Sidor

24 april 2012

Russia 1


Rysk mark. Närmare bestämt mark i gammal St Petersburg-stil. Snyggt, så här skulle jag kunna tänka mig att ha väggar eller golv i någon framtida vinterstuga.


Peter den stores grav. Som ligger vid Peter och Paul katedralen vid ön/fortet Peter and Paul som ligger lite utanför stan och är värt ett besök bara för dess coola utformning och historia. 


Givetvis rödbetssoppa alá Borstj. Överhuvudtaget har vi käkat så otroligt gott. Jag älskar dillen, osten, sötsakerna och deras makalösa potatis.


För en knapp tia åker man tunnelbana vart man vill, och jag skulle verkligen rekommendera alla St Petersburgsbesökare att åka tunnelbana. Stationerna är spektakulära, rulltrapporna oändliga och ryssarna så.. ordentliga. 


Vi på eurodiscoclub. Rökigt som satan, nerklädda killar, tokuppklädda tjejer. Bäst av allt såklart när de ryska schlagerdängorna kom på och alla gick bananas! En annan kväll testade vi även en Rockabillyclub inne i stan som är väl värd ett besök. Money Honey Club med coola killar som sjöng på lite halvengelska och inredning i topp-rock´n´roll-klass. 

Inga kommentarer: