Sidor

21 juli 2011

Matstrul

Bim åt inte riktigt som hon skulle. Så viktkurvan gick fortfarande nedåt när vi lämnade bb i förrgår och vi fick stränga order om att "amma amma amma" när vi åkte hem och att gå till bvc för vägning igår. Sagt och gjort. Kämpade på med liten fröken som tar minitag om bröstvårtan så den blir sned och blodig. Nytt tag, testa igen, ny vinkel, bröstvårtskräm, lufta, amningsnapp, tuttar som blir överfyllda, öva igen och igen medans tårarna bränner och Bim uppenbart inte blir mätt. :(

Men hon gick ändå inte upp i vikt. Inga katastrofsiffror, men 11% viktminskning var ändå tillräckligt för att hon skulle bli slö och gul.
Så igår introducerade vi flaska och modersmjölkersättning. Och så ägnade vi kvällen och natten åt att käka, käka, käka. Så idag på vår återkontroll hade viktkurvan vänt och hon gått upp 140 g sedan igår och gulheten var helt borta, Yeay!

Nu har vi hyrt värsta elpumpen till boobsen från bb, så här ska det matas så mitt lilla sumo snart är tillbaks på banan!

3 kommentarer:

Johanna C sa...

Vilken tur att det vänt för Bim och vilken tur att ersättning finns. Känner så väl igen mig i din beskrivning om amningen och allt jävla gissel. Och när man känner sig stressad och ledsen blir ju allt liksom ännu svårare. Som sagt- ersättning rules!

Kram Johanna

hanna sa...

Att det ska vara sånt j-a meck med amning och tuttar alltså. Gött att ni är på banan nu iallafall.

Åbbe & Björne sa...

Åh vad jag kænner igjen allt det dær. Vi meckade i en månad innan ammingen fløt som den skulle. Tænk om någon hade sagt innan att det inte er helt sjælvklart att det bara skall funka. Skønt å høra att alla nu er mætta i alla fall.