Sidor

27 maj 2011

Pussar

Jag är på konferensweekend i en sagolik slottsmiljö med härliga kollegor och god mat. Sängen på mitt singelrum är stor, nybäddad och fluffig. Detta borde vara paradiset. Om det inte vore för avsaknaden av små små pussar från en liten man som fortfarande inte har lärt sig det där med att stänga munnen och pluta med läpparna när man pussas.
Hur kan man sakna en unge så här mycket redan efter en natt?

24 maj 2011

Höjden av lycka


En ruggigt koncentrerad unge som tog ett kort varv på motorcykeln mellan morfar och mormor. Salig i evigheter efteråt.

Sådant jag längtar efter väldigt mycket

- Att se dottern min
- Att åka och fiska ensam en hel kväll med Andres
- Att få hänga med min Therese som kommer till Sthlm på söndag
- Att ha högklackade skor
- Tills Rigo kan gå på barnbio
- Att vara ledig från jobbet
- Att läsa serietidningar på en filt i solen
- Vår beställda markis
- Brunchen på Berns
- Sockerkanderad mögelost med varma hjortron
- Att plocka svamp med mamma
- A-bombers
- Ha snygga frisyrer och dricka öl på Bröderna Olssons
- Att ligga vid Nytorpsbadet med badglada Rigolito i sommar
- Pappas sextioårsdag
- Surströmming
- Smultron
- Att se hur Naku reagerar när vi/han får en kattunge
- Att kunna sova på mage

Föräldragruppen växer

Min älskade gamla mammagrupp växer så det knakar. I antal barn dvs. En har redan fått sin tvåa, och nu är alltså fyra av oss andra hack i häl. Varav den ena ska få sin lilla i morgon vid lunchtid. Ser så oerhört mycket fram mot att se vem det är Vincent ska bli storebror åt, all lycka till Marie och Ola i morgon, kommer tänka på er nonstop!

Tillväxtultraljud

Söndergooglad och supernojjig infann jag mig alltså på Mamma Mia idag för att kolla hur bebisen mådde och hur fostervattensmängden låg till.
Barnmorskan konstaterade:
1. Bebisen ligger 16% över någon medelkurva. Upp till 21% är helt normalt tydligen.
2. Bebisen låg och flashade snippan mycket tydligt, så min känsla av att de måste ha sett fel sist visade sig vara galen.
3. Fostervattensmängden är helt normal.
4. Jag är helt enkelt en sån som får jättemage.
5. Ungens nacke visade små fina hårlockar.
6. Den drack och kissade precis som den skulle.

Vilken lättnad! Nu vill jag fira med skumpa och rocknroll. Får bli utvecklingssamtal på dagis och grillad lax istället, men det duger finfint denna härliga tisdag!

19 maj 2011

Fan på väggen

Det är ett så idiotiskt drag jag har, att höra tiotusen positiva saker men ändå lyckas höra det enda lilla eventuellt negativa högre än allt det andra.

Igår var jag hos barnmorskan. Den jag brukar gå till var sjuk, så jag träffade hennes stand in. Efter att han konstaterat fina värden och bra hjärtljud sa hon.
- Du har ett magmått som går över kurvan.
- Jo, jag vet.. ser det när jag kollar mig i spegeln. Sa jag för att visa vilken avspänd inställning jag ändå har till min stora mage.
- Du får inte bli rädd för att den går över kurvan. Men vi bör göra ett tillväxtultraljud.
- Okey..? För att kolla om bebisen är för stor?
- Njae, snarare för att kolla om du har väldigt mycket fostervatten.
- Det har jag säkert. Det stod det i min förra förlossningsjournal att jag hade.
- Hmm. Hon antecknar i datorn.
- Är det farligt att ha för mycket fostervatten?
- Nej, inte alls. Men vi gör en så kallad observation.
Varför det om det inte är farligt tänker jag...
- Det finns en liten risk när det är så att bebisen inte sväljer och kissar som hon ska. Men det är ingen fara.
- Okey...
- Men du känner henne sparka dagligen och så där?
- Eh, ja.
- Bra. Och om hon börjar röra sig mindre så kontakter du sjukhuset direkt.
Vaddå om hon sparkar eller inte? Varför skulle hon inte det, om ingenting tyder på att någonting är fel?

