Sidor

11 oktober 2011

Häxbrygd mot spädbarnskolik

Med risk för att jinxa allting nu så måste jag ändå berätta: Bim har precis som sin bror hade - kvällskolik. Varje kväll har hon ett skrikpass på några timmar som givetvis känns evighetslånga iom att inga öronproppar i världen kan ta bort faktumet att hon har jätteont. Vi kör på Lemolac-ersättning och Minifomdroppar, men har inte märkt någon direkt förbättring. Men så fick jag tipset om ett hopkok man själv kan göra som vi nu testat sedan igår kväll, och peppar peppar... inte en enda tår ikväll!

Recept:
Koka en halv liter vatten med en tesked aniskrydda och en tesked fänkålskrydda, i en halv minut. Sila bort kryddorna och ge bebisen två teskedar av avkoket före varje måltid.

1 kommentar:

Rebecca sa...

Åh, min Stella hade också kolik, fast inte kvällskolik, utan när som helst... Minifom körde vi med och jag drack anis-fänkålsvatten själv...
Nu är Stella snart 8 månader. Vi slutade med Minifom när hon var 5 månader. Hon är en extremt stark och rörlig tjej och hon pruttar som bara den. Fortfarande magen alltså, fast hon lyckas få ut luften själv nu.

Kämpa på i kolikträsket. Det är snart över!