Sidor

25 december 2006

Kyrkobesök

Så var julen över för i år och vi ligger och pustar ut trötta och mätta i soffan. I morse var vi på julotta i kyrkan där vi ska gifta oss.. och nu håller vi tummarna stenhårt för att vi INTE ska bli tilldelade den präst som höll i gudstjänsten i morse. I know.. att be om en stand up-komiker är kanske to much men den här prästan var så sjuuukt tråkig. Knepigt det där med vigselförättare över huvudtaget. Kan man be att få byta ut sin ifall man tycker han/hon är trist eller bara inte klickar? "Ursäkta, men vi tycker du verkar lite stiff, kan vi inte få någon av dina kollegor istället?".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vad kul att läsa din blogg. Jag förlovade mig igår:-) så nu sitter jag och letar upp var enda bröllopssida som finns! Såg att ni ska gifta er i Enskede kyrka. Var hade ni tänkt att ha festen sen? Vi bor också i Enskede.
Mvh
Sofia

Anonym sa...

Hej Sofia, grattis till förlovningen!

Vi har hyrt en liten föreningslokal + dansbana vid Sköndal ungefär så där tänkte vi ha middag och fest.
Har du varit i Enskede kyrka? Jättesöt kyrka tycker jag.

Anonym sa...

Tack!:-)
Vi var i Enskede kyrka på dop i somras. Jättesöt, men varm på sommaren eftersom det är en träkyrka! Skulle tycka det var mysigt att gifta sig i enskede, men det var ju just det med lokal som jag tycker är lite svårt..Vi har ett tag på oss att leta. Ska inte gifta oss förens i augusti-08. Jag kommer följa din blogg och få lite inspiration:-) Lycka till!

Anonym sa...

Varför inte gå på några gudstjänster i er vigselkyrka när ni ser att det är olika präster och sedan önskar ni vilken ni vill ha? Det är helt jättevanligt att brudpar avviker från de "trista" prästerna när de skall gifta sig. speceillt om de inte går i kyrkan så ofta i vanliga fall. Sedan kan man även låna in en präst som man vet att man gillar. Fast denne/denna inte hör till församlingens stab. Men då måste man ta det privat med prästen och endast boka kyrka med församlingen. Men detta vet du säkert redan.
Fram för mer hurtiga och glada vigselförrättare!