Sidor

27 februari 2009

Lite tantgnäll så där på fredagen

Sitter och går igenom dagens skörd av post och e-post. Konstaterar åter igen att det finns företag man knappt vågar gå nära pga av den eviga ström av skitpost de i annat fall kommer skicka ut till en tills dagen man dör.

Ellos är ett sådant företag. Kul att handla ifrån då och då, suverän webbplats, men allvarligt... all denna junkpost i brevlådan!!? En fotbollsplan av skövlad skog måste ha gått åt bara på lilla mig. Erbjudanden, kuponger, lånelöften och katalogar.. suck. Känns inte så 2009.

Vistaprint är ett annat sådant företag. Visserligen slipper man papper på hallmattan, men får därmot hundratals mail så fort man vågat visa sig på deras sajt för att beställa något. Om jag vill ha 200 gratis visitkort eller 2 postitblock med personlig logotyp så vet jag vart jag ska vända mig. Börja inte stalka era kunder! Blir som en kille man dejtat och haft det lite nice med, som efteråt plötsligt blir en psykovarulv och vägrar låta en vara ifred en sekund. Rätt liten risk för en andra dejt med andra ord.

Och så måste jag ge BRIS en skopa när jag ända är på gång. Jag skänker en mindre summa pengar till dem varje år. För att jag hoppas att det på något sätt ska gynna någon unge som har det jobbigt. Men inser mer och mer att varenda öre och bra mycket mer därtill går till porton och glansiga informationsblad som de skickar hem till mig i tid och otid.

Så, nu har jag tömt kroppen på dagens frustration och blir glad igen. Om en stund kommer mannen hem och då ska vi ut till Orminge och beställa barnvagn. Tror det blir en brun en. Sen firas fredagen med spareribs och Lets dance. Åh jag är så svennig! And I love it!

7 kommentarer:

Livet på den mörka sidan sa...

Jag är också svennig och stolt över det !

Mrs S sa...

Välkommen hem!
Jag är inte så lite avundsjuk på dig men efter två dagar i Stockholm inser jag att jag aldrig hade orkat med en NY-trip ändå.

Det där med skräppost är så sjukt irriterande därför har jag skaffat en särskild mail som jag bara använder när jag shoppar på nätet, jag vidarebefordrar sedan själv inloggningsuppgifter och sånt till den mail jag använder. Jag har då viktiga uppgifter på mailen men får all skräp till junkmail-adressen. Funkat bra hittills.

Hoppas att ni hittar någon bra vagn, det är en jävla djungel det där. Vi lutade åt brun vagn men Addex föredrog grön så det blev det. Fin som fasen men om den är bra vet jag inte än.

Hoppas du mår bra. Kram.

Catarina sa...

Jag håller med.
LaRedoute också, jag har ALDRIG beställt av dem men registrerat mig som användare en gång. De skickar massor av papper OCH skräppost.

Anonym sa...

Jag instämmer.....

Tack för en toppen bra blogg!!

Anonym sa...

Är också toktrött på Ellos!!!

Anonym sa...

Jag älskar också att vara en über-svenne-banan och klaga lite då o då ;)

Anonym sa...

Jag bad Ellos att bara kommunicera med mig via mail, men då fick jag ingenting... Några erbjudanden kan ju vara kul. Så då ringde jag igen och nu är brevlådan full igen... mrn INGET på mailen.!? Hur kan det vara så svårt!? Bara för det ska jag ringa igen, nu på en gång!