte svara på era kommenterar som jag vill. I morgon börjar nya jobbet dock, så jag får väl plocka hem en burk därifrån om några dagar.

10 november 2007

Barntjat

Utan överdrift så hintade förresten en manlig blivande kollega (och ägare till företaget) mig femton gånger om att jag säkert kommer få barn snart. (Med tanke på att jag är nygift så är ju tydligen det en självklarhet).
Jag blir skittrött på sådana antaganden. Från mina föräldrar, från ytliga bekanta.. men framförallt från sådana jag bara har arbetsrelationer till.

1. Vi kanske absolut inte vill ha barn i framtiden.
2. Jag kanske jättegärna vill ha barn, men min man vägrar.
3. Jag kanske har livmodercancer och inte kan få barn.
4. Vi kanske precis har förlorat ett barn och varje hint gör tokont.

Barnfrågan är för privat och känslig för att snacka om med vem som helst tycker jag. Har absolut ingen lust att sitta och dela detaljer om min eventuella mammalängtan och sexliv med Nisse på stan. Jag förstår att folk inte menar något elakt, utan bara vill visa intresse och vänlighet.. men ändå blir jag irriterad som satan varje gång.

Återbesök i Dublin

Har just kommit hem från en jobbresa i Dublin i några dagar. Guiness, friterat käk.. det gamla vanliga. Förutom att jag sjukt nöjd med trettio olika toksnygga julgranskulor jag köpte, så längtade jag mest hem till mannen och lägenheten hela tiden. Good to be home!

06 november 2007

Renoveringstystnad

Det har varit dåligt med bloggande sista dagarna. Vi har haft fullt upp med att bråka om tapeter och tvätta tak. Nu är i varje fall äntligen ett av fyra fem tak färdigtvättat!

Ang tapetbråket: Jag är inte såå mycket för mönster och vill helst ha plain betonggråa väggar. Mannen däremot vill ha fondvägg, och glider hela tiden in på bruna toner när vi tittar. I dag kanske kanske vi enadas om att ha två ljusgråa väggar i vardagsrummet, vit öppen spis, en gråsvart vägg (den som kommer vara bakom vår beighgråa soffa) och så en fondvägg i nedan tapet.. Vad tror ni?


Bild: Joselyn Warners hemsida

01 november 2007

Fucking limfärg

Så fort jag hade fått nyklarna till nya lyan i handen kastade jag på taket. Tanken var att hinna tvätta och måla i varje fall två rums tak tills på lördag då alla grejer ska in.

När takfärgen skulle på rasade den ned lika snabbt igen i stora schok. Tänk er som att måla i en mjölpåse ungefär. Hela taket är målat i limfärg - även kallat "kritfärg" som tydligen användes flitigt på 40-talet. Det är som en tjockt lager med krita man aldrig kan måla på. Det måste blötas upp med en svamp och skuras bort. Centimeter för centimeter. Tills man har helt naken betong under. På en hel dags arbete hann vi ungefär två kvadratmeter.
Bara 90 kvm kvar då.

Nu måste rubbet tvättas. Tar väl en två veckor ungefär.. sen ska man måla med en särskild bindningsfärg. Och SEN ska takfärgen på.

På lördag kommer möblerna. Tjohhoo. :(