Sidor

21 januari 2008

Bästa butiken för kattägare?

Som den kattrookie jag är, är jag på jakt efter någon bra butik att införskaffa alla prylarna i. Det behövs väl kattlåda, sand, lite leksaker och någon klosax antar jag. Gärna lite snygga prylar.
Några tips på Stockholmsbaserad butik eller nätshop?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns en stor och fin djurtillbehörs-affär i Sickla stormarknad som jag kan rekommendera.

Också Stockholms ZooVaruhus i Kungens kurva är väl värt ett besök. www.zoovaruhus.com

Grattis till Nakupelle! Se fram emot många mysiga stunder. Även lite hyss kan ni räkna med =)

Zandra sa...

Jättetack för tipset. Ska kolla in kungens kurva.

Anonym sa...

På Pupstar (http://www.pupstar.se/) finns roliga och söta, men inte så praktiska saker, själv satsar jag på vanliga snygga skålar till maten, en grov matta för klösändamål och en tubtrug (http://www.tubtrugs.com) som kattlåda. Smidigt med höga kanter så det inte blir kattsand överallt...

Anonym sa...

Det där med kattsanden över allt har jag löst med en kåpa till kattlådan...köpt på COOP. Nu får Storjägarn´ leka dopad grävskopa bäst hon vill :-)

en liten fundering...katter är ju så noga med pälsen, är den där rasen lika noga att hålla skinnet rent...eller är den "reflexen" bortavlad ? Min katt kan tvätta pälsen i 20 minuter och klappar man henne får man en menherregu´-blick och hon måste börja om

juliana.persson sa...

Ett tips är att använda en "sand" som hetert ToaLÄTT (fyndigt, jag vet) istället för sand. Det är som pellets av pressat sågspån och det innedär alltså att man inte får kattsand i hela huset, som man brukar få. Nackdelen är bara att man måste byta allt när den är använd istället för att skopa. Men det kan det vara värt för att slippa sandstorm.

Anonym sa...

Bromma Zoo har nyligen fått nya STOOORA lokaler, de har massor med grejor. Sand och kattlåda är verkligen en av de får nackdelarna med katt.. Köp FÖR GUDS SKULL inte Miss Kitty som finns typ på ICA. Det är i stort sett bara förpackat damm. Katterna får en dammbeläggning och lägenheten likaså. Vi använder ICAs egen grovkorniga sand, den klumpar och är lätt att sopa upp. Billig oxå om man jämför med zoo-sand. Sen kanske Nakupelle inte accepterar det matte väljer förstås.

Anonym sa...

Jag är inte på lite samma grej som Jessica, att man inte måste ha "kattsaker" till katten. Köp hellre en snygg glas-skål på second hand att ha maten i, och en snygg bricka på Designtorget, istället för att köpa keramikskålar i katthuvudform och fula tabletter.
Vi har också "lock" på vår kattlåda, och en halv IKEAbadrumsmatta framför , som katterna kan "skrapa av fötterna" på, hjälper jättemycket! Och som nån sa tidigare, tung kattsand! Det gillar katterna bäst också, ska ju vara lite att gräva i och kännas naturligt!