Sidor

28 juli 2011

Jag tänkte att jag redan hade en bebis hemma...

Men han ser inte så bebisaktig ut när vi nu har någon att jämföra med.

27 juli 2011

Kisskontroll

Rigo har de senaste två veckorna sagt till ett gäng gånger när han varit kissnödig och då fått hjälp med att gå på toaletten och pinka. Jag är mycket imponerad och längtar till han kan sköta alla sina toabestyr där.

Här en dagsfärsk bild på den duktige,

Dagens strandflicka

4 år

För fyra år sedan imorgon gifte jag mig med han nederst till vänster. Vilket mästerdrag det visade sig vara!

Idag har vi tjuvstartat firandet med ljuvligt lamm och fejkbubbel på balkongen (som jag för övrigt älskar just nu, den nya markisen sitter som en schmeck, lyktorna, humlen som klänger, buskarna som gör den lummig). Imorgon firar vi med Skansenhäng med kidsen på dagen och barnfri middag ute på stan på kvällen.

26 juli 2011

Skaffa barn

Några nära vänner till mig försöker eller har bestämt sig för att försöka bli gravida, vilket gör mig jätteglad! Jag hoppas stenhårt att det ska gå bra och snabbt att de ska ha sina små gryn hos sig snart. Jag är fullt beredd att skriva under på klyschen att barn fan är grejen! Tveklöst det ballaste någonsin.

Tänk vad enastående det är.. att vi kan göra liv. Små människor i roliga bodies som kan snarka, bajsa och le nästan från första stund.
Och tänk vad enastående det är att det finns hjälp att få när naturen sätter sig på tvären och vi inte alls bara kan "skaffa" barn. (Glöm inte det om stressen börjar komma krypandes efter en tids försök). Jag känner en sådan enormt tacksamhet för de människor som ägnar sina liv åt att hjälpa barnlängtare bli föräldrar på olika sätt (Tack för jordens finaste son).

Avslutningsvis en bild på sängkammarungen. Jag längtar så tills det är era bebisar som det skrytbloggas om hela dagarna! :) Kram

25 juli 2011

Kermit gäst på "Extreme home makeover" vilken lycka!

Vikten ökar, jippi!

Yummi yummi

Burt's Bees

Jag har rätt länge blivit överöst med rekommendationer att testa Burt's Bees produkter som nyligen börjat säljas i Sverige. Sagt och gjort, köpte deras skumbad och duschtvål i förrgår och efter att ha badat Rigo och katten i dessa ikväll är jag beredd att skicka vidare rekommendationen. De är båda lena som tusan i huden och doftar fantastiskt.. Testa om ni har möjlighet.

24 juli 2011

Storebrorandet

Innan Bim dök upp hade vi all anledning att tro att det där med syskon inte skulle bli någon hit för Rigo. Han skrek Neeej när man frågade om han skulle få en lillesyster, hävdade bestämt att det var en anka jag hade i magen och vägrade att ens se åt små bebisar som vi presenterade honom för.

Men direkt när de träffades på BB förstod man att det här nog kommer funka rätt bra ändå. Det där saliga i hans blick, att man verkligen ser hur fin han tycker hon är och att han vet att hon är hans.
"Syster" säger han det första han gör på morgonen och när det är dax för matning och blöjbyten assisterar han glatt.

Igår gjorde han dock den fasansfulla upptäckten att hon inte har någon snopp när vi bytte blöja. "Nej! Inte snopp mamma?!!" sa han förskräckt, och så fick vi ta det där lilla snopp och snippsnacket. :)

Everyday

Ännu ett app-tips: Appen Everyday för IPhone skapar en film av porträttbilder du tar varje dag, hjälper dig att ta dem i exakt samma pose som sist för bra flyt och påminner dagligen så man inte missar någon dag. Enkel och svinkul. Jag har börjat Everydaya Bim och tänker att en sån här film från hennes första år kommer vara fantastiskt roligt att ha sedan.

23 juli 2011

Balkonghäng

Sovande barn. Varm sommarnatt. Tända ljuslyktor. Chips och öl. Han och jag.

