Sidor

29 mars 2012

Tjohoo!

Donnans njurar såg finemang ut!

Tappertösen

Världens mest långdragna förkylning, slemhosta från helvetet, misstankarna om eventuell njurnedsättning och nu svårbestämda bakterier i kisset gör att det blivit många och långa turer till doktorn senaste veckorna. :(
Nu är vi på förhoppningsvis sista träffen på ett tag för att göra ett ultraljud på njurarna. Här är en bild på den lilla snygga patienten.

Treårsfunderingar

Rigo kommer in till oss mitt i natten.
- Mamma, du har ingen snopp.
- Nej, jag är ju en flicka. Jag har snippa.
- Men, hur kan du kissa då?

Sonens bokhylla

Finn ett fel.

Lattemorsatips

Åhlens Citys amningsrum vid barnklädesavdelningen. Perfekt för små parvlar som vill sträcka på benen och gnaga på lite leksaker efter en dag i vagn. Fint fixat och rätt tänkt Åhlens som lätt får min shoppingpeng istället för köpcentrum eller varuhus som missat frierigrejen mot oss småbarnsföräldrar.

Tingest jag åtrår

När jag blir ett år äldre snart så önskar jag mig:
1. En kolonistuga.
2. Några ostron och ett glas bubbel med min make i Ryssland.
3. Barnvakt till Bim någon dag så att jag och Andres kan gå och se nya Mupparna på bio med Rigo.
4. Ovan bok. Vilket geni han är den där Stenmark! Skrattade högt häromdagen när jag bläddrade i den i bokhandeln.

Lilla Skalman

Halv tre på pricken är det sovdax. Men det missade mamman igår och här är resultatet mitt mellan två tuggor sjömansbiff.

Tre generationers grön vårjacka

28 mars 2012

35 kvm dröm

När dagarna är gråa, tvättberget oöverstigligt och barnen skriker i kör här hemma så tar jag gärna en tripp till dagdrömmarnas värld. Fantiserar varken om varma stränder eller slottsweekends i bergen, utan om en anspråkslös liten plätt jord att odla smultron och krusbär på samt en stuga på 30 kvm att klämma in mig, katterna och min lilla viljestarka familj i.
Ett sovloft till barnen, en altan där jag och Andres kan sitta och fika ljumna sommarkvällar och så en öppen spis som kan förlänga sommaren till långt in på hösten.
I morgon ska jag ringa till tanten som håller i kolonistugeområdets kö IGEN och påminna henne om hur jäkla gärna vi vill få köpa en egen sån där liten pluttstuga att överösa med växter, kärlek och trasmattor.

22 mars 2012

Gnäll

Står och försöker fokusera på min andning på tunnelbanan. In genom näsan, ut genom munnen - långsamt. Måste få ner pulsen och torka tårkanalerna inför min kiropraktortid om tio minuter. Man vill ju liksom inte vara hon med så slappa rumpmuskler att ryggen spårat ur OCH den hysteriska gråtiga. Förra besökets dom om den förslappade röven räcker gott och väl.

Helvetesnatt nummer-minns-inte-ens med förkyld Lilltjej, tråkig stämning hemma med övertrötta kittsliga föräldrar, en spark på smalbenet från sonen vid dagislämning.. Det räckte för att jag skulle börja lipa över take-away-kaffekoppen.

Men NU, lite rumpmassage på Östermalm. Det vore ju själva fan om det inte kan vända på humöret.

21 mars 2012

Inte rätta virket

När jag längtat som en galning efter att få hämta Rigo på dagis möttes jag idag av ett "neeeeej! DUMMA mamma. Du får inte vara med! Jag vill inte vara med dig! Usch." Väl hemma fortsätter solstrålen med att kasta filmmjölk på golvet, bita mig i låret, skrika att lillasyster är dum, vägra ha på sig kläder, alla är dumma, kissa demonstrativt på golvet, spotta sig själv i håret och sin mor i ansiktet.

Fy fan.
Vissa dagar vill jag bara säga upp mig.
Jag blir ju uppriktigt skitledsen av det här trotsbeteendet och när han väl kommer till sans och ber om ursäkt och vill kramas så är jag fortfarande låg som tusan och vill bara dra täcket över mig. Man kan såklart inte vara långsint när det gäller så här små ungar, men jag är det. Trots att jag förstår att den här fasen (låt oss för guds skull hoppas att det är en fas) är hundra gånger så jobbig för honom att gå igenom än för mig. Blä.

19 mars 2012

Pepparkornsögon

Jag minns hur jag önskade att vi vore bästa vänner. Hur hennes gitarrspel och sorgsna pepparkornsögon gick rakt in i mig. Sökandet, vacklandet och kaoset som hon bar på ändå sedan vi var små flickor. Och hur alla redan då visste hur hon hade det hemma. En del kunde man förstå utifrån det vi såg, en del var bara gissningar.. och resten berättade hon om i brev hon skrev till mig om nätterna som lämnade under tystnad när vi sågs. "Öppna det inte när jag är med" sa hon. Så jag läste om hennes fjortonåriga helvete på blommigt brevpapper när jag var ensam och hon för långt borta för att kunna att krama om. När vi sågs pratade vi aldrig de där breven utan vigde tiden åt att borsta varandras hår, prata om framtiden och skriva fnissiga listor över vilka pojkar vi kände som var sötast.

Så träffar jag henne utanför Systembolaget i regnrusket idag där hon lagt många av sina levnadstimmar nu. Ser hennes fina bruna blick som flackar när hon berättar om knarkets absoluta botten och om resorna in och ut på avgiftningshem. Hon är femton år äldre än när vi umgicks sist, men ser mycket äldre ut än så. Jag förvånar mig själv med att nästan skämmas när jag berättar om hur livet blev för mig. I något käckt desperat försök att visa att jag förstår ett skit av hennes liv berättar jag om närstående missbrukare som det gått bra för i slutändan men vill egentligen bara gråta över att hon inte är en av dem.

