Sidor

29 oktober 2008

Gårdagens shopping från IKEA

Skumtomtar
Pesto
Äppelpaj
Vaniljsås
Ett ljus som stinker kanel

27 oktober 2008

En annan irriterande FB-grej

Får ni många vän-förfrågningar från låtsasmänniskor? Nu är det tredje gången samma unknown addar mig. Ingen profilbild, inga polare. Så det är ju helt klart någon som bara vill in på ens låsta profil och snoka, så fast jag är nyfiken så jag dööör på vem det är så ignorerar jag denna Molgan.

Eller gör ni extrakonton liksom för att spionera lite på sådana ni inte vill adda under era riktiga namn? Lite sådär man (läs:jag) kunde göra när man hängde på datingsajter.

Livet utan kulor

Skönt att se att mr Cat är precis lika skön, glad och stöddig som innan kastreringen.. men att kisseriet upphörde direkt!

22 oktober 2008

Bye bye balls

I morgon bitti ryker kulorna på herr Naku som igår kväll tydligen tyckte det var en fin ide att sätta sig och kissa ner soffkuddarna. Snipp snipp.

21 oktober 2008

Argbigga

Okey, så en gammal klasskompis addade mig på Facebook. Inte med betoning på kompis.

Grej 1 jag stör mig på som satan. Hon har konverterat till muslim. Fine by me. Man visste att hon skulle hitta en snubbe som skulle berätta för henne hur hon behövde leva sitt liv redan när hon var knodd, rätt beslutslös själv liksom. Hursomhelst, hon lägger upp bilder på sig själv där hon sitter gudstrogen i sin slöja.. OCH ett gäng nakenbilder på sin femåriga dotter.

Grej 2 som stör mig är att jag inte KÄNNER den här jäveln överhuvudtaget, har inte sett henne på över tio år ens. Och så kommenterar hon en av våra bröllopsbilder genom att skriva "barn på g eller?". Tror redan jag har bloggat om hur mycket jag hatar att få den frågan va? Så jag funderade länge på om jag skulle skriva att vi inte kan få barn, att vi hatar barn eller att vi vill olika. Tillsist blev det "våra barn har dött tyvärr".

Undrar om jag ska följa upp med frågan "Du då, har du fått kuk från din man på sista tiden eller?" när vi ändå är inne på linjen att fråga varandra sjukt personliga frågor.

Desperat ensam mamma söker

Den där Nina från Stockholm är ju för läbbig. Det är lite skitsamma vem hon träffar, bara det är någon som vill stadga sig och skaffa barn på direkten.

20 oktober 2008

We have a winner!

I går var vi på vår första kattutställning. En märklig tillställning måste jag säga, där folk smyckar ut sina små kattburar som om de vore kitchiga hotellrum, sminkar sina katter med ögonskugga, noppar ögonbryn och borstar pälsar i timmar.

Domaren föll (såklart) för vår lilla hjälte som i slutet av dagen fick både rosett och liten vinstpokal för "best in variant".
Snyggingen belönades med laxmousse och en ny leksaksråtta, medans jag och husse firade med revbensspjäll och skräp-tv i soffan.

15 oktober 2008

Sökes: Illustratör

Känner du till någon kul illustratör som skulle kunna tänka sig att jobba med ett spännande barnboksprojekt? Behöver inte vara något fullblodsproffs, men ha en skön och egen stil.

Tips mottages tacksamt!

Druckit kaffe i sömnen

Jag har haft en koffeinkick sedan jag vaknade. En sån där obehaglig ni vet när hjärtat slår som besatt och man känner sig jagad. Usch. Nu ska jag försöka promenera bort den.

13 oktober 2008

Tror DU att DU är så jävla snygg då?

Nästa helg ska vi ställa ut Naku för första gången. Men jag har redan börjat oroa mig. Tänk om de inte tycker han är fin utan börjar anmärka på en massa saker när jag lyfter över honom till domarna? Tjock typ, eller lite krokig svans?

"EXTRA
Handgemäng på kattutställning.
30-årig totalt distanslös kvinna löpte amok."

