Sidor

31 december 2011

Summering 2011

Jag gör som tidigare år och summerar det gångna året med en lista för att snart ta farväl till 2011, året då vi gick från trio till kvartett. 2012 Ett hoppas jag bjuder på flera bebisar i vänskapskretsen,  en mjuk och  skön comeback på jobbet, tid för kärleksrelationen och varför inte en liten sommarstuga jag kan få skämma bort med jasminbuskar och klängrosor.

Årets projekt: Få en till unge.

Årets låt: Vad ska du heta med Bo Kaspers Orkester är den som berört mig mest när jag vankade runt som en boll.

Årets resa: Den vi är mitt uppe i nu. Mexico och Florida.

Årets personer: Mamma som alltid underlättar, peppar och bjuder in.

Årets plagg: Gravidtrosor. Sjukt osexiga. Livsnödvändiga.

Årets bok: "Att flaskmata" av Petra Jankov Picha. En nödvändig bok för alla som inte vill eller kan amma sina bebisar och den första i sitt slag. En bok som rört om en del i amningsälskande Sverige och debatten i traditionell och ny media lät sig inte dröja.

Årets köp: En dyr säng. Kan även gå in under kategorierna "årets sämsta köp" och "årets onödigaste".

Årets lycka: Att bli mamma igen. Att se Rigo bli storebror.

Årets jobbigaste: Foglossning kanske.. Inga egentliga problem.

Årets pryl: iPaden helt klart. Även om den hängt med längre så är det under detta år som kärleken uppstått.

Årets skönsång: Andres och Carolines fina sånger till Bim på hennes namngivning.

Årets blogg: In Bed with a thread. Om att vara sängliggandes med igensydd livmoderstapp från vecka 14 för att kunna få barn. Av min kvinnohjälte.

Årets förändring: Dubbelmammagrejen. Lite svettigare, lite fler bristningar, lite mindre tid för mig själv och Andres... men ofantligt mycket coolare än jag kunnat ana. Jag är så mallig att det inte är klokt för att jag har en till tjock bebis att gosa med.

Årets häng: Vännerna. Tycker vi är grymma som lyckas hitta så mycket tid för varandra ändå mitt bland alla ungar, jobb, avstånd, relationer och fullsmetade kalendrar.

Årets surdeg: Eftergraviditetskurvorna.

Årets irritationsmoment: Om jag är på dåligt humör och går in på Facebook finns det ingen hejd på hur mycket jag kan störa mig på alla floskler, särskrivningar och crazy partybilder. Ni vet alla vad jag menar. Även om man ändå gillar dessa störisar i sitt flöde och har dem kvar.

Årets fest: Julafton. Strand, sol, brakmiddag, vänner, tomte och show.

Årets nyårslöfte: Bli smal som en sticka, aldrig brusa upp på mina barn, sluta slösa, motionera, vara en strålande fru... Eller bara satsa på att överleva och ha kul.

Vad hoppas du på nästa år, och avger du några löften?

Gott nytt år!

Kompensation

Efter gårdagens vuxendag har vi idag
slarvat bort Rigos nya favoritbil, rykt ihop i ett köpcentrum, ätit Burger King till frukost, köpt ett par poppiga linnen, käkat middag på Hooters, druckit drinkar på ngt inneställe med stora plyschsoffor på trottoaren och köpt med oss mängder med Reeses peanutbutter cups till vårt sista, mest lyxiga, hotell på den här resan.
Enda smolket i den här fantastiska Miamivistelsen är att Bim inte alls mår bra utan kräks och är rosslig och hostig fortfarande. Vi petar nu i henne vätskeersättning och alvedon och hoppas hon mår bättre imorgon.:(

30 december 2011

Äntligen fick jag testa

Har aldrig fått till ett besök i NY, så när jag såg att det även finns en Sushi Samba i Miami Beach skuttade vi glatt dit igår. Mkt mkt gott!

