Sidor

27 februari 2009

Lite tantgnäll så där på fredagen

Sitter och går igenom dagens skörd av post och e-post. Konstaterar åter igen att det finns företag man knappt vågar gå nära pga av den eviga ström av skitpost de i annat fall kommer skicka ut till en tills dagen man dör.

Ellos är ett sådant företag. Kul att handla ifrån då och då, suverän webbplats, men allvarligt... all denna junkpost i brevlådan!!? En fotbollsplan av skövlad skog måste ha gått åt bara på lilla mig. Erbjudanden, kuponger, lånelöften och katalogar.. suck. Känns inte så 2009.

Vistaprint är ett annat sådant företag. Visserligen slipper man papper på hallmattan, men får därmot hundratals mail så fort man vågat visa sig på deras sajt för att beställa något. Om jag vill ha 200 gratis visitkort eller 2 postitblock med personlig logotyp så vet jag vart jag ska vända mig. Börja inte stalka era kunder! Blir som en kille man dejtat och haft det lite nice med, som efteråt plötsligt blir en psykovarulv och vägrar låta en vara ifred en sekund. Rätt liten risk för en andra dejt med andra ord.

Och så måste jag ge BRIS en skopa när jag ända är på gång. Jag skänker en mindre summa pengar till dem varje år. För att jag hoppas att det på något sätt ska gynna någon unge som har det jobbigt. Men inser mer och mer att varenda öre och bra mycket mer därtill går till porton och glansiga informationsblad som de skickar hem till mig i tid och otid.

Så, nu har jag tömt kroppen på dagens frustration och blir glad igen. Om en stund kommer mannen hem och då ska vi ut till Orminge och beställa barnvagn. Tror det blir en brun en. Sen firas fredagen med spareribs och Lets dance. Åh jag är så svennig! And I love it!

26 februari 2009

Bortglömd hit

Mango och aprikoskräm med mjölk!

En sån härna blev det från NY


Så nu saknas bara en vagn att hänga den på.

25 februari 2009

Härligt tycker jag

Att kärleken frodas i kungahuset och att det blir prinsessbröllop nästa sommar! Jag blir varm i magen av den styltiga video de publicerat av kännagivandet och hoppas Viktoria och hennes Daniel får en skitfin bröllopsdag. Även om jag inte är någon rojalist av större mått så är det klart att jag kommer sitta bänkad framför tv:n med gråtnäsduk när det väl är dax. Bröllopstönt som jag är.

Mindre härligt är att flera goda vänner ska gifta sig i sommar, precis veckorna runt vår beräknade födsel. Om vi inte har en några-dagar-gammal-baby-som-man-förmodligen-inte-kan-lämna-då så ligger vi typ på bb, och kan därför inte våga oss på att tacka ja. Fuckelifuck. Verkligen.

Weekendsummering

Jag har tryckt i mig bagels och koffeinfria lattedrinkar, lärt mig älska croissanter med smält ost och bacon, shoppat så mycket adorable barnkläder att jag är bankrutt, åkt kors och tvärs över hela New York och sett massor av balla ställen jag missat de två gångerna jag varit där tidigare!

Tack vare stödstrumpor, en lista med bra restaurangtips hemifrån och finfint resesällskap så har jag haft några underbara vinterdagar verkligen.

17 februari 2009

Hejdå, och håll tummarna

För att jag inte kommer föda några barn i New York nu!
Och så att jag hittar en superbra snygg skötväska i någon cool butik.
Och så att pengarna räcker. Och att magsäcken inte sprängs av all junkfood.

Puss så länge!

16 februari 2009

Min Oskar går till...



...Mickey Rourke för hans roll som den avdankade Wrestlingstjärnan "The Ram", i filmen The Wrestler. En så vansinnigt varm och härlig karaktär som gick rakt in i hjärtat på både mig och pappa när vi såg den på bio i går. En film om att leva på sin kropp, för fansens uppskattning, om släckta strålkastare och trasiga relationer. Känns som den kommer stanna i magtrakten länge på mig den här filmen.

Nya tider

Håller på att packa resväskan för fullt inför New York-trippen som bär av i övermorgon...

- 1 st gördel för ryggen
- 2 par stödstrumpor för vattniga tantben som ska flyga
- 100 st olika försäkringspapper och intyg
- Fyra bylsiga tröjor och slappa brallor
- Två goda böcker
- 0 glittriga partytoppar
- 0 par högklackade skor

13 februari 2009

Hormonerna anfaller

Eller något. De flesta dagar går jag runt i någon lyckobubbla över hur himla gottigt livet är just nu. Men så kommer skitdagar som denna. Där jag börjar morgonen med att kolla på morgonnyheterna och insupa en halvtimmes domedagsprofetior om lågkonjuktur och helvete.

Och sedan går runt lite livrädd resten av dagen för att aldrig få ett jobb igen när det väl är dax, behöva ge mina barn ett socialfall till morsa, måste sälja lägenheten, hamna på härbärge, tappa håret, förlora mannen.. och så vidare rakt ner i graven som pryds av en plywoodskiva med texten "Uträttade inget. Saknad av ingen".

Och fredagar som brukade vara veckans bästa.

12 februari 2009

Dagens mest underhållande blogg



Geek Crafts är fylld av skönt pyssel som får det att klia i fingrarna!

