Sidor

08 augusti 2012

Bim ett år

Inget beskriver henne bättre än Andres smeknamn "vår lilla Tabasco". Full av sting men en härlig smaksättare. Hon säger "mamma", "pappa", "hej" och har något "ätta"-läte om mormor och morfar. Fröken drar 80 minst i kläder och sliter för tillfället knän som tusan. Hon har precis börjat släppa händerna och försöka stå på egna ben lite grand, men det är med skakig försiktighet och första stegen känns rätt många veckor bort. Hemma knallar hon gärna runt med sin gåvagn men har inte greppat hur man styr den än så när det tar stopp börjar damen skrika på hjälp. Skriika. Hon klättrar överallt och är nyfiken som sjutton på precis allt. Favoritleksakerna är vad som helst som Rigo visar intresse för, och när Rigo sitter i vårt knä dyker hon upp direkt och gnyr svartsjukt om att få komma upp. Hon är en fena på att kasta bollar och är stormförtjust i alla sorters djur. När hon hade närkontakt med en hund för första gång i helgen så skrattade hon tills hon kiknade när han slickade henne i hela ansiktet. Sommarens höjdpunkt har varit att få bada massor och leka på stranden. Vatten är grejen. Donnan har fått sin första hårklippning, har åkt lite karuseller till stor glädje, har flyttat in i storebrors rum, high-fivar oss och Rigo,  äter för det mesta som en häst och är allmänt äckligt söt med sina smilgropar och sitt trolltussiga hår.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är alltid lika kul att läsa om barns utveckling, fast jag gissar att det bara är vi med barn (och gravida) som tycker det :)

Anonym sa...

Skönt att höra att hon inte fått några men ang hundar efter "konfrontationen" med Klara på Ebbas studentbjudning :)

Fina Fröken Söt sa...

Vad härligt det låter!! :-) Oj har det redan gått ett år, stora tjejen. Har kikat in här regelbundet i flera år, men har nog aldrig lämnat några rader förr, kunde ju vara dags! :-)