Sidor

27 april 2006

Arabiska natt



Jag tycker att hela tusen och en natt-temat är underbart! Fler bilder

Lite röd inspiration





Mera rött

Och så något blått.




Fler blåa dukningar

Vackert afrikanskt bröllop




Fler fina bilder här.

Roliga tårtdekorationer


Fler tårtor

Fin utsläppt frisyr

Tårta med pärlor

Färgtema

Jag har snöat in totalt på dom sista färgerna i världen som jag trott att jag skulle lobba för. Rosa och brunt. Tänker mig en pinuppigt ljusrosa tillsammans med mörkt brunt, och så blommor, massor av rosa blommor och gröna kvistar.. älskar den grågröna färgen som "hjärtan på tråd" har.

Häromkvällen kommer vi in på färgdiskusionen och då visar det sig dock att vi inte alls är överens om dom här färgerna. Han tycker att det är för prinsessigt och skullle hellre köra på något annat.

Mhm. Rött då? Det gillar han. Så jag har googlat runt som fan och försökt bli lite inspirerad av röda varma eldiga bröllop. Det är supersnyggt, det är det, och så skulle det ju funka riktigt bra i lokalen med tanke på det röda golvet där, men mitt i sommaren - och på ett femtiotalsinspirerat bröllop? Hm.. jag vet inte. Blir inte särskilt lyrisk över dom röda bilder jag ser, men jag googlar vidare. Massor av röda rosor, gerberas, rislampor, glödlampor, linneservetter.. ja, det kanske kan funka. Även om det känns som värsta jul-bröllopet..

Well well.. ett och ett halvt år på oss. Vi ska nog lyckas komma överens om ngt bra tills dess.

Fler fina rosa buketter

26 april 2006

Toppers with glitz

Har bloggat om såna här toppers förut, men nu hittade jag ett företag som har en hel sida om såna här blingblingade cake toppers! Från USA, såklart.

Eller så dom här

Man kan ju även dekorera med lite sköna bilder på sig själv. Går också att beställa från Caketoppers.

Måla din egen tårta

Om du vill måla dina egna godisar eller tårtbitar så finns dessa ofarliga pennor att ta till. Kan användas till att stencillera eller stämpla med också. 10-pack för 70 spänn.

Moderna bröllopsfotografier

Ett återkommande tips är att samla ihop bilder som man tycker om för att kunna visa sin fotograf ungefär vilken typ av foton det är man vill ha från sin dag. På den här sajten hittar man en hel del lite modernare bilder med personlig touch.

Nej, det blir nog ingen sån här

Ju mer jag ser på dom desto mer inser jag att dom blivit helt miffo av stenhård avling.

Tema: Stickat

En ruggigt ambitiös engelsk grupp har styrt upp ett helt stickat bröllop!

Sweet!

Bröllopsspel för barn

Stackars små flickor. Nu har det kommit ett spel som går ut på att planera och genomföra sitt drömbröllop. Hitta den ultimata brudbuketten och den mest bedårande bröllopstårtan.

Målgrupp: Flickor mellan 6 och 12 år.
Helsjukt if you ask me!

Bling bling bigtime

Så här tjusiga ringar har Elton John och hans nya man. Ringarna designades tydligen av en gammal barndomsvän till paret, och inuti ringarna är parets namn ingraverade i diamanter. Kitch from hell I would say.

Kändisbröllop 1

25 april 2006

Barn - en känslig fråga

Läser om massor av folk på Bröllopstorget som fått problem med sina gäster när de skrivit att bara vuxna är välkommna på bröllopet. Folk blir tydligen helt rabiata och menar att om inte deras ungar får komma så tänker inte heller dom dyka upp.

My God. Undrar om våra inbjudna kommer reagera så också? Jag tycker att det är en självklarhet att respektera brudparets önskemål, vilka de än må vara. Det är väl ingen förälder som skulle tränga sig på när deras barn blir bjudna på barnkalas. "Har ni bjudit Nisse så kommer jag med, för man splittar inte på en familj!"

Ett sätt att få ner kostnaderna

Skön

Glöm inte

Hittade en lista över livsviktiga saker att ta med sig till bröllopet tydligen:

Extra trosor, extra, svarta finsockor, fläckborttagning, mensskydd, paraply, värktabletter, sykit med vit och svart tråd, minttabletter, plåster, hårnålar, genomskinligt nagelack, säkerhetsnålar, skoputs, växel (vad man nu ska med det till?), mobiltelefon och laddare, hårspray och servetter.

