Sidor

25 december 2006

Spetskänsla


















Trycksakerna ovan tipsar Martha Stewart om, och de är sjukt enkla att göra själv om man bara köper en mönstersax. Saxarna ovan är från Fiskars, kostar runt en hundring styck och kan hittas i de flesta scrapbookingbutiker.
En mönstersax är förresten riktigt bra att ha i fall ni ska pynta er egen lokal. Det finns alltid ngn ful skylt eller tråkig pappersduk som kan behöva lite nytt snitt.

Kyrkobesök

Så var julen över för i år och vi ligger och pustar ut trötta och mätta i soffan. I morse var vi på julotta i kyrkan där vi ska gifta oss.. och nu håller vi tummarna stenhårt för att vi INTE ska bli tilldelade den präst som höll i gudstjänsten i morse. I know.. att be om en stand up-komiker är kanske to much men den här prästan var så sjuuukt tråkig. Knepigt det där med vigselförättare över huvudtaget. Kan man be att få byta ut sin ifall man tycker han/hon är trist eller bara inte klickar? "Ursäkta, men vi tycker du verkar lite stiff, kan vi inte få någon av dina kollegor istället?".

18 december 2006

Ännu mer reklam

Vi fick tag på ett bord i tre dagar till förresten. Så nu står stackars mammalediga Hanna där ensam och kränger våra babypryttlar medans jag jobbar. Fast hon är inomhus nu tack och lov. Vi frös halvt ihjäl nu i helgen när vi hade ett utomhusstånd.
Kolla produkterna här.

Vad tror ni?

I går fick vi ett julkort från ett par goda vänner som just fått barn. Förutom "God Jul & Gott nytt år" så fanns det även ett par raders inbjudan till barnets namngivningsfest. I augusti! Med O.s.a-datum redan i maj! Jag blev helt spattig och tänkte direkt att det är såklart att de ska slå till och gifta sig då. Varför annars denna framförhållning? Hoppas hoppas. Jag vill verkligen gå på bröllop!

15 december 2006

14 december 2006

Vitt som i bröllop


Bordsdekoration för vinterbröllopet















Bild: Martha Stewart
På Martha Stewart visar de hur man enkelt gör sina egna snöglober från gamla glasburkar. Hur snyggt vore det inte om man gjorde såna här, fast med bröllopscaketoppers inuti till sitt vinterbröllop? Spara gamla sylt och barnmatsburkar, tvätta, fyll med destillerat vatten, lite glitter.. klistra på den dekoration du vill ha på insidan av locket, klistra igen - skaka- och du har en lovely billig prydnad!
Marthastewart.com tipsar också om att man ska blanda i lite "Glycerin" i vattnet för att få glittret att falla långsammare.

Rååsa

















Foto: Knot for life

11 december 2006

Stiligt svart


Flott blått



Om att blogga

Jag hade en privat blogg förut där jag skrev om allt från hjärtvärk till växtvärk. Det blev knepigt efter ett tag när jag insåg att både svärföräldrar, kollegor och vänner läste bloggen. Inläggen lästes igenom hundra gånger innan de postades - för att jag skulle försäkra mig om att inte säga för mycket, kanske till fel personer, att jag skulle uppfattas fel. Tillsist tappades jag suget helt och lade ner. Det blev svårt att vara privat, och det var ju just privat jag ville vara.
Nu har jag förstått att det är flera jag känner i verkligheten som också hittat hit och direkt tänker jag - å nej, jag ger intrycket av att vara värsta fåniga bridezillan här. Och allt det här kärleksdravvlet - jag är ju rätt cool med sånt annars.. de kommer tro att jag är galen!
Blää.. vad är det med mig? Med att oroa sig för vad folk ska tycka hela tiden? Överst på min önskelista till jul står det "Förmågan att bry mig mindre om hur folk uppfattar mig och vad jag gör".
Tills dess får jag upprepa för mig själv att jag är faktiskt cepekär och det är det största någonsin för mig att vara just det. Nu tänker jag fan blogga om kärlek tills jag kräks! : )

Är det bara jag som känner så här om mitt bloggande?
Är ni helt cool med att alla ni känner läser det ni skriver?

10 december 2006

Öm i fötterna

























Så nu har vi testkört vårt barnklädesprojekt på publik. Smilfink såg dagens ljus på Street under helgen och det kommer som det ser ut tack och lov ligga lite Smilfinksjulklappar under svenska granar i jul. Superkul!

08 december 2006

Freitag

Åh vad det ska bli lovely med helg om några timmar! För min del kommer den att spenderas på en julmarknad där jag ska stå och sälja lite egendesignade babykläder tillsammans med ett par vänner. Ska bli spännande att se om någon vill ha det vi gör, eller om vi bara får himlandes blickar. :)
Hoppas ni får en skön helg, och åter igen - jättetack för alla snälla mail och kommentarer!

