Sidor

31 oktober 2006

Vinn Jonas Gardell!

Gillar du tanken på att ha Jonas Gardell sjungandes Sveriges populäraste bröllopsslåt "Aldrig ska jag sluta älska dej” på ditt bröllop? Skynda i så fall och tävla i Mix Megapols tävling där förstapriset är just detta!

Bröllopsmässa x 2

I dag har jag bokat in två bröllopsmässor i kalendern. Den nästa helg på Sigtuna Stadshotell (som det görs reklam för på Bröllopstorget men som det sedan inte finns ett ord information om) och så den på Grand Hotell i januari som verkar mer lovande. Drar med mig kameran och dokumenterar här för alla er som inte kan ta er loss till Stockholm såklart.

Hyr kameraman eller bara kameran till din fest

Hos Camrent kan du tydligen fixa allt som har med film och kort att göra. Överför dina gamla smalfilmer till digitalt format, hyr en proffesionell kameraman till bröllopet eller hyr bara en videokamera som svärmor sedan får sköta under vigseln.

29 oktober 2006

Perfekta gästpresenten för vinterbröllop




















Nu har jag hittat ytterligare en gästpresent som jag älskar! Passar visserligen allra bäst på ett mysigt vinterbröllop men what the heck. Cellofanstrutar fyllda med chokladflarn, toppat med marshmallows och lite snyggt sockerströssel. Finns att köpa färdiga, men borde ju vara lätta att fixa själv.

Butik I like


























Montage: I nöd och Lust
Vid behov av sköna detaljer till bordsdukningen kan ett besök hos Indiska löna sig. De har hur mycket fint porslin som helst, ofta med en romantisk lite lantlig touch och det mesta till suveräna priser. Själv är jag ruggigt förtjust i de rosa lotusblomme-ljusen!

27 oktober 2006

Läbbigt snyggt






















Ååh.. om det är någon som ska ha fest under halloween så har Horchow skitcoola dekorationer!

Förlänga bröllopet lite

Bridezilla, bröllopstönt, detaljfreak.. kärt barn har många namn! :) Nu har jag hur som helst fallit pladask för de här passfodralen från Plumparty.

Ett sånt här och en just-married-bikiki är allt jag behöver inför den kommande bröllopsresan som vi fortfarande inte har en aning om vart den bär. Tänker mig något varmt, skönt ställe med billiga drinkar och svajandes palmer..
Längtar!

24 oktober 2006

Slipsinspiration



















Foto: Montage med slipsar från E-slips och blommor från Buds and bowers.
Det rosa-bruna temat är satt, nu är frågan hur jag ska lyckas lura på A en rosa slirre? För visst är det snyggt att matcha blommorna med gummens slips? Mm.. i mitt fall kan jag nog glömma den iden.

23 oktober 2006

Final countdown

Hos DaisyPath kan du skaffa en fin nedräknare till din hemsida! Räkna ner till bröllopet, bemärkelsedagar eller bebisankomsten.. finns massa olika stilar.
Tack Hanna för tipset!


Inte såå lång tid kvar nu!
Daisypath Ticker

22 oktober 2006

Svartvitt från inredningsmässan

Jag har hängt en del på Hem och Villa-mässan som gått i Stockholm nu under helgen, och visst går det att hitta lite bröllopsinspiration där om man bara letar.. Kolla bara in den här svartvita festdukningen! Hur grymt som helst. Tänker slott, kandelabrar, strass och svart sammet.. perfekt för ett coolt vinterbröllop.





























Foto: I nöd och lust

När nära och kära inte längre finns kvar

Flera brudar och brudgummar som jag pratat med har utryckt sin önskan om att på något sätt kunna hedra avlidna familjemedlemmar på sin stora dag. Vissa tänder ett ljus i kyrkan för sig själva medans andra ber prästen nämna ett par ord om den bortgångna under cermonin.. men jag har också hört om par som skrivit in en rad om personen i festprogrammet eller som spar brudbuketten för att kunna lägga på graven efter bröllopsdagen. Vi kommer att göra det sistnämnda för A´s pappa. Det känns bra att på något sätt kunna dela med oss av dagen åt honom.
Man behöver givetvis inte göra något alls - men för många är de här symboliska handlingarna sköna. Nedan är en fin annan variant. En tjej som bundit pyttesmå foton på sina föräldrar i sidenband till sin vackra brudbukett.





