På tisdag har jag tillväxtultraljud.
Och jag svor dyrt och heligt att jag inte skulle Googla på vad för mycket fostervatten kan vara symptom på. Men så gjorde jag det ändå. :(

18 maj 2011

Alexander von Lukas



Jag är värsta turknutten just nu! Brukar aldrig någonsin delta i några tävlingar för jag tror ändå att chansen är så minimal att vinna. Men så tävlade jag om en familjedag på Siggesta Gård vid valborg - och vann! Och tävlade i en Rockafellatävling på Facebook häromdagen - och vann! Och så vann Andres också!
Så nu har vi ett stycke baddräkt och ett par ljuvliga badbrallor på väg hem till oss med posten. Jippi.

17 maj 2011

Släkten växer

Min kusin fick sitt andra barn igår. En hårig liten dotter som kom på tjugo minuter. TJUGO minuter, sug på den!

15 maj 2011

Balkongfix


På bilderna ovan från förr förra året ser iof balkongen inte så jävlig ut, men körsbärsträdet har vissnat och hela balkongen står inför ett facelift lagom till vad jag hoppas blir en lååång varm sommar med många frukostar och amningspass där ute.
I veckan beställde vi därför en rejäl markis som levereras om tre veckor och är ett måste för att kunna vistas på balkongen utan att få värmeslag soliga dagar. Och idag var vi på Växthuset i Skarpnäck för att införskaffa en svart vinbärsbuske till en av storkrukorna, en rejäl grön buske (Ivory Halo) till den andra och så ett gäng örter som ska mixas med smultronplantorna i de mindre krukorna. Lite nya soffkuddar på det i ngt blommigt tyg från Stoff och Stil och sommaroasen är komplett tänker jag.

Har nått det där stadiet



- När sjuttiotalsmuffen är ett oundvikligt (och osynligt) faktum
- När maken får ta hand om pedikyren


Det som inte får tänkas högt

Tänk om det jinxar. Tänk om vi faller på målsnöret och om hon aldrig ser dagens ljus. Den typen av tankar jobbar jag stenhårt med att slå ifrån mig varje dag. Jag köper bärsjalar, tittar på bebiskläder och pratar med Rigo om lillasyster för att hålla de mörka molnen borta.
Nio veckor kvar. Exakt 61 dagar. Det är det enda jag försöker fokusera på. En dag i taget.

Sjalmamma

Det kliar lite i mig när jag tänker på bärsjal, men nu har jag hittat en bra variant som inte kräver en massa knopkunskaper eller tio meter typ. Tri-cotti. Fyndade en mörkbrun en från Blocket idag.

Och då hade vi allt då till den nya bebisen. Vagn. Check. Bärsjal. Check. Storebrors alla gamla kläder att ärva. Check. Napp. Check (Tack Mum som skickar hem newbornnappar om man gillar deras Facebookpage).

14 maj 2011

Han kommer bli så jäkla glad när han vaknar

Efter det att Rigo tuppat av för sin eftermiddagsnap så bestämde vi att hans faster med kids skulle komma hit på grillmiddag lite spontant. De bor en bra bit bort, så det blir inte så himla spontant alltid med dem annars. Men nu är de i bilen på väg hit, grillen ska tändas på taket, kycklingfilén är marinerad, chevrésåsen ihopsvängd, kulpotatisen i ugnen, sparrisen baconlindad och halloncheescaken på kylning.. Wake pejky lilla Rigolito...

Syskonvagn införskaffad



Svart Phil & Ted till från Blocket. Enda syskonvagnen som går in i vår hiss.

09 maj 2011

Nerdigt men underbart



Idag kom dessa i brevlådan. Tänk er om sisådär ett halvår.. Rigo och lillasyster. Som två svenska semestercampare i likadana kläder. Can´t wait.

Stans bästa sushi


Bor du i huvudstaden och ännu inte har besökt sushirestaurangen Tezukuri i Hammarby sjöstad så ta dig dit illa kvickt. Så gott att jag drömmer om deras mat om nätterna.