Nästa veckas tema - Färgteman.

The Beckhams

















Här är madame Beckham i sin Vera Wang. Tydligen så hade hon efterfrågat en prinsessmodell på sin klänning så skulle dra uppmärksamheten till hennes smala midja (Oh god.. jag sväljer allt jag jag läser i skvallerpressen tydligen) och designer Vera Wang (som skräddarsyr en handfull brudklänningar till kändisar varje år) fick en tungrodd uppgift på sitt bord. Två konsulteringar, åtta sömmerskor, sex provningar och 15 månader senare så var Posh Spice nöjd. Well.. man gifter sig väl bara en gång, antar att fröken har rätt att vara kräsen.

Kevin Costner

Kevin Costner är kanske inte världens mest spännande man.. så jag vet inte ens vad jag ska skriva om honom. Så här såg han ut när han gifte sig med sin designer-fästmö. Inte spännande så att man kissar ner sig precis, men ruggigt snygg bakgrund i varje fall!

Gwen Stephanie




NoDoubts gamla sångerska Gwen Stefani och hennes barndomskärlek Gavin Rossdale körde ett traditionellt kyrkobröllop i London med endast sina närmsta och käraste med sig förra året. Pappa förde fram, slöjan var på, festen var städad.. det enda som var lite rock´n´roll var hennes fina rosadoppade klänning.

Snygg slöja - ful skilsmässa



Historien om skådisarna Denise Richards och Charlie Sheen slutade ju som bekant inge vidare. Charlie tyckte tydligen att kvinnor, vin och sång var mer lockande än familjeliv vilket Denise tillsist äntligen tröttnade på och begärde skilsmässa. Här är de i varje fall i ett av sina livs lite snyggare ögonblick.

Pink



Punkiga Pink och hennes motocrossförare Carey Hart gifte sig i januari i år på Costa Rica.. båda barfota i coola kläder. Tydligen var hennes lilla gäng av tärnor klädda i svarta klänningar med vita breda band i midjan. Snyggt!

06 december 2006

Tomkat



















Okey, det finns väl inte en levande själ som inte sett de här bilderna vid det här laget. Men här är de igen. Lille herr Cruise och hans Katie. Bröllopet som gick i Scientologernas tecken blev tillsist av i Italien (och nu kan skvallerjournalisterna börja spekulera om ngt nytt). Brudparet är helt Armani-brandat.

Aaah.. Christina





Christina Aguilera gifte sig förra året med sin musikproduceradens pojkvän Jordan Bratman på en vingård i Napa Valley. Hennes klänning under vigseln var tydligen designad av Christian Lacroix medans hennes mer silkiga kvällsblåsa var en Kai Milla. He he.. jag låter som någon ur "Djävulen bär Prada" nu, utan att veta ett dyft om coola modedesigners egentligen.

05 december 2006

Catherine Zeta Jones & Michael Douglas





















Ingen svenne-budget på skådisparets bröllop 2001 inte - bara tiaran som Catherine hade kostade tydligen 2 miljoner dollar!

04 december 2006

Avril Lavignes bröllop



















När rockprinsessan gifte sig med sin Deryck Whibley i somras så hade det jordens coolaste upplägg! Vigseln och förmiddagens hölls i en vacker skogsdunge som dekorerats pampigt i vitt. I träden hängde kristallkronor och en stråkorkester spelade såklart.

På kvällen däremot så switschade Avril om från sin traditionella Vera Wang-klänning till en färgad blåsa och hela festen bytte tema till syndigt rött och svart, sammet och rock! Jag såg alla bilder i en skvallertidning i somras, men nu hittar jag inga från efterfesten tyvärr. Well well, visst är hon snygg i varje fall?

Alicia Silverstones bröllop



Sockersöta skådespelerskan Alicia gifte sig vid Lake Tahoe i USA 2004 med sin Christopher Jarecki, och såg då så här bedårande ut.

03 december 2006

Kändisbröllop hela veckan

























Det går segt med mina egna bröllopsplaner just nu, därför jag har kikat runt lite på andras bröllop istället och ojjat mig över snygga vissa är och vilka partaj man kan ställa till med om man har oändligt med pengar. Men det är klart - det finns ju undantag, som fröken Jordan här ovan som får agera teaser för den kommande veckans tema. Kändisbröllop!

Trevlig första advent på er alla förresten! Och stort tack för snälla kommenterar, de värmer som starkglögg mitt i vintern!

01 december 2006

En till boxvariant

Här är en annan variant av pralinbox.
Eller nja, en med ett annat lock i varje fall. Vill du förresten ha ett fönster på asken, så är det lätt fixat. Skär ut en ruta innan du klistrar ihop boxen, och limma fast en bit overheadpapper från insidan. Blir superfint!
Mall hittar du här.

Foto: I nöd och lust