Sidor

25 januari 2013

Rigo 3 år och 5 månader

R: Vad heter kyckling på engelska?
Z: Chicken
R: Men vad heter pirater på engelska?
Z: Pirates
R: Men känner vi någon som är död?
Z: Nja, min farmor är ju död, och din farfar
R: Om vi får en till bebis kan den heta Skorpan?
Z. Mm..jag vet inte..
R: Men vad heter hajar på engelska?
Z: Sharks
R: Är Bims första bokstav O?
Z: Nej, det är ju B..
Och så vidare. Och så vidare.
Här hemma är det en evighetslång diskussion om precis allt och ingenting. Det rör sig så mycket frågor bakom den där allt längre bruna kalufsen att det inte är klokt. Det pratas nonstop, för tillfället mycket om bokstäver, siffror, döden, pirater, vem som bestämmer och hur hans fyraårskalas ska bli.

Han är en riktigt mysis som gärna ligger under en filt och kramas med sin mamma och tittar på sjörövarfilmer. Han saknar dagis som tusan nu när han är hemma sjuk sedan fem dagar tillbaka, iom att han verkligen har hittat toppenfina kompisar och pedagoger där. Han har uselt bordsskick hemma, men är som ett ljus så fort han kommit utanför vår dörr. Han drar 110 i kläder, är en fena på Lego, älskar sin roll som Bim-idol och tjatar om att få fler syskon.
Han avskyr att behöva gå själv, utan skulle helst köras runt som en liten kung i vagn tills han fyller femton. Hans öron och hals krånglar ofta, så nu utreds det om han behöver rör i öronen för att få bukt med detta och att plocka halsmandlarna på samma gång. Kanske avhjälper det också att han pratar nasalt, och att han snarkar som en gammal gubbe. :)
Rigo kan nu simma med puffar, har ett fantastiskt långtidsminne för sin ringa ålder, vill inte greppa det där med att städa, gillar pösiga tights och tröjor med sjörövarmotiv, är världens finaste storebror och älskar när Andres läser "slottssaga"när vi äter middag med tända ljus - en saga om kungliga barn, drakar, slott och mystiska källargångar.

Bim 1,5 år

Vår för tillfälligt mycket prickiga tjej har blivit ganska stor nu. Hon är fortfarande väldigt fåordig, men kommunicerar istället vilt med teckenspråk och beslutsamma hojtningar. Rigo är hennes stora kärlek och honom gör hon allt för att få uppmärksamhet av. Jagar, låter sig jagas, pussas, ger sin mat till, dansar inför, skrattar överdrivet åt alla hans skämt och upptåg. När det är dax att gå till sängs är Rigo den enda av oss som får en lång innerlig kram av henne.
Bim älskar att vara utomhus till skillnad från oss andra, så hon tar varje tillfälle att hoppa i overallen och ställa sig vid ytterdörren för att få ut resten av familjen på utflykt. Hon älskar mat, favoriterna just nu är lax, musslor och stekt ägg. Hon är en riktigt kramig liten typ som gärna vill sitta i famnen och kramas och överösa sina föräldrar med klappar och pussar. Leksaker som står högt i kurs är Playmobil-piratskeppet, Lego, pärlor och småböcker. Hon drar 86 i kläder, har ett jäkla temperament, ska börja på dagis om tre veckor och älskar att promenera själv.

19 januari 2013

Barnsjukdom - check

Har potatismjöl på kylning och har preppat hela sängbordet med alvedonsuppar nu inför natten, för att på bästa sätt kunna ta hand om lilla fröken som gått från tio svårdefinierade prickar till 150 stycken solklara elaka vattkoppor under dagen. Allra mest drabbat är det under blöjan så varje gång hon kissar skriker hon som om någon häller brinnande olja över henne. :(

13 januari 2013

Hobbys

Man skulle kunna säga att mina största intressen är att hänga med kompisar på sköna restauranger och populärkulturella utställningar. Att jag gillar att dyka, resa, fota grafitti, åka på bilträffar, fynda på loppisar, klä mig tidsenligt och dansa till rocknroll. Att jag gärna ger mig på ambitiösa recept, syr kläder och tecknar. Bygger legostäder, kollar skräckfilm och läser deckare.

Eller så kan man konstatera att mitt största intresse nu för tiden är... sömn!

Syskonkärlek

Ingenting gör mig ens i närheten så glad som när jag ser hur mycket Rigo och Bim tycker om varandra. Hur deras lekar blir alltmer gemensamma, när de lyser upp när den andra kommer in i rummet och hur de ger varandra små ömhetsbevis när de umgås. Hon hämtar hans favorittröja till honom, han ger henne majskrokar, hon överdrivet skrattar åt skämt hon inte fattar för att han tycker de är kul.