Sidor

29 juni 2011

Mecka är livet



Ända sedan han var i krypåldern har det där med skruvmejslar, borrmaskiner, spik och tummstockar varit oerhört spännande. Är det månne en liten framtida snickare vi har att göra med?

Dagen i korthet

Har blivit av med:
Ett fult födelsemärke i nacken.

Har införskaffat:
En dyr silikonkräm som ska motvärka ärr, några par ruggigt fula mormorstrosor som ska funka efter snittet och så en ask med ljuvliga bigarråer.

Bäst:
Tre grejer:
1. Var på min sista BM-träff idag. Hon konstaterade att bebisen ligger bestämt på tvären. Så hade jag tänkt föda the usual way så hade det blivit vändningsförsök idag, men det slipper jag ju nu.. puuh. I övrigt verkade hon må bra där inne.
2. Slog mig i slang med en okänd 60-årig kvinna när jag ensamlunchade vid Thaikiosken i Götgatan. Det visade sig att vi växt upp i husen intill varandra, gått i samma småskola och nu bor några stenkast från varandra. Hon berättade kärleksfullt om alla sina ungar och alla deras ungar.. och så pratade vi om föräldraskap då och idag. En mycket givande stund. Älskar de där oväntade mötena.
3. Plaskdammsbad i Årsta med Rigo och Love efter dagis. Han är aldrig så rakt-igenom-glad som när han får leka i vatten! Sol, fina vänner och lyckliga barn.. älskade liv!


Dagens pick-up-line

Fullgubbe på bussen: -Ursäkta är det där en kamelhårströja?
Jag: -Nej, det är ett bomullslinne.
Gubben: -Aah, jag tänkte iom pucklarna. *blickar menande mot brösten*

Turen på min sida?

Hos syproffset Lilla Spooky kan man just nu tävla om fina somriga underdelar till kids. Jag håller tummarna för den röda kjolen som ju är så snygg att man baxnar!

25 juni 2011

Midsommarbilder

Gunga med mormor

Lite midsommarseg

Dansa runt stången med Love

Sillunch vid kolonistugan

Jag och Lotten


Festplatsen vid Listudden

20 juni 2011

Mysterium

Vad är det som gör att farmor kan natta Rigo på tre minuter, medan det tar oss minst en timme?

Ankmatning i Sickla





Spill inte pengar på könsbestämmande ultraljud

Åk till Bauhause istället. I kassan där sitter en tjej i övre tonåren som kan hjälpa till istället.

Tjej: - OJ, det DÄR ser tungt ut!
Jag: - Mmm.. (Knappar snabbt in koden till mitt kontokort, orkar inte höra fler kommenterar nu om gigantisk trillingmage osv)
Tjej: - Du måste ju föda när som helst?
Jag: - Mmm...
Tjej: - Vet du vad det är för kön?
Jag: - En flicka.
Tjej: - Jag VISSTE det! Jag ser sådant direkt!! Med flickor får man liksom spetsiga magar.
Jag: - Där ser man.. spännande.

Kortaste stråt


Rigos "motorcykel" verkar lite futtig i jämförelse med vår grannes.

Tivoli i Skarpnäck



Nya pjuck


Har förresten inte visat upp de tjusiga dojjorna jag fick av Andres i födelsedagspresent. Personligt pinstripemålade och alles. De står på en hylla här hemma och väntar på att få åka på rockabillyfestival. Nästa sommar.. då ni.

Nya familjemedlemmen



Nu är det 100% spikat att det blir denna fagra lilla donna som flyttar hem till oss veckan efter bebisen kommer. Katitzi - mitt allra finaste tjejnamn, som jag egentligen ville att människoungen skulle heta men inte riktigt fått med mig Andres på. Så nu blir det Katitzi the cat istället. Hoppas kärlek kommer uppstå mellan henne och Naku.

