Sidor

08 april 2007

Tio tips om brudbuketten

1. Var ute i god tid. De duktigaste floristerna blir snabbt fullbokade.

2. Ta med en väninna i ungefär samma ålder som smakråd. Din bästa väninna har troligtvis samma smak som du.

3. Se till att du får en hantverksmässigt bunden brudbukett. En stiftad bukett är till exempel smidigare och skönare att hålla i än en brudbukett i plasthållare.

4. Våga lita på floristen, då kan han/hon skapa det perfekta arbetet till dig.

5. Förbered dig inför mötet med floristen. Vilket slags bröllop vill du ha? Vilken känsla vill du att gästerna ska få av bröllopet?

6. Haka inte upp dig på en enskild blomma, det finns tusentals fina snittblommor att välja på.

7. Kopiera inte! Ditt bröllop är unikt och det ska din bukett också vara. Den ska skapas i samråd mellan dig och blomsterdekoratören för att passa perfekt för just det tillfället.

8. Brudbuketten är en viktig del av bröllopet, och den kommer att pryda bröllopsfotona under lång tid framöver. Låt buketten visa din personlighet.

9. Om du ser till att alterdekorationerna och kyrkoblommor är mobila så kan du använda dem igen, till att pryda festlokalen.

10. Har du en liten budget så är det bättre att satsa på några få, men större arrangemang. Se till att de placeras där de ger störst effekt och där flest foton kommer att tas, till exempel vid altaret och runt brudparet på festen.

Ur tidningen NSD den 7 april

3 kommentarer:

Ivana sa...

Punkt 11. Var beredd på att priset kommer tredubblas när du nämner att det är en brudbukett :)

Anonym sa...

Som hos frissan, cateringfirman, fotografen, smikösen.... : (

Anonym sa...

Hej!

Vilket toppen blogg, gillar verkligen dina tips! Tack!

Såg dina inbjudan och blev HELT förälskad!!! UNDERBARA. Blev väldigt inpirerad och undrar om du har några instruktioner/material tips för de som skulle öncka sig göra likande inbjudan (SÅ KLART om det är ok för dig!).
Vilket papper, band, tryck eller bläckstråle, mall etc...

Tack på förhand!

ps. jag kommer ofta hit, så du kan posta meddelande till mig här.

Tusen tack igen
Anna