Sidor

29 juni 2008

Ich ♥ Berlin

Hade jag haft med mig sladden till kameran så hade ni sett hur den godaste frukosten jag någonsin ätit såg ut. Och hur gatorna kryllar av streetart. Och hur glad jag blev när jag kunde shoppa loss på en massa iron-on-tygmärken på den gigantiska hippie/second hand/arty farty-marknaden vi var på idag! Men det får bli sen istället.

Nu ska vi käka wienerschnitzel och kolla fotboll. Förhoppningsvis får Berlinarna anledning att festa hela natten och vi med dem.

28 juni 2008

Mina fötter blöder

Min gode vän Angela har lurat i mig att Berlin "kryllar av butiker med pinupkläder".. så jag har gått och gått och gått och gått.

Nichts.

Berlin.. Berlin..

Pride-festivalen pågår för fullt här i Berlin så det är nakna pumpade killkroppar överallt. Jag dämpar mina hormonsvall med Weissbier.

27 juni 2008

Hejdå darlings

Nu åker jag till kärleken i Berlin i några dagar.

26 juni 2008

Skrytmaja

Naku apporterar. Springer glatt och hämtar sin lilla mus när man kastar den och lägger fint tillbaka den i handen på mig.

Och så början han bli riktigt vass på att gå utan koppel. Nere i parken, medans vi ligger i solen. Eller när han följer med till tvättstugan i bottenvåningen av höghuset vi bor i, eller ut för att slänga soporna. Kommer snällt när man ropar på honon och håller sig i närheten av oss.

Däremot har vi fortfarande inte lyckats få honom att sluta dela ut örfilar i fall man stör honom när han solar, eller sluta väcka mig klockan 06.00 varje morgon genom att peta upp min mun och stoppa in hela tassen.

Jag har inte dött

Jag har bara varit ledig...
- Har beställt det finaste cupcake-förkläder ever från Etsy.
- Har tvättat trettio (!) maskiner kläder som legat i flyttlådor tills nu.
- Har varit på lite jobbintervjuer.
- Har fått upp nya garderober i sovrummet.
- Har tonat håret lite ljusare.
- Har varit på Robyns äckelbraiga spelning på Mosebacke.
- Har spelat Guitarr hero - ngt jag är usel på.
- Har köpt nya hight heels. Ett par knallröda, ett par pippigula och ett par svarta.
- Har packat väskan inför Berlintrippen i morgon.

Lipsill

Först visar de Extreme Home Makeover på trean, och nu är det en filmad förlossning från någon sjukhusdokumentär. Waaaaaa!

16 juni 2008

Laughing nine to five

Förra veckan blev jag "arbetsbefriad" som det så vackert heter när jag skriver på ett papper om att jag inte snackar skit om företaget mot att jag får vara hemma med full betalning i ett par månader. Företag som ingen vill snacka skit om behöver inte såna papper såklart.
Så nu är jag hemmafru ett tag. Binder upp solrosor på balkongen, städar, storhandlar och filar på projekten.

På dagens att-göra-lista står det:
- Måla om fönster i sovrummet
- Fixa nytt mobilabonnenmang
- Blondera håret
- Ordna med kattvakt för Berlinresan nästa vecka
- Köp stavmixer till mormor
- Gå på konsert med Robyn på Mosebacke.

Livet har varit sämre.

10 juni 2008

Nyfött rådjur i häcken



Förra veckan fick jag äran att bekanta mig med den här lilla typen. H*n hade fastnat i grannens häck när de rosenknoppskäkandes föräldrarna flytt därifrån då de blivit skrämda av grannen. Slutet blev gott för den lille i varje fall. Googlade fram att vi skulle flytta kidet till en mer avskild plats där föräldrarna ostört kan hämta den. Så nu skuttar h*n nog runt i skogen med familjen igen. Men vi ses väl igen till nästa sommar antar jag. När h*n står och äter friskt ur våra rabatter.

Skolar mig själv

Det är konstigt det här. Hela jobbsituationen. Jag springer på tretusen möten och försöker skola mig själv i så mycket som möjligt för att veta vilket nästa steg som är smartast. Vad ska jag göra med livet liksom. Något som är skitskoj, men också okey ekonomiskt.

Well well, på plugglistan just nu står i varje fall:
- Bok i att driva butik på nätet
- Bok om att välja bolagsform
- Illustrator-kurs

04 juni 2008

Bloggdate

Igår var jag på bloggdate hos pr-byrån Mahir. Drack bubbel och lajjade med nya sköna teknikprylar. Pretty sweet det där tänkte jag, att samla ihop söta bloggare och styra upp en helkväll.
Skriver upp det på listan över saker-jag-ska-göra-i-min-nya-lilla-business. Rosa cava och romantiska goodiebags.

03 juni 2008

Sweet just nu

  • Jag fick tillbaka en massa skattepengar idag
  • Jag drack vin med ett gäng assköna exkollegor igår
  • Jag sade äntligen upp mig nyss
  • Jag är kär
  • Byggjobbarna utanför jobbet har inga tröjor
  • Och så har jag bloggen. Den älskade bloggen. Som förresten kommer dela på sig snart. Mitt vardagsdravvel på ett ställe. Och Allt om bröllop på ett annat.

Löfte till mig själv

Att bli bättre på att följa magkänslan!

Idag har jag gjort en bra sån grej. Sagt upp mig. Sagt tack och hej men det är inte kul att gå hit längre. Och bye bye till trygghet och pengar och visitkort. Men hej hej till möjligheter och frihet och sova gott om nätterna.

Jag känner mig lite sprallig i själen nu. Och varm i magen.