Sidor

28 februari 2010

Blått e flott

Idag köpte vi en resevagn till junior. Vi tänker att den kommer bli så bra att ha. Strolla runt där på strandpromenaden. Mellan skaldjurslunchen och eftermiddagsdoppet. Mannen i stråhatt, jag i skir klänning.

Om vi bara hade hade en resa att åka på nu då. Eller tid att åka.
Drömmen lever vidare. 2013 kanske.

25 februari 2010

Ensam idag igen

Mina föräldrar ville så gärna hänga med lilleman idag igen, så nyss åkte han dit med en väska fullpackad av välling, blöjor och extrakläder.
Ensam två dagar på raken, not bad at all.
Ska förstås vara lite jobbeffektiv, men även åka in till Skrapan och luncha med ett par kompisar. Och när jag tänker efter så är det första barnfria lunchen på snart nio månader. Det ni!

24 februari 2010

Kolla in barret!

Rigoletto

Från att födas rätt luden (inte bara på huvudet utan även på axlar och rygg) så blev han lite halvskallig i mellantid, men nu så dröjer det inte länge innan man kan kamma till en rejäl Elvis-frilla!

Favoritmänniskorna


Rosa drömmar


Hur snygg vore inte Rigo i den här till våren? Jag tävlar om den hos Erika och håller tummarna!


Förresten, en grej jag tyckte var kul appropå Paul Frank var att mina kompisar som nyss var i NY köpte en flådig sådan hoodie till sin dotter Nike, 2 år, som hon dock vägrar sätta på sig.
"Nej, inte apan! Inte apan".

Håll i hatten

Jäklar vad man blir effektiv när ungen är bortlämnad och man vet att man har exakt nio timmar på sig att söka jobb, göra lite uppföljningar, fixa mailjox osv. innan han står här i dörren igen med vild "UNDERHÅLL MIG NU!"-blick.

21 februari 2010

Finnes: Kyckling i mjukisbrallor

I morgon bitti ska jag på arbetsintervju och jag insåg väl först nu egentligen att jag borde se lite representativ ut då. Kanske göra något åt frisyren som blev knallgul när jag skulle bleka den själv hemma förra veckan, och hitta något annat att ta på mig än de mammajumpabyxor och hoodies som gått varma här senaste året?
Då det inte finns tid för ansiktslyft eller bukoperationer så blir det istället en rask promenad till Globen nu för inköp av askblond toning och skjorta.

19 februari 2010

Helt lost

Vi käkar maränchswiss här hemma i soffan, och plöjer de senaste fyra avsnitten av Lost. Herregud alltså. Ska gåtorna aldrig ta slut? Jag känner mig mest lurad som kollat på det här i flera år nu, ska säcken aldrig knytas ihop?

15 februari 2010

Nu behövs bara lite sol

Fick skön sommarfeeling idag när jag shoppade det här linnet till Rigo, och började drömma mig bort till overallfria dagar, uteserveringsfikor, picknickhäng och solkyssta kinder.
Med det är ju en evighet dit så nu ska jag surfa sista-minuten-charters!

Tänker mig en svinbillig vecka till solen. Med pool, roomservice, promenadstråk och god mat. Hoppas hoppas.

Elton Look Alike


Det bästa med att vara sjuk


är att man får äta Piggelin.

14 februari 2010

Rättelse

Inte varje gång.
Ibland tänker jag "far åt helvete". Men oftast är det ändå "lyllos mig".

Firande är alltid bra

Jag gillar alla hjärtans dag. Tycker inte alls att den ska ses som en kommersiell tramsdag utan som ännu en härlig anledning av korka upp lite bubbel och mata sin älskade med praliner. Jag har i varje fall varit lite extra kär idag. Kan bero på att han varit en exemplarisk äkta make som fixat och donat som bara den för att vi ska ha det härligt hemma idag, eller på att han är så förjävla snygg i hängselbrallor.
Jag älskar att fortfarande tänka "lyllos mig" varje gång jag ser på honom.

Trögtänkt

Tänk att det skulle ta mig åtta månader att förstå att öronproppar kan göra livet så mycket drägligare.

