Sidor

17 mars 2009

Rapport från bubblan

Jag vet, det blir en jäkla massa gravidinlägg just nu, men förutom min stora mage händer det inte så vansinnigt mycket mer i mitt liv för tillfället än lite kompisfikor, symaskinsutmaningar och glassorgier.

Idag har jag hur som helst haft en trissupplevelse i det här med babyriet.

1. Var hos kuratorn på sjukhuset, som var en mycket sympatisk kvinna visade det sig. Dvs, tyckte som jag. :) Snitt ska planeras och våra hjärtan här hemma är enormt lättade!

2. Sen var jag och lunchade med granntjockisarna jag lärt känna genom Familjeliv. Skönt att ha ett litet gäng man kan bombadera med för-andra-helt-ointressanta funderingar om allt från underlivskli till försäkringskassestrul.

3. Och efter det var jag och mannen på en föreläsning om "amning och det nyfödda barnet". Kanske inte så mycket banbrytande info men rätt mysigt att sitta där bland en drös andra förväntansfulla förstagångsföräldrar och gotta oss lite i gravvobubblan.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag trillade in på din blogg av en slump och har nu lusläst hur lång tid tillbaka som helst. Måste säga att jag gillar den skarpt och kommer definitivt att återvända! :)
När det gäller det här med snitt så måste jag säga att jag är glad för din skull att det blir av! Jag vet själv hur det är att gå runt med förlossningsrädsla och lite annat samt att få hoppas på snitt. Ha en bra dag! - Johanna

Anonym sa...

Härligt att du "fick" ett snitt, och skönt med lättade hjärtan!

Anonym sa...

Hejhej, längesedan jag kommenterade här :) Vad skönt att du fick ett snitt - undrar lite vad som "behövs" för att få det. Själv är jag otroligt barnsugen med LIVRÄDD för allt vad sjukhus och blod och smärta heter (svimmar, kräks eller får dödsångest direkt), så kanske borde jag kvalificera in under kategorin kejsarsnitt... Håller i alla fall tummarna för er här från skåne! Kram

Anonym sa...

Jag gillar dina gravidinlägg! Det är ju en stor del av ditt liv just nu och vi som läser din blogg vill ju läsa om vad du har för dig just nu.
Skönt att kuratorn var vettig och att ni därmed kunde få lättade hjärtan, då kanske ni kan njuta ordentligt av slutet på graviditeten och slippa gå och oroa er för förlossningen på samma sätt. Skönt också att få ett spikat datum när barnet kommer, det hade jag velat ha. Jag fick vänta 10 dagar efter beräknat datum innan han ville komma ut och det var segt. Även om man vet att det beräknade datumet sällan stämmer så är det ju det enda man har att hålla fast vid.

Anonym sa...

Du, ös på med gravvtexterna. Jag har följt din blogg sedan ett halvår innan ditt bröllop och måste, måste läsa varje dag. Inte är jag gift och inte har jag varit gravid, men det gör det inte mindre intressant att läsa. Du skriver så vansinnigt bra och roligt att jag ofta sitter och skrattar för mig själv framför datorn.
Jag skulle även kunna kalla dig min dagliga morgonräddning från en trög start på ett olidligt tråkigt jobb :)

Kram
Erica

Jo. sa...

Jag älskar allt allt allt du skriver undersmartasexigaroligalillatjockiszäta!

puss! Är så lycklig för er skull! Kan typ inte få nog av att gå in och bubbla in mig själv också.

Zandra sa...

Johanna> Tack, det känns skitskönt. Kul att du gillar bloggen!

Annika> Ja riktig utandning här hemma!

Erica> Min barnmorska sa att ingen i Sverige som verkligen inte vill föda vaginalt tvingas till det. Så så länge du har för din egna del starka argument till varför du inte vill så hoppas jag i varje fall att det blir beviljat.

Hanna F> Tack rara du för snälla ord!

Erica> Ååh, jag blir så glad av sånt här att hela min dag blir solig! Tack!

Anonym sa...

Så skönt att kuratorn var bra, och skönt att snitt planeras så att du/ni kan ställa in er på det. Trffade en tjej på föräldragruppen som inte fått besked än om det skulle bli snitt eller inte, och de ha BF i mitten på april!

Anonym sa...

Oj, så länge jag var härinne och kikade! Senast då ni precis hade fått familjetillökning i form av lilla kissen.

Grattis till bebisen i magen!