Sidor

31 mars 2009

Till Sara



som ville se hur magen tar sig...
Jovars, jag ser ut som om jag svalt både lilla, mellan och store bocken Bruse.

25 mars 2009

Senaste projektet


Lite tygslattar fick bli en uggla.

22 mars 2009

Har jag förresten berättat...

att mannen löptränar som en galning för att springa Stockholm maraton i sommar och har fått världens disciplin när det gäller vad han stoppar i sig. Det har resulterat i att han gått ner femton kilo sedan november!


Medans jag har gått upp lika mycket.

Utjämning

Den senaste veckan har jag satt igång med järntabletter igen vilket har resulterat i värsta energiboosten som mottages mycket tacksamt efter en låång dvala. För att det inte ska bli för mycket av det goda har dock fogarna bestämt sig för att skita sig totalt. Man kan ju inte få allt tänker jag svenskt och väljer att fokusera på det sköna i att i varje fall vara pigg i knoppen igen.

20 mars 2009

Love me love me love me



Det är någon som tycks känna på sig att det kommer en till mini snart som kommer behöva massa uppmärksamhet, och därför nu vägrar lämna min sida för ens en sekund.

17 mars 2009

Den rätta för Rosing

Är det förresten bara jag som är helt hooked på "Den rätta för Rosing"? Jag sitter som klistrad framför tv:n varje tisdag kväll och är oerhört fascinerad över denna kombination av superväteperoxid, vaxade pojkbröst och stiffa dejter.

Rapport från bubblan

Jag vet, det blir en jäkla massa gravidinlägg just nu, men förutom min stora mage händer det inte så vansinnigt mycket mer i mitt liv för tillfället än lite kompisfikor, symaskinsutmaningar och glassorgier.

Idag har jag hur som helst haft en trissupplevelse i det här med babyriet.

1. Var hos kuratorn på sjukhuset, som var en mycket sympatisk kvinna visade det sig. Dvs, tyckte som jag. :) Snitt ska planeras och våra hjärtan här hemma är enormt lättade!

2. Sen var jag och lunchade med granntjockisarna jag lärt känna genom Familjeliv. Skönt att ha ett litet gäng man kan bombadera med för-andra-helt-ointressanta funderingar om allt från underlivskli till försäkringskassestrul.

3. Och efter det var jag och mannen på en föreläsning om "amning och det nyfödda barnet". Kanske inte så mycket banbrytande info men rätt mysigt att sitta där bland en drös andra förväntansfulla förstagångsföräldrar och gotta oss lite i gravvobubblan.

15 mars 2009

Beställde en vagn igår

Blev en Teutonia Mistral S, fast brun med beight foder. När det är dax att byta till sittvagn valde vi en svart sådan, och så blev det ett klarrött babyskydd som man kan klicka fast på vagnen tydligen. Känns lite surrealistiskt men skoj såklart, första maj får vi hem vagnen! Bebis en månad senare.

11 mars 2009

Ännu en filt



Av prickig fleece med turkosa kanter. Aldrig mer kantband av stretch velour säger jag bara.. fattar inte hur man får till det bra utan att att slita sitt hår! Går ju inte att stryka. Tips anyone?

Drag jag inte gillar hos min mamma

Härom veckan pratade vi om vanlig förlossning vs kejsarsnitt. Jag säger att jag är nojjig för att några polare har haft mycket komplikationer med deras vaginala födslar. Hennes spontana reaktion blir "Men då ska du bara veta hur ofta det gått snett med kejsarsnitt, DÄR kan det VERKLIGEN gå åt helvete!"

Igår frågade hon om jag inte är orolig när mannen är ute och kör så mycket i jobbet och det är ett sånt här snökaos. Nej, svarar jag (och ljuger lite grand), han kör så mycket och han är van vid jobbigt väder. "Men det är ju inte alltid upp till bilföraren" säger hon då. "Jag menar, någon annan kan ju få sladd och köra rakt in i honom"...

Vad fan vill hon?
Ha ett nervvrak till dotter?
Få en blåtira?

Nej nu blir det Ben & Jerrys, cookiedough. Finns inget liknande uppåttjack för en irriterad själ.

Plötslig insikt

Ett kallelse från sjukhusets förlossningskurator damp just ner på hallgolvet. På tisdag ska jag dit för att diskutera bästa sättet att föda om knappt tre månader. Hjälp. Jag har ju försökt att inte tänka på det alls hitills. Vägrar lyssna på förlossningsberättelser (Vad är det med andra kvinnor som så hemskt gärna vill berätta om sina spruckna underliv, förlossningsskade ungar, sugklockor från helvetet och kompisar kompisar vars ungar inte klarade det..) och hoppar helst över alla kapitel som handlar om just detta i alla gravidböcker jag plöjt senaste tiden. Men nu blev det rätt verkligt att jag måste shapa upp mig och ta någon form av ställning.