Fina lilla starka svaga. Som blåser ballonger och sjunger ja må hon leva för fulla muggar på filmen från mitt tioårskalas. Små varma pepparkornsögon som redan då sett mycket mer än någon vuxen människa borde se under en livstid. Jag är så oerhört sorgsen över att det blev så här och kan inte låta bli att undra var alla vuxna var då.
Och att vi aldrig pratade ut om de där breven.

17 mars 2012

Redo

Rigo kom ihåg vad vi hade sagt innan läggdax igår, att han skulle åka till badhuset med sin lilla kompis Lino idag. Så direkt efter uppstigning åkte badgrejerna på. - Nu åker vi!

15 mars 2012

"Det var jättejoligt!"

Idag har Rigo gjort teaterdebut med dagis. Åtta personer under en meter och tre pedagoger åkte både tvärbana och färja över till Leksaksmuseet där de såg föreställningen Bu och Bä. Ett riktigt spännande äventyr såklart och han har bubblat av teaterglädje hela kvällen. Hejja förskolan som styr upp såna här bra grejer för ungarna att gå på!

14 mars 2012

Sköna Skrapan

Idag har vi hängt i Skrapan på förmiddagen min lilla nyponknopp och jag. Druckit latte, kollat in remake-kläder, käkat lunch med en kompis, tagit en tupplur, käkat majskrokar och stickat lite. Allt ackompanjerat av fågelkvitter och vårsol. Fint!

Dejt på Sickas ÖF

Nu är Bimsan så stor att cafehäng med morsan inte räcker som stimulans längre. Nej öppna förskolan ska det vara. Småfolk, leksaker och sångstund, det är grejer det!

Nähe

- Du kan väl se lite glad ut?
- Nä.
- Nu när du fått glass..
- Jag vill se lessen ut. Fota nu!

Vi målar hennes tår mamma, JA!

11 mars 2012

Söndagsoutfit

Lite piffad med hairdo och allt inför premiärbesöket i farmors nya hus.

Vilken afton

Ett fantastiskt uppvaknande, följt av ett sånt där fjäder-som-blir-till-en-fettohöna-bråk, sansar oss, stuvar in unge i bilen, åker till mina föräldrar och äter grym högrev och myser med sonen som varit utlånad i ett par dagar, sedan skön middag och förutsägbar mello hemma hos moster och så på vägen hem hamna mitt i något ryskt misshandel- och kidnappningsdrama på motorvägen. Ja jävlar. Nu - försöka sova med kroppen fortfarande full av adrenalin.

09 mars 2012

Sommerzeit in Schweden

En av sommarveckorna är nu inbokad med fina Kaståsarna i lantlig stuga på Öland. Och så ett par Kalmar-dagar i anslutning till det för att få mysa med Frelinarnas nyfödda dotter. Wohoo!

Sverigesommar it is. Lite kollo, lite Enköping, lite Strängnäs, kanske lite Astrid Lindgrens värld och så lite Årsta tänker jag..

Bim 8 månader

Snart blir min lilla muffin åtta månader. Hon som tindrar med ögonen så fort hennes bror kommer in i samma rum som hon. Om jag så mycket som råkar hosta för högt när hon är i närheten så börjar hon gråta, men Rigo kan brottas, skrika och sjunga i falsett hur mycket som helst och hon bara kluckar av glädje. Hon har en rastlös själ som avskyr att ligga själv i babygymmet eller i babysittern. Att däremot hänga uppochner, köra flyglekar eller få studsa i en vuxen famn, det är grejer det. Matvanorna har tagit ett rejält steg tillbaka nu när hon varit sjuk så mycket, så nu är det nästan bara välling och ersättning som tas emot. Förutom majskrokar då, de funkar alltid. Nu kan hon sitta själv om än mycket svajigt. Det känns som krypet är långt borta iom att hon blir arg som ett bi bara man lägger henne på mage. 74/80 drar skönheten i kläder.

08 mars 2012

Barnvagnsmarsch mot mödradödlighet

Varje dag dör tusen kvinnor bara för att de är gravida, och inte får tillgång till nödvändig mödravård eller legala aborter. För att uppmärksamma detta faktum och ställa krav på öronmärkta biståndspengar för att bekämpa detta ordnades det en barnvagnsmarsch idag på internationella kvinnodagen i Stockholm. 600 barnvagnsrullare blev vi totalt som knallade med knallgula vagnskydd från Norrmalmstorg till Mynttorget där de politiska kraven överlämnades till Carl Bildt. Mkt bra iniativ av RFSU för tredje året i rad!

Bilden: Bimsan och Fredo. Som tack och lov haft toppenmöjligheter och kvalle på mödravården.

04 mars 2012

Hågelbyparken

Med Frank och Anita.

Rocket Room

Våra villigaste barnvakter är åter i Sverige så igår passade vi på att gå på partaj. Tre grymma spelningar på Debaser blev det och idag går jag fortfarande och nynnar på favoritdängorna.

02 mars 2012

Och MATEN

Och så för Guds skull - maten! Tapasen, kryddkorvarna, sangrian, Manchegon, creme bruleen, paellan, anjovisen...
Det vätskas i munnen på mig bara jag skriver det här inlägget.

Barcelona

Är åter hemma efter några ljuvliga dagar som bjöd på världens största mobilmässa, en massa nytt tekniksug, fantastiska vyer, fint sällskap och spännande utflykter. Vilken stad! Det där gamla, sirliga, mystiska i kombination med modernismen, street arten och hippilirarna.. Rakt in i hjärtat på mig. Så på återseende vackra Barcelona.