Sidor

28 september 2011

Tjejkväll


Med dagar som denna är kvällskolik och nattvak en baggis att komma över.
Mamma bjöd på sushilunch och tog sedan en långpromenad med Bim medans jag fick en sjuhelvetes massage av en hårdhänt kines i Sjöstaden, ljuvligt för Babybjörnaxlarna!

Hämtade därefter en glad liten dagisgrabb som jag inte hann mer än pussa på en liten stund innan han skulle hem till mormor och morfar för pyamasparty med övernattning. Maken är också borta över natten så vips var det bara jag och Bimsan kvar. What to do med all denna nya frihet? Ingen som trotsar ihjäl mig eller måste i säng senast sju för att inte förvandlas till ett monster morgonen därpå. Ingen som kastar middagen över hela köksgolvet så att en timme efter läggning går åt att städa iordning. Ingen som vill umgås med film och popcorn när kidsen äntligen sover eller som klagar ommiddagsmaten är för fet.

Man drar och fönstershoppar kläder, äter Donken till middag, köper en ny nyans av läppstift som tar en evighet att välja ut, dricker finkaffe och låter varje klunk smaka. Man kvällsgosar med sin härliga bebis utan storebror blir sotis och så går man och tar en fika med en polare på stan när det är mörkt ute. Bara för att det går. Och sedan datar man halva natten tills ögonen går i kors och tänker att imorgon ska vi ta en sovmorgon som ska gå till världshistorien.
Hör du det Bimsalabim, i morgon ska vi slagga till elva.

26 september 2011

Kompiskretsens senaste tillskott...

Bip, Lino och Josefins fina lilla Fredo. 

25 september 2011

Godnatt min skatt




Nu blommar det


Tack Enköpingsgänget för outfiten!

23 september 2011

22 september 2011

Museeumdag


Har haft en heldag med pappa idag. Vi började med mat på Etnografiskas fantastiska Matmecca, tog en vända runt den permanenta utställningen och gick sedan över till Polismuseet. Vilket visade sig vara ett ruggigt bra ställe för att lära sig mer om polisernas arbete idag, tyda en brottsplats, få inblick i olika typer av brott, hur poliser sett ut genom tiderna och massor av annat intressant. Knata dit om du har en dag över.
Eftermiddagen bjöd på tvåmånadersbesiktning av Bim på BVC (utan anmärkning) och inköp av en rejäl dubbelsäng som snart ska ersätta vår lilla pluttsäng som visserligen var ljuvlig för ett nyförälskad skedpar, men nu är otillräcklig för en tvåbarnsfamilj där alla helst ligger och dunar tillsammans.
Summa summarum en fin dag. Fyra getingar.

Morgondagens löpsedel

33-åring dödade grannens hanverkare - hade varit uppe hela natten med kolikbebis. "Så drog de igång och hamrade sju på morgonen, det slog slint" säger tvåbarnsmodern.

21 september 2011

Viva la Mexico

Nu är allt bokat och klart. Vi byter i år ut den svenska decemberslasken och julstressen mot mexikanska stränder och Miami-glassande. Ska bli riktigt riktigt härligt, om än en utmaning med två knattar och 15-timmars flygning också.

Show must go on

Kände mig som hon den där svenska otäcka Hollywoodfrun i veckans avsnitt som tvingade sin dotter att uppträda i någon talangtävling trots att barnet är både influensasjukt och tondövt. Lite smink över den febriga pannan och så off you go. Make mama proud. Förverkliga MIG!

Eller nja. Typ. Det skulle ju vara trist om Rigo inte fick vara med på sin första dagisfotografering idag. Så lite våtservetter för att torka bort det värsta varet från ögoninflammationen och så puff i rumpan. Off you go.. and Smile!

20 september 2011

Kryssning

Mamma och jag passade på att dra iväg med ungarna på Finlandskryssning i förra veckan när dagis hade stängt. Kryssning klingar ju kanske inte så härligt i vuxenöron, men för en tvååring är det himmelriket med lekrum, plocka vad man själv vill käka från buffén, stor poolavdelning, musikuppträdanden och långa korridorer som man kan springa i. Perfekt.
Ovan är jag och mamsen med sura juicedrinks.

Jag och Rigo efter ett långpass i bubbelpoolen.

Och så världens sötaste barnrumpa. Jag är så förälskad i den där persikostora lilla rumpan att jag skulle kunna göra en gipsavgutning och ha på väggen.

Höstfika på Rosedals trädgårdscafe

Fröken Flugsvamp

19 september 2011

Syskonkärlek

På vägen hem idag tippade vår vagn omkull och Bim hamnade under matkassar och vagn. Inte en skråma på ungen tack och lov men det såg lite läskigt ut och Rigo som satt på Andres rygg i vandringsrygga blev hysteriskt ledsen! Otröstlig satt han och skakade på huvudet medan tårarna sprutade och han upprepade  "Bim ramla, Bim ramla..". Lilla älskade pojke. Med världens finaste storebrorshjärta.

