Sidor

01 mars 2009

Amningskudde

Ett gammalt tyg som en gång införskaffades för att bli nya sittdynor här hemma fick idag istället bli en amningskudde. En sån där ni vet som ska ge lite stadga under armarna.


En boomerangformad tygkorv klipptes till och syddes ihop i en form som sedan är tänkt att gå runt magen. Längst med ena långsidan sydde jag in ett 60 cm långt blixtlås för att göra fodralet avtagbart så det lätt ska kunna tvättas. Istället för vadd pulade jag sedan in ett ihoprullat extratäcke för att få tillräckligt mycket stadga i kudden. Vill man så kan man använda de två ditsydda banden i kuddändarna för att knyta runt midjan också.

Och vouíla - ni ser ju hur nöjd den lilla bebisen ligger i min famn!

7 kommentarer:

AnnaPanna sa...

Snyggt!!!

en amningskudde var det bästa jag köpt när min lille var benis.. fattar inte att jag stod ut 2 månader utan den först!!

Lilla Duktig sa...

Wow... bara WOW!

Hade du något mönster eller sydde du på känn?

Zandra sa...

AnanPanna> Bra att höra. Då är den förhoppningsvis inte sydd förgäves.

LillaDuktig> Tack raring. Körde på känn. Den är typ 35cm tjock om man säger, och så är den väl ca 165 cm lång om man mäter yttre långsidan.

Beas sa...

Det är ju ett toppenprojekt!

ÄR det ok om jag lånar bilden till ett senare "collage" av lite av de alster som blivit till genom utmaningen? Den kan nog inspirera andra att våga sig på att sy en amningskudde också.

Jag sydde också en. (Har mönster på min blogg) och det var bland det bästa jag sytt till mina små....det bästa var babynestet. My GOD vad jag använde det med tvåan och jag önskar att jag hade haft det med ettan också: Det kan jag verkligen rekommendera att sy sedan. Jag tror att jag har mönster till den också på bloggen någonstans. OVÄRDERLIG tycker jag.

Anonym sa...

Vad duktig du är!
Jag sydde också min, men den var svängd i formen. Jag fyllde den med saccosäcks kulor och sydde örngott till. Måste erkänna att jag aldrig gillade den.

Katarina sa...

Vad mysig din amningskudde blev..
Tack för all inspiration du har här på bloggen!

/kia

Anonym sa...

Så fin! Jag blev så inspirerad att jag sydde mig en igår! Har sovit med den som "magkudde" inatt - jättebra till det med!