Appropå Lisa Ekdahl

Så tjejlyssnade jag på hennes "Det är en nåd" när jag bodde i Australien. Satt på min inglasade balkong, kedjerökte och grinade över att hjärtat inte mådde det minsta bättre fast jag flytt till andra sidan världen. Livets stora kärlek, han som aldrig aldrig skulle gå över, låg fortfarande där och skavde.

Hennes hud minns dina händer
ett minne fyllt av välbehag
det har hon sagt mig i sömnen om natten

men hon nekar bestämt nästa dag
hennes nekan är intelligent och verbal
men då hon talar i sömnen är hon långt ifrån sval
hon sa
passion av det slaget är en nåd som drabbar få
det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå

Svart eller vit. Så var världen då. Och mitt hjärta så oerhört oerfaret.
Tänk om jag bara hade kunnat veta då att allt skulle bli som det sedan blev. Vad mycket tid och tårar jag hade sparat då.

Inte så kreddig

Jag har blivit en Spotify-junkie av stora mått. Sitter framför datorn och dansar med överkroppen mest hela dagarna. Just nu Roxette. Igår Mauro och Lisa Ekdahl. En del progg.

Fan, man borde ju lyssna på små obskyra indieband och Kleerup typ.
Men så kände jag mig iof också helt bortkommen när jag knatade in på Souk idag.

09 oktober 2008

Det är lättare att rycka på axlarna i tv-soffan



Var på Södra Teatern ikväll och såg Baghdad Burning, en uppsättning som baserade sig på den blogg en irakisk tjej, lite yngre än mig, skrivit innefrån en kaotiskt Irak under USAs "befrielse" de senaste åren. Mycket MYCKET bra är mitt betyg, som fortfarande har en obekväm klump i halsen.

Läs mer hos Södra Teatern
Läs bloggen Burning Baghdad

Julen - check

Nu är min planeringshysteriska själ stillad. Julen är spikad och bestämd hos svägerskan i år. Samma knytiskoncept som förra året, men med en bra mycket mindre julklappsbudget.
Dax att börja lägga pärlplattor för min del då. Eller ge bort såna där lappar man gjorde när man var liten. "Ryggkli 10 minuter". "Tömma diskmaskinen i en vecka".

Kär i hela skiten

Här sitter jag och leker med min nya dator och lyssnar på Bo Kaspers . Globen lyser knallröd genom fönstret och livet är nästan poetiskt perfekt just nu.
Dillchips. Sova sked med min lilla hårlösa gris. Sakna den bortresta kärleken. Varma kommentarer från er. Inget nio till fem. Spotify. Stormtålig vänskap och vackra höstfärger.

08 oktober 2008

Äntligen!



Nu blir det drag under galoscherna igen!

07 oktober 2008

Ensam mamma välsignar mina söndagar

Hade jag varit Johanna hade jag bett de andra killarna packa ihop sina prylar direkt och trillat i famnen på mr ren-player-Krister. Han får ju de andra att framstå som färglösa pajasar.

Heja Krister!

IT-haveri

Jag har en dator som strömsladden är helt kaputt på, och så har jag en lånedator från mannens jobb där modemet krånglar. Jag hoppar mellan dessa två om dagarna, och håller dem i liv i korta stunder genom att starta om dem var sjunde minut.

Det är helt ohållbart så ikväll MÅSTE vi beställa hem en burk som jag kan sitta och jobba effektivt med.Har du några förslag på stationär prisvärd dator (helst ett helt paket, men skärm osv) så säg snälla till. Jag är en anka när det kommer till sånt här. Går in på Dell och köper första bästa dator det står "Ett kap!" under.

Jag är så ful att barnen gråter

Fick för mig att tona ner min balt-blonda frisyr lite grand för att slippa den här eviga utväxten, och köpte därför ett paket "mellanblond" idag. Mellanblond = råttfärgad. Mellanblond = absolut tråkigast i världen. För att rädda det här krävs miniklänning och transvestitsminkning liksom. Eller att jag aldrig visar mig ute igen.