Sidor

25 januari 2013

Rigo 3 år och 5 månader

R: Vad heter kyckling på engelska?
Z: Chicken
R: Men vad heter pirater på engelska?
Z: Pirates
R: Men känner vi någon som är död?
Z: Nja, min farmor är ju död, och din farfar
R: Om vi får en till bebis kan den heta Skorpan?
Z. Mm..jag vet inte..
R: Men vad heter hajar på engelska?
Z: Sharks
R: Är Bims första bokstav O?
Z: Nej, det är ju B..
Och så vidare. Och så vidare.
Här hemma är det en evighetslång diskussion om precis allt och ingenting. Det rör sig så mycket frågor bakom den där allt längre bruna kalufsen att det inte är klokt. Det pratas nonstop, för tillfället mycket om bokstäver, siffror, döden, pirater, vem som bestämmer och hur hans fyraårskalas ska bli.

Han är en riktigt mysis som gärna ligger under en filt och kramas med sin mamma och tittar på sjörövarfilmer. Han saknar dagis som tusan nu när han är hemma sjuk sedan fem dagar tillbaka, iom att han verkligen har hittat toppenfina kompisar och pedagoger där. Han har uselt bordsskick hemma, men är som ett ljus så fort han kommit utanför vår dörr. Han drar 110 i kläder, är en fena på Lego, älskar sin roll som Bim-idol och tjatar om att få fler syskon.
Han avskyr att behöva gå själv, utan skulle helst köras runt som en liten kung i vagn tills han fyller femton. Hans öron och hals krånglar ofta, så nu utreds det om han behöver rör i öronen för att få bukt med detta och att plocka halsmandlarna på samma gång. Kanske avhjälper det också att han pratar nasalt, och att han snarkar som en gammal gubbe. :)
Rigo kan nu simma med puffar, har ett fantastiskt långtidsminne för sin ringa ålder, vill inte greppa det där med att städa, gillar pösiga tights och tröjor med sjörövarmotiv, är världens finaste storebror och älskar när Andres läser "slottssaga"när vi äter middag med tända ljus - en saga om kungliga barn, drakar, slott och mystiska källargångar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så kul att läsa- känner igen mycket :) Har också en liten latgris som gillar att mysa och frågar och frågar. Mycket om skelettet och vem som bygger alla hus, döden har vi avverkat en del pga min pappas död och annat som hänt

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.