Sidor

28 april 2011

Vecka 29 - så mår vi

Text från vårdguiden:
"Nu börjar det verkligen likna en riktig bebis. Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan. Vikt 1 400 gram."

Så mår vi:
Den lilla sparkar som en galning så hon verkar må fint. Med mig är det lite värre. Idag har jag fått kryckor pga foglossningen och andnöden har gjort sin entré. Men när jag går igenom Rigos gamla bebiskläder som nu ska ärvas så känns det som en ynka uppoffring för vad vi ska få lyckan att vara med om en gång till i sommar. TVÅ barn! VI! Som knappt ens kunde få ett. Det är fan otroligt.

Bzzz


Shoppade lite sommarprylar från Babyshop.se till Rigolito idag. Den här söta getingen längtar jag mest efter att få se live.. är den inte helkul? Men tror även att jackan och badbrallorna kommer bli finfina på honom.

26 april 2011

Rigo och bebisen på vårpromenad



Det är mycket bebislekar hemma nu. Bebisen ledsen. Bebisen åka vagn. Bebisen ha mössa. Dessa hejas givetvis på duktig av mig och Andres som tänker att de kanske förbereder den lille på vad som till sommaren komma skall. Vi har nog en bit kvar tror jag, för rätt vad det är byts den kärleksfulla lilla caretakern ut mot en som gör nacksving på dockan och kör över den med vagnen istället.

Att vara så här tjock och handikappad innebär

Bland annat att vilja ha dom här...


Men att istället bli tvungen att beställa dom här...

Dagisfrustration

För varje dag som går så blir jag bara mer och mer nöjd med beslutet om att byta dagis. Det är flera föräldrar som gör det nu från vår nuvarande avdelning, vilket inte förvånar mig det minsta. Idag vid hämtning så sa de större barnen att Rigo hette Love när Andres hämtade honom, plus att personalen som var där (vikarier i vanlig ordning) hade satt på Rigo Loves kläder, och tvärtom. De vet alltså inte vem som är vem. Känns ju tryggt, särskilt med tanke på att Love behöver sin medicin på dagis.. och de inte ens har koll på vilken unge som är vilken.
Lallare. Varje eftermiddag sitter det ett gäng kärrigar och dricker kaffe i solen som inte har någon som helst koll. "Välkommen lilla tjejen" sa de glatt häromdagen när jag lämnade Rigo.

Påskgrillning hos kusinerna i Enköping

Blomplockning i sommarvärmen.

Testa syskonvagnsgrejen. Börjar bli dax att införskaffa en själva.

Moffa i sig påskgodis som om det inte fanns någon morgondag.

Hoppa studsmatta tills man blir vimmelkantig.

22 april 2011

Påskägg

Det öppnades två påskägg här på morgonkvisten. Det ena innehåll såpbubblor och pengar från farmor, det andra en plåtbil och tre godisar från oss.
Godiset vann helt klart.
Därefter kom såpbubblorna som premiärblåsten på balkongen. Wow, wow, WOW... ropade den lille imponerat.
Bilen kom på tredje plats och var väl intressant i tio minuter.
Sist kom pengen. Den överräcktes direkt till mig. "mamma da den". Antar att han kommer uppskatta den mer när vi går till leksaksbutiken på Årsta torg i nästa vecka och han får shoppa ngt kul för sedeln. Typ en jättepåse godis. :)


Kattungarna

I kväll har vi hälsat på kattungarna. Så små så små, och så söta. Det är en liten svart hane, en svartvitfläckig hona, en grå hona och två vita hanar. Alla stödmatas med flaska iom att de är lite små i växten, så både jag och Andres fick ge dem mjölkersättning med nappflaska och smalt såklart som smör i solsken.
Räknade ut att kattungen och människoungen levereras samma vecka, vilket kan bli hur fint eller kaosigt som helst.

Good bless solen!

Vilket fantastiskt väder det är. Hela min själ kvittrar av vårlycka!

19 april 2011

Finfina dag

Idag blev jag 33 vilket firats på ett alldeles enastående sätt. God lång frukost med de vackra männen, lunch på Kulturhuset, strosa runt på stan, strunta i att jobba, klippa mig, bli överraskad med present och bakelser från härliga kompisar i vårsolen och så middag hos mina föräldrar på kvällen som ansträngt sig till max med favoritmat och klappar. Är rätt mör av lång dag för ond rygg, kärlek till max och sjukt mycket mat nu och kommer sova som en gris om exakt fem minuter.

18 april 2011

Igår kom kattungarna!

Tidigt igår morse kom första kattungen och efter en långdragen och jobbig förlossning kom tillsist den femte framåt kvällen. En svart, två vita, en spräcklig och en blå blev det i Tella och Diesels sista kull, varav en liten parvel ska flytta hem till oss i sommar. Längtar till vi ska få träffa dem i påsk!

Min påskpojke

Riktig post

Få saker värmer ju som riktig post i dessa digitala dagar. Tusen tack Therese!

Nytt dagis

Förra veckan besökte vi nya dagiset och bestämde oss ganska direkt för att tacka ja till platsen i augusti. Bra feeling med stoor utegård där små och stora kids springer ihop, massor med lek- och pysselrum, personal som varit där i en evighet, flera manliga förskolelärare, daglig nedskriven info om barnens mat, sov och lek osv. Och så faktumet att vi ser dagiset hemifrån. Blir finfint!

Skärgårdsbrunch med bästa killen

Igår överraskade maken mig med en tidig födelsedagspresent - en skärgårdstur i några timmar med fina Ms Stockholm, en flarra favoritbubbel ombord och en fantastisk svensk brunchbuffé i vackraste vårvädret bara vi två. Fina människa. Han vet då vad som gör mig glad.



Rigos tre första sms

Det finaste med våren

Är ju ändå att kunna hänga med mormor och morfar vid kolonistugan



- Rigo, var är bebisen vi ska få? - Hääär!

08 april 2011

Proffset



Jag har gift mig klokt tänker jag när maken kommer hem på fredagslunchen för att överaska med kebab och rosor.

Dagisdilemma

Vi har blivit erbjudna plats efter sommaren på ett dagis som ligger närmre oss, vilket vore guld värt. Varje dag jag sätter mig på bussen (åt fel håll) för att hämta eller lämna Rigo muttrar jag över tiden jag förlorar. Men nu trivs han ju på sin avdelningen så det känns väldigt kluvet att fatta ett beslut om att byta eller inte. Hur som så ska vi till det nya dagiset på onsdag i ett par timmar så vi kan checka in personalen, kidsen och lokalerna innan vi bestämmer oss.

Rigos nuvarande dagis.

Plus
Hans favoritkompis Love går där
Fina genomtänkta lokaler
Härlig utegård
En manlig dagisfröken
Personalen tar till sig av förbättringsförslag

Minus
Hög personalomsättning
De har hittills varit dåliga på att ge information
Sugig extrapersonal
Ligger off för min del

Drama här på morgonen


I morse när Andres och Rigo skulle iväg till läkarn för återkontroll av den lilles öron så fastnade de i hissen mellan två våningar. Jag fick ett sms - "Sitter fast i hissen" och när jag sprang ner till våning två var det denna syn som mötte mig. En liten man i nöd. Så söt att jag blev helt fnissig. En kvart senare kom hissreparatören och räddade livet på dem, tack och lov.

06 april 2011

Skatteåterbäring = stolar

Nu ska vi åka och hämta matrumsstolarna från Mio. Har varit på jakt efter karmstolar med mjuk sits i en evighet, och även om svart egentligen är fel färg så kör vi nu på dessa för att få sitta bekvämt äntligen.

Och på lördag kommer de gamla bedårande pinnstolarna i teak jag budade hem från Blocket häromdagen, som vi ska ha i köket. Kommer bli urtjusigt!

01 april 2011

Det rör sig i alla magar nu

Förutom att det sparkas hejvilt i min mage, så har det börjat hända grejer i Nakus syrra Tellas mage nu meddelar hennes matte Marie-Louise. Det spänner och rör sig därinne så om en till två veckor blir det kattungar varav en ska flytta hem till oss tids nog. Tjohoo!

Firar med att lägga upp en bild av Naku när han var relativt nyinflyttad.