Shopping, plaskdamm och takmiddag

Ännu en fin sommardag i världens härligaste stad.
På förmiddagen åkte jag, Andres och Bim in till Baby Revolution vid Kungsholmstorg och köpte upp presentkortet vi hade där. En Tommy Tippee nappflaska, en gul krok till hallen för Rigos jacka, ett par olika Burt Bees-produkter (mest för att testa om de är så sjuukt bra som alla hävdar), en kaffehållare till vagnen och ett gäng tupperwareburkar blidde det. Därefter en fika på stan innan dagishämtning av Rigo som var mallig som tusan när alla småttingar trängdes kring honom för att få kolla in nya bebisen. :) Iväg till Vårflodsparken för melonmellis och bad, och sedan hem till en riktigt god grillmiddag med Lotten, Johnny och Love uppe på vårt tak i kvällsvärmen.
Ger dagen fem getingar helt klart!

22 juli 2011

Sådant som värmer mammahjärtat

Att Bims fettvalkar i nacken börjat komma tillbaka.
Attt Rigo kissat på toa flera gånger nu.

21 juli 2011

Matstrul

Bim åt inte riktigt som hon skulle. Så viktkurvan gick fortfarande nedåt när vi lämnade bb i förrgår och vi fick stränga order om att "amma amma amma" när vi åkte hem och att gå till bvc för vägning igår. Sagt och gjort. Kämpade på med liten fröken som tar minitag om bröstvårtan så den blir sned och blodig. Nytt tag, testa igen, ny vinkel, bröstvårtskräm, lufta, amningsnapp, tuttar som blir överfyllda, öva igen och igen medans tårarna bränner och Bim uppenbart inte blir mätt. :(

Men hon gick ändå inte upp i vikt. Inga katastrofsiffror, men 11% viktminskning var ändå tillräckligt för att hon skulle bli slö och gul.
Så igår introducerade vi flaska och modersmjölkersättning. Och så ägnade vi kvällen och natten åt att käka, käka, käka. Så idag på vår återkontroll hade viktkurvan vänt och hon gått upp 140 g sedan igår och gulheten var helt borta, Yeay!

Nu har vi hyrt värsta elpumpen till boobsen från bb, så här ska det matas så mitt lilla sumo snart är tillbaks på banan!

19 juli 2011

Nu är alla hemma

Vissa ögonblick önskar jag att jag kunde pausa för att hinna njuta av riktigt ordentligt innan livet fortsätter vidare. Hinna dra in alla dofter, känna på luften, blunda och lyssna efter hur lycka låter. När vi åkte hem från bb idag var en sådan stund. Vi gick ut alla fyra från Södersjukhusets bakre utgång mot bilen med de två barnstolarna. Rigo stolt spatserande i sommarlinne och croks, det sista han ropade till barnmorskan var tack tack. Tack för lillasystern som nu bars ut i syskonvagnens babyinsats. Nymatad med en alldeles för stor mössa på sig. Och så Andres, älskade människa, bärandes på alla väskor med full koll över ungar, vagn och stapplandes fru. Vi fyra ut i sommarsolen, på väg mot en helt ny tillvaro tillsammans. Exakt DÄR hade jag velat frysa tiden och njuta lite extra över livets magi.

18 juli 2011

Synen hos en tredagarsbebis

Iphone-appen "What you see" visar dig hur världen ser ut för barn i olika åldrar. Man ställer helt enkelt in hur gammal bebisen är så visar den hur omvärlden upplevs..
Så här ser jag ut i Bims ögon.

Nalle från farmor och Eino

Samlade

Giraffkompis från kusinernas besök igår

Ännu en dag på bb. Dagens mål är att käka nonstop så att viktkurvan börjar peka uppåt innan hemgång imorgon.

Bim visar på lite attitydsproblem tycker jag..

17 juli 2011

Sommarnatt

Bim sover mätt och glad på storebrors dagiskudde. Jag kikar på film på paddan, svullar rostade ostmackor, morfin och varm choklad. Och på andra sidan Årstaviken som vi ser utanför fönstret ligger våra fina killar hemma och sover.

Just nu på bb

Ljuvliga små russin

Flockens minsting

Och jag blir bara mer och mer förälskad ju mer jag tittar på henne.

Milch

Och DÄR kom mjölkproduktionen igång, 48 timmar senare. Tjoff! Det är alltså så här jag skulle se ut efter ett boobjob.

Käket

Jag minns maten som betydligt roligare än det vi fått den gången. Jag älskar ju mat, all typ av mat, och är verkligen inte en sån som rynkar på näsan åt fiskbullar eller pulvermos. Men det här.. njae, det funkar inte. Så Andres har fått fylla på mitt skafferi rejält med glass från pressbyrån, smågodis och igårkväll hämta middag från vår favorit etiopiska restaurang. Fördelen med ett bb mitt på söder. :)

Här en bild på mina snyggon under morgonens frukost. Som iof är helt ok!