Så, då var det bevisat!

People who don’t wear their wedding rings are more likely to neglect their children

23 april 2006

The first day of my life

This is the first day of my life
Swear I was born right in the doorway
I went out in the rain
Suddenly everything changed
They're spreadin' blankets on the beach

Yours is the first face that I saw
Think I was blind before I met you
I don't know where I am
I don't know where I've been
But I know where I want to go
So I thought I'd let you know
That these things take forever
I especially am slow
But I realized that I need you
And I wondered if I could come home

Remember the time you drove all night
Just to meet me in the morning
And I thought it was strange
You said everything changed
You felt as if you'd just woke up
And you said,This is the first day of my life,
Glad I didn't die before I met you
But now I don't care I could go anywhere with you
And I'd probably be happy.

So if you wanna be with me
With these things there's no telling
We just have to wait and see
But I'd rather be working for a paycheck
Than waiting to win the lottery
Besides maybe this time it's different
I mean I really think you like me...

Lära sig av andra läxor

På Bröllopstorget finns en bra tråd som handlar om vad gifta par önskar att de hade gjort annorlunda med sin dag. Här är ett gäng av deras erfarenheter som man kanske borde tänka på inför bröllopet:

- Önskar att vi haft mer än en vals, så jag hade hunnit att dansa med pappa också.

- Skulle absolut sett till att ha riktiga fotografbilder.

- Vi skulle nog ha sett till att vår limousine var vid kyrkan lite tidigare eftersom vigeslakten gick fortare än vi väntat oss. Så nu fick vi vänta ett tag på den.

- Jag skulle ha skrivit ut bröllopsbilder som jag tyckte var snygga och visat fotografen hur våra bilder skulle se ut. Jag hade tittat på massor av fina, lite otraditionella bilder innan bröllopet, men den dagen det var dags för fotografering hade jag givetvis idétorka så våra bilder blev lite för vanliga...

- Jag hade sett till att ta foton tillsammans med föräldrar o övrig nära släkt. Vi har inte ett enda kort på oss tillsammans med våra föräldrar - en miss!

- För lite serveringspersonal. De var 4 servitriser till 80 gäster och detta gjorde att vinpåfyllning tog mycket lång tid och all mat tog lång tid att serveras.

- Se till att ha ett ordentligt kvällschema, så att toastmaster å bestman/tärna vet PRECIS vad som gäller!!! Att alla vet vad som ska göras när!! Då slipper man tråkiga väntetider å pinsam tystnad!

- Jag skulle beställt bröllopstårta. Den vi hade var ok (svägerskan och grannen bakade) men allt himla meck runtomkring och körande för att hämta tårtställning m.m. var inte värt de fåtal kronor vi sparade.

- Jag har inte gift mig än men redan nu kan jag tipsa om att börja leta klänning i tid! Jag tyckte att jag hade gott om tid på mig men det visade sig att det tar 3-4 månader att beställa en brudklänning i rätt storlek, kanske ännu längre i vissa fall.

- Skulle velat haft lite mer tid för påklädning, nu blev det lite hafsigt, kändes det som!

- Efteråt hade det varit kul om alla gäster blivit fotograferade när de kom till festen.

20 april 2006

Olika bröllopsteman

De trådar på Bröllopstorget som jag tycker är absolut roligast att följa är de som handlar om temabröllop. Folk har såna fantastiskt bra ideér. Nedan är några nämnda:

"Stentema. Namnskyltar och dekorationer helt gjort i sten och grått."

"Countrybröllop. Jag har hittat en superfin korsett och tänkte till det ha en lång "fluffig" kjol! Och nya snygga boots. Han får ha jeans och skorta... =) Med western stuk.."

"Skärgårdstema. Fyrar, sjöfåglar, små båtar, livbojar som servettringar och björkris som dekoration. Nubbe till sillen och fiskinspirerad meny i övrigt."

"Vi ska ha trollskt tema, det är jättespännande och jag håller för fullt på att leta roliga alternativ från bjudningskort, som går i mossgrönt och guld. Till dukning med vattenskålar näckrosor och dimma (kolsyra). Och klänningen är inte alls klassisk utan är full med spetsar, osymetrisk och mycket trollsk i guld och ivory. Vi ska ha harpa i kyrkan och nu letar jag efter trollsländor, vilket är för mig en symbol för bröllop, lever endast en dag och då måste den dagen vara den bästa - medans kärleken är för evigt."

