Sidor

18 december 2013

Kiddos

Det börjar närma sig jul och som varje år blir jag lite extra varm i bröstet av tacksamhet då. Känns som om det var igår vi outade för den samlade familjen på julafton att vi äntligen kulle bli föräldrar för första gången. Och nu sitter vi här fem år senare med tre strumpor på väggen och får knappt längre plats i lägenheten. 

Rigo - Den unga mannen med det breda vokabuläret, stora frågorna och gränslösa fantasin. Han är lika ljuvlig mot sin lillebror som bråkig med sin lillasyster. Lägger vissa dagar väldigt stor vikt vid att vara självständig, fixar frukost till övriga familjen och vill gå själv till förskolan. Andra dagar ska han ha hjälp med både påklädning och att breda sina mackor. Mittemellanåldern. "Jag gillar verkligen läskiga saker" brukar han ofta säga, och med det menar han krokodiler och Scoobedo. Absolut inte mörker eller att åka hiss. Det han lägger mest tid på just nu är att rita, bygga med Lego, klistermärken och sådana där pyssel- och knåpböcker. 

Bim - i trotsålderns zenit. Dessutom i en fortfarande relativt ordlös trotsålder, så allt det där frustrerade testandet kommer ut i form av knytnävar och tårar. Så oerhört mycket vilja i en så liten flicka. Hon älskar sin smutsiga docka, Dora utforskaren, att läsa böcker, digga och dansa. Rigo är hennes stora förebild, så även om de bråkar en hel del så är det också många stunder när de är galet sammansvetsade och leker kärleksfullt tillsammans. De stunderna fullständigt strålar Bim av lycka. Hon går på toa när hon känner för det, men är inte alls sugen på att testa blöjfriheten. Hon berömmer maten man lagar och har börjat strössla oss med sina härliga pussar och klappar. Även om det vissa dagar är ett tufft jobb att hantera alla arga protester så blir jag så himla stolt och trygg i att se hur mycket envishet, mod och coolhet hon besitter. 

Och så har vi lilla Beppe. Familjens mest pussade och omhuldade medlem. Frågan är vilka spår det kommer sätta i honom att vara ständigt omgiven av små och stora människor som bedyrar vilken världsfantastisk unge han är! Snart fem månader gammal. Sover som en klocka, äter som en häst. Är ointresserad av mat, men desto mer fascinerad av leksaker. Har ett skratt som värmer hela kroppen och är helt ljuvlig att få hänga med varje dag! 


3 kommentarer:

Cathrine sa...

Så härligt att läsa! Har saknat dina blogginlägg men förstår att det är fullt upp! God jul!

kakansmamma sa...

Även jag kikar in och ser nån gång ibland om du uppdaterar även om jag ser dig på IG. Härligt att få barnen beskrivna för mig, det är inte alltid bilderna förtäljer hur det är. God jul till hela underbara familjen från mig och mina killar!

Hanna Frimodig sa...

Vilken fin beskrivning av dina barn! Låter som en härlig trio ni har.