Sidor

31 december 2007

Bokslut 2007

Sitter på nyårsaftonsmorgonen och summerar som vanligt det gångna året. Förändringarnas år.

Under 2007 har jag kommit närmare mig själv. Blivit lite bättre på att säga ifrån och blivit betydligt bättre på att släppa in folk. Jag har lärt mig mycket om tillit. Om mina egna prioriteringar, hangups och mönster. Och så har jag lärt mig en hel del mer om kärlek. Inte den ljuvliga sorten, utan den verkliga som man ska leva med varje dag. I nöd och lust. Vi har gått igenom nöd.

I år gifte jag mig med den vackraste människan jag mött. Han som får mig att känna mig som jordens viktigaste kvinna genom sina kyssar och sitt tålamod. Han får mig att vilja göra saker jag aldrig ens tänkt på förut. Och han får mig att tro att jag skulle klara av vad som helst.

Under året har vi flyttat till vårt första riktiga gemensamma hem, sålt en lya, lagt golv och målat tak. Jag har bytt jobb, mannen har pluggat stenhårt och så har vi försökt lärt oss bugga. Gick iof åt helvete men ändå. Vi har fått några nya ungar i umgängeskretsen och en ny liten släkting, Noah. Jag har haft en helt egen underbar möhippa och åter igen sett vilka sjukt bra, roliga, kreativa vänner jag har. Och så har jag tyvärr tappat en av dem på vägen, eller nja.. brytit. Jag har varit nära att förlora min mamma.
Och så har jag har klätt vår första gran, spa:at mer än någonsin, gått upp i vikt, varit på bilträffar och fått se Tokyo och Dublin.

Kort så hoppas jag att 2008 blir ett lugnare år än det föregående. Lika kärleksfullt och insiktsfullt.. men lugnare. Om 2007 var "Die Hard" så hoppas jag på ett "Huset på lilla prärien"-år nu.

Tänker inte avlägga några nyårslöften för jag är ändå usel på att hålla sånt. Men jag ska göra mitt bästa för att viga kvalitetstid åt dem jag gillar, se till att ha en riktigt skön bröllopsresa i mars, sluta käka lunch ute varje dag (jag sväller!) och så ska jag.... hemligt projekt....

Gott nytt år nu mina damer och herrar. Jag önskar er ett underbart nytt år fyllt med hångel, nyfikenhet, smaker, resor, tid och snittblommor!
Nu ska jag laga lite mat inför kvällens firande.

Och tack åter igen, för alla era besök, tips, synpunkter, mail och kommentarer! Det gör mig verkligen glad att ni tittar in här då och då, och följer med mig framåt.

28 december 2007

Nu ska det ritas igen!

Tjohoo. Skit i min snoriga näsa och åt fanders med trisessen! Nyss kom mannen hem med pecannötsglass och en skiva med foton från bröllopet vi inte hade sett..OCH ett ritbord! Som jag fått av hans kusin. (Samma kusin som tagit de nya supersnygga bilderna från bröllopet!)

Förkylningen gick liksom tillbaka direkt bara av glädje!

Veckans bredaste leende

När jag packade upp flyttkartonger häromdagen hittade jag en massa mycket underliga anteckningar i en gammal dagbok. En lista med namn på gamla hångel, och så lite stödanteckningar bakom varje som tydligen skulle göra att jag kom ihåg dem bättre när jag blivit stor. Typ:

Mats/aggresiv/halvjapan/mkt liten snopp/snål/ingen humor
Jeppe/medel/rätt snygg/snäll som fan/bra vän/göteborgare
Andy/dj/underbar/semesterflirt/oerfaren men snygg
Jon/kackigt sex/otrogen/knubbig/närsynt/krossat hjärta

Osv. (behöver kanske inte gå in på hur lång listan var...)
Jag skrattade så tårarna rann åt detta! Och blev tvungen att skriva dit ett namn på slutet..

Andres/norrlänning/glasögon/smart/snuskig/rolig/brunt hår/brudgum.

Snörvel
















Varför är det ofta så att när man väl är långledig för en gångs skull så lägger kroppen ner? Redan på julafton gick jag runt och snorade och nu ligger jag här och svär i mitt förkylningsesse. Voi vitto, för i morgon ska vi ju iväg till Nynäshamns havsbad på spa (julklappen min) och på måndag har vi lite folk över för att fira nyår..

27 december 2007

Årets bästa dag

Instämmer helt med min svärmor som alltid hävdat att juldagen är årets bästa dag.
Man vaknar, har hela kylen fylld utav goda rester, häller upp ett glas julmust, gör en köttbullemacka, lägger sig på soffan och slår på tv:n. Mm.. härliga matinéfilmer hela dagen. Och så är det iskallt utomhus, man är ledig från jobbet och har det julfint hemma. Kärlek!

Årets jul

Undrar hur många vuxenpoäng man får när man iförd tomterött förkläde både klär julgran och roddar julmiddag till hela lilla släkten? Öppna spisen premiäreldades och praliner frossades. Tomten kom med trettiotusen julklappar (ett julmoment som alltid får mig att må lite illa) och barnen tindrade med sina stora perfekta ögon.

Så var första julen i eget bo avklarad. God, tindrande, traditionell och varm.

21 december 2007

Jul, jul.. fröjdefull jul..

Nej, inte riktigt. Hemma är det kaos. På jobbet är det kaos. Golv som inte är lagda, kunder som inte blivit uppringda, julklappar som inte är införskaffade och så faktumet att vi inte har några bestick eller stolar till folk på julafton..

