Sidor

25 mars 2010

Hur överlever man sex timmar på flyg med kiddo?

Vi har packat ner majskrokar, pekböcker och ett gäng med nappar. Vilka fler knep finns det egentligen för att få världens mest energiske rastlösa lilla människa att uthärda i sex timmar?
Eller ska jag helt enkelt satsa på öronproppar till resten av planets resenärer istället?


9 kommentarer:

Catarina sa...

Jag flög london-singapore, singapore-NZ och tillbaka med en ettåring och en 2,5 åring. Tvååringen roade sig med att titta på andra passagerare medan den lilla mest sov.
Det kommer säkert att gå jättebra. Han har ju mamma och pappa med sig och ni är ju säkert roligast i världen i hans ögon. Om inte annat så kan man ju få flygvärdinnorna att värma upp vällingen...

Lena sa...

Han kanske är för liten men bärbar DVD med typ Fåret Shaun och Pingu!

Anonym sa...

pröva att flyga typ 16 tim m en 11-månaders som bara vill gå och gå. dessutom själv. bävar!! ;-) //Ska också snart ut och resa

Nettan sa...

Välling eller annan mat, eller räcker det med krokar? Kanske kan vara fiffigt med en burk till hands. Näsdoppar har jag hört ska vara bra inför landningen. Lycka till!

Petra sa...

Jag blev tipsad om att slå in typ 15 billiga små leksaker och ta med. Tar ett tag att öppna, förhoppningsvis. Ska själv testa det när jag ska ut o flyga med en illbatting på 10 månader.

Kerstin Kallin sa...

Ja jösses... Medan S inte gick var han asbra att resa med. Bara vällingen var med så gick de hur bra som helst, inte ett pip, ingenting. Nu är man svettig innan, under, efter... MASSA VÄLLING, krokar, böcker, frukt är mina tips. Och napphållare så man slipper vika ihop sig som en märla mellan stolarna varje gång nappen åker ut. Sjung så mycket ni törs.

Skolfröken sa...

Nya leksaker som det tipsas om ovan är jättebra. Vi lät dottern gå omkring i mittgången också. Dessutom gjorde det nog medresenärerna lite mer vänligt inställda till henne när hon först charmat dem (för sen bröt helvetet ut).

Kerstin Kallin sa...

Förresten, inslagna presenter förutsätter att barnet i fråga har fattat vitsen med att öppna paket. Annars går det ju lika bra att bara ta med presenterna. :-)

Mimmi sa...

Vi har rest både till Dubai (själv) och till Vancouver med M senaste månaderna. Massa nappar check. För att leta efter napp som trilat under stolen med bebis i famnen är tokomöjligt. Sen har mina krokar som man kan "ögla" i varandra och sätta fast leksaker i varit BÄSTA BÄSTA vännen. De har vi hängt fast på stolen framför. Alltid ha en liten vattenflaska eller liknande klart. Våra vänner har även varit... sjutton. Tetratuberna med efterrätt. Vi har lyckats kunna trycka i honom dessa utan skedar etc. Kex etc har vi uteslutet. Trots allt är det du som får sitta i kexsmulor och majskroksklet i 6h (sen vet jag som gammal flygvärdinna och gift med pilot hur måttligt poppis man är om man efterlämnar en plats nedkletad med kex. Men egentligen inget ni behöver bry er om :)). DVD med 6 avsnitt av I Drömmarnas trädgård kommer bli vårt nästa drag när vi flyger om ett par veckor. Lycka till. Det kommer gå galant.
PS. Jag kan även erkänna att min väska är helig med att jag måste veta EXAKT var allt finns så jag inte behöver leta utan kan bara stoppa ned handen och hitta det jag vill i mina packpåsar. Kram!