Helgsummering

Ett tappert men misslyckat försök till att testa säng med Rigo i släptåg, Grekiska kolgrillen vid Globen, ett kilo fårtickeplockning, Bullens pilsnerkorv i termos vid Flatenskogen, Thaimat, inoljning av balkongtrallen, parklekshäng, äppelinköp och söndagsfika vid Rosendals trädgård, mata änder och så planera och boka en resa till Mexico och Miami i vinter, yehaa!

13 september 2011

Dubbel-yes!

Pussel är livet. Barbapapa är livet. Tack för pusslet farmor.

Tjohoo

Idag öppnade vi alla presenter från igår. Och kolla hur jäkla glad hon blev över tjusiga böcker, fårskinn, tavla, visdomsskylt, smyckesask, guldhalsband, nalle, läderelefant, mössa, blåbärsbuske, speldosa, dagslända, necessär, kläder m.m.
Tusen tack till de av er som läser här!

12 september 2011

Bim Ruby Alexandra

Idag namngavs den lilla. Och jag sitter nu många timmar senare trött i soffan och reflekterar över dagen. Den kan bäst summeras med att jag är så oerhört tacksam för att mina barn växer upp bland just våra familjer och just våra vänner.

08 september 2011

Bimsans öra

Dotra min föddes med ordentligt tillknöglade öron. Det ena slätades ut efter någon dag medans det andra fortfarande ser lattjo ut. Så idag hade vi tid hos en öronläkare för att avgöra örats framtid.
Domen: Nästa höst ska fröken sövas ner och få sig lite plastikkirurgi. "För ett sånt där konstigt öra kommer hon inte vilja ha när hon blir större" sa doktorn, och visst tror jag han har helt rätt i det men ändå.. så saknar jag det där lilla trollörat lite grand redan.

Nybadade kvinns

Det där med att vara så cool som tvåbarnsmamma

Igår slog Rigo pannan i hörnet av vår bokhylla. När jag ser jacket som slagits upp får jag ett adrenalinpåslag från helvetet och är säker på att jag sett ungen för sista gången. Ringer Andres, blir svinförbannad för att han inte svarar, överväger att ringa ambulans, skäller på mamma för att hon inte tar Bim, kyler panna med isbit, försöker stoppa blod, babblar om Barbapapa för att lugna, tar pulsen, kräver ögonkontakt, klär på, rusar till vårdcentralen, anmäler flämtandes mitt ärende i receptionen, bara jag inte kommit försent...
"Vi gör vanligtvis inget med pannor" säger tjejen i receptionen. "Och han ser ju ut att må bra.."
Vänder mig om och ser hur den döende tvååringen flinandes åker rutschkana för fulla muggar i väntrummet. Så ett plåster senare var vi på väg hem igen. Han - stolt över sitt sår. Jag - fasandes över hur tusan jag ska palla två kids och alla skador de lär dra på sig under åren utan att hamna på psyket av oro.

07 september 2011

Shape Up - Uppdatering

Tre veckor - tre kilon.

Mina gamla paltor

Om en liten stund kommer mamma hit med en säck gamla barnkläder hon hittat längst in i källarförådet. Klänningar, snickarbrallor och små tighta täckjackor som jag tultat runt i i slutet av sjuttiotalet. Nu var ju inte jag ngn vidare fashionista som bebis, men jag hoppas ändå säcken ska innehålla några retro-guldkorn som kan funka på Bim.
Kanske någon tjusig klänning, så slipper hon ha den hemmasydda jag sliter mitt hår med att få ihop till hennes namngivningskalas på söndag.

06 september 2011

Föräldramöte

Kan efter kvällens föräldramöte (hej vuxenpoäng) åter konstatera att vi gjorde helt rätt i att byta dagis. Vilken skillnad på uppstyrdhet och information.
Det må vara skitiga golv, lite sisådär med barnsäkrad gård och stora barngrupper.. men vilken världsklass på personalen! Superpedagogiska, engagerade och kärleksfulla. Exakt sådana jag gladeligen lämnar det käraste jag har till.

05 september 2011

Det var inga jättetunga svampkorgar vi packade in i bilen igår efter avslutad dag i skogen.  Men det räckte till en ruggigt god svamprisotto på kvällen i varje fall.

Sommaravslutning i Enköping

Har haft en härlig helg i Enköping med skördefest, musselmiddag, poolplask, grill och massor av lek. 

Bimsan njuter i fasters famn

Finkusinerna

Farbror Erik

På skördemarknaden inne i Enköping

Mitt första och sista dopp 2011

30 grader varmt i poolen som ska i ide efter detta bad

Badkrukan

01 september 2011

Nyfriserad med morfar på kinabuffe

Kärlek och kvällskolik

Hennes varma andedräkt doftar så underbart att jag blir helt tårögd. Vackra dotter min. Jag har just försökt massera bort den värsta magknipen med babyolja i trehundra små cirklar över den fina lilla magen och nu ligger hon tröttgråten på mitt bröst och vilar. Hon gråter med tårar nu. Salta små små tårar.
 Tänk jag har bara haft henne i en månad drygt men redan älskar jag henne så sanslöst mycket att det känns som min bröstkorg inte ska räcka till.