Hoppas hon är bra på tisdag och inte one of those bäst-vore-om-du-föder-liggandes-på-mossa-i-skogen-iförd-Gudrun-Sjöden-klänning-med-en-gren-i-käften-som-enda-lindring.

Dagens outfit



Outfit: Rödvit polo från New York
Modell: Inte en helt nöjd Naku

10 mars 2009

Så var det det där med pysselutmaningen

Här är lite av det jag fått ihop under veckan:




Vi fick med ett inte-särskilt tjusigt spjälsängsskydd när vi köpte sängen. Använde mig av det som stomme till det nya prickiga skyddet. Lite meck med alla kantband och snören runt om spjälskyddes som behövde klippas till, strykas och sys, men jag är jättenöjd med slutresultatet. I bingen ligger nysydda sängkläder också. Alla tyger kommer från Stoff o Stil.



Den där hundbädden jag köpte från IKEA för någon vecka sedan byggdes ut lite grand efter att jag insett att den var lite väl liten annars. Botten blev tjockare än innan också med hjälp av lite sån där plattvadd. Och så kläddes rubbet in i ett fleecetyg som låg hemma och skräpade, och voilá - ett babynest.

09 mars 2009

Lyckobubblan

Det är tvära kast mellan känslorna nu. Men idag har det varit en riktig kärleksdag. Vaknade i sked med en snarkandes liten katt och en baby som dansade twist i magen. En sol som skiner in genom fönstret, en frisk mamma som hämtar mig för att åka till IKEA, ett par små kuddar så små att det är ofattbart vems lilla huvud som ska vila på dem - och så mannen såklart. Han den där snygga som fortfarande kan ge mig kyssar som får tårna att lämna marken.
Och nu fiskpinnar.
Det är fan vad allt bara flyter ibland.

06 mars 2009

Fina fredag

Väcktes av att två stiliga besiktningsmän plingade på dörren. Hade glömt att de skulle besiktiga fastigheten idag. De föll pladask för katten, så jag föll såklart pladask för dem och bjöd på kaffe.

Därefter mailades jag lite med en gammal borttappad gymnasiekompis som skickar så roliga uppdateringar om sitt liv att jag skrattar mig harmynt. Åt lite frukost, bokade en tid hos sjukgymnast som ska bota fogarna, slänger ett öga på spjälsängen som står och väntar, ser att den tomma lokalen i huset ska bli en tatueringsstudeo.. yey, tänker att lite Ben & Jerry chokladglass är det aldrig för tidigt på morgonen för. Och så kommer mannen hem idag efter att ha varit bortrest jag-vet-inte-hur-länge.

Så det blir nog en toppenfredag det här, det känns i hela kroppen!

03 mars 2009

Spjälsäng till Pricken

Trehundrafemtio kronor från Blocket kändes helt perfekt i finanskristider som dessa. Ena långsidan är höj och sänkbar. När den är nedsänkt hamnar madrassen i samma nivå som vår säng och blir därmed en perfekt liten sovalkov så nära oss som möjligt tänker jag.

I kväll har jag ägnat mig åt att sy lite sängkläder till den och i morgon tänkte jag ge mig på att göra ett sånt där spjälsängsskydd. Rubbet i polkadots.

"Men stackars lilla unge" sa min mamma förfärat i går när jag visade våra tyger. "ALLT ni köper till den är ju prickigt!".

01 mars 2009

Amningskudde

Ett gammalt tyg som en gång införskaffades för att bli nya sittdynor här hemma fick idag istället bli en amningskudde. En sån där ni vet som ska ge lite stadga under armarna.


En boomerangformad tygkorv klipptes till och syddes ihop i en form som sedan är tänkt att gå runt magen. Längst med ena långsidan sydde jag in ett 60 cm långt blixtlås för att göra fodralet avtagbart så det lätt ska kunna tvättas. Istället för vadd pulade jag sedan in ett ihoprullat extratäcke för att få tillräckligt mycket stadga i kudden. Vill man så kan man använda de två ditsydda banden i kuddändarna för att knyta runt midjan också.

Och vouíla - ni ser ju hur nöjd den lilla bebisen ligger i min famn!

Pysselutmaning


Beas barnslikheter har startat en pysselutmaningen, som jag tänkt anta för att få tummen ur de närmsta veckorna.
I korta drag går utmaningen ut på att använda sånt man redan har hemma för att pyssla ihop vad man så önskar, och sedan redovisa resultatet på sin blogg. En pryl i veckan är minimum.

Läs mer om utmaningen/anmäl dig själv/kolla vilka andra som hakat på här..
Sätter mig vid min gamla symaskin från början av åttiotalet direkt.