Idag en bentulåda till lunch tillsammans med höggravida Marie.

08 maj 2011

Spikat datum

2011-07-15. En fredag. En kräfta.

Kompisar



Bild från Årsta Mercado 2011 igår.
Två små herrar hand i hand. Så tultar de runt rätt ofta nu. Love ropar - Rigo älskling, efter sin kompis, och Rigo plockar varenda tussilago han ser "till Ove".

Fantastisk dag

Idag har vi loppisfyndad som aldrig förr. Stureby skola hade loppis och nästan alla som stod där och sålde var föräldrar till barn som växt ur både de kläder, leksaker, böcker och prylar som är i den åldern som vi är mitt uppe i. Det fina var att alla som var där för att shoppa, också var föräldrar med ungar i låg och mellanstadieålder. Så vi var liksom ensamma om att behöva 0-3 årsprylar och kunde därför go loss bland små små ljuvliga klänningar, märkeströjor, bra extrakläder till dagis, spjälsängsskydd, gravid- och amningskläder osv osv.

Tre kassar kläder, ett hundratal serietidningar till sommarens lata dagar (Bamse till Rigo, Agentx9 till Andres, Fantomen till mig) och ett gäng barnböcker och leksaker senare picknickade vi i solgasset (välkommen högsommarvärme, jag älskar dig!), cruisade med sommarbilen genom stan och lekparkade på Söder i några timmar.
Min kropp är nu så trött att den knappt kan röra på sig, mannen har stuckit ut för att jogga och den lille har däckat lycklig i sin säng. Det är dagar som denna som gör livet precis så härligt och fantastiskt som det är!

Bokglädje

Idag fyndade vi boken "Ingen tar skit i de lättkränktas land" för en krona på loppisen i Stureby. Jag tycker att författaren och överläkaren David Eberhards förra bok "Sverige - Trygghetnarkomanernas land" var så oerhört tänkvärt och speciell så jag ser verkligen fram mot att plöja igenom den här också.

04 maj 2011

Dagisbyte

Nu är det klart att vi byter dagis från och med månadsskiftet maj-juni redan, och genast får jag en liten tår i ögat. Lilla hjärtat som måste säga hejdå till sina små kompisar och komma in i nästa flock ungar. Inget mer hänga med Love på dagarna. Inget mer hänga upp sin lilla regnjacka på just den där kroken i den där hallen.

Beviljad

Idag var jag och träffade samma kurator på SöS jag träffade för två år sedan för att få önskan om planerat snitt beviljat. Den här gången gick det hur smidigt som helst så om några veckor ska vi få hem besked om vilket datum jag ska förlösas. Spännande.

03 maj 2011

Det kom ett Hello Kitty-kort

På andra sidan alla berg till väster om oss så bor den genomhärliga Sara. Alltid lika omtänksam och överraskande. Stort tack kompis för att du gjorde min dag! Det är fint att veta att du finns.

02 maj 2011

Napprekord

Ryggan

Älska Blocket

Säljet går på högvarv här hemma. Nio stolar är bortkrängda, en startplats i Sthlm maratan och snart förhoppningsvis en gastub.. småkulorna rullar in och min Feng Shui-törstande själ får näring i form av rensning. Varde vår.

Lipmåndag

Och här sitter jag och lipar och tittar på "En unge i minuten" som vanligt på måndagar. Jesus vad jag längtar efter att få träffa den lilla som sparkar vilt därinne nu.

01 maj 2011

Första ridturen

I lördags var vi på Siggeste gård och avnjöt en familjedag som vi hade vunnit genom en tävling i tidningen Barn i Stan. Sagopromenad i skogen, sandlådelek, hamburgergrillning, glass, djurklappande och bäst av allt - ponnyridning. Rigo måste ha varit den minsta ryttaren de sett, men gud vad han kämpade. I början av ridturen var det en mycket koncentrerad, sammanbiten liten herre som satt rak i ryggen och ville rida helt själv. När han kom i mål efter fem minuter var det mer som en trött säck potatis som hängde sig fast i sadeln.

Vänskap


Sommarbilen är ute

Och Rigo är överlycklig. Den brummar som ingen modern bil kan brumma.

Ljuvliga små russin