14 juni 2011

Flicknamn

Vi klurar dagligen på namn och har väl ett par favoriter so far, men ännu inget som känns helt solklart hundra. Så jag bad om tips på Facebook och fick ihop följande lista:

Miriam, Rita, Rachel, Rakel, Rut, Rebecka, Tara, Isolde, Sienna, Isabella, Hanna, Matilda, Peach, Ingeline, Tirild, Solrun, Else, Remi, Robin, Lilly, Edit, Aylin, Linn, Siri, Ellen, Ella, Tora, Roxanne, Rosa, Roxy, Raketa, Rhu. Rhetta, Reneé, Rihanna, Rioja, Ruva, Rosalin, Rienny, Rulda, Nike, Hanna, Hanne, Juni, Juno, Greta, My, Maggie, Mika, Elvira, Mira, Meia, Bonnie, Billie, Rosita, Rose, Liv, Stella, Minna, Mai, Bea, Bianca, Rox, Holly, Betty, Lollo, Polly, Ragnhild, Kerstin, Rosa, Flora, Majken, Disa, Nelly, Bella, Jodi, Judy, Viola, Vanja, Lena, Irma, Sonja..

Mitt gamla favoritnamn Katitzi har röstats ner av maken. Så det får jag ge till kattungen istället.
Favorit för människoungen för tillfället: Bim

Klickeliklick




Etsy.com + Paypalkonto gör det lätt så lätt för duktiga konstnärstyper att förföra mig.

Undran

Vad är det som driver folk att ständigt kommentera gravidas magar? "Hej tjockis", "OJ, vad STOR du är!", "Är du säker på att det inte är tvillingar?".

Vad förväntar man sig för svar?
"Hej hej". "Jasså är jag? Själv har jag ingen som helst koll på hur jag ser ut". "Njae.. jag har ju struntat i alla ultraljud så det kan ju vara hur många som helst där inne utan att jag vet om det".

Jag behöver ett hus

Jag älskar vår lägenhet. Älskarn! Mer och mer för varje litet projekt vi tar oss igenom här hemma. Som nu när vi fått in ett rymligt kylskåp med massa fiffiga finesser, och en skön markis. Små steg mot drömboendet. MEN det saknas ett rum i förlängningen. Och kanske lite gräsplätt. Och ett gigantiskt garage..
Men det jag saknar mest av allt är en jäkla massa rum som jag kan få tapetsera i alla de underbara tapeter jag hittar överallt. Kolla in den här snyggingen te.x. Ååh..

Syjuntedax

Så första lediga dagen gick åt att sitta med försäkringsgubben (som för övrigt visade sig vara väldigt trevlig, och precis lika bilintresserad som Andres.. så vi babblade mest om bilträffar och gamla fina modeller), och åt en lång och solig spontanlunch med Charlotte i Sickla. Men i morgon, ledigdag nr 2, ska jag dra igång med syprojekten. Det är någonting djupt rotat i mig som lockar mig att sy när jag är gravid tydligen. När jag väntade Rigo sydde jag leksaker och kläder som en mindre fabrik hemma.. och även denna gång blir jag helt till mig av vackra tyger och kan googla tryckknappar i timmar. I förra veckan fick jag hem mitt paket från Stoff och Stil, så nu ska det sys balkongkuddar, babysängkläder, klänningar och utklädningskläder för fullt. Bilder kommer varteftersom.

Nya dagiset

Inskolningsveckan gick som en dans. Rigo kunde samlingens alla låtar, åt som en häst av den goda maten, älskade att det finns cyklar och spadar så det räcker till alla, bondade rejält med fröknarna, åt kart från gårdens alla bärbuskar, slocknade som ett ljus på vilan och var allmänt precis så där glad som jag verkligen hade hoppats på. Nu känns det suveränt att vi bytt dagis. Både när man tar sin lilla fyraminuterspromenad för att lämna och hämta istället för att åka svettig buss, och när jag ser vad bra personalen här är med ungarna.