11 februari 2009

I vår ska jag ägna mig åt dessa



Har precis beställt ett helt gäng tyger från Stoff o Stil som ska bli allt från sängkläder till hakklappar. Ovan är några exempel på vad jag klickade hem.. inte så svårt att se vilken färgskala jag går igång på kanske.

Igoogle

Kan inte skriva om det här tillräckligt många gånger; Igoogle är fan världens grymmaste tjänst! Om du inte redan har en personlig startsida ala Igoogla så skaffa det. Det underlättar livet så oerhört mycket.

Det finns små widgets för ALLT, designteman som värmer frusna februarihjärtan och bäst av allt - man slipper ha koll på varenda blogg, community, länksamling, lista, mailtjänst osv man är med i. Istället finns allt samlat på samma ställe, och du kan lägga din tid på att käka wienersemlor och kolla dokussåpor istället!

Neverending tårkanaler

Igår kväll var jag på föräldrakurs och lipade som en fontän när den mysiga barnmorskan pratade om stoltheten över sin barn, och om storheten i hela den här resan. Idag läser jag om Marcus Birros föräldralycka och snyter min gråtiga näsa i morgonrocken.
Kommer man böla så här resten av livet nu?

10 februari 2009

Bland mina bilder

Fick en utmaning av AnnaPanna.

Här är reglerna:
- Gå in i mappen mina bilder.
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.



Det blev en bild på vår lilla hjälte när han ligger och myser med sin mamma hemma hos uppfödaren.

Jag är nyfiken på vad som gömmer sig i bildmappen hos Soffy, Lilian, Syfröken, Lilla Duktig, Emma och Sara. Och givetvis på era andras också.. take it away!

09 februari 2009

Babynest

Var på IKEA idag för att köpa badrumsspegel, men kom istället därifrån med den vanliga pappkassen fylld med småhanddukar, ljus och slickepott. OCH den här gången iof även en liten mjuk hundbädd som jag tänkte blir ett perfekt näste för bebisen när det fått lite nytt tyg på sig.

06 februari 2009

En hemmafrus fredag

- Frukostbuffé med ett gäng tjejkompisar på söder
- Iväg till Gustavsberg för att lyssna på en annan kompis föreläsa om genustänk inom barnomsorgen.
- Köpa alla ingredienser till morgonkvällens kalvgryta som släkten ska få komma hit och äta
- Hinna trycka i mig en Wienersemla
- Nu - ha tvättstugen
- Sedan - vänta in mannen som varit bortrest i en vecka, men som kommer hem vid fem. Yummi!
- Välkomnande alá nude med lite cocktaildrinks.
- Gå ut och käka etiopisk middag ihop ikväll.

Trevlig helg mina damer och herrar!

04 februari 2009

På tal om babypyssel



Så har jag ett gäng med såna här bodies kvar i försäljningslådan. Finns i storlek 56 - 80, har rejält slitstarkt tryck och kostar 150 kr inklusive frakt inom Sverige. Är du intresserad så skicka iväg ett mail till zandra@karadu.se

Bodyn är en del av det-på-is-lagda Smilfinksprojektet, som jag hoppas ska få lite ny fart under vingarna någon gång framöver.

Syjunta




Jag och katten har haft syjunta här hemma med anledning av den växande magen. Av lite resttyger blev det tjock lekfilt, och en tunnare i fleece att ha i bingen eller vagnen.
Bredvid symaskinen ligger nu ett gäng gamla bäddset och handdukar som ska sys om till minisängkläder och tvättlappar.

Hoppas på att Stoff och Stils vårkatalag ska dimpa ner i brevlådan snart också så vi kan beställa lite nya fina tyger att göra en massa annat bra-å-ha av också. Tänker typ babynest och amningskudde.. eller vad behöver man egentligen?

02 februari 2009

Surdeg

Vi har oräknerliga skokartonger hemma med gamla foton. Från tiden innan digitalkamerorna gjorde entré i våra liv och vi började framkalla färdiga fotoböcker istället för enstaka rullar som skulle "sorteras in i album sen".
De ligger där på vinden och långt in i garderoberna och gnagar i mitt feng shui-influera sinne. Så idag gjorde jag slag i saken och köpte i varje fall hem ett helt gäng med likadana fotoalbum som rubbet ska sorteras in i under veckan. Ska bli sjukt skönt när det väl är gjort, men ett riktigt hundjobb att ta sig igenom.

Rea rules!

Jag trodde jag skulle klara vintern utan att behöva köpa ny jacka i en size jag aldrig kommer behöva igen. Men se icke. Kan inte stänga ett enda plagg över magen längre så jag insåg att det bara är att ge sig ut i kylan och investera sura pengar i en ny tjockjacka, iom att vintern inte på något sätt ser ut att ge upp.
Men hey.. på Åhlens springer jag in i värsta snyggingen (njaee.. inte riktigt, alls, men en mörkgrön tjock sak i storlek XL, men ändå rätt hyfsad modell) nedsatt till 149:-!
Så nu känner jag mig rik som ett troll för alla pengar jag sparade och skrattar i mjugg här hemma. Sweet. Behöver varenda shoppingkrona tills nästnästa veckas tripp till New York.