Nu har Andres åkt hem till Rigo, medans jag och Bim stannar i ytterligare ett par dagar och chillar. Ikväll kommer killarna och hälsar på oss dock, med medhavd middag. Yummi. Undrar vad det blir?

16 juli 2011

Godnatt från oss på bb avd 73

Hon har faktiskt ett par blåa fina ögon också, längst där inne bland kinderna som kikar fram ibland. :)

24 timmar senare

Bim 1 dygn gammal. Undersökt av barnläkaren nu, ser tiptop ut med ett knöggligt öra som undantag vilket vi fått öronläkarremiss för. Suger som en galning och längtar uppenbart tills mjölken ska rinna till.
Och jag mår mycket bättre den här gången om jag minns förra rehabtiden rätt. Knaprar lite voltaren mest för en axelskada jag fått, men själva snittet känns oförskämt lite. Har redan varit uppe och gått och fixar toa och dusch utan problem. Imorgon söndag åker Andres hem till Rigo men jag hoppas få vara kvar i ett dygn ytterligare så att amningen ska ha satt igång ordentligt innan vi lämnar bb-bubblan.

Andres och dottern

Bästa syster Johnny tittade förbi och sa hej

Marre och Johan välkomnar fröken Bim till världen

Mina allt

Storbror <3 lillasyster

Nu har Rigo hälsat på oss här på bb, och både Andres och jag rördes till tårar och nästintill sprack av stolthet när han försiktigt ville pussa, krama och bära henne gång på gång. Han hade satt på sig sina fina Barbapapastrumpor som han var nogrann med att visa Bim och så delade han broderligt med sig av sina leksaksbilar. En förstadejt över all förväntan!

Jag hoppas så innerligt att de ska få fin kontakt under sin uppväxt och ha massor av skoj ihop. Som ensambarn har det alltid varit en dröm för mig själv att ha syskon, så det glädjer mig enormt att mina barn nu ska få det så.

Fina människa

Fick sent besök av Marie-louise och hennes Johan igår som hade tagit med sig blinier med creme fraiche, rom och pepparotslax till den svultna modern, och ett helt gäng med fina str 56-outfits till den lilla knubbiga så att vi har något passande att ta hem henne i om ett par dagar. Lyxtreatment!

15 juli 2011

Dagen i korthet

Jag lyckades inte sova särskilt många minuter i natt, och till slut steg jag upp vid sextiden och ställde mig på balkongen. Himlen var grå, regnet föll som ett tunt dis över Johanneshov och om en timme skulle vi ta bussen två stationer till Södersjukhuset.
Andres bar vår packning, som i sista minuten fick tillägg som biggaråer, persikor och en kudde som doftar Rigo. Och så var vi på väg.
Väl inne på SÖS fick vi byta om och vila i ett väntrum tills det skulle bli vår tur. Vi var par nummer två för dagen.
Barnmorskan Sussie hämtade oss efter ett par timmar och vi åkte upp till operationssalen. Väl där var det precis samma härliga stämning som när Rigo kom till världen. Oerhört trygghetsingivande personal som alla hälsar på en ordentligt och förklarar sin roll under operationen. Leenden överallt och den där riktiga toknervositeten jag kände sist hann liksom aldrig infinna sig. Nu längtade jag bara och fascinerades över hur underkroppen domnade bort sakta men säkert. Kirurgen hade på förhand berättat att vi kunde vänta oss att förlossningen kunde ta mycket längre tid den här gången, vilket var tur.. för vad som nu blev en kvart istället för fem minuter senast kändes oändligt mycket längre. Tydligen var det mycket gammal ärrvävnad som ställde till det lite, och att hon var så stor. "oj vad stoor hon är" hörde jag dem bakom skynket. "jättestor".
Och så slet de och drog och tillslut hörde vi hennes arga skrik, redan innan hon lämnat magen tydligen. Hon lades på mitt bröst där jag och Andres kunde beundra vårt mästerverk. Dottern. Bim.
Rosig och fin från första stund, med kinder så tjocka att hakan försvinner och massor med mörkbrunt hår, precis som sin bror.

Vi mår kanon allihopa, om än trötta till tusen. Så efter att ha fått i oss lite köttbullar nu ska vi försöka sova en stund. Mirakeltider sannerligen. Känns fullständigt naturligt att hon är här, samtidigt som det känns ofattbart.
Lilla Bim, välkommen till oss, vi har verkligen längtat efter dig!

Några timmar gammal sömntuta

Bim är här! 4610 gram, 54 cm lång!