Om vi vore tjugo år

Så hade vi älskat Key West och stannat där i flera dagar. Vi hade klätt oss i små små neonfärgade strandplagg och partajat som solbrända blötdjur längst med alla bargatorna nätterna igenom. Varit tjenis med eldjonglörerna och dansat på borden på Dragshowstället.
Men nu så käkade vi istället varsin skinkmacka. Knallade runt med barnvagnen, gick på Ripleys -Belive it or not, kollade in den fina hamnen, förfasade oss över hur mycket barer som fanns.. och så packade vi in vår lilla cirkus i bilen igen och åkte vidare till lugna Key Largo där vi sover i natt.
Tiderna är annorlunda, sannerligen.

28 december 2011

Miami

Snabbsummering av vårt första dygn här i Miami nu när jag hittat lite uppkoppling på den diner vi dinerar på i Miami Down Town.
Finfint rum på hotellet, vräkig hyrbil, obcena mängder skräpmat och lite barnklädesshopping. Typ.

23 december 2011

Uppdatering

Passar väl på att blogga nu då nu när resten av familjen tar sig en siesta. Andres utslagen efter sin djuphavsfisketur, Rigo tydligen "lite arg" efter en lång förmiddag av badande och Bimsan mest däckad av värmen.
Nya hotellet skiljer sig en hel del från det första. Det här känns mer ett vuxenhotell, ligger på stranden och är inbäddat i djungel. Restaurangerna kör olika teman varje dag och käket imponerar hitills. Servicen är inte alls lika bra och frappochinon smakar bajs, men annars känns allt lite flärdigare på det här stället.
Rigo saknar Love som tusan, men leker fint med lilla Tilly och sin nya sjuuukt uppskattade gula bil från filmen Cars. Den ska han visa Love när vi kommit hem upprepar han gång på gång. Idag har unge herrn inte varit på något strålande humör direkt. När jag frågar honom hur han mår svarar han "jag är lite arg". Det handlar mycket om att vara arg nu. Vem som är arg, och varför man blir arg. Hoppas det vänder eftet vilan då vi ska iväg på tapasmiddag.
Igår kväll åkte vi in till stan för att bland annat fylla på blöjförrådet och hamnade lite off turiststråken för första gången vilket var spännande och fick samtidigt insupa lite julstämning på en mexikansk julmarknad.
Imorgon är det julafton med allt lattjo skumt det innebär här. Medhavd glögg på stranden vid solnedgången är tanken som sedan följs av skaldjursmiddag, presentutdelning av tomten, piniatakalas, disneyshowen "Fantasia" och så ballonguppsläpp vid tolvslaget.

Rigo och det hårda livet

Dan före dopparedan

Tre glada små som sökt sig till skuggan. Det är galet varmt nu.

20 december 2011

Sista dagen på första hotellet



Imorgon flyttar vi vidare till nästa ställe, och hänger med Jenny, Magnus och Tilly i en vecka.
Här kommer några bilder på baddjuren som ägnat dagen åt att kolla in Mayaruiner i galen hetta.

19 december 2011

Dagens två måsten

- Testa hur många frappochinos man egentligen kan dricka på ett dygn.
- Ta mig från solstolen, via lunchrestaurangen till shoppimg i stan och sedan äta middag ensam med Andres medans Bim och Rigo hänger med de nyförlovade Albinsson/Sandberg.

17 december 2011

Lunch vid poolen

Mexico

Mexico

Mexico

Dagens (o)sanning?

Besökte just hotellets läkare för att få antibiotika mot Bims ihärdiga ögoninflammation och hosta. Hon tog på samma gång på eget bevåg en titt på Bims missbildade öra och sa att det var viktigt att vi röntkar hennes njurar när vi kommer hem, för att missbildade ytteröron ofta är ett tecken på njurproblem. (!?) När jag ifrågasatte resonemanget sa hon att under bebisens utveckling i magen bildas ofta yttre symptom om inre organ inte utecklats som de ska. Tex så får njursvaga barn ofta weird öron och ovanligt hög födelsevikt. Eeh?!