Några av grejerna jag lajkar extra mycket:

- Oavsett hur vidriga vissa av barnen är (ni vet såna där som man själv stör sig järnet på. Treåriga huliganer) så möts de av ett oändligt tålamod och pussar från fröknarna.
- Så fort ett barn börjar gråta är någon från personalen där och kollar läget. På förra stället kunde de gå runt snoriga gråtandes barn i tio minuter utan att någon tog hand om dem.
- Personalen leker MED barnen, och sitter inte bara och fikar i solen med varandra. Personalen verkar dessutom genuint gilla varandra, och det tycker jag är viktigt.
- När jag ställde frågan "märker ni någon skillnad i hur flickor och pojkar leker med varandra" fick jag direkt svaret -Vi tror inte på naturliga könsskillnader här, utan ser till att jobba mycket med genusfrågor runt och med barnen". Yeah!
- De har ett gäng manliga förskolefröknar.
- Hela dagisgården är full av fruktträd och bärbuskar som ungarna kan gå loss på.
- Personalen är väldigt fysiska med barnen. Mycket sitta i knät och kramas.

Det här kommer bli kalas, det känner jag på mig. Och att Rigo själv drar på sig ryggan på morgonen för att komma iväg till dagis frivilligt - bara en sån sak!

Första hemmadagen

Jag har blivit heltidssjukskriven nu för de trasiga fogarna och idag är första dagen som skulle kunna spenderas helt i soffan. Men nej då - jag har tackat ja till någon försäkringsmäklare från TryggHansa som ska komma hit om en stund och kränga på mig en massa försäkringar jag förmodligen inte ens behöver men är för tjock och trött för att protestera mot.
Måste. Stå. Emot.
Sedan. Bara. Sova.

06 juni 2011

Nystart



I morgon är det dax för inskolning igen då. Nytt dagis. Nya vuxna. Nya kompisar.

04 juni 2011

Baddarna


Idag har ungen hängt med kusinerna i Enköping medan vi varit på en kompis spelning och avnjutit lite vuxentid. Då värmer det i hjärtat att få så här härliga bilder mms:ade till sig och veta att han har det hur härligt som helst i sina föräldrars frånvaro. Studsmatta, poolhäng och grillade majskolvar - det är himlariket det.

Fina gamla illustrationer

Hittade en liten bok med horoskop från femtiotalet i mina gömmor häromdagen. Är de inte bedårande?

Vecka 34


+ 18 kilo.
Fogar, rygg och andning krånglar. Men bebisen snurrar runt som en gymnast på speed, järnvärdet är bättre än någonsin och magens hud håller (peppar peppar) ihop hyggligt än så länge - fyllde på bodybutterförrådet idag med en burk coconut butter, så nu blir det till att dofta härlig strandraggare fram tills 15:e juli.

Kalas för tvååringen



Rigo inledde dagen med att gå och handla det som behövdes för kalaset. Jag observerade honom i smyg några meter bakom, och fnissade gott när han smånynnandes gick och plockade ner jordgubbar, kaviar, bröd, coca cola, havrebollar och Ballerinakex i sin lilla kundvagn.



Charlotte med mor



Racerbilen såg plötsligt väldigt liten ut när den fick sällskap i leksakshyllan från en gigantisk variant som Marre kom med.



Kalasets hedersgäst: Scott 1 vecka gammal, med mamma Marie.



Rigo käkar jordgubbar och glass med Adrian och Love.



Jordens bästa tvååring i sitt nya sommarlinne från Marie.



Godnattsagostund i knät hos favoriten Marie-Louise.

Rigos 2-årsdag


Vaknade på kolonistugan och började morgonen med jordgubbsfrukost och två stora paket. En skottkärra och en balanscykel. Mycket uppskattat!



Eftermiddagsfirande på Aquarium för att titta på "fickar". Kul i typ tio minuter.



Men mamman gillade de vackra sjöstjärnorna...



och imponerades som alltid av sjöhästarna. Dessa sköra vackra skapelser.



På vägen hem sprang vi på den gamla bussen vi hyrde som gästtransport när vi gifte oss för snart fyra år sedan. Visst är den snygg!

Ja må han leva