Well well. Om två timmar ska jag gå härifrån (kontoret that is) och efter en kort vända till Hemtex för dukköp, så ska jag åka hem till min trötta golvläggare, bjuda honom på Irish coffie och kärlek, tappa upp ett bad, somna.. och så ska jag skratta julstressen i ansiktet.
-Det kommer fler chanser till perfekta jular hör du det!?

Men så på söndag kväll kommer jag ändå slita mitt hår. Varför drar jag alltid saxen på fel sida av presentsnörerna när jag ska krulla dem? Varför blir knäcken som sirap? Och vart faaan är julskivan?

17 december 2007

Julbak

I går julbakade jag med min gamla Bröllopstorgsbekant Kerstin. Jag gjorde en enorm sats med saffrans- bullar (fast inte lussekatter, det är det äckligaste jag vet.. utan mer som kanelbullar fast med saffran i), och Kerstin dekorerade kakor. Blev så söta att Martha Stewart borde höra av sig any day now!

14 december 2007

När det tar slut

Min bästa vän träffade en kille för ett tag sedan som jag var helt övertygad om att hon skulle spendera resten av livet med. En glad prick som alla gillade, allra mest hon. Men så började det knaka sakta, bråken blev fler och kommunikationen sämre och sämre, så igår bestämde de sig för att gå skilda vägar.

#"#&% Nr 1: It breaks my heart när hon är ledsen!
"?^ä£ Nr 2: Trist när någon man gillar försvinner ut bekantskapskretsen.
&?#¤¤ Nr 3: Separationer runt en får en ju att inse hur bräcklig kärlek kan vara.

13 december 2007

Kärlek är

att väckas av en naken man med tänt ljus i handen som sjunger Sankta Lucia.

11 december 2007

Girlpower

Är det bara jag som blir sjukt irriterad när media kör på rubriker som "Tjejernas idol" och "Äntligen brud-final!"?
Inte fan hade man gjort könsvinkeln om det bara var snubbar kvar i finalen.

10 december 2007

Golvet

Jag vet, jag förtjänar att få mina naglar utdragna med tång för att ta så här dåliga bilder.. men men, det ger ett hum i varje fall om hur köksgolvet blev.

Och jo, vi ska ha gardiner också.
Och mörkbetsa bordsbenen.
Och köpa nya stolar.

WBW*

Jovisst, jag avbokade hantverkarna. Och sa till mannen att vi skulle tapetsera och måla när han kom hem istället. Vad jag inte sa.. var att jag i stället var vaken hela nätterna i en veckas tid när han var bortrest och renoverade så att svettet rann. Så när han kom hem i lördags hittade han mig i ett nytapetserat vardagsrum, i en städad nymålad lägenhet. Julpyntad och fylld med lite nya prylar. Har en mkt tacksam man hemma nu vilket givetvis var hela planen. Ska ägna hela julen nu åt att ligga å bli matad med punchpraliner i tv-soffan.

*Candidating for Worlds best wife 07

07 december 2007

Sonne bitte

Jag är ett hängigt vrak vintertid! Varje morgon är en chock för kroppen och jag lyckas liksom aldrig riktigt vakna.
Så nu har jag sneglat lite på en Body Clock. Väckarklockan som simulerar en soluppgång och väcker en i mjuk takt med hjälp av behagligt ljus och fågelkvitter. Någon som vet om den är värd sin slant?

05 december 2007

Gräsänka

Mannen reser mycket med jobbet. I början när vi träffades så tyckte jag det var perfekt. Man får längta efter varandra ordentligt och så har en hel del egentid. Det kunde gå en vecka utan att jag saknade honom då.
Men nu...

Första dagen är underbar. Jag äter skräpmat, går runt i bara fultrosor hemma, läskrapar, ligger och slösurfar i sängen hela natten och tänker att fy fan vad gottigt livet som ensamboende vore!
Dag två börjar det krypa lite i kroppen. Jag tänker att snytpapper på golvet och pizzarester i micron kanske inte är toppen ändå. Och så är det ju inte lika nice att sova själv. Även om man kan sova som jesus på korset med armar och ben.
Dag tre så sms:ar jag honom "Usch vad jag saknar dig" och menar det med varenda cell i hela kroppen.

Bara fyra dagar kvar nu..

Karmstolsjakten

Mio har fått in en karmstol som jag funderar lite på. Den har dessvärre inte träben som önskat, men är rätt fin ändå tycker jag.

Vad tror ni? Till ett träbord i ek typ.
Ser ju nice ut för rumpan.

Kontrollfreak

Jag tackade förresten återbud till handverkarna som skulle komma och tapetsera vårt vardagsrum. Nojjade upp mig fullständigt och tänkte att de skulle slarva och sabba våra fina dyra tapeter, och att vi ändå skulle behöva göra om allt. Så nu åker vi på att göra det själva ändå.

Well well, lika bra det. Annars hade jag väl stått brevid dem hela tiden ändå.. "App app app... nu ser jag allt en liten bubbla där.. gör om, gör rätt."

Polly Christmas Edition

Har läst på ett antal bloggar om julversionen av Pollys, så när jag sprang på påsen i går vid kassan på Vivo passade jag på att testa. I påsen blandas smakerna vanilj, kanel, glögg, marsipan, saffran och knäck.. and I must tell you... jag är verkligen ingen godisråtta Men det HÄR var grejer det!

03 december 2007

Hallå världen

För tillfället är jag en usel vän. Jag varken syns eller hörs utan spenderar i stället varje ledig sekund i renoveringskaoset. När jag inte är i det bokstavligen så sitter jag ändå och tänker på det. På allt jag borde göra och vill få klart. Renoveringspsykos även kallat.

På bilden till höger är det min tappre make som tvättar taket rena från limfärg.