09 februari 2010

Veckans skill

Rigo ålar runt i full fart genom lägenheten, gärna med ett stycke smutstvätt i munnen, och så fort han stöter på något (en katt, en blomkruka, en fotölj..) så utbrister han MAMMA! Allt är mamma nu. Som allt var pappa för några veckor sedan. Eller rättare sagt mamma-ma-ma-ma-ma-mamma.. pappa-pa-pa-pa-pa-pappa. Allt utom vi.

Det enda "ord" han egentligen sagt som vi verkligen tolkat det som han kopplat till en viss sak, är när han såg fyverkerierna på nyårsafton och imponerad sa Poff, Poff varje gång himlen fylldes av det glittrande eldregnet.

08 februari 2010

Superkvinnorna

Vad skulle jag göra utan våra mammor? Mannens och min. När jag är sjuk kommer de hit fyllda med lek och kärlek att ösa över Rigo medans jag tar igen förlorad nattsömn. Eller som idag när svärmodern tog lilleman på en långpromanad så att jag ska kunna söka lite jobb i lugn och ro. God Bless the mothers!

07 februari 2010

Curriculum vitae from hell

Jag älskar att hjälpa mina vänner skriva CVs till den grad att jag sneglat på att bli proffesionell cv:skrivare. För det finns ju sådana har jag sett. Som får en tusing gör så att man får sina erfarenheter och talanger prydligt nedskrivna i perfekt ordning. Sån skulle jag tokgilla att vara! Hon som ser vad just Du borde trycka lite mer på bland dina gamla arbetsuppgifter, vad du kan stryka och sedan lotsar dig rakt fram till drömanställningen.

Men så kommer det till mig själv nu märker jag.
Voi voi.
Det är så svårt att jag storknar. Jag sitter här med ett A4 fyllt av klyschor, en massa irrelevanta uppgifter om mitt förflutna och en riktigt skitnödig beskrivning av mina mål.

Det verkar bli jag som får hosta upp stålarna för att få hjälp med det här istället. Annars blir det garanterat inget jobb mer någonsin för min del.

Sjuk helg

I fredags kastade sig sonens baciller över mig med full kraft. Magsjuka, feber och dunderförkylning.

04 februari 2010

Mr Inställsam

Igår kom mannen hem från jobbresan han varit på senaste dagarna, och det vätskevägrandes barnet drack duktigt en hel flaska vatten och en dl välling så fort det var pappan som höll i flaskan.
Att han är inne i (eller har varit i från födseln) en pappaperiod är verkligen ingen underdrift.


Tror han har fått frissan efter sin far.

03 februari 2010

En liten skvätt här och där

Läget är oförändrat. Han åt ett par matskedar blåbärspure, som senare kom upp igen över sängkläderna. Och så trycker jag i honom lite vätskeersättning med en sådan där medicinspruta ett par gånger i timmen. Sjukhuset säger att det inte är mycket mer än så att göra, så länge han inte blivit helt apatisk av vätskebrist - för i så fall kan de sätta in dropp. Så vi kämpar vidare.

Min tanke går till alla som har riktigt allvarligt sjuka barn. Herregud.
Min unge blir magsjuk och jag håller på att gå upp i molikyler av oro bara av det.

02 februari 2010

Annat var det med aptiten häromdagen


När han fick käka själv. Stor lycka!

Lilla kråkan är sjuk

Det dröjde visserligen åtta månader, men nu är första sjukan här och det med besked. 40 graders feber, harklig hals, igentäppt näsa, kräkningar och non-stop-ström-ur rumpan... "Du MÅSTE ge honom att dricka" säger de gång på gång när jag ringer vårdguiden, men den lille strejkar. Så jag försöker lura honom genom att blanda vätskeersättningen med saft, sjunga favoritvisorna och skvätta in vatten i munnen när han gapar, peta in flaskan när han halvsover - men lönlöst. Jag blir så orolig att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Eller jo, till sjukan om ett par timmar om han fortfarande inte fått i sig mer att dricka då. Eller till BVC first thing in the morning om han i varje fall tar någon mer klunk i dag.

Håll tummarna! Just nu sover han som en utslagen hjälte i sin säng.


Ps. På bilden är han dock i kattens säng.