Sidor

25 juli 2008

Att bila med katt

- Hur fan ska det gå att bila 130 mil non-stop med katten?

Hur bra som helst skulle vi senare få veta. Efter två timmar klättrade jag på väggarna och hade rastlöshetskramp i hela kroppen. Men naku han låg hoprullad i mitt knä och sov i 13 timmar utan att blinka.

Jag säger ju det. Det är en A-katt.

(Vänta ni bara tills jag har barn. Ni kan inte ens föreställa er hur mycket jag kommer skryta då! Mohaha. )

Hjärtevän

Vissa dagar svämmar mitt hjärta över av kärlek till min äldsta, minsta mest förtroliga vän. Som idag när hon skickat ett rakt-in-i-själen-mail och jag sitter och lipar vid köksbordet.

Tänk vilken enorm tur jag har som fick lära känna den där lilla bitska kedjerökande kvinnan för snart 25 år sedan. (Dock inte kedjerökandes redan då tack och lov).
Att ha någon som vet allt om en - varenda skämmig liten detalj, någon som är fullständigt ärlig i sitt ris och ros och som alltid finns där - det är tveklöst det finaste någon kan ha. Jag blir en mallgroda utan dess like när jag tänker på vilken högvinst jag fått i dig.

Arbetsfördelning

Mannen klipper gräset. Jag surfar och käkar dillchips.

Just in time

Fick veta idag att filmen från vårt bröllop är färdigklippt, så lagom tills bröllopsdagan på måndag ligger den i brevlådan. Perfekt!

23 juli 2008

Hohoo

Det blir glest mellan inläggen så här mitt i sommaren. All tid har gått åt att åka runt på bilträffar, bygga i ordning sovrummet, softa i gräset och nu.. besöka Kiruna för att hjälpa svärmor packa ner sitt bohag för att flytta till Stockholm. Och hälsa på en mormor förmodligen för sista gången.

Två frågor:

1. Vi har bröllopsdag på måndag. Förutom en flaska "spara tills bröllopsdagen"-rödtjut och en låda med ettårshälsningar från bröllopsgästerna som ska öppnas så vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Några mysiga tips? Stockholm. Helst utomhus.

2. Jag tänkte spela in ett eget sommarprat med minnen och musik till föräldrarna som fyller år här snart. Hur fixar man det tror ni? Behöver någon digitaldiktafon eller något antar jag för att kunna fixa det till datorn, mixa och sen bränna, eller?

Hoppas ni har en lite slapp och skön sommar som jag mina vänner.
Puss så länge.

16 juli 2008

Jag vill aldrig veta hur det är

Fick ett mail idag från en flicka som förlorat sin man. 1 år 8 månader och 9 dagar fick de vara lyckligt gifta innan han oväntat gick bort.
Hur fortsätter världen att snurra när någonting sådant händer? Bara jag tänker tanken på att vara utan Andres så blir det svårare att andas. Det finns ju inget alternativt liv. "Om jag inte skulle ha det så här så skulle jag...". Inget sånt. Det är precis det här, och så här- jag vill ha det varje dag för resten av mitt liv. Allt annat är helt otänkbart.
Och så tänkte såklart hon också. Usch. Mina tankar går till dig.

Sommarläsning

Mattias heter en kille som driver en ny bröllopssida som kanske är något för er besökare som fortfarande är här i bröllopsplaner. Den kan behöva både lite mer innehåll och fler bilder, men ni kan redan nu läsa en del om vem-som-gör-vad, brudens klädsel, klädkoder och presenter.

Besök Bröllopslycka

13 juli 2008

La weekend i korta drag

I fredags gjorde jag storstilad entré i gula klackar till stadens nattliv. Inte en lika snygg exit dessvärre.

I lördags åkte vi till American Car Show i Norrtälje och sov över på ett litet mysigt pensionat.

I dag, invigde fonduegrytan med mamma och pappa (fiskfondue från himlen) och pussades med katten tills läpparna fick skavsår.

10 juli 2008

PMS-häxa

Idag är en skitdag. Jag känner mig tjock, oälskad och oduglig.
Två dagar i månaden är så här. Baaajs.

08 juli 2008

Personlighetsförändring

"Shabby Chic och lantlig stil.. vad är det för trams"- hade jag fnyst för några månader sedan. Men jag dras nu sakta in i sekten.

I helgen var vi och hälsade på ett par vänner i en lånad kolonistuga som var inredd så tjusigt att jag fick hjärtklappning. Rosarutiga tapeter, blommiga dukar, virkade plädar, vit pärlspont, rostiga detaljer... ååh. *Torkar upp lite dreggel från tangentbordet*.

