Sidor

28 maj 2012

Mammadagen

I morse fick jag ett par Barbalalagröna trosor och baconfrulle från min lilla kärnfamilj till tonerna av Sjörövar-Fabbe. Älskade ungar. Jag älskar er så gränslöst. Med alla era trotspsykbryt, fästingar, nerkissade byxor, ömmande tandkött, knubbiga tår, kittliga armhålor, snarkningar, febertoppar, toviga hår, smilgropar, funderingar, matvägran, äventyrslusta och blöta pussar. Det tveklöst mest omvälvande och fina som hänt mig är ni.

Idag tänker jag även på dig mamma. Som pytsat in så mycket kärlek i mig att det svindlar när jag tänker på det. Tusen kramar!

24 maj 2012

Fästingar i år

Zandra 1 st
Rigo 1 st

Får se vad siffran ligger på i slutet av augusti. Usch.

Bullfest och lekar

21 maj 2012

Fjäderholmarna

Igår tog vi båten ut till Fjäderholmarna och åt middag på Fjäderholmarnas krog som visade sig vara en sån jäkla pärla! Perfekt mat och ypperlig miljö. När man kommer dragandes på två småttingar så är det ju långt ifrån alla linneduksrestauranger som mottar en särskilt hjärtligt, men här var det tvärtom. När Bimsans matburk kom tillbaka från micron så serverades den i finporslin med liten dillvippa på toppen. :) Örnkoll på detaljerna som får en mamma att smälta.




15 maj 2012

10 fina saker med den här dagen


  1. Våren. Att fåglarna sjunger och solen värmer.
  2. Att jag tänkt mycket på mina vänners ofödda små personer, som ska bli mina vänner.
  3. Rigos fina dagisfröken M. Hon är så himla peppig med honom.
  4. Testade den nyöppnade afrikanska matvagnen i hoodet. Visade sig vara en höjdare.
  5. Underbara stora barn som tog sig an Bim i lekparken och gungade henne i en evighet.
  6. Fick hem ett paket med lite nätshoppade kläder, närmare bestämt ett par fladdriga råsköna byxor och en märklig one-piece-halterneck-historia som jag gillade.
  7. Åt en ljuvlig indisk middag på Indian Garden. Lammracks med sås från himlen.
  8. Såg en ännu mera ljuvlig halvindisk film på bio. Hotel Marigold. Skrattade och snyftade om vartannat. En sådan oerhört fin liten människofilm. Se den!
  9. Känslan när man kommer hem från en kväll på stan och mamma skött nattningen. Och det gått hur bra som helst.
  10. Känslan av att ha ytterligare sex dagars ledighet framför mig tillsammans med de bästa människorna jag vet.


09 maj 2012

Utvecklingssamtal på dagis

"Glad, omtänksam, trygg, resonerandes, koncentrerad, energisk, tydlig, snäll".

Min tredje tjej från Utrecht

Appen Wander har fängslat mig fullständigt senaste veckan. Har redan avverkat ett par koreaner och är nu i full gång med tre holländska tjejer som visar mig glimtar från sina liv och städer. Appen (iPhone) tuttar alltså ihop en med någon helt random person från någon annan del av världen, och sedan är tanken att man med hjälp av olika dagliga fotoutmaningar ska guida varandra lite i varandras städer och vardagar i en vecka. Mycket härligt koncept tycker ju jag som älskar just den här typen av korta möten. Ladda ner och testa!

08 maj 2012

05 maj 2012

Sjukstugan på utflykt

Småfolket är sjuka, men vi tog oss ändå ut en sväng i friska vårluften idag.

03 maj 2012

Min, min, min.

Älskade stad. Älskade unge.

Lökar


Idag har jag kavaj, kaffekopp och oändligt med datortid igen. Föräldraledighet är ett ord myntat av barnlösa. Jobbledighet heter det ju.

Lemurspaning på Skansen

Syster och bror försöker få en skymt av lemurungarna.

02 maj 2012

Hej

Hej, jag heter Bim. Idag har jag kastadspytt fyra gånger och skitit ner varenda textilie som finns i mitt hem. Hepp.

Färdigföräldraledigat

I varje fall på heltid. Från och med imorgon får jag nöja mig med att hänga med den här sköna kakan på halvtid. Back to business. Ska bli helt ok. Det händer en massa kul grejer och förändringar på mitt jobb nu så jag tänker att ett par tre dagar av det i veckan kommer sitta rätt fint ändå.