14 juli 2011

Dagen före dagen

Ligger i skrivande stund i mitt sista bad på länge. Kokosdoftljus, apelsindrink, Bo Kaspers i bakgrunden och lite surf så här innan läggdax, dagen innan vi ska bli en människa till.

I bb-väskan ligger en liten liten pyamas nedpackad. Samma vit-rosa lilla outfit som vi tog hem Rigo i. Och så en påse bilar, amningslinne, en napp, mjuka oversize t-shirts, iPad matad med filmer och en schysst kudde.
Klockan sju går bussen till Södersjukhuset, och tio över ska vi checka in på avdelningen för planerade snitt. Och sedan - någon gång innan lunch så ligger det förhoppningsvis en frisk liten flicka i famnen på oss som vi ska få hänga med resten av livet. Det är så ogreppbart och fantastiskt att det nästan gör ont av lycka.
Håll tummarna för oss imorgon!

Testar

Testar att göra inlägg via e-post inför morgondagen...

13 juli 2011

Käk

Dagen innan vi skulle få Rigo bunkrade vi käk som om det skulle bli världskrig. Hade väl läst i någon tråd på Familjeliv om hur man aldrig har tid för varesig matinköp eller matlagning första tiden med bebis. Så jag bossade runt Andres mellan hyllorna på Willys. - Hämta tre ostar, fyra limpor bröd att frysa in, fyra kilo köttfärs, fem liter mjölk osv.. Vi lagade lasagne till förbannelse som vi fryste in i portionsförpackningar och bakade tredubbla satser kanelbullar som det skulle vara "smidigt att bara värma upp när vi får gäster".
Idiotiskt såklart.

Den här gången bunkrar vi ingenting. Det enda jag köpte idag som nu står och väntar i kylen på oss när vi kommer hem är gorgonzola, chevré och ngn opastoristerad hårdost.. Farlig ost, som jag har längtat efter dig!

12 juli 2011

3 dagar kvar

Och idag har jag faktiskt mått bättre än på flera månader. Först fika på stan med mor och moster, en repa förbi Åhlens för Barbapapastrumporinköp till junior och så iväg på bilträff med man, barn, föräldrar och svärföräldrar. Obekvämt med mage gigantus javisst, men inte ens antydan till smärta, yeah!

11 juli 2011

Ensambarn i Uppsala

För att riktigt pumpa Rigo full med ensamuppmärksamhet innan lillasyskonet kommer och för attfå lite sista härlig egentid bara vi gjorde vi en minisemester till Uppsala i helgen. För säkerhets skull hade vi packat ner babykläder och mina bb-papper i packningen iom att jag har förvärkar hela tiden och vi var oroliga för att hon skulle bestämma sig för att komma redan under helgen. Men nope. Vi kunde i lugn och ro ägna oss åt glassorgier, hotellhäng och familjemys. På söndagen drog vi vidare till Enköping och frossade vidare i god grillmat, poolinvigning och kusindejt.


Restaurang Tzatziki i Uppsala.

Ansiktsmålning, lek och bullar på Pelle Svanslös hus.

Rigo fick några äldre kompisar i hotellets lekrum. Här får han pisk i fotbollsspel.


Minihamburgare på hotellet.

Avrundade ensambarns-helgen med häng hos Enköpingskusinerna











08 juli 2011

Rigo lyssnar på bebisen

Klickeliklick..



Efter att gått lös på Threadless rea till Andres, och på Funkybabys rea till familjens minsta.. så var bjuckade jag mig själv på bl.a. dessa fyra härligt mönstrade från Dorethy Perkins.

Syskonmuta

Efter en lång jakt på Blocket har vi nu äntligen ett rejält Fisher Price garage i vår ägo som ska få agera syskonmuta nästa helg när Rigo introduceras för lillasyster. Han går bananas av lycka när han får komma hem till någon kompis som har garage till sina bilar, så jag hoppas att han ska bli bländad av tacksamhet över bebisens present och ta till sig både det och henne med öppna armar iom detta.


07 juli 2011

Vecka 39

Nästa fredag är det dax!
En ynka vecka till, och så är vi fyra.

Så mår vi:
+20 kilo, och nu har fötterna alltmer börjat se ut som vattenmeloner. Magen har tyvärr blivit randig på sina ställen (och jag som smort mig så flitigit :( ) och lökarna redan ställt in sig på att bli mjölkautomater. Jag är sjukt trött och knaprar järntabletter som en galning. Den lilla däremot är pigg som tusan och håller mig vaken hela nätterna med sina Zumba-pass.