Sidor

07 juni 2007

Bröllopsmarscher och ingångsmusik

Det var ett helsike att välja ingångsmusik tycker jag. Vi satt och lyssnade igenom låtar en hel kväll, laddade ner lite fler, lyssnade, fortsatte.. tills den var bestämd. Det är svårt det där. Att hitta någonting där både takten, musiken och texten stämmer.
Jag har förstått från mail jag fått, att flera av er upplever det här minst lika svårt.

Därför - har du några tips på fina bröllopsmarscher eller låtar?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vi kommer att ha Mendelsson som ingångsmarsch och Gånglåt från Äppelbo som utgång. Hoppas jag i alla fall. Har inte pratat med kantorn än.
Den kör som jag sjunger i ska också sjunga: För att du finns (Sonja Aldén) och Kärleken förde oss samman (Ulf Lundell). Sedan ska förhoppningsvis min kusin spela gitarr och sjunga Att vi älskar (Olle Ljungström).

Idag har jag 100 dagar kvar tills jag står brud.

Anonym sa...

Hejsan! Kikade just in här på sidan och såg att ni är intresserade av att åka till Tanzania. Jag har inte varit i tanzania, men däremot Kenya. Jag skulle rekomendera en veckas safari i Kenya och masai mara och sedan en härlig solsemester på zanzibar! En del resebyråer brukar kombinera dessa två resemål. Och då får ni ju samtidigt se 2 länder i en resa :)
Kram Maria

Anonym sa...

Efter att ha sommarjobbat som vakt i en kyrka i fem år kan jag säga så här: Vill ni vara lite unika och inte som alla andra: ta INTE Mendelson eller Lohengrin. ALLA har den. Be organisten att spela något annat, kanske något som hon/han gillar. Det finns faktiskt så många fler stycken än de där två och ni kanske gillar något annat ännu mer! Här kommer två tips: Widors Toccata och Bachs Preludium i Ess dur. Den sista hade kungen!

Sarah, Niklas och Anton sa...

Hej!

Vi körde Bröllop på Ulfåsa som är lite mer vis-aktig som ingång.

Utgångsmarsh blev Glory of Love med Peter Cetera. Utan sång och spelad på orgel blev det jättefint och när refrängen kom och folk kände igen låten, började alla skratta och nynna med. Härlig avslutning tycker jag, om man inte vill vara så traditionell!

Sarah

Amelie78 sa...

"Canon" av Pachelbel er nydelig. Jeg synes den passer best som utmarsj, men min kusine brukte den som innmarsj.

Det er også et preludium i F-dur eller noe sånt av Bach som er veldig vakkert. Husker ikke eksakt hva det heter...

Ellers kjenner jeg noen som brukte film-musikken fra Crocodile Dundee som utmarsj, hehe. IKKE min stil - men alle smilte og ble i godt humør da brudeparet gikk ut :-) De er heller ikke så tradisjonelle av seg.

Kjempefin blogg forresten! jeg elsker og titte innom og hente tips!

Hilsen Amélie i Norge (som selv driver med bryllupsplanlegging)

:-)

ullemon sa...

OJ, ja vi funderar på Trumpet Volontary men inte klart än. Som utgång funderar jag på Housemartins "A caravan of love" med allsång. Fast, det kanske blir cheesy?

Vi ska i alla fall låta en vän till oss sjunga Nick Caves Ship song". Mannen vill ha en Sonja Aldén låt också, men jag är skeptiskt..

Förresten, nu har jag äntligen lagt upp bilder på mitt DIY-projekt med inbjudningarna! :D

smul sa...

vet inte hur du tänker angående folkmusik och så men det finns grymt vackra brölopsvisor och gånglåtar och annat att gå i n i kyrkor till. och nej inte alls spelmanslagsaktigt!

jag kan ju inte gärna skicka dig smakprov här men är du intresserad så.. godisgris(a)gmail.com

smul sa...

men.. den här är något av det vackraste jag vet

Yo Yo Ma - Bach - Prelude Suite no 1

Anonym sa...

Hej!
Jag gifte mig den 18maj och hade birkalåten som ingångsmusik och den var jätte fin på orgel. Sedan hade vi genom eld och vatten med sarek som utgångmarsch. Kul med en annurlunda låt och jag tycker att texten är så bra. Lycka till med ditt bröllop.

Anonym sa...

Vi ska ha instrumentalversionen av "vår" låt som ingång, i vårt fall Time of my life från filmen Dirty dancing. Utgångslåt har vi inte bestämt än men en kompis har skrivit en låt till oss som hon ska sjunga under vigseln.

37 dagar kvar till det finaste fina men mest kaos och panik för allt som ska fixas tills dess i mitt huvud.

Anonym sa...

Vi ska ha Arraival med ABBA som ingångslåt som Orsa Spelmänn spelar. En kompis till oss ska sjuna en låt som heter Livboj, som gruppen Vocal Six har skrivit.
Ska inte ha en utgångslåt då vi gifter oss borgligt och vi kommer att brudskålen på plats vid vigselakten.