Ngn medicinskt insatt som kan tycka till om detta?

16 december 2011

Softish

I går besökte vi kanske den finaste djurpark jag någonsin varit på.
Xkaret vid Playa del Karmen. Dagen inleddes kanske inte lika klockrent
då jag tog med Rigo på en simtur i underjordsgrottor. Vi hade
visserligen flytvästar men grotturen var bäcksvart, jag fick paddla
som en dåre för att ta oss framåt och Rigo var ängslig hela
kilometerlånga turen och frågade nonstop "Mamma... finns spöken här?",
"Mamma, finns läskigskallar (döskallar) i Messiko?"..
Men så snart grotturen var över väntade en fantastisk dag.
Skaldjursbuffé på en pir mitt i det turkosa vattnet omgivna av
definer, fina promenadstigar i grönskan med
supersize-vattensköldpaddor, tropiska fiskar, papegojor och en uppsjö
andra djur till barnens stora förtjusning. På kvällen stannade vi för
att se en dansshow om Mexicos historia. Med tanke på just den
beskrivningen hade jag mycket låga förväntningar eftersom varenda en
av de turistiga shower jag sett genom åren varit rätt kackiga, men
denna var verkligen något i hästväg och hela familjen satt som
trollbundna från första stund.
Ska lägga upp lite bilder när jag kommer åt. Wifit på hotellet är inte
det bästa.
Efter en förmiddag vid poolkanten med Lego-byggande ska vi nu käka
lunch och sedan tänkte jag och Lottis ta oss in till stan med Bim för
att shoppa souvenirer. Vill hitta någon snygg mexikansk dödskalle och
så måste vi ju ha en somrero till utklädningslådan såklart.

14 december 2011

En uppdatering från värmen

Resan ner gick över all förväntan. Ungarna skötte sig exemplariskt tack vare en iPad, massa mutgodis och en sån där babycrib vi fick på flyget. Innan vi reste var vi förberedda på att fastna i Frankfurt då vi endast hade en timme på oss att byta terminal där tills vårt anslutningsflyg skulle lyfta, och flygplatspersonalen sagt åt oss att det behövs 2-3 timmar för att ta sig den streckan med barn när vi tidigare kontaktat dem om detta. När vi väl checkades in dock så checkades vi in som handikappade (!) så väl på Frankfurt väntade en rullstol på mig och Rigo som vi sedan swischade förbi alla köer med. :)

Lottis, Johnny och Love väntade på oss när vi kom fram till hotellet och har ju hunnit reka allt under sin första vecka här så vi gled in på en räkmacka direkt och har låtit oss lotsats runt. Hotellet är gigantiskt och resortet inkluderar ett tiotal restauranger och cafeer som vi svullar på hela dagarna i ända. Vårt rum är fint, solen är stark, stranden underbar, poolerna många, de vilda djuren som knallar runt överallt gulliga, musikunderhållningen till middagen usel, Rigo lyrisk över att få leka dygnet runt med Love, Bim lyrisk över att slippa blöja och vi glada att få dela det här med fina vänner.
Igår kom även Jenny, Magnus och Tilly ner så vi åkte in till stan och träffade dem över en sen mexikansk grillmiddag i en gränd. Corona, musik, nachos och fyra speedade barn.. Filmiskt och jättehärligt, Imorgon ska vi hänga allihop igen och då åka till någon stor natur/djur/bad/nöjespark. Närmst på agendan står dock att käka en äppelcrepe med vaniljglass och sedan gå till de andra som hänger vid poolen efter sin siesta.

Puss mina kära. Hörs snart igen.

10 december 2011

Förväntansnivån

Klockan 03:50 kommer Rigo in till oss när vi just gjort oss i ordning för att bara väcka honom och sedan åka.
"idag flyga flygplaan! Då får man ha nenne (napp) hela dagen! Yes!!"

09 december 2011

Nackdelen med att inte amma

Att behöva packa ner nio paket ersättning i resväskan. Hmf. Tur att hon nästan kommer ha käkat upp allt lagom tills Miami så det finns utrymme för shopping.

08 december 2011

Packat och klart

Nu är de allra sista sakerna på packlistan fixade. Axelbandslös svart b-h, hörlurar till iPaden, en minivattenkokare till ersättningen, ett knallorange nagellack to go with de nya knallrosa klackpjucken jag fått av Josefin perfekta för Miami-nyåret och så en massa mutgodis till flygresan.

Ikväll sussar barnen hos mina föräldrar när jag och maken ska julpartaja på varsitt håll och så imorgon natt bär det av mot sol, chili och poolhäng..
15 timmars flyg med kidsen kan ju gå precis hur som helst..men resten av semestern ser jag oerhört mycket fram mot!

06 december 2011

Ögonfransförlängning


Var hos Thobias på Bythobias.se idag och piffade upp ögonen inför semestern. Kolla vad tjusigt det blev!

Jag hittade honom via ett par bloggrekommendationen och kunde inte motstå att testa när de gett honom omdömen som "The fucking wizzard of ögonfransar".  Trevlig driftig kille, söt som bitsocker, salong i Vasastan och två timmars pill (bara att få ligga på en brits i två timmar utan barn som sliter i en.. halleluja) för att få dit dem, Är toknöjd med resultatet och kan verkligen rekommendera honom vidare! För en sminkjunkie som jag är det en lättnad att bara behöva packa ner ett läppsyl i resenecessären och ända känna mig fin på stranden eller i poolen.

Formfranska + cheddar

När Rigo kommer bärandes på toastjärnet på morgonen och vill att vi ska göra "ostmacka" minns jag precis hur förtjust jag var i de där mackorna själv när jag var liten. Myset i att mamma stod där i ottan och väntade på att att plocka ut toasten. Hur hon lyfte på järnet, i vårt fall ett våffeljärn, med jämna mellanrum  för att se om de fått den där perfekta nyansen av gyllenbrunt än. Och hur jag varje gång hoppades att en liten bit ost skulle ha hamnat vid sidan och grillats till ett ljuvligt ostchips.

Osttoast och ett avsnitt Mupparna.
Min unge vill starta dagen på exakt det sätt jag själv skulle välja.

Själv ska jag iväg på salong och tjusa till ögonfransarna.

04 december 2011

Baddax

Bimsan är redo för poolen!

Frukost och gängtatueringar

Ny älsklingsmatta

Hittade en trasmatta i alla mina favoritfärger häromdagen på Bolagret.
I framtiden blir den finfin på golvet i någon liten sommarstuga tänker jag, och fram tills dess utmärkt i Rigos rum.

Plastfavoriter

02 december 2011

Utvecklingssamtal

Nu ni alla släktningar som säkert misstänkt.. men inte helt hundra vetat, det är bekräftat att unge nr 1 är ett GENI! Efter vårt första utvecklingssamtal på dagis idag kan detta konstateras.

Okey, här kommer utlåtandet:
Han besitter matematisk intuition. Det är när man snabbt gör matematiska bedömningar, typ kan avgöra att det är tre russin i en hög utan att räkna dem ett och ett. Och när man lägger pussel upp och ner.
Tre russin i hög..  Mensa var redo!
Vidare lyssnar han bra, lekar med alla, har ironisk humor, gillar att dansa men inte att sjunga, käkar dåligt, fokuserar mycket bra, upplevs trygg och har god tro på sin egen förmåga att klara av saker och ting. Har vill inte klä ut sig, sover som en stock på vilan och är en fin kompis.

Nu ska den här tokstolta modern göra toast till sitt lilla underbarn. :)
Trevlig helg!