Sidor

16 april 2007

Tommys tankar

När jag friade till Penny och fick det underbara ordet JA så trodde jag själv att det här med bröllop inte kan vara så komplicerat, men upptäckte rätt fort att det är en djungel med bröllops saker och folk som vill övertyga dig om att just det dom har är det rätta för just er.

Bröllop har oftast enligt tradition varit en tillställning med bruden i centrum, men för mig var det självklart att få vara delaktig i planering in i minsta detalj inför vårat bröllop. För helt ärligt killar, även vi har fantasier om ett perfekt bröllop och man är ju faktiskt två som gifter sig!

Jag kan erkänna att jag ibland varit värre än min Bridezilla och förvandlats till Groomzilla, den frustrerade och rastlösa man liknande varelsen som suttit uppe hela natten i kallingarna och gett mig fanken på att färdigställa en skiva med middags musik m.m.

Att påstå att bröllopet nog blir bäst om bara bruden styr och ställer, är nog att ge sig själv en latstund som man ångrar när dagen D väl är kommen! Jag tror att både bruden och brudgummen uppskattar bröllopet mer om båda har varit lika delaktiga i planeringen. När jag och Penny har planerat har det blivit både kompromisser och totalt enhälliga beslut, men viktigast av allt har det gett oss mycket roligt och det känns som vi har blivit mer trygga inför bröllopet. Så jag hoppas att fler blivande män och fruar börjar planera mer tillsammans.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att få läsa om lite bröllopsplanering utifrån en mans perspektiv. Önskar att min blivande var lite engagerad!

Anonym sa...

Hm... skrev om just det här igår.

ska gå och länka till det du skrivit. Jag håller ju så klart med dig! :)

Anonym sa...

Vad roligt att du gillar det jag skrev, och självklart måste mer par planera tillsammans!