Det är ju SÅ vår kolonistuga borde se ut! Inte som ett hopplock av fula grejer vi inte vill ha hemma eller har plats med på vinden.
Det får bli nästa sommars projekt. Pimp my kollo, alá country style!

Dagens slösurflänk. ...............................................................Bild från Focus

Glimt från mitt kök


Från vänster: Min favorittavla som ännu inte kommit upp som den ska, en liten matchande bricka jag hittade häromdagen för ett par futtiga guldpengar på Rusta, och så det lysande förklädet från USA.

07 juli 2008

Favoritsaker i livet



.......................Nya .......................................................Gamla

Älskade regn

Soliga sommardagar får mig att känna att jag borde "passa på". "Ta till vara på de få fina dagar vi får" liksom. Så det kryper i kroppen för att jag inte sett till att packa en picnikkorg med hembakat och tagit mig till någon mysig liten insjö dessa soliga mornar.

But not today. Nu öser regnet ner, och jag och katten kan slappa vid datorn hela dagen utan att känna att vi går miste ett smack. I like.

Tjohoo.. cashar in!

Jag har en liten fantastisk hög av presentkort (från bröllopet och 30-årsdagen) som jag ännu inte utnyttjat, och jäklar vad sweet det kommer nu i sommar iom sämre ekonomi än på mycket länge.

- 500 kr på bästa framkallningstjänsten Crimson, ska bli lite fina förstoringar att ha på fotoväggen som äntligen börjat ta form hemma nu.

- 2500 kr på Åhlens. Kommer spenderas på något mönstrat tyg att klä vår sänggavel med och lite ramar i valnötsfärgat trä.

- 1750 på någon av
Grupp F12s restauranger. Ska avnjutas på Fredsgatan 12 så snart som möjligt!

- 700 på
stockholm day spa... aaah, massage för min trasiga rygg!

- Lyxansiktsbehandling hos hudterapeut, för mitt trasiga nylle.

- Ja just det, så har vi ett tillgodokvitto på inredningsbutiken InneBoende på ett par tusen också.

- Och så en Bongo innehållandes övernattning på något "charmigt och personligt" ställe i Sverige. Vilket ger oss husrum till helgen när vi ska till Norrtälje på bilträff.

01 juli 2008

Ännu en ny favoritfärg


Blekrött

Kort summering

Fredag: Flög in sent. Åt middag i något betongkomplex med mannen och var lagom imponerad. Stora hus. Breda gator. Glest mellan huset. Precis sådan stadsbild jag inte gillar.

Lördag: Låångpromenad. Hänger på stan, kollar in alla monument, äter gott, börjar spotta massa streetart - vilket mecka, hamnar mitt i gayparadsfesten och gillar staden mer och mer.

Söndag: Jordens godaste frukost intas på Anna Blum, hänger i solen i härliga kvarter, går på marknad, besöker på Hamburger Bahnhof - moderna museet, äter massa glass, ser fotbollsfinalen och käkar weinerschnitzel vid vattnet.

Måndag: Åker tunnelbana till andra sidan stan. Den mysigaste sidan. Designbutiker trängdes med second hand och små cafeer och husfasaderna är nerlusade med konst. Knatar runt, fikar och njuter i solen. Flyger hem och tänker att den där Berlin, det var en trevlig jäkel.

Blekturkost är det nya svart

Jag är helt såld. Gästrummet fick denna ljuvliga kulört, liksom köket. Och nu är jag inne på att köra soffkuddar och sånt i vardagsrummet i samma färg.

All tid i världen

Det fina med att ha så här mycket fritid helt plötsligt är att jag har storslagna planer för allt som äntligen kan hinnas med i lägenheten. Fotovägg. Platsbygga skrivbord. Betsa om köksbordet. Måla tavlar. Uj vad tjusigt det ska bli.
Det mindre fina är att jag inte hinner. Vet inte riktigt vad tiden går åt, men går åt gör den.
Jag skulle behöva vara arbetslös x 2 för att ha tid till allt jag vill göra.

Rätt inställning


Spotted in Berlin:
Någon som älskar trädgårdstomtar men inte har någon trädgård.

Jag vill aldrig mer lämna mitt kök



Igår damp den här lilla skönheten ner i brevlådan. Omsorgsfullt inlindat i vackert silkespapper med fina klistermärken på. Åh vad jag gillar säljare som tar paketering på lika stort allvar som insidan!

Passade på att ta en ny profilbild för Facebook när vi var i Berlin



Känns väl klockren?