"Vi ska ha Thaitema på festen med saronger som dukar, ljusslingor och mycket färgade ljushållare."

Cabaret = lysande!

Tack min underbara älskling för en jättefin födelsedagskväll igår!

18 april 2006

Prydnadsbilar i kartong


Hur coola är inte dom här att ha som bordsdekorationer!? Fyllda med lite klängigt grönt och rosa roser. Passar temat perfekt i varje fall.

Klänningen jag vill ha


Kort klänning i satin från Björgs agenturer 3300:-

Tycker att den är sååå fin!

Svenneland

Sverige är inte bröllopdrömmarnas förlovade land. Det är ju helt klart när man jämnför med USA t.ex. Tänk att ha hela butiker, likt den nedan, men bara bröllopiga småprylar!

Trist här

Sitter på jobbet och är helt omotiverad. Skulle bra mycket hellre ligga på en sandstrand med min älskade, bläddra i bröllopstidningar eller öva lite grand på att göra barn.

Bra verktyg för budgetplanering

Bröllopstorget finns ett suveränt verktyg där man kan hålla koll på sina utgifter runt bröllopet. Man får välja om det är en enklare, ett medel eller ett exklusivt bröllop man planererar (jag valde medel) och får därefter en lång lista på kostnader som kan tänkas dyka upp. Man kan givetvis sedan ändra i varje post i skriva in de faktiska kostnaderna, och på så sätt ha jättebra koll. Grymt bra!

17 april 2006

Dekorerade jordgubbar

För den med sjuuukt mycket tid och lite sysslor!

Bara i USA

Det är verkligen inget skämt. Man kan få färska rosblad upptryckta med sitt porträtt. För en tusenlapp får man 200 rosa, röda eller vita blad.

Suger in Tube


Hur fina små rör som helst! Fyllda med hjärtformat socker som gästpresent. Skulle vara fina att använda även som bordsplacering.

Hittar man billiga såna här rör med kork så kan man ju fylla dom med hjärtformat godis, eller som jag såg på Mique förut, "kärleks-té" som hade små röda hjärtan i sig.
Sockerrören finns att köpa på Beau-Coup.

Bubblegumbuddies

Varför inte ge gästerna varsitt väldigt tidstypiskt tuggummi som present? Minimiorderna är 24 buddies. Tolv brudar och tolv brudgummar. Sött.

I topp

En sån här caketopper vill jag helt klart ha istället för ett brudpar. Fast vårt egna monogram då, ett Z:a och ett A som flätas ihop. Lite rosa spray och sedan rosa blingblingstenar.
Kul att ha kvar sen också, och kunna ha på andra festtårtor hemma, exempelvis bröllopsdagar.

Blir en baggis för Andres att svetsa ihop med sin nya svets!

Väldigt fint med rosa och brunt

14 april 2006

Långt ifrån skalenligt, men ändå

Lokalfoton



Tjusiga drinkpinnar

Såna här kan ju inte vara så jättesvåra att göra?

Adderar till shopping- listan: Enkla drinkpinnar, vitt tyll, svart cenitlera, tunt silverfärgat sidenband, lim.

Så här ska vi ha såklart

13 april 2006

Lokal, check!

Var och kollade på lokalen idag, och den var helt perfekt! Själva föreningshuset kommer lätt att kunna rymma alla våra gäster vilket egentligen var det enda jag var orolig för. Dessutom har man renoverat upp lokalen och bl.a. målat om allt till ljusa fina färger! Supersnyggt, och med lite nya tyger och massor av blommor kommer det bli hur fint som helst. Roligt!

Dansbanan är supergullig, men behöver nog få sig ett litet tak om den ska fungera som dansgolv hela natten. Får hitta ngt runt partytält att ställa över. Det fanns fyra småbodar runt om huset, som man både kan använda som bar men också som klassisk folkparksunderhållning för gästerna innan middagen. Typ porslinskastning, pilkastning, luftgevärsskytte osv. Min fantastiske mans idé såklart. Så kan gästerna bekanta sig lite med varandra innan middagen medans vi tar bröllopsfoton och softar en stund ensamma efter vigseln.

Allt känns väldigt mycket närmare nu när vi vet var vi vill vara.. Waaa!!! :D