Foto: Hmm.. lånad från någon engelsk bröllopstidning jag inte längre minns namnet på.

20 oktober 2006

Pilgrims smycken

Det är väl knappast någon som undgått att se danska Pilgrims snygga smycken vid det här laget? Blingblinget och metallblomstren har spridit sig som en löpeld över världen, och det är lätt att förstå varför! Bäst av allt är att prislappen tillåter de flesta av oss att kunna köpa på sig ett fint partykit. Här är några av mina bröllopiga favoritkollektioner:









En puss för din röst - rösta här!

19 oktober 2006

Klassiska brudkronor i silver
















Foto: Brudkrona.se
När smyckesdesignen Johanna Westbrandt var liten flicka låg hon på vardagsrumsgolvet och ritade prinsessor med tuschpennor. Stiliga sagoprinsessor med hår ner till knäna och självklara kronor av guld.
- Det är den drömprinsesssan jag vill göra en krona till i dag. Det är väl den prinsessan vi alla vill vara när vi gifter oss, att ha känslan av att vara den vackraste av allt vackert? berättar hon.

Johanna som nyligen flyttat till Göteborg med sin familj håller på för fullt med att bygga ut sin kollektion av brudkronor och tittar även mot brudsmyckeshållet. En nyutvecklad sajt värd att hålla lite koll på alltså.. Brudkrona.se.

18 oktober 2006

En liten läsarundersökning

Vad vill du läsa mer om här?
Dukning och dekoration
Tips på mat och dryck för bröllop
Smycken, smink och hår
Brud och brudgumskläder
Reportage om bröllop och äktenskap
Real-life-weddings
Gör det själv-pysseltips
Annat: Skiv in förslag på vad i kommentarsfältet

Gratis hemsidetjänst

Vill du bygga en hemsida inför bröllopet men har dålig koll på hur man gör? Det finns en enkel gratistjänst att ta till hjälp. Med Weddingannouncer kan du bygga en bra sajt på bara någon timme. Kanon för att informera gästerna om detaljer om bröllopet och visa upp bilderna från bröllopet efteråt! Tjänsten ger dig också bra-att-ha-funktioner och verktyg som budgetplanering, to-do-lista och gästlista.

17 oktober 2006

Hur är det möjligt?





















Fråga mig inte hur, men på något sätt växer de här små växterna upp ur sin burk från små frön med coola buskap på sig. Lite vatten, ett varmt läge och lite kärlek är allt som behövs för att odla din egna budskapsböna! Magiskt snyggt!
Säljs bl.a hos Bliss wedding market.

14 oktober 2006

Graffiti alá bröllopsstylee



















Foto: Wonderful Graffiti
Här är ännu en sida där vi som älskar personifierade saker lätt kan slösa bort en stund! Wonderful Graffiti fixar monogram och personliga texter med transparenta bakgrunder som du tillfälligt klistrar upp på dansgolvet, entredörren eller väggen bakom brudparet. Kolla in alla inspirerande bilder här.
Tack för tipset Monica!

13 oktober 2006

Höstarrangemang















Vill passa på innan helgen att tipsa om Davinchiflorist - för er som är ute efter lite inspiration till höstiga blomsterarrangemang. Vackra färger och fina kombinationer med mycket kottar, pumpor och bär. Murrigt och härligt!

Dekorera tårtan själv

Det tycks bli allt vanligare att folk bakar sina egna festtårtor. Med lättillgängliga instruktioner på internet och flera butiker som säljer alla nödvändiga baka-hemma-grejer så kan vem som helst försöka sig på att skapa grymma bakverk! Fixa rubbet själv, eller beställ en god stomme som du sedan klär och dekorerar i exakt den stil du vill ha.

Hos Kakburken och Tårtdecor hittar du massor av prylar att piffa upp din tårta, muffin eller bakelse med. Till vänster är pärlemoglittrandes sugerpastepärlor som Kerstin pysslat ihop för att dekorera sin bröllopstårta med.

Känner du dig extra givmild inför helgen så sätt gärna ditt betyg på bloggen här! Stort tack till er som redan röstat!

Minicards















Jag är inte helt på det klara vad man kan använda de här små fotokorten till annat är till just visitkort, men helt klart är att de är skitsöta och billiga! Har du ett Flickr-konto så får du hundra printade minikort i en liten ask för $20! Kärleksbilder med er hemsideurl eller för bröllopsfoton med en vacker dikt kanske?

12 oktober 2006

Hur gör man egna inbjudningskort

Hos Michaels finns ett bra galleri för hemgjorda inbjudningskort. Under varje kort kan man dessutom läsa om vilket material som krävts och hur man gör.

Här lägger jag in en liten efterlysning: Jag skulle jättegärna vilja se era hemgjorda inbjudningskort! Till fest som till bröllop. Maila mig en bild på dina kort till: bloggadressen@hotmail.com
Stort tack!

"Jag tänker aldrig gifta mig"

Man stöter bara på fler och fler anledningar till att folk har, vill eller absolut inte vill gifta sig nu när man pratar bröllop med allt fler. Det är alltid lika intressant att få ta del av olika stories. Hon som främst ser till de juridiska fördelarna nu när de har barn, han som vill åt jättepartajet, kärleksfirarna, traditionsuppföljarna, de religiöst övertygade och så bojkottarna.

Jag var själv en av bojkottarna fram tills för ett år sedan ungefär. Har aldrig varit varesig en firare (lite skraj för att stå i centrum) eller en romantiker av särskilt stora mått, och tyckte att äktenskapet egentligen inte säger mer än vad man kan säga varandra utan en vigsel.

Men så träffade jag mannen som tyckte att det var "såklart att vi ska gifta oss". Inte alls så såklart tänkte jag men började i varje fall att leka med tanken. Letade information, i allt från kyrkans till juristernas resonemang, bläddrade i bröllopstidningar och började sakta drömma mig bort. Behöver väl inte ens säga att jag blivit helbiten nu? Tänker, sover och äter bröllop! Ser romantik i varje liten detalj i vardagen och längtar hur mycket som helst efter att få stå mitt i centrum och lova evig trohet i kyrkan nästa sommar! Man och hustru - på riktigt. Vår lilla start på en familj. Vill berätta för alla hur stor den här relationen är för mig, med äktenskapliga löften och en riktig brakfest för alla våra nära. Är det något som är värt att fira i mitt liv så är det det oerhörda privilegiet att få dela det med någon så underbar som min fästman.

Såklart att vi ska gifta oss!

10 oktober 2006

Hitta stilen












Man inser snabbt att det där med typsnitt är minst lika svårt att bestämma sig för som det är med själva stilen på korten. Här är i varje fall ett par sidor som jag kan rekommendera för både inspiration och nerladdning av gratis typsnitt.
Dafont , Free-fonts och Fontparade. Visst blev det ÄNNU svårare nu!? Finns ju hur mycket som helst att välja på.

Inbjudningskort att hänga i granen




















Foto: Wedding Clipart
De här juliga trycksakerna tipsar Wedding Clipart om hur man själv kan göra steg för steg. Sött!

09 oktober 2006

Plåtburksdekorationer till kyrkan..

..eller vart man nu väljer att viga sig. Det känns sådär tycker jag att lägga ut massa pengar på blommor och pynt till kyrkan iom att man ändå bara är där en så kort stund.

Men här är ett enkelt och billigt sätt att få söta gång-dekorationer med hjälp av gamla konservburkar, ett gäng snygga sidenband och lite blommor.

Gillar man inte metallfärgen på burkarna så är det såklart bara att spraymåla dem i den färg man vill, eller att täcka dem med färgat papper eller tapet.

Foto: Michaels

08 oktober 2006

När proffs går loss

















Foto: Crescent Moon
Oh my God, om jag hade en halvmiljon att slösa på festfixare till bröllopet så skulle Crescent Moon säkert kunna sätta sprätt på dem på bästa sätt! Kolla in bröllopen som de har fixat! Ruggigt snyggt hängt i taket med de printade veporna.

06 oktober 2006

Vasefillers

Så tjusigt heter det på engelska. "Vasefillers". De där stenarna, bollarna, låtsasbären och bladen som jag älskar att fylla mina pysselskåp med. Tyvärr kommer det inte lika ofta till användning som jag önskar.. men det känns gott att veta att man kan ro ihop en skön gå-bort-blomma när man vill antar jag. Här är några snygga varianter av just såna här krukdekorationer..


















Foto: Pottery Barn
Barkbitar, stenar, frukt, bärkvistar, små plastleksaker.. listan kan göras lång på snygga vasefillers. Djuraffärer och skogen är suveräna ställen för att hitta sånt här.

Vill du göra en god-helg-gärning så sätt ditt betyg på bloggen här! Stort tack till er som redan röstat!

05 oktober 2006

Pyssel i cenitlera



Foto: I nöd och Lust
Höstförkylningen kom rätt lägligt. Hade precis köpt några paket cenitlera med pärlemorskimmer som jag velat hitta till att prova göra något utav. Resultatet blev tio små hjärtan som jag nu bara ska hitta ett användningsområde till. Några förslag? Har beställt kursiva gnuggisbokstäver från Creations så att våra namn kommer upp på banderollerna också. Fick värsta nytändningen för cenitlera när jag höll på, nu vill jag bara göra mer.. mer.. mer!

Material:
Cenitlera från
Sculpey. I färgerna Pink Pearl, Dust Rose, Pearl och Moss.
Små pärlor
Lim

Svartvit dramatik


















Foto: Fiorisimo Bridal
Grymt cool klänning från Fiorisimo för bruden som vill sticka ut!

04 oktober 2006

Socker med hjärtan


















Foto: Kerstin
Pyssliga Kerstin har med hjälp av färdigköpta sockerbitar i olika färger och sockerkristyr gjort dom här till sitt stundande bröllop. Otroligt fina tycker jag, speciellt råsockret!
Kristyr hittar du antingen färdigt på tub i matbutiken eller blandar till själv enligt nedan recept:

1 st äggvita
4 dl florsocker

2 krm ättika
Tillsätt ev karamellfärg

Sjalfix

Så här fina var Mimmi och Jens när de gifte sig den 2:a september! Den enkla men vackra sjalen känns som a och o inför dagen D för oss baraxlade brudar. Brudbutikerna har massor av tjusiga sjalar i olika material men här har Mimmi själv köpt en bit tyg och låtit en sömmerska fixa kanterna.

Tips! Sjalen visade sig ha fel vita nyans några dagar innan bröllopet. Något bruden ordnade själv genom att doppa tyget i té några gånger.

03 oktober 2006

Scrapbooking





















Foto: Janna L
I dag har jag besökt min favoritbutik igen - Skapa Hobby på Hornsgatan. Gick runt i evigheter och pillade på alla underbara smågrejer för att försöka hitta inspiration till inbjudningskorten. Kom lyckligtvis bara hem med en hjärthålsstansare och lite snygga bokstäver, annars har jag en tendens att köpa mig bankrutt på pysselgrejer som sedan bara ligger i en låda.. Måste bestämma mig exakt för vad det är vi är ute efter först, och sen åka dit för att köpa allt material.

Är du förresten intresserad av scrapbooking så kolla in det här galleriet med bröllopiga grejer!

Sätt gärna ditt betyg på "I nöd och Lust"!

Agneta Sjödin har gift sig

Grattis till paret som nu slagit till i New York!
Per Alkebäck är Agnetas ungsdomskärlek och redan när de var små lovade de varandra att "om vi inte är gifta när vi passerat 35 så ska vi gifta oss med varandra".
I natt var det alltså dax att följa upp det löftet för Agneta 39 och Per 41.

02 oktober 2006

Pyssla med bokavspärlor

















Foto: Tv Ganache, th Scraproom
Bokstavspärlor är kanske inte så berusande roligt att göra smycken av, men är däremot perfekta för bröllopspyssel. Häng små ord av kärlek på gästgåvorna, inbjudningskorten, vinflaskorna eller drinkglasen. Hos Scraproom får man en påse med 150 pärlor för 29:-.

Löv löv löv














Höstiga placeringskort som är lätta att kopiera